Bábätka v kočíkoch večer v nákupných centrách
A rodicia to zjavne neriesia?
Ja som sa od porodnice snazila aby sme malu o 18.00 kupali a o 19.00 aby uz v postielke spinkala. Viac menej sa nam to krasne podarilo. Nestacim sa cudovat, ked vidim po 20.00 hod. vecer mnoho rodicov, co maju malilinke babatka ktore im v kocikoch spinkaju a oni nakupuju 😖
som ja divna, ze mi to pride nezodpovedne?
mne príde táto téma trošku od veci... nezvyknem už na MK prispievať, lebo (a prepáčte teraz za výraz) sa tu často riešia už takéto "primitívne" veci.,..
ja mám 5 ročnú dcérku. môžem sa spokojne vyhlásiť za maximálne nezodpovednú matku, lebo nemám problém s ňou byť vonku aj do 23tej, boli sme čakať mojich rodičov po prílete z dovolenky o druhej ráno na letisku a pod...
ale, každé dieťa je iné. pre mňa by bolo nezodpovedné žiadať od môjho dieťaťa, aby o siedmej už spalo v posteli, lebo som to kdesi čítala, alebo sa to tak kedysi robilo... moje dieťa je osobnosť a mojou úlohou ako matky je starať sa, aby sa jeho osobnosť formovala správne a nie aby som ju potláčala... boli časy, keď som ju dávala do postele o siedmej, ale viedlo to len k tomu, že mi 100 krát vyliezla z izby a na nervy som bola aj ja, aj ona. keď bola malé bábenko, nemala som ju kde "odložiť", manžel pracoval do večera, takže áno, chodila som s ňou po večeroch do NC. a že sú tam bacily? prosím vás a kde nie sú? ak budete deti držať v sterilnom prostredí, nevybudujete im imunitu, budú ľahšie náchylné na kadejaké vírusy a choroby... a počas MŠ sa vám to tisícnásobne vráti....
ak sa to má posudzovať podľa tohto, tak áno, som nezodpovedná matka... ale kým to poviete, pozrite sa na moju dcéru ako je vychovaná a spýtajte sa jej aká som matka...
ahojte, tak mňa naša pediatrička pred nákupnými centrami vystríhala až doslova vystrašila. Išlo o klimatizáciu, húfy ľudí, prehrievanie a neviem čo všetko. Niektoré deti ochrnuli a pod. Neviem už ako to bolo presne. Určite to bolo viac okolností ale nevedela som či sa to nemôže stať priamo nám tak som neriskovala. Nakoľko jej dôverujem a aj som si to preverila tak som syna do nákupných centier nebrala. zhruba do 1 roka. Na kávičku som chodila s kamarátkami keď malý spal alebo keď mi ho mal kto opatrovať - manžel, mama...a cez leto na terasy. Okrem toho čo sa týka večerných výjazdov tak to nerobíme doteraz lebo malý má od narodenia režim. Najprv o 19:00 neskôr o 20:00. Príde 19:45 a už si oblieka pyžamo.
Inak mi je jedno kto čo robí s dieťaťom aj po 20:00 vonku. Skôr ma zaráža,že niektoré mamičky rovno z pôrodnice utekajú do nákupného centra. Niekedy keď vidím niekoľko dňové bábätká pokrčené v autosedačkách tak to mi príde trošku ľúto ale je to ich vec.
Chorý nebýva a to je už vyše roka v jasliach, to len ma margo imunity.
@6mia6 tak ale vlastní názor by sis vytvořit nedokázala? copak je NC černá díra, kde končí svět? není to ideální prostředí pro denní vycházky, ale trochu zapřemýlšej nad tím strašením doktorky...
k tejto teme... ako sorry, ale kam mam ist von s malym dietatom v kociku? do lesa???
@berenika39 mám vlastný názor no bohužiaľ asi iný ako ty, na tom je niečo zlé? Doktorka ma poučila a ja som jej slová zobrala vážne to je všetko. Prečo by som mala zapremýšľať? píšem len čo som robila ja a čo robia ostatní mi je fuk. tak o čo ide??či je NC čierna diera? netuším a je mi to jedno.
@6mia6 no protože ti někdo něco řekl a ty jsi z toho udělala pro sebe pravdu, přesto že to byla ptákovina. rok jsi se toho držela. nemůžeš přeci myslet vážně, že by se z nákupu dalo ochrnout. není to tam dobré, to je jasné, ale dělat z toho strašáka pro další maminy je zbytečné, ne? jen v dobrém, nejde o nic zásadního, jen mě to udivuje, jak se dá ztratit hlava 😉
Ahojky je to vec nazoru,ale ja by som to nerobila,male dieta ma svoj rezim a nechcem mu ho narusat...Ale to je len moj nazor!!!!Aby si zase niekto nezobral osobne...
Ja som bola raz par metrov od domu v Bille o 19,30 a vsetky predavacky oooo tak maly (mal rok) a teraz v obchode????, 😕 😲 Si uz mal davno spat... 😲 😀 😀 Je ine ked boli detska malinke ,ze par mesiacov,ale teraz mi maly zaspava aj o polnoci,takze si myslim,ze to je jedno ci beha v obchode ,alebo doma v obyvke...ma 14 mes.
Do NC chodím len ked musím. Radšej budem s dieťaťom vonku na vzduchu ako sa tlačiť niekde v NC a čas tráviť obzeraním výkladov, ktoré mne ani dieťaťu nič nedá.
Ale ak treba tak do centra idem aj o polnoci, ale to je už ten najkrajnejší prípad.
@zuzana581 jasné že chodím so synom na nákupy... 😀 ale nevysedávam v centrách do deviatej večer...a o tom je téma...chodím s ním uplne všade,len prisosobujem čas chodenia po nákupoch jeho režimu...nepojdem predsa do centra na nákup,ked mi ide dieťa spať o dvanástej (na obed)...lebo chcem,aby sa dobre vyspal a bol spokojný...
Ale samozrejme,že je na každej matke,kedy a kde uloží svoje dieťa spať...len je myslím už dieťaťu neprospešné,aby sa potulovalo s mamičkou v OC večer ,ked má mať svoj klud... 😉 Je to moj názor a stojím si za ním...mám tri deti a ani s jedným som nemala nikdy problém,že by bol v noci nervozny,alebo zle spal...
hori, a preco nie s kocikom do lesa? kolko som uz takych videla 🙂 urcite radsej nez do nakupneho centra...
hoci proti detom v NC nic nemam, ak rodicia potrebuju nakupit, alebo v pripade nepriazniveho pocasia sa tam ist zahrat na tych par preliezok, ci vlacikov (len to by chcelo nejake ihriska a preliezky "pod strechou", aby sa deti mali aj ked prsi kde vyblaznit)
trosku to tu citam, a nestacim sa cudovat, ake extremy zacinate pisat. 😕
@hori podla mna je les 100x lepsia volba ako OC
@lucka1987 a to si sla z porodnice sama? neverim tomu, ze ta niekto neprisiel zobrat autom a ten niekto mohol kludne nakupit. 😕
ja nie som velky fanusik OC a ked nemusim, tak tam nejdem. deti by som tam zobrala len v krajnom pripade. mimochodom, dnes som bola v OC. o pol 10 som nakojila maleho, vyrazila som do obchodaku (deti boli doma s manzelom) a o 12 som uz bola naspat. mam darceky pre 4 ludi a vsetci sme spokojni. 🙂
@hori tak ideš do NC??? 😅 😅 😅
maminy,nemaminy...trochu sa tu tá debata zvrhla na veľmi zvláštne odsudzovanie....ale to sa v poslednej dobe deje v 99% tém na MK....
pochopiteľne je každého osobná vec,kde a kedy chodí s dieťaťom...ja nikoho za to neodsudzujem...nechávam to na každého vedomí a svedomí....len som prispela svojím názorom.... 😉
ja netvrdím,že s dieťaťom v žiadnom prípade neísť do NC....aj ja chodím...ale kým bola Naty úplne malá,tak pokiaľ to nebolo nevyhnutné,tak som do NC s ňou nešla...
ja osobne robím v NC... a človek za tých 12 hodín,čo tam je vidí teda všeličo....je úplne bežné,že v kaviarni sedí mamina s malým bábom a veselo si fajčí.... 😖 😖 jasné...ži a nechaj žiť....
že okolo pol deviate Vám okolo obchodu prejde rodinka s plačúcim dieťaťom zaveseným jednému z rodičov "v ruke" a vzlyká že je unavené... OK...ži a nechaj žiť...
ako písala @6mia6 ...veľakrát niekoľkodňové bábätká narvané vo vajíčku...a rodičia hodiny a hodiny krúúúžia po NC...OK...ži a nechaj žiť...je to ich vec....
atd atd...
NC sú fenoménom našej doby...nevravím...je to fajn mať všetko pod jednou strechou....od potravín,cez banku,poštu,kiná až po handroobchody od výmyslu sveta.... 😉
no na druhej strane je NC jeden veľký chaos...z každého obchodu reve iná hudba...o vzduchu ,ktorý tam človek musí dýchať ani nevravím....
stalo sa národným športom tráviť tam celé dni....celé rodiny....bezcieľne blúdiac,namiesto nedeľného obeda za jedným stolom si dať fast food ....
pochopiteľne..neriešim...neodsudzujem...je to každého osobná vec.... 😉
a tým končím s touto diskusiou....pretože na ďalších X stranách budú len urážky a navážanie sa do zakladateľky....
želám krásnu prvú adventnú nedeľu 😉
aj ja som proti OC...ked vidím novorodeniatka s rodičmi
ale ináč,sem tam vyjdeme,deti sa vybláznia 30 min.v detskom kúpiku a my si dáme kávičku
a oblecenie ako kupujete detom,kde? a bez nich zasadne? od narodenia?
@estterka uplne malym detom kupujem zasadne bez nich. aj tak by som neoprate veci novorodencovi nevyskusala, takze ho tam nepotrebujem. 🙂
velkaca beriem so sebou (hlavne na topanky), ale to nechodim po ziadnych inych obchodoch, len po tych s detskymi odevami a nakupim naraz na celu sezonu.
a vela veci nakupim u nas v meste v malickych obchodoch pocas prechadzky. 😎
netvrdim, ze kazda to ma takto riesit, ale da sa existovat aj bez obchodakov.
@adulik23 😅 povodne ano... manzel mi nechal auto pred nemocnicou... ale nakoniec dsiel pre mna otec.. ibaze len tak pomezdi pracu... ja som sla do tesca si nakupit a on si odskocil na urad vybavit pracovne veci..nakolko bol oficialne v praci... aj som chcela aby s malym ostal v aute a ja si nakupim, ale akosi nevydalo.. jednoducho musel ist.... kedze ho volal dost dolezity clovek na dolezitu vec ( aj ked co je dolezitejsie ako rodina ze?) 🙄... a manzel nedostal v praci volno a bol vo FR,,,, jednoducho dnes stat a zamestnavatelia, moc nepraju rodinam asi
@didiana333 a prečo nevieš prijať, že niektoré deti potrebujú svoj klud a spánok možno až po deviatej večer?
@6mia6 s tou klimou v NC mas pravdu, hlavne ked su horucavy... vonku 35stup a v NC ledva 20 😀 to je narocne aj na dospelaka a nie dieta taky teplotny rozdiel.... vonku clovek v tielku a vnutri aj vo svetri bude zima ☹
ale hufy ludi su aj v MHD aj v inych obchodoch ako v NC... tomu sa da tazko vyhnut ☹
aj cez internet nakupujem,skúšame len topánky v obchode
ked kupujem v obchodoch,vždy trafím veľkosť,a to beriem dvojmo 🙂
@winona24 presne si to vystihla...aj ja robím v NC a tie večerné tulačky rodičov s deťmi bývaju hrozné... 😒 ja tých ludí nepoznám a neodsudzujem...len si myslím (moj názor) že deckám by bolo lepšie dom a a mali by svoj klud a svoje zázemie...

NC je plné bacilov a chorôb?hmmm,netvrdím ,že nie, ale ked idete do lekárne kúpiť Nutrion,alebo Sudocrem a pred vami stojí 5ludí čo idú od dr. a maj chrípku,tak ani do lekárne by sa nemalo chodiť s deťmi...je to každého vec, každá mamina si vychováva svoje dieťa podla seba.....mne malá zaspávala a aj o 23tej a spali sme rán aj do desiatej.....bola to len naša vec ked sme boli obe spokojné....
teraz čakám druhé bábo,mám velmi aktívnu 4,5ročnú bambulku, to jej mám cez leto vyvetliť, že musíme byť o 18.30 doma, lebo jej braček má len 5mesiacov a musí ísť spať do postielky?????