icon

Čo dokáže moje dieťa

ichbinich
12. feb 2014

Toto je diskusia na pobavenie. Takze nie v zmysle, v 3 mesiacoch sedi, v 9 chodi a v 12 plynule hovori troma jazykmi. Ale o tom, v com vase deti vynikaju, ale teda "pochvalit" sa tym da iba tu medzi ostatnymi mamickami 😉

Tak napriklad moje deti vedeli/vedia:
- pokakat sa az po lopatky (to je velmi oblubena disciplina aj u inych 😉 😀)
- dcera sa dokaze pokakat az po pupok
Tomuto hovorim pruser 😉 😀 A este najma dcera ma pruser zasadne vtedy, ked prave musime odist, a ju treba osprchovat a kompletne prezliect...
- syn ma uprostred noci vola, mama! mama! Tak pribehnem, a on sa ma spyta, ze com so robila! 😠 No co asi, spala som...
- dcera sa po nadojceni skumavo pozrie na bradavku, zacne po nej brnkat, a potom blazene povie mnam-mnam 😀 <3
- syn kakal do dialky... z kupelne az na chodbu, stihol pocas tych par sekund, kym nemal plienku na zadku 😅
- obaja dokazu narobit omrvinky snad aj z bananu. Prisaham 😀
- dcera sa prezenie ako smrst bytom a potom nemam ani kde stupnut, aj ked to chcem ist upratat. Vylozi kazdu policku, vyhodi vsetkych plysakov, pohadze vsetky topanky po celej chodbe, vyhodi papier z odpadu, roztrha ho na kusocky,... To vsetko stihne, kym ja som na wecku alebo chystam jest
- syn sa zasadne pokakal, ked som len rychlo vybehla do obchodu alebo do mesta BEZ prebalovacej tasky. Tak som potom neplanovane vliekla domov velke balenie plienok, obruskov a prebalovala som ho na najnemoznejsich miestach...
- obaja ma dokazu vyrusit pri vsetkom. Ani uvarit, an najest, ani ist na wecko a ani sex nejde bez prerusovania minimalne od jedneho z nich 😅 Odkedy mam deti viem, co je to prerusovana suloz 😀 😀 😀

Urcite ma este nieco napadne, ale potesim sa "vykonom" ostatnych deti. Tak piste, nech sa zasmejeme 🙂

uglybetty1234
12. feb 2014

syn 2 roky: V celom dome je ticho, idem sa pozrieť kde je. Hrá sa. Telefonujem s kamoškou. Ticho pretrváva, ale nejaké vnútorné podozrenie narastá. Prídem do kúpelky a tam malý strká moju kefu na vlasy do záchoda, a potom si ňou prenádherne učeše páčo 🙂 Stylista! 🙂

ichbinich
autor
12. feb 2014

@uglybetty1234: Ako sa hovori, ked pocujes vreskot a rev, vsetko je v poriadku. Ked je ticho, bez skontrolovat, co sa deje 😉 😀

Bratranci povystrihovali ruze zo zaclony... Chceli spravit mame darcek na den matiek... Povedala, ze sa na nich ani nemohla hnevat 🙂

Syn vedel buchut rukou pri prebalovani do obsahu plienky, ledva som ju otvorila... Samozrejme, ze najradsej do pokakanej...

Nadobu na bioodpad uz mam na balkone... dcera sa ju naucila otvorit aj bez stupnutia na ten stupak, a uz podla supiek kontrolovala, co bude na obed 😉 😀

stanki
12. feb 2014

Bože, ja sa tak bavíííím... Dnes mladá rozmlátila 3 janské misy (boli naukladané v sebe) a tak som si tu odľahčila psychiku 🙂

adkasmolka
12. feb 2014

@bubelko esteze som sama v praci, tak sa smejem 😀 😀 😀

ocko78
12. feb 2014

nooo pekneee... najnovsi vykon mojej slecny bol pol kotuca toaletneho papiera vo wc ,, asi po pol hodke som sla na wc ja ,,splachnem a plnaaa misa viete si predstavit coho.. :D tak som vybrala prvu varechu co prisla do ruky a dolujem z rury kadiat to vsetko ma odtekat kaldu namoceneho papiera... brrr.. varecha samozrejme putovala s obsahom do kosa a mojej slecinky sa pytam.... to preboha kolko papiera ste natrepali do toho wc?? a ona mi spokojnym usmevom odpovie........ ked som mala velkuu cudku a spinavu ritu 😀 😀 😀 😀 😀 😀

trasko
12. feb 2014

koksoo ja som bud mala dobre prve dieta alebo trpim alzheimrom ale prisaham bohu nic z tohto co maly skriatok robi nerobil-potrav.skrinka hajzel ako v cig.osade,papa surove cestoviny atd,smeti vybera,oblecko zo skrin,slipy na hlave,hrnce mam vacsinu predupene,ovoniava topanky vsetkym,telku rozbija hrncom...dufam nebude po mne v natierani paliciek hovnom po spanku xexe apropo muselo to byt so mnou hrozne.postielka ma total zdrate palicky lak nikde-maly ju zdedil po mne

zmizik
12. feb 2014

Tak moja 2 rocna, pokazi vsetko co jej dame i nedame do ruky. Naposledy sa jej podarilo napchat 5 CD naraz do PS. Velmi chce byt samostatna a vsetko robit sama hlavne pred odchodom z domu: Chce pit z pohara, obleje sa. Chce cikat, kym si stiahne gate uz si cvrkne, jedenie je uplna katastrofa, miluje mackat, pucit ci odstavovat jedlo rukami. Vzdy ma dobehne lebo spapa pol pomaranca pekne, len co zmurknem uz ho puci, vsetko steka a zase prezliekam. Z chleba si robi gulicky a potom sa s nimi hra. Ked dopije mlieko z flase, vzdy ju otvori a posledne kvapky vyleje na koberec. Posledna lyzicka akehokolvek jedla skonci na stole a ona to rozotiera, rada vydlabava dzem z kolacikov, som si myslela ze je na sladke, neskor mi doslo, ze to vzdy niekde utrie...miluje si umyvat zuby a stale nam miznu kefky, potom ich najdem v kociku, v taske, v postielke, stale kupujem nove. Skace do postielky, tak ze si vzdy buchne hlavu...a kym ju obleciem,tak uz su kamosky davno doma ;) lebo ona sama.

mimikas
12. feb 2014

@gaby21 no to hladam asi preto ze pracujem???? 😀

vevesh
12. feb 2014

co dokazu moje deturence:
- pomalovat ciernou fixou steny (aj ked je skryta, stale najdu nieco na pisanie)
- nalakovat lakmi na nechty ruky, nohy a na tvari "na indianov"
- rozobrat kable od predlzovacky, pocitaca, klavesnicu, dva mobily, panske hodinky, obaly na CDcka
- najlepsie hracky su srubky, skrutky, dialkove ovladace, topanky a smeti....
- pri ceste na Sk sa grca zasadne pred viednou pri pumpe OMV
- starsia si okolo 2r. stale skryvala jedlo a jedla ho nasledujuci den (a ja po dokladnom pratani a patrani som neprisla na to, ze odkial to lovi...) 😀 😀
- pocas spanku moje deti "cestuju" - takze pady z postele, udretie si hlavy prip. inej casti tela o steny, okopavanie sa a pod. je na normalnom programe
- pokakanie, pocikanie a pogrcanie je vzdy umyselne planovane, ked nemam/nestihnem zobrat zo sebou nahradne veci
- mala od nervov trucovala a skryla sa v jednom veeeelmi velkom centre, cele museli kvoli nej uzatvorit 😔
- zuvacky sa hadzu do kvetinacov ako ozdobne kamienky.... 🙄
- silonky s mickey mousom sa obliekaju iba a len na hlavu 😀

aka dokonala som bola ja:
- ako 2r. som manikurnymi noznickami rozstrihala 20tisic CSK, nasi mali na 5 tyzdnov puzzle... 😎
- tiez ako 2r. som vyliezla na strechu RD
- ako 3,5r. ma nechali spat v aute, oni sli do RD, ja som sa zobudila, nastartovala auticko a sinula si to dolu kopcom, a mala ohromnu zabavu z nasich, ako za mnou trielili 😀
- vymkla rodicov z domu a bolo mi vtipne, ked otec sa musel cez balkon domov dobijat (byvali sme na 7posch.)

ichbinich
autor
12. feb 2014

Ked sa tu uz verejne priznavame aj, ake sme boli my, a teda ze nase deti maju po kom byt... 😉 😀

Ja som vyhadzovala do smeti mokka lyzicky... Mama ich niekedy stihla najst a vybrat, ale nestihla vybrat vsetky... 😀 Dodnes ich mame menej...

Ja som s kamosom vyliezla na strechu skoly a odtial sme kyvali nasim rodicom, co v klude pili kavu v zahrade a mysleli si, ze sa pekne spolu hrame... No, pekne sme si spolu pomohli vyliezt na strechu 😀 (bola to "iba" prizemna budova, ale aj tak).

meiwe
12. feb 2014

Za 10minut co sa tu smejem moja 9mesacna stihla vyliat bratovi caj, a poroztierat po nabytku, vyliat svoj caj a namocit si rukavy, zjest servitku, vybrat 80servitok z balicka, 40 z nich nadrobit na mini kusky, svoj pohar poprevlacovat po izbe a urobit potopu, ale je expertka na vytahovanie prsa a papanie na najnevhodnejsich miestach🙂

lucinocka
12. feb 2014

moje dieta dokaze perfektne spolupracovat so psom... Kazde jedlo si podelia, hlavne ze sa zjedlo no nie? Toaletny papier sa roztaca a trha tiez lepsie vo dvojici...Ochotne sa staraju o mamine kvety, spolupraca je dolezita- psovi sa lahsie vykopava, Sofinke sa lepsie vytrhava..
Aj technicky je ta dvojica velmi zdatna- jedna skryje dialkovy ovladac, druha preprogramuje umyvacku riadu... jedna postahuje pradlo z vesiaka, druha pozbiera vsetky stipce...

Ale hlavne ze sa maju rady🙂

jafnka
12. feb 2014

krásna téma, budem mať svalovku na bruchu

naša ročná buchta zatiaľ nemá veľa talentov, ale niečo sa predsa len nájde:
hádzanie vecí cez celú izbu rovno pod radiator kde sa to najhoršie vyberá
kýcha zásadne vtedy keď ju kŕmim a akurát má plnú pusu. ale je zaujímavé, že to vždy schytám len ja, všetko ostatné ostane čisté
fascinujú ju misky našich psov. raz ju Zolovi zobrala práve keď jedol a ten sa len smutne pozeral a potom mi už vôbec nechcel jesť
strašne rada zatvára tata v izbe. držím ju na rukách a rozprávam sa s manželom. ona chytí kľučku a s takým tým výrazom "už buď ticho tato" zavrie dvere

jafnka
12. feb 2014

jaj a ešte som zabudla dodať, že bude asi upratovačka. každú jednu špinku poctivo zodvihne a podá mi. najnovšie začala zbierať už aj imaginárne smeti alebo to už ja začínam slepnúť?

sense
12. feb 2014

@ichbinich no moja tak sedela na zemi a hrala sa, a vacsinou ma tvrdu stolicu a sla som ju hned prebalit a mala to po celom chrbte pazuchami a az za uchom som este nasla a to sa ani nesuchala nastastie to nebyva casto....no a raz ked som ju prebalila potlacila a tak to z nej vystrelilo ze som bola cela okadena...ale medzi nou a mnou na zemi a podlozke prebalovacej nic len na mne supa....

titulienka
12. feb 2014

Nas expert dokaze z nemozneho spravit mozne 😀😀 to znamena znicit neznicitelne 😀

zuzin78
13. feb 2014

@gaby21 nie si sama co z prechadzky prideme ako prasiatka 🙂 ale z toho si nerobim hlavu , minule sa mi obidve vykupali v mlake, boli statsne a aj ja 😀 lebo kazdy sa na nas pozerat co za spinave deti mam . Starsia v skolke sa minuly rok jedina hrala v blatovej kaluzi s konarikom a nechci vidiet aka bola a este sa jej aj smyklo a sup zadkom do nej , vetrovka ako prasiatko , nohavice tak isto , a este sa mi ucitelka ospravedlnovala , ze s zaspinila 😀 ja som isla do kolien , ja som sa na tom zasmiala , ze nech si z toho nic nerobi hodim veci do pracky a je to su to len a len veci . Uz bola aj polievkou obliata komplet , ked uz tak uplne aj nohavicky , ale podla vone veci mali dobru polievku 😀
Zasadne ked sme chodili na pieskovisko my sme sa v nom pekne nehrali ako formicky , stavanie hradov, ale moje dievcata v nom plavali ako na dovolenke pri mori . Niektore mamicky sa z hrozou na to pozerali , lebo boli pekne oblecene , ze ako im to dovolim , ale pre mna su to len a len veci . ich deti sedeli na lavicke a smutne sa pozerali na mamicky , preco sa oni nemozu hrat v piesku. Hlavne ze mali adidas na sebe , len a len na paradu ... 😒
Minule prsalo a moje male tornada musia byt vonku aj ked prsi , tak sme sa vsetci obliekli do nepremokaveho oblecenia , gumaky na seba a co robili? Skalali v kaluzi ten stastny usmev deti som zachytila aj na kamere , ten stal za to, veci sa oplachli, oprali a deti aj ked oblecenie bolo spinave boli v suchu 🙂 teraz musia taketo veci robit , 😉 podla mna

zuzin78
13. feb 2014

@jafnka nie ty nestracat zrak to dieta vidi lepsie ako ty , ked zbiera tie smietky 😀 kym ich este nepapa je dobre

zuzin78
13. feb 2014

@ichbinich 😀 my so sestrou sme zo skrin skakali na manzelsku postel alebo mamina prisla z prace a my hlavy do dveri zo skrine a ze Ahoj a mamina bleda ci sa raz nezabijeme 😀

zuzin78
13. feb 2014

Holky dobre som sa z rana zasmiala 🙂

lucijja
13. feb 2014

No tak moja malá našťastie nie je expert na prúsery všetkého druhu ale synovec ktorý má tri roky:
- v priore sa vrhol na eskalátor (šak pohoda, robia to všetky deti) lenže on tesne pred ním na kolená a bách po stop tlačítku (ani som nevedela, že tam také je) a odstavil všetko.

- ten dlhý kovový, metrový obuvák si strčil do úst tak, že sa mu ten háčik nejako zasekol za mandle a nie a nie von.. 😀

- v lidli sa svagrova na chvíľu otočila a už ho nebolo...hľadá ho v panike po obchode, keď vidí, že ho vedie teta zo skladu. Malý išiel tam, kde sa odovzdávajú fľaše, ľahol si na ten spodný pás, kde sa dávajú bedničky a to sa dalo do pohybu a vypľulo ho to v sklade...teta vraj skoro skolabovala, keď videla čo jej pás priviezol... 😀 😀 😀

monciky
13. feb 2014

baby ja sa neskutocne bavim, super tema 😀 😀
ja nemozem nicim prispiet, dieta zatial nemam a ja som bola ako decko drezurovana- nic sme nemohli, presne ako niekto napisal, pekne oblecene na paradu a max. sme si mohli robit formicky z piesku🙂

bubelko
13. feb 2014

ozaj, este som si spomenula - ako ste spominali ten toaletak. ja ho mam v skrini v chodbe a deti z neho zvyknu stavat hrady, mury a ine. no a raz si jonas staval a staval, no a potom dostaval a ten papier mi natrhal a nacpal do tych papierovych stredov a zvysok do papierovej nakupnej tasky. nestihol natrhat vsetok, ale teda dobrych 5 kotucov 😀 😀 😀

klincek
13. feb 2014

@jafnka to bud rada, ze ti ich len poda..moje tie smeti zasadne jedli 😅. cokolvek bolo na zemi, sup do rucky a hned do pusy. a samozrejme mali talent najst aj tu najmensiu omrvinku alebo cokolvek, co ssom ja prehliadla 😖

klincek
13. feb 2014

@lucijja toto je uz vyssi level-maly kamikadze 😀

horana
13. feb 2014

@lucijja Zabavila som sa ako vas maly zastavoval eskalatory. To nas ked bol maly zase obluboval mraziace pulty v obchodoch, uplne ho pritahovali. Prvy krat sa mu podarilo najist zastrcene zozadu schovane tlacitko na ich odstavenie a samozrejme to hned aj vypol. V okoli bol nejaky pracovnik a na ten stuk hned volal veduceho, ten bol uplne hotovy z toho ze to sa im este nestalo, nakolko to nie je len tak, neda sa to vraj nahodit hned a ze sa im teraz roztopi vsetok tovar medzitym a vyhrazal sa ze nam to da zosobnit tu skodu. Ked syn videl tu reakciu, naschval to potom skusal v kazdom dalsom obchode, musela som striehnut ako ostriez 🙄

ichbinich
autor
13. feb 2014

Obe deti su motovidla, takze bezne spia ako Pipi Dlha Pancucha...

Idem vybrat dceru v noci po tme na kojenie, a tam, kde by mala mat hlavu, ktoru som jej chcela podlozit rukou, som nasla jej nohy 😀

Syn sa na dovolenke zosypal z postele (dali sme mu tam paplon, lebo sme s tym pocitali...). Nas to zobudilo, jeho nie 😉 Spal dalej 😀

Rano bezne idem budit syna a on nohy na vankusi a zvysok tela vratane hlavy pod perinou 😀 A to rozpravky o Pipi este ani nepozna 😀

ichbinich
autor
13. feb 2014

@lucijja:
Tak to je dobre, ze sa odviezol, kde sa vezu debnicky...
A pripomenula si mi mojho brata... Ked bol este maly, este za sociku, tiez stihol vypot eskalator v Priore... On ani nespadol, iba videl ten gombik a bleskurychle ho stlacil 😲 Este dve hodiny nic neslo, lebo nikto nevedel, preco to zrazu nejde 😀 😀 😀

zuzin78
13. feb 2014

@monciky to som bola ja. pre mna su to len a len veci.

zuzin78
13. feb 2014

@lucijja 😀 😀 😀 skoro som sa zadusila obedom, co sa tu tak smejejm 😀 😀