icon

10 mesačný syn ma ťahá za vlasy. Ako mu v tom zabrániť?

betkakatka
15. máj 2012

Moj 10mesacny syncek ma pri kojeni taha za vlasy aj pri zaspavani. niekedy mi aj vytrhne hrst vlasov. som zufala ako mu v tom zabranit? mam mu to vratit aby vedel ako to boli: kojit ho chcem aj nadalej.ale nechcem byt ani plesata. Prosim poradte som zufala.

betina1984
•
15. máj 2012

Prikry mu ruky na pevno dekou alebo plienkou, alebo mu jednu prilahni a druhu mu drz.

lleniak
•
15. máj 2012

@betkakatka skus si vlasy tak ucesat, aby sa mu nedalo. vypnut hore, schovat pod satku.... (ja som ostrihana nakratko 😉 ). vratit nepomoze, na to je este maly a nebude tomu rozumiet. ani moj mladsi si to este nevie dat dokopy (skriabe). u nas pomaha aj to, ze si krpec drzi plysaka=ked ma plne ruky, nemoze sa sapat po mne.
drzim palce 🙂

katren
•
15. máj 2012

@betkakatka toto nemyslis vazne......
ved si sprav vrkoc a hotovo....alebo daj satku....a treba ho aj upozornit....no no no a povedat, ze sa to nesmie...

prahaxx
•
15. máj 2012

och moj Boze - hlavne mu to prosim nevracaj, ved on nevie co robi - vlasy si ostrihaj, alebo uviaz, alebo zakry, nauc ho moja, moja - hladkat krasne - to sa Ti potom bude pacit

sashabb
•
15. máj 2012

Neviem, či mám tomu veriť, nakoľko dotyčná je len dnes registrovaná a presne takuto diskusiu som už čítala.

anjelicek26
•
15. máj 2012

vrkoc, cop, capicu, satku?? sponky??? Pokial mu nebudu visiet pred tvarickou, tak ho to iritovat nebude... vracat je hlupost, vobec by to nepochopil.

lady511
•
15. máj 2012

viem ako sa cítiš pretože naša to robí tiež niekedy z nudy,,,aj ked jej davam mliečko,,,bolí to jak hrom,,preto si davam vlasy do copu,,, 😉 radšej lebo vela vlasov mi už vytrhla

wera.g
•
15. máj 2012

vrátiť??? a keď ťa poštípe ručičkami na tvári, tak to mu tiež vrátiš?? panebože ! Veď keď ťa ťahá za vlasy, tak si ich daj do copu, hociako vypni, alebo ostrihaj a je po probléme... To si robíte už srandu dnes s takýmito otázkami...
Nabudúce sem prosím dajte otázku typu - bábo ma očúralo, mám mu to vrátiť, aby vedelo, že sa to nemá????

libertine
•
15. máj 2012

aj moja dcera ma taha za vlasy, aj stipe, vselico. tak bud si dam vlasy do copu, alebo jej chytim rucicku, hra sa mi potom s prstom napriklad. ved oni to nerobia naschval a nevedia, ze to boli, nemaju este taku jemnu motoriku, aby to spravili jemnejsie.

nenica
•
17. júl 2012

Holky, mám tu z niektorých pocit, že buď nemáte deti alebo ste sa iba s takýmto niečím nestretli... ale to neznamená, že to neexistuje!!! Ja mám 10-mesačnú dcérku, ktorá viditeľne ťahá za vlasy (a trhá ich v chumáčoch) len tak, lebo sa jej to páči... A takto som sa dostala k tejto diskusii - pretože hľadám aj ja nejaké riešenie - ako takýto problém riešili iné mamičky - čo je na tom zlé??? 😕
Pozrite na moju fotku - mám polodlhé vlasy - do vrkoča ich nestiahnem, sponka - akurát na ofinu, šatku odmietam nosiť a rady o ostrihaní sa - to ani nebudem komentovať... 🙄 Aj tak - toto samotný problém vôbec ale vôbec nerieši!!! Ona príde k inej osobe a urobí to isté!!! To mám všetky ženy upozorniť, aby si dali niečo na vlasy??? 🙄
Znova hovorím - jedná sa o 10-mesačné dieťa!! Silu má za troch, cit v ručkách zatiaľ žiadny a nejaké nonono a vysvetlenie, že to naozaj bolí na ňu zatiaľ - pochopiteľne - neplatí... A vyhýbať sa tomu aby nemala dosah na vlasy sa naozaj nedá..
Buďte trochu empatické a skúste sem dať skutočné rady a nie tu len zhadzovať pisateľku.. (samozrejme toto nie je adresované holkám, ktoré sa naozaj snažili písať k veci)

skajinka
•
25. júl 2012

a moj anjeliček ma pre zmenu kuše🙂))..mám mu to vrátit?...podla mna je to poriadna hlúpost čo píšeš...

raona
•
25. júl 2012

@betkakatka a mna štípe alebo mi pchá prstíčky do úst pri kojení ked zaspava.. a tiez si neviem pomoct /pritom ma vzdy poskriabe riadne na dasno../.. vymizne to samo si myslim.. staršia mi tiez chytavala vlasy ked bola mala a zaspavala pri kojeni, jedine som jej rucku silnejsie pridrzala, chvilu sa zvykla jedovat, n zvykla som jej hovorit no no no, to sa nesmie, to sa maminke nerobi.. casom to asi pochopila, ze to nemoze robit a uz zaspavala kludnejsie.. moja ma 9 mesiacov a uz dobre chape co je to NO NO NO nesmies.. tak skus nanho nejak tak..

brodekovci
•
25. júl 2012

kočky, mám skoro 4 - ročného synčeka, ktorý ma stále ťahá za vlasy. Niekedy je to hrôza inokedy to trpím..... A aj keď si k nemu ľahne tatinko, ktorý už dávno spi, keď idem ja, malý vyhlási:" jéééééj konečne mi idú vlásky....." Takže sa toho asi nezbavíme. A ešte: " Tato nemá také vlásky ako ty....". A nemyslíte, že som sa ani ja nedala ostrihať a podobne....... U holičky sedí ako päť peňazí a keby mohol, tak jej najradšej pomáha..... Tak dievčatá, deti z toho vyrastú.... niektoré skôr, niektoré neskôr. Ale v žiadnom prípade mu to nevracať....Nechápe tomu. 🙂

vvrka
•
25. júl 2012

Pred casom som videla fotku jednej maminy, ktora mala na krku snurku s velkym priveskom, takym jednoduchym farebnym kolieskom. Pisala k tomu, ze si ho zaobstarala, aby sa malo jej babo s cim hrat pri kojeni, lebo inak jej vzdy stlacalo druhu bradavku. 🙂
Mozno by to pomohlo aj u vas, maly by sa mal s cim zabavit a vlasy by ho nelakali. Za pokus nic nedas. 🙂