Ako zvládnuť, keď dcéry chýbajú na spoločných triednych fotkách?
Ahojte. Ako ste zvládali keď vaše deti neboli na spoločných fotkách, keď sa fotili v škole. Dcéry mali dnes jarné fotenie. Jedna z nich je predškolacka takže už spoločnú fotku mať nebudú. Ide už do školy. Je mi z toho smutno. Aj vy ste mali z toho také pocity ? A zároveň bola aj spoločná fotka triec.
veď to urob jednoducho, objednaj dcére triednu fotku , k tomu si pripnite alebo dajte nejako dorobiť aktuálnu dcérinu a bude mať spomienku... zbytočne sa trápiš takými to vecami v dnešnej dobe neskutočných možností digitalizácie, kto chce nájde si nejaké riešenie...
@anonym_autor v dnešnej dobe mobilov ideš plakať ze nemajú spoločnú fotku????
Naša nemá ani jednu fotku, vždy bola chorá, ani ona sa nerúti preto ani ja.
A zažili ste to už aj vy, že vaše deti nemohli byť v škôlke kôli chorobe a nemali spoločne fotky s triedou ?
@anonym_autor no moj najmladsi syn sa nechcel ani fotit ani vystupovat. este ma ucitelka presviedcala, ze nebojte sa, fotografka vie robit s detmi, vsetky deti sa sfotia...
no uhm...vsetkych 7 tried v skolke sa svotilo - okrem mojho syna. A tak to slo cele roky, nespieval, nerecitoval, netancoval, nefotil sa.
Z posledneho preskolskeho roku mam zazrakom jednu peknu foto na sankach, aj to sme mu nepovedali, ze sa fotia a siel v beznych veciach. A potom ma este jednu poslednu foto z leta na konci skolky.
Spolocnu fotku ma len jedinu, z karnevalu, aj to preto ze bol "zamaskovany" do prilby a tmavych okuliarov ako pretekar formuly.
No neplakala som, co mam robit. A pritom bol pekne dieta, taky maly fešacik, a nic.
Starsi syn sa vopchal vsade.
@anonym_autor tu nie sú problém fotky, spoločné fotky im môžeš robiť každý deň.
Ty máš problém s úzkosťami, chce to vyššie dávky magnézia a zdravšiu stravu.
a nebudú mať fotku prečo? neboli v škole?
@biba_18 zbytocne riesis taketo malickosti, bud popros fotografa, ci ti to vie spravit alebo ich jednoducho spolu odfot doma. Ved ide len o fotku, nic strasne takze podla mna nie je dovod na to, aby si plakala alebo aby si sa tym trapila
V dnesnej digitalnej dobe, ked pomaly doma clovek mobilom spravi lepsiu fotku? Ale no tak...hlavu hore, sprav im doma spolocnu fotku a uzivaj si zivot 😁👍.
@oceanahory ja uz deti ani nedavam fotit v skole syn uz ani nechce ze naco len ju zalozi. A ja spravim krajsiu foto mobilim ako forograf
Akože...ja len hubu otváram a krutim hlavnou,že či ozaj.to ty kvôli akým prkotinam reveš?malú odfoť a AI ti ju prirobí k foto zo škôlky a potom môžeš od štastia revat
Bolo mi ľúto, keď sa syn v 5. či 6. ročníku nefotili kvôli korone. Mám pre deti založené také knižky, akoby leporelo na 10 fotiek. Prvá fotka je prvák so šlabikárom a potom na každú stranu spoločná počas celej ZŠ. A jednu stranu mám prázdnu. Ale tak keď sa nefotili, tak čo...
@anonym_autor akože nič v zlom ale psychicky si na tom ok? Lebo keď toto prežívaš, tak niečo v poriadku isto nebude.
@anonym_autor ja sa ťa zastanem. Mne by to tiež prišlo trochu ľúto. Ale poprosila by som učiteľku nech vám mobilom spravia spoločnú fotku až budú s tým všetci súhlasiť.
Ja sa pamatam ako sa nasa trieda v maturitnom rocniku nedala odfotit a vsetci to prezili, snad bez ujmy. V dnesnej dobe maju deti 300fotiek z jedneho vyletu. V skolke sa fotia kazdy stvrtrok. Ved si kup tu fotku a do albumu k nej nalep aktualnu fotku dcery a mas. Moje deti ani album nemaju. Uz 10r sa chystam, te porobim fotoknihy, ale nechce sa mi trapit s 1000kami fotiek.
moj maly tak minuly rok chybal na poslednom foteni zo skolky, bol chory.. o mesiac na to boli fotky a ja som ju nechcela kupovat - naco.. maly ze ju chce, tak sme kupili.. teraz ma na nastenke fotku formatu A4 svojej ey skolkarskej triedy a kazdy ma domalovane fuzy, okuliare, zuby, uši..
Ja som už dnes kôli tomu doma aj plakala no asi to moc prežívam.
@anonym_autor nie si náhodou trochu labilná ? Lebo toto zďaleka nie je dôvod na plač. Skôr sa bojím teraz o Tvoje deti, že s čím musia vyrastať. Asi by si mala ísť k doktorovi- bez srandy. Lebo ak takéto veci začneš prenášať na deti a dávaš im príklad, že z ničoho robiť niečo.. no.. nie je to moc dobrý príklad do života.
A zažili ste to už aj vy, že vaše deti nemohli byť v škôlke kôli chorobe a nemali spoločne fotky s triedou ?
@anonym_autor v skolke bolo bezne, ze polka deti bola pocas fotenia chora. NIc nenormalne.
Par stastlivcov, ktori sme byvali blizko skolky, sme boli s ucitelkami dohodnuti, ze ked budu na rade, zavolaju, a na tu chvilku dobehneme.
2x sme tak dobiehali iba na fotenie, decka uz neboli akutne chore, takze pohoda.
Ak by boli infekcne, ci v horuckach, samozrejme by sme nesli, to bez debaty. Iba fotku by som si objednala isto, aj ked by tam nase neboli, minimalne nech maju pamiatku z toho rocnika ci triedy na ostatnych.
Napr. ja sama mam z 3tieho? alebo 4teho rocnika strednej skolky jednu fotku, kde mam komplet vsetkych spoluziakov, iba ja tam chyba, bola som chora, a vobec mi nevadi, ze tam niesom. No a? Jedna fotka hore dole.
Ako budeš reagovať, keď sa Ti stane niečo naozaj vážne?takéto reakcie nie sú dobré ani pri výchove detí, ale aj tak si myslím, že toto musí byť vymyslená téma, toto nemôže byť naozaj…..pardon ak sa mýlim
@anonym_autor normalne mame fotku, kde dcera nie je... a ziadne specialne emocie som z toho nemala... hlavne ze tam mala vsetkych kamosov... a tak ako ti radia, vedia ju tam aj doplnit , takze hlavu hore
@anonym_autor mam 4 deti, takze ano, zazili...a nikto sa z toho nerucal.
Ja som už dnes kôli tomu doma aj plakala no asi to moc prežívam.
@anonym_autor no to teda mlc prežívaš, keď vidím ceny tych fotiek 🫣 ja nedávam fotiť.. 25 € mam tam 3fotky a jeden nezmyselny kalendár .. syn sa fotí len s triedou
Už ide dcéra do prvej, tak na to si počkám 🙂
Doma si viem, alebo niekde v prirode odfotiť s nimi krajšie fotky vytlačím za par centov
Kúpili ste si potom fotku aj bez vášho dieťaťa alebo ste si nekúpili ?
@anonym_autor moj syn tak nebol v skole. Odfotila ho fotografka sameho a prilepila na fotku. Triedny si to ani neuvedomil.
Ale prehanas to. Nebyt toho, ze fotografka je suseda, dobra znama a vsimla si, ze nebol v skole, ja by som to neriesila.
vsak si prescanuj ich triednu fotku a AIcko nech ti dorobi dcerku.. jejda :D tolko moznosti teraz clovek ma.. :D ale inak chapem, ze si smutna :D moja zmeskala vianocne fotenie... ja sa rada pozeram na triedne fotky 🙂
@anonym_autor sú vážne životné problemy a menej vážne. tvoj je ta druha kategoria
@anonym_autor nie raz, nie dva razy a prezili sme vsetci bez akejkolvek ujmy. Je to len fotka, nic viac nic menej. Vyrabas si problem, tam kde nie je, ked pride skutocny problem tak co? Zrutis sa uplne? Tvoje deti potrebuju mamu, nie trosku, ktora place kvoli FOTKE🙄 uvedom sa a zacni rozmyslat nad tym co je v zivote dolezite a co nie.
Moja dcéra neznášala fotenie. V škôlke bola 4 roky. Prvý rok má takú pózu, že odfoťte ma čo najskôr, lebo budem plakať. Druhý rok na fotke reálne plače. Neprevzala som ju, ale mám prefotenú spoločnú fotku triedy od kamošky. Na treťom fotení bola chorá, mali však náhradné fotenie, kde zase plakala. To nemáme ani spoločnú 🤷♀️ posledné fotenie bolo na tablo, tam už vyzerá normálne. Takže zo 4 rokov má dve fotky, z toho jednu s ľahkým úsmevom. Zajtra robí prijímačky na VŠ a fotky z MŠ má ďaleko na háku 😛
@anonym_autor prezivas to az velmi
Ale na druhej strane chapem. Tiez som poslala do skolky dieta co sa mi uz nezdalo, ze nieco na nu ide ale reku karneval prvykrat v skolke , vydrzi
Ale videla zazila ma fotku, na dalsi den uz do skolky nesla
Skor ma mrzi , ze som si nedala az tak zalezat na kostyme a len sme ho pozicali, buduci rok budem uz vediet ale bola krasna aj tak

@anonym_autor len preistotu….nevysmievam sa ti, len je tvoje prezivanie trosku usmevne 🙂
Raz to, s odstupom casu, pochopis…
@guudy podľa mňa nie, aj moja mama je podobná a aj bola a vekom stále horšie, rieši každú jednu blbosť a robí hystériu