Čím osladiť čaj 3 mesačnému dieťaťu ?
Ahojte mamičky. Minuly týždeň sme s malou boli hospitalizované kvôli operácii slabinovej hernie. Poležali sme si tri dni. V nemocnici som jej nemohla dávať čaj ktorý pijeme doma ale musela som nalievať ich ,,erárny” a nastal u nás problém. Oni ten detský čaj sladili. Vraj aby mali deti pred operáciou energiu 😖 Odvtedy mi malá čaj bez cukru nevypije. Stále ho vypluva až kým jej ho nedocukrim. Ako ju od toho odučiť? Alebo je nejaký BIO-neškodný cukor ktorým by som mohla doslaďovať?
V blizkej rodine mame pripad, ze sa dietatu davalo od malicka sunarek, dzusy sice zriedene, teraz ma rok a pol a zubarka bola zhrozena, ze sa malej rozpadavaju zuby
Este by som chcela podotknut, ze vela deti, ktore piju sladene napoje nemaju spravne stravovacie navyky, energiou z cukru si nahradzaju kvalitne jedlo
Samozrejme,že v nemocnici vedia zabe
zpečiť aj nesladený čaj,bežne ho robia a posielajú na odd. pre diabetikov,takže stačilo požiadať
@veronicka_fazula ale ona chce obmedziť cukor, nie si zabiť dieťa. Med môže byt pre dieťa do 1 roka toxický!!! Treba si naštudovať o detskom botulizme
Ak jej dávaš ten čaj vo fľaši , tak skús jej ho dávať bez cukru a len lyžičkou.... Alebo naozaj skús vydržať.moja pije med od 4 mesiacov ... Tiež ma rada sladké veci od malička ... Vypije vodu ale čistý čaj takmer vôbec s medom áno ... Má rok a pol... Keď ma kolíky tak jej dávaj pupik probiotiká po lyžičkách ten čaj ...keď kojis tak si ty dávaj fenikel probiotiká a rascu ľanové semiačka a tak .... Keď nekojis tak urob vývar z rasce alebo feniklu a urob z tej vody mlieko ... Nám pomohlo ešte homeopatikum ktore je z fenikloveho oleja baby calm ... Ten je tiež vlastne sladky preto ho dieti vypijú ... Čiže cukry sa nájdu takmer všade ... A cvic s nožičkami a veľa ju u nos v polohách proti boleniu bruska a ešte stále teple na bruško ...držím palce ... Ten cukor sa snáď napraví radami
@lula313 áno máte pravdu, veľmi zlá rada... Pri tom čítaní komentárov som nejako pozabudla, že ide o 3-mesačné dieťatko 😊... Predsa len už bola pokročilá hodina 🙂
@tukanec to nesuhlasim,že je to len z cukru! Zuby si dosť aj o genetike, my sme s bratom vyrastali spolu a tiež nám aj ocukrovali,aj sladkosti pojedli habadej! Ja som zubára teda okrem preventivok nevidela uz dobrých 10 rokov a bracho tam uz chodi ako na klavir! Takže určite nieje len.cukor na vine ale zas nehovorím,že je to ok sypať všade cukor 😉
@asia83 ach, Ty čo rada, to perla a nie iba v tejto téme.
@malasandrika pani sa zabudla niekde v minulom tisicroci s tymi perlami...

@asia83 pozeram kolko rokov ma tvoja dcera, ked pise @janickacrazy ze je mala... To vazne nam tu prehlasujes ake ma tvoje dieta zdrave zuby a stihlu postavu ked ma len 3 roky??? To hadam nemyslis vazne, ved je len na zaciatku vyvoja, na zaciatku stravovacich navykov a ty pises akoby bola pomaly dospela a cukor jej pomohol k superzdraviu🙈