icon

6 mesačné bábätko a piškóty Opavia.

zuba1987
10. sep 2019

Ahojte mam asi hlupu otazku... moze 6mes dieta obyc.piskoty opavia? Lebo je tam cele vajce a v pokynoch od pediatricky mam ze bielok az od roka.
Davali ste vy?
Dakujem 🙂

evkamotka
10. sep 2019

Ani z kolecka sunky sa jej nic nestane, no nevidim v tom zmysel naco sladku piskotu, mozno iba ak ju chce od babatka ucit na sladke. Ako uz vyssie pisali, synovi nedavam to, z coho sa mu nic nestane ale to, z coho aj nieco ma. Viem ze jej neda cely balik ale naco vobec tych par, nenapada mi....

biela_sova
10. sep 2019

@miadi
@zuba1987 presne tak, ked to chces dat Ty, daj, s mierou. Ked je tsm ale tlak pribuznych, treba byt neoblomny. Tvoje dieta, Tvoje pravidla. Nam v maleho 4. mesiacoch doniesla prababka balik piskot. Povedali sme se dakujeme dame si to my dospeli k pudingu. Hned utok, ze co je na piskotach zle. Tak sme si precitali kolio zbytocneho cukru tam je, plus maly bol vtedy plne kojeny... Babka nam to ma zazle doteraz, sle uz mu nosi len sladucke ovocie.
Ps. Ta prababka argumentovala, ze vsetci to jedli aj balik nanposedenie.. a sme tu. Sama vazi 120kg (neprehanam). Ako hovori nasa pediatricka, tri piskoty este nikoho nezabili, ale ide tu o princip. Pribuzni mudia akceptovat nazor rodicov dietata.

77daniela77
10. sep 2019

@galioska dlhe piskoty som bezne davala detom,preco nie?Vzdy sa to detom davalo a neboli problemy.

ink
10. sep 2019

@galioska kde som koho sudila? Tvoj komentár mi prišiel ako odsudzujúci "tuná si budú myslieť"
Ale prišlo mi, že to je tvoj humor, zasmiala som sa a odpísala v tom istom duchu.
Ako som písala, je to na nej

galioska
10. sep 2019

@77daniela77 každého vec čo dáva, pokiaľ vie dať rozumné mrkvu, mäso, vie aj iné veci dať....môj syn nemal v ústach do roka ani soľ, ani cukor, dcéra tá ochutnala skôr a žeby bola nejaká závislá, alebo opozdena, nebadam....pokiaľ sa dávajú jedlá s rozumom, nieje problém👌, ani tie bio papanicka niesu vždy bio, či aj tu mrkvu majú všetci z vlastnej nestriekanej záhrady, či aj kurence doma chovajú na voľnom pastvisku a podobne😎, dalo by sa polemizovať a vieš toto je net, tu sa treba ukázať iba v dobrom svetle, aké realita je úplne inde👌

galioska
10. sep 2019

@ink to som rada, že si to tak vzala a že ostatné po troške ,,trovia ,,vlastné deti👌

77daniela77
10. sep 2019

@galioska nemusis ma poucat,pisala som svoj nazor a nemam dovod ho menit,mna nezaujima vobec cim krmis deti,je to tvoja vec,tvoje deti.....

oliali
10. sep 2019

@zuba1987 nooo, ja som mala takeho odmietaca prikrmov... nechcel nic iba materske mlieko... trochu sa rozpapal po roku ked som zredukovala denne kojenie a naozaj Zacal jest az ked mal 14-15 mesiacov.... a nepomohlo by ani sladit ani solit... proste prikrmy nejedol ... chce to len vydrzat a ponukat

galioska
10. sep 2019

@77daniela77 čítala si túto tému od začiatku? Lebo asi došlo k nedorozumeniu 😁🤦

marguay
10. sep 2019

@zuba1987 nemusis to tak silit len preto ze uz mal 6 mes. Ak nevies, tak kojene deti zvyknu zacinat aj ovela neskor napr v 9 mesiacoch. Usetri trapenir sebe aj jemu, nacas daj tomu pauzu a len dojci. Sleduj maleho, daj si ho na kolena ked budes jest a ked prejavi o jedlo zaujem je pripraveny.

marguay
10. sep 2019

A nastuduj si metodu blw

evitka83
10. sep 2019

@zuba1987 osobne by mi viac na tych piskotach vadil ten rafinovany cukor. Teraz ma krpec dost mliecneho cukru z tvojho mlieka. Ja som dcere varene prikrmy dochucovala koreninami, bazalkou, stipkou soli. Ked bolo treba osladit tak dusenym pomixovanym jablkom alebo inym ovocim, v pare su vyrazne sladsie, alebo steviou, sladkymi zemiakmi, do jogurtu som davala tiez uvarene ovocie alebo domaci dzem bez cukru.

zuzka38
10. sep 2019

@zuba1987 prikrmy má 3m., Je to prikrm nie náhrada mlieka..treba len trpezlivosť a vytrvat. Na tri týždne mi príde že si ooskusala už všetko a to by mal byť ešte len na zelenine..mäso by som ja osobne napr.nedavala a už vôbec nie piškóty len aby niečo zjedol...ponúkať to isté dokola...držím palce

mamka122
10. sep 2019

@zuba1987 my sme mali rovnaky problem .. strasne malo papal .. zacali sme v 6 mesiaci a rozpapal sa poriadne az po roku .. vyrastol prevazne na MM .. nedavala som mu nic sladke ani tie piskoty pretoze mi malo papal tak uz duplom som ho nechcela naucit na cukor .. treba byt trpezlivy raz mu urcite zachuti 🙂 inak bez nejakeho zabavania som donho nedostala ziadnu lyzicku .. takze furt musel mat na stole nejaku hracku .. viem ze to nieje dobre papat pri hrani ale uz som bola fakt zufala a to jedine ako tak pomahalo 🙂

77daniela77
10. sep 2019

Opavia piskoty maju zle hodnotenie co sa kvality tyka.

macica1706
10. sep 2019

Nas maly ma 8m a v 7m som mu zacala davat Marina keks kde je aj fenikel aj aniz a dobre sa vyprdka😊davam mu keksik tak 2x do tyzdna aj to do napareneho ovocia a musim povedat ze to velmi lubi😍nic mu nie je,neprecpavam ho tym zbytocne len mu trosku ozivim jedalnicek aby nemal stale to iste😊ked sa ti zda byt ovocie kysle vzdy som to riesila bud pretlacenym bananom alebo tymto keksikom urcite nie cukrom,podla mna nic nepokazis😊👶👼

saja1
10. sep 2019

Jaj chcela som napisat ze piskoty som davala az od roka. Ale ked pises ze nechce nic jest, presne som skusala zo zaciatku par krat ochutit piskotou - nepomohlo 😁 vlastne ich nechce doteraz a to bude mat dva roky. Ale nieco uz pomaly papa..

candies
10. sep 2019

Tu sa radaej nič nepýtaj lebo ta vždy za niečo niekto zhejtuje. Urob ako uznáš za vhodne. Ja mám tri deti. Dvojičky majú 6m a keď chcem mat chcilku kľud keď niečo robím dám im do ruky dlhu piskotu nech si obzuvaju. Tak isto chrumky - bez soli. A skus prečítať nieco aj o imuno okne 🙂

biela_sova
13. sep 2019

@katrinka8 No prosim... nasytene mastne kyseliny ... my dospeli sa tomu snazime vyvarovat, vsade su toho plne spravy, osveta, reklama, ale detom to davame. Uz tu ale odznelo, ze su ok tie kukuricne neslane chrumky. Je to zdravsia alternativa, detom to chuti a este sa aj pri papani zabavia. Imuno okno ano, nech ochutna co najviac v stopovych mnozstvach, ale zbytocne ho ladovat vseobecne solou, cukrom a nasytenymi aminokyselinami (stale verim tomu, ze na tlak pribuznych starsich rocnikov, idealne uz v troch mesiacoch piskoty ponorene v pudingu rozrobenom v kravskom mlieku), to nie. Ked sa rozhodnes sama, ok, ked Ta tlacia ostatni, precitaj im zlozenie a vysledky nezavislych testov.

siska25
13. sep 2019

@zuba1987 ja ta chcem len povzbudit, podla mna je uplne v poriadku v jeho veku, ze odmieta prikrmy, resp. da len lyzicku. Ak rastie, ma vahu ok a prospieva, tak ho zbytocne nenut. Jasne treba mu ponukat a hladat, co by mu chutilo, ale netlacit zbytocne. A teda viem o prikrmoch svoje, dcera mi ich odmietala do 1,5 roka. Bola len na UM. Mali sme velke problemy s jedenim, ak som do nej nieco dostala nasilu, rovno to vyvratila. Teraz ma takmer 7r. a zje uz takmer vsetko. Ci das malemu piskotu, je len na tebe.

katrinka8
16. sep 2019

@biela_sova - a prečo to mne píšeš? Ja mám deti vo veku 9 a 6 rokov a obe boli do pol roka plne kojené, piškóty nejedli ani jeden v takom veku 😉 Ja som tu preto dala link na to, čo obsahujú piškóty, aby si mamičky uvedomili, čo chcú dávať dojčatám.

kikuska555
16. sep 2019

Vaaaau, imunologicke okno tu ani jedna nespomenula 😀 daj mu co chces moja ma 5 a mala uz aj bielok 🤷 a je tu ziva a zdrava. Ani by ma nenapadlo riesit bielok v keksiku. Skor by ma trapil prebytok cukru zbytocneho.

biela_sova
16. sep 2019

@katrinka8 ja som Ti dala za pravdu, teda Tvojmu linku 🙂

candies
16. sep 2019

@kikuska555 ja som o imuno okne písala :D som rada že nie som jediná čo o ňom vie

kikuska555
16. sep 2019

@candies jaaaj prepac citala som vsetko ale asi som to prehliadla :D

candies
16. sep 2019

@kikuska555 však. Pohode :D 🙂 ja len nechápem prečo mamičky sa vsetkeho boja. A každý prd musia rozoberať na fóre. 🤷‍♀️ Staci niekedy zdravý sedliacky rozum no nie?

katrinka8
16. sep 2019

@biela_sova - aha, už chápem. Najprv som to inak pochopila 😂

zuzanka2411
16. sep 2019

@zuba1987 daj mu este cas, zatial mu mozno staci mliecko. Kazde dieta je ine, a potrebuje on ako aj jeho traviaci system na inu stravu ako mm dozriet. Niektore deticky zacinaju papat az v 7-8 mesiaci 😊

cecilia68
16. sep 2019

@relaxx11 Pretočili by sa ti ešte viac, keby si čo i len tušila, čo všetko jedli moje deti 🙂