icon

Ako ostrihať 16 mesačného chlapčeka?

radka24
31. máj 2012

Ahojte budem rada, ak mi date nejake vase napady a pomozete i s tymto problemikom. Maleho sme uz strihlali 2 krat naposledy vo februari to bolo este v pohode, ale teraz ako trosku podrastol a zacal vnimat veci inac tak sa stojceka na vlasky velmi boji a nedovoli sa nam ani priblizit k hlavicke. Nechcem ho v ziadnom pripade stresovat, ale ma velmi huste vlasky a je mu teplo. dakujeme 🙂

sisaha
•
31. máj 2012

tak mu nechaj narast dlhsie vlasy, ved v dnesnej dobe chlapci nemusia byt vystrihaní na 2 mm 😉

anjelicek26
•
31. máj 2012

Ja dam malemu nadstavce do ruky, aj mu ukazem, ze to brni ako vcelicka a ideme na to, po stranach noznicami mu to uz dorovnavam pocas dna, takze strojcekom pobehane je to za tri minutky.. Saska mu vtedy vzdy vytiahne jeho milovanu knizku z autami a ide to...

zuzka38
•
31. máj 2012

no ja som tiez maleho nezvladla ostrihat, a tak sme sli do kadernictva, sice to bolo s placom, ale vysledok bol za 3 minuty a dufam, ze vydrzi cele leto.. nam vlasy totiz ani nevypadali, len rastu a hustnu a maly sa tiez riadne poti.. drzim palce 😉

p4
•
31. máj 2012

toto sme my riesili pred nedavnom. maly sa zacal bat strojceka a stale sa za nim otacal a uhybal. treba len prist na to co ho zabavi. ja som skusala mu dat mobil do ruk,kde mu hrali pesnicky (to bolo tak na 2 minuty) potom ovladatko od telky (dalsie 2 minuty) a potom prisla suseda, ktora mu robila opicky. to ho nastastie zabavilo tak,ze som ho stihla dostrihat celeho.
Drzim palce 😉

kaja73
•
31. máj 2012

Ja som prveho syna stresovala strihanim od roku a vysledok-sice vzdy ostrihany,ale do 5 rokov to bolo s revom a panikou ☹
druheho syna som nechala s dlhymi vlaskami ,prvy krat bol strihany az ked sam suhlasil ze sa ide ostrihat- to mal 28m-teda pred mesiacom a prebehlo to uplne v pohode a v klude /ofinu som doma ako tak vedela podstrihnut aj sama/-ale asi zas nechame trochu viac vlasky narast-tak bol suprovy. 😉

dudu
•
31. máj 2012

my sme nasu malu nechali najprv pohrat sa zo strojcekom , aby si ho zapla a vypla. Samozrejme sme jej vysvetlovali ze je to na strihanie vlaskov a bla bla bla, trvalo to asi polhodinu, potom manzel zacal strihat a vypol strojcek ukazal jej vlasky a zase si ho zapla a vypla sama a potom sme ju pekne ostrihali a bez problemov a to mala asi 14 mesiacov. Ja si myslim ze deti sa toho hluku pri usku boja viac ako strojceka a preto sme ju nechali nech sama najprv zisti co to je , co to robi.... 😉 😉

bemi5
•
31. máj 2012

my sme nasho maleho posadili pred telku do jedalenskej stolicky, zapli sme oblubenu rozpravku, a kedze proti strojceku razne protestoval, ostrihali sme noznickami prvykrat v 14 mesiacoch. Bez problemov, cely cas ani nemukol, a s vysledkom som bola celkom spokojna. Uz sme to absolvovali 2 krat, a teraz sa chystame do tretice 🙂

lubicakovac
•
31. máj 2012

náš ked sa 1x strihal, tak to sme boli náhodou u kamošky kaderníčky v salone, a muž sa bol strihať, že či neostriháme aj malého, ale nechcel pláštenku s drakmi, tak mu ju muž ukazoval a ona zatial rýchlo strihala 😀 😀 kým mi malý sedel na nohách, a v pohode, skoda že viac vlasov som mala na sebe ja ako malý 🙂

lussy23
•
1. jún 2012

a načo strihať? veľa chlapčekov má dlhé vlásky a aj dosť husté a žijú🙂 Ja by som svojho syna nestrihala, keb yprotestoval, nechala by som mu dlhé.

rolak
•
1. jún 2012

daj mu do ruky nejaký nefunkčný strojček alebo niečo, čím on môže akože strihať vlasy hračkám, že striháte obaja spoločne...na našu to platí pri strihaní čohokoľvek 🙂 🙂

janka2732
•
1. jún 2012

moj bol u holičky tiež som sa bala a stresovala ako to dopadne a tak sa bal že cely čas pekne držal hlavičku a pozeral sa do zrkadla a ani sa nepohol ešte ho chvalila a ked sa ho opytam či ideme sa strihat povie nie bojim 😀

hedka17
•
1. jún 2012

Ahoj my sme maleho ostihali hned po roku, dali sme mu letny strih, a o mesiac ho dame zase, moja mamina ho strihala holiacim strojcekom a ja som mu drzala hlavicku nakolko bol velmi zvedavy aj si trosku poplakal (neviem ci za vlaskami 😀 😀 ) ale zvladli sme to 🙂

lenka142
•
1. jún 2012

Mne kadernicka poradila, ze najlepsie to bude, ked ho budem kupat, tak sme to tak urobili (maly miluje kupanie 🙂 )... do vanicky sme dali rozne hracky a manzel strihal strojcekom.. maly ani nezbadal, co sa deje, drzal, vobec mu to nevadilo, nebranil sa🙂 uvidime ake to bude druhykrat...snad to zvladneme tiez...

stanislavao
•
1. jún 2012

Ja nezastavam nazor, aby mali chlapci dlhe vlasy. niektori este aj sponky nosia - mami z nich chcu mat asi dievcata. my sme isli kadernicke. trosku plakal prvy krat, ale kadernicka tam ma detske obrazkove knizky, takp ozeral zvieratka a strihanie netrvalo ani 10 minut. myslim ze druhy, ci treti krat uz ani nemukol, pekne rovno sedel. Strihala ho noznickami, nie strojcekom.

mery.maja
•
1. jún 2012

ja maleho striham od malicka tak ze ja mam jeden strojcek,dalsí nezapnutý dam jemu s nejakou plysovou hrackou-ja striham jeho a on akoze toho plysaka....nema z toho ziadny stres,ani ja....je to v pohode....... 😉 😉 ale ako kadernicka by som odporucila strihat strojcekom nie noznickami nakolko deticky sa dost casto myknu,pohmýria a moze sa stat nebodaj nejaka mala nehoda 😖 ale urcite to zvladnete 😉

katren
•
1. jún 2012

v kadernictve a ostrihaju aj bez strojceka, len noznickami......mam maminu aj sestru kadernicky a teda vedia ako na deti 😉

iwesska
•
1. jún 2012

My to riesime chrumkami. Dame mu do obdivoch ruk a drzi ako hluchy dvere 🙂 Tiez ma 16 mesiacov. Noznickami by som sa bala.

slavuska30
•
2. jún 2012

..môj sa bojí všetkých hlučných zvukov, takže strojček nehrozil..keď som ho chcela ostrihať, tak mi utekal..nakoniec som to vyriešila tak, že keď tuho zaspal, ostrihala som ho kľudne v spánku, bez stresov 🙂 skúšali sme kadečo, ale nedal sa ničim zaujať 🙂

mircalla
•
2. jún 2012

My sme boli v detskom kadernictve, strihali noznickami, kym sa tam hral....ale drahe to bolo dost, avsak inak by to asi neslo, tiez sa boji

katy1979
•
2. jún 2012

skuste kadernicku a noznickami to si mozno necha. starsí prestava plakavat az teraz ale uz sa to snazi ovladat.
Mladsi ako kedy niekedy je to v pohode inokedy ma odhana.
Skusat a skusat nic ine ti neostava.
A rady ze nechat narast vlasy asi baby nemaju doma deti s naozaj hustymi vlasmi a este k tomu co sa potia. to je strasna kombinacia. sa v lete bol schopny doskrabat do krvi. takze krik nekrik vlasy museli ist dole.