Je dôležité dodržiavať režim na minútu?
Fakt mám niekedy strach, že zo svojho dieťaťa vychovám horšieho človeka len preto, že nedodržujem režim na minútu. Všade čítam, ako je režim strašne dôležitý, ako bez neho dieťa nebude vedieť spať, jesť, fungovať, a ja pritom každý deň bojujem s realitou. Náš deň nejde podľa tabuľky, ide podľa dieťaťa, a aj tak mám večer pocit viny. Keď nezaspí presne vtedy, ako „má“, som nervózna, sledujem hodiny, rátam minúty a namiesto pokoja je doma len napätie. Dnes som ho držala hore, lebo ešte nebol správny čas na spánok, a on sa mi zrútil v náručí od únavy a ja som mala chuť si trieskať hlavu o stenu.
Najviac ma vytáča, že keď sa pozriem okolo seba, všetko vyzerá tak dokonalo. Režimy, plány, presné časy, rady od odborníkov aj od mám, ktoré to vraj majú zvládnuté. A ja sa pýtam, čo je so mnou zle, keď to takto nedávam. Keď sa na to vykašlem a idem podľa pocitu, dieťa je kľudnejšie, ja som menej vystresovaná, ale hneď mi v hlave nabehne myšlienka, že mu tým ubližujem. Že mu beriem niečo dôležité. Že mu kazím budúcnosť.
Tak sa pýtam úplne otvorene a možno aj nasrato, naozaj vyrastie z môjho dieťaťa horší človek len preto, že nezaspáva každý deň o tej istej minúte? Alebo sme sa len zbláznili z potreby mať všetko pod kontrolou a zabudli sme, že deti sú živé bytosti a nie rozpis v mobile?
Toto fakt? U mna je pojdem "rezim" len ozaj orientacny.
Teda ze dieta ide na obed spat. A je jedno ci zaspi o jedenastej. Dvanastej alebo o jednej.
Rezim je to ze spat pojde a uz pozeram aj na jeho potreby kedy pojde.
Takze klud. Dieta nie je stroj. Ani hodiny/stopky ktore nastavis a funguju 🙊🙈
@anonym_autor chyba základný udaj...ake je dieta stare.
Inak vyzera den s 3mes a inak s 10mes, inak s 1,5r.
Ja som bola taka "planova" ked sa narodil prvy...poviem tak, bolo to na h.ovno. Malemu sa treba prisposobit, rezim prichadza sam neskor. Stabilny rezim nastal, az ked mali deti 1x spanok cez den. To uz mal den svoju cca stabilnu podobu. Ale kazdy to ma inak...niektore deti vstavaju skor ako moji o 6h, obedny spanok je skor a aj vecer moji spali uz o 19h. Ine deti vstavaju o 8h, idu na obed o 13 a vecer aj o 21h.
Dovtedy to bolo o tom...nasla som konecne rezim...dieta si ubralo spanok...novy rezim...zase zmena...prvy rok je tazky. Pri druhom som sledovala dieta a prisposobila sa aj jeho 30min.spankom 3x denne.
Ty to hrozne prezivas, neviem kde vidis rezimovost, staci citat diskusie a zistis ze kazdy s tym ma problem.
Prisposob sa dietatu ked je tak spokojnejsie.
@anonym_autor sama si si odpovedala poslednou vetou úvodného príspevku. Tá je správna
@pralinka25 prosim ta ktora? 🙂 by ma to zaujimalo, lebo ja tiez neverim, ze toto moze byt realne (tie posledne dve vety 😬😅)
@petamich mala tu uz viac tem len co ja som si vsimla tak jedno bolo o upratovani, potom o strazeni deti, aktivity s detmi... mozno viac ale nie som tu uplne stale tak mozno aj ine.
@anonym_autor “Keď sa na to vykašlem a idem podľa pocitu, dieťa je kľudnejšie, ja som menej vystresovaná” - tak to rob.
“ale hneď mi v hlave nabehne myšlienka, že mu tým ubližujem” - tak s tým pracuj.
“ Alebo sme sa len zbláznili z potreby mať všetko pod kontrolou a zabudli sme, že deti sú živé bytosti a nie rozpis v mobile?” - nepoznám take matky. A ak by existovali, nemali by svoje vnímanie prenášať a paušalizovať na všetky ostatne matky, ako to robíš ty aj v iných diskusiách.
@petamich mala tu uz viac tem len co ja som si vsimla tak jedno bolo o upratovani, potom o strazeni deti, aktivity s detmi... mozno viac ale nie som tu uplne stale tak mozno aj ine.
@pralinka25 ja som zachytila o tej neustálej kontrole a radeniu dietatu, čo ma robiť.
@anonym_autor Pokial nepíšeš témy len na rozprúdenie diskusie, tak je možno fajn pre teba, že prechadzas zmenou. Že vďaka dietatu zistíš, že nemusíš byt perfektná, mat všetko dokonale naplanovane, pod kontrolou, riadiť sa všetkymi odporúčaniami. Pre teba by bolo asi lepšie, keby ich prestaneš citat a zamerias sa viac na svoju osobu a tvoje pocity, správanie, komunikáciu.
@anonym_autor si zrela na psychiatra
@anonym_autor áno ,je dobré ak má dieťa režim,ale režim je to že ide spať o 8,ale aj o10😃moje mali režim,a majú do dnes,už 6 rokov,že chodia spať o 20.00...A to je asi tak celé 🙂chcela by som aby mali režim na budík,že vstávame o 7.30😂ale zatiaľ nereálne🤷....skôr sa zamysli nad sebou,ako mu ubližuje nervózna matka....nieje ok mať také pocity a fungovanie pri deťoch
@anonym_autor a ináč, ako, v pohode?
Ty mas obsedantno kompulzivnu poruchu,ries to prosim ta,lebo to dieta sa z teba zblazni

Baby kaslite na to. To fakt nevidite ze to vsetko pise jedna a ta ista osoba?
@pralinka25 prosim ta ktora? 🙂 by ma to zaujimalo, lebo ja tiez neverim, ze toto moze byt realne (tie posledne dve vety 😬😅)