Kedy by mali chodiť večer spinkať ročné deti?
Ahojte, moj najmladsi bude mat o dva tyzdne rok a asi tyzden ho nedokazem uspat skor ako o 20,45 ☹ Zda sa mi to moc neskoro. Co si myslite? Doteraz nebol problem ho uspat okolo 19,30-20,00. Neviem co sa deje. Cez den spinka 2x, dokopy asi 1,5-2 hodinky. Dakujem za rady a vase skusenosti. Jana
no, ja by som ukladala, ked je dieta unavene🙂mne ked sa zobudil o siestej vecer, tak isiel spat neskor, ako ked sa zobudil o druhej🙂
Môj veľmi skoro ráno vstával a bol potom dopoludnia veelmi unavený, mrzutý. Od 10m spával len raz denne, na 2 spánky som ho znovu dávať nechcela.. a ak aj zaspal skôr, tak poobede sa vôbec neukladal, len bol opäť mrzutý. Podla jednej metody, som ho začala dávať spať o 17tej večer a on naozaj zaspal a spal do tej istej rannej ako ked šiel medzi 19-20. Teraz chodieva o 18tej, už zaspáva sám, vstáva medzi 5-6, čo síce nie je žiadna sláva.. ale hlavne, že až do obedného spánku je veselý, čulý, bdelý. Na obed ide tým pádom už o 11tej, spáva priemerne do 13.30. Ak spí cez obed málo, tak ho večer dám aj skôr, 17-17.30. Dcéra taká vôbec nebola, ale pri nom som si musela dopomôcť práve skorším ukladaním a som spokojná, že on je vyspinkaný.
no a včera spal 11.00-15.00 a normálne som ho o 18tej uložila a spal do 5.20 - je tak navyknutý a to že dlhšie spal cez obed len dospával predchádzajúcu noc, ked buntošil, lebo sa precikal...
no nasa ma 14 mesiacov a spi 2x denne a nemam problem ju vecer uspat, teda zaspava sama a kedy chodi spavat cez den, treba byt co najviac vonku a bude viac unaveny a zaspinka
nasa spi rano do 6 tej potom doobeda spanok vonku v kociku 9,30-10,3 max 11,00 a poobede ide spat od 14tej do 16,00 vecer spi od 19,30 niekedy o 20,00 ale to je uz uplne k.o.
@kukucka1979 od 20.00 do 21.00, záleži či mi zaspal aj druhý krát a kedy sa zobudil. Väčšinou už spí iba jeden krát, ale občas sa ešte stane že zaspí aj druhý krát, tak vtedy ide spať troška neskôr.
Podľa mňa by mal spať cez deň už iba raz - nejak cez obed, keď sa naobeduje. Nevadí, že si pospí aj 2 hodky, ale do večera bude mať dostatočne ďaleko... My máme 2,5 a stále chodíme spať pred ôsmou večer 😉
Ahoj,tak tento problém sme mali aj my s večerným uspavaním.Keď moja malá spinkávala 2x za deň tiež som ju nemohla uspať skôr ako o 21:30 a to nosením na rukách niekedy aj hodinu.Vyriešila som to tak,že som ju od 11mesiacov začala dávať spinkať raz za deň.Dva 1,5 hodinové intervaly sa spojili do jedného 3-hodinového a večer nieje žiadny problém.Ide spinkať o 19:30 vypije mliečko troška ju pohupem a je tuhá 😀 .
mal by chodiť spať len raz, to že nechce zaspať večer , až tak neskoro je znakom že má veľa spánku cez deň
na druhej strane je pravda že všetko je aj o zvyku, keď je dieťa navyknuté že sa spí večer o 7, pol 8 tak vtedy zaspí aj keby neviem čo bolo. avšak takýto návyk musí začať už skôr ako v jednom roku.
Môj malý bol vždy naučený že sa okúpe, mlieko a spí o 7, pol 8 , podľa veku som to vždy prisposobovala, a teraz aj keĎ poobede vstane o pol 4, o tej jeho hodine večernej teda o 7:15 je unavený a vie že sa spí, aj keď nezaspí hneď, je v postieľke a rozpráva.........a uspávanie je zléé, čím skôr s tým prestať, nie je zdravé, sú to len zlé návyky ktoré učíme deti a tým im poškodzujeme a myslíme si že ako im tým pomáhame...
Mne obidve deti uz spinkaju o 8,,,,,a maly mi spí este 2 krat za den a ma 15 mesiacov ,,,a mala len raz v skolke a mala 4 roky 🙂
Môj malý asi od 9 mesiacov spáva len raz denne. Dávam ho od 12. do 13. hod., pospinká si cca 2 hodinky a večer do tej 8 hodiny je už v postieľke. Väčšinou je taký unavený, že zaspí na fľaši s mliečkom, ale keď sa mu ešte nechce spať, nechám ho v izbe samého, to sa prehadzuje, rozpráva si a potom v pohode zaspí. Už od malička je naučený na svoj čas, kedy sa chodí spinkať, takže po 7 hodine býva mrzutejší, okúpem ho, dostane mliečko a ide spinkať.
@kukucka1979
mne maly spaval ked mal rok uz iba 1x ale on uz o 18:30-19:00 spinkaval, zato mala to je teda ine kafe 😝 .
Teraz mala 1. rok a spava, resp. ja ju davam uz iba 1x denne (vynimocne 2x), ked je pekne tak sa da ist von tam sa vybeha a doma je potom hotova. Okolo 12:00 - 12:15 obeduje a ako ju polozim do postielky zaspi na 2-3 hodky, niekedy aj dlhsie ked ma klud a starsi nebeha po byte ked je nahodou doma ale vecer mi najnovsie skor ako o 20:30 - 21:00 nezaspi. Dnes dokonca bolo 21:30. Nechapem kde berie tolko energie, lebo v pohybe je fakt neustale, neobsedi ani minutu
Skus dat maleho spavat uz len 1x denne, postupne mu to posuvaj az sa dostanete na nejaky dobry cas ktory vam bude vsetkym vyhovovat .... a mozno ma toko energie co nasa 😅
ahoj. 🙂 tiež si myslím, že by mal spať už len raz za deň - poobede. ale chvíľu to môže trvať, kým si zvykne vydržať do obeda. a potom ho už len pred večerom statočne unaviť.
inak, ešte jedna vec vplýva na deti, že nechcú skôr spať - a to je to že sa neskôr stmieva a detičky to veľmi dobre vnímajú.
a tiež súhlasím s tým, že dieťa sa má dať do postieľky, urobiť nejaký ten rituál - rozprávka, pusinka a dobrú noc, neuspávať, niektoré deti vedia byť veľmi vytrvalé a už v tomto veku "vymýšľať", zatiaľ čo rodič ledva drží oči otvorené, dieťa je živé a čulé. dať mu pár hračiek, ono sa pohrá, porozpráva si a zaspí na koniec samo. 🙂
zalezi kedy spinkava ten druhy spanok..ak uz po zobudeni a tym ked ho vecer ukladas je menej ako 4 hodiny, tak moze mat problem so zaspavanim...my sme spavali 2 spanky asi od 10-11 a potom od 15-16:00 a chodil spat o osmej..ked uz ale mu bolo skoro ukladat o tej tretej a nemohol zaspat a zaspaval mi az o stvrtej, tak uz vecer o osmej tiez tazsie zaspaval a aj pol hodinu/tristvrte kecal v postielke...takze si tiez tak nejak prirodzene posunul spanok na 11 a spinka teraz tak do 13:30 aj 14:00 a potom ideme spinkat uz o pol osmej..to je ako doska...takze sme tiez presli na jeden spanok a vecer uz niekedy aj o pol siedmej je mrtvy, len ho sama trosku este zabavam, aby vydrzal...takze mate podla mna teraz to take prechodne obdobie, kedy mu je jeden spanok mozno este malo ale 2 spanky uz vela na to, aby lepsie zaspal vecer a kvalitnejsie spal v noci..tak si myslim, ze skusaj pomalinky posuvat ten prvy spanok na neskor a ten druhy vynechavat...ono to bude chciet nejaky cas, ale potom sa drobec sam prisposobi a spravi si opat rezim
ja sa s kočkami rozídem v názoroch. mne spí dvakrát denne, dokopy aj tri hodiny, samozrejme ako kedy..a večer padne 20:00 a on už spí. velakrát sa stalo, že spal už pred siedmou..ale cez deň je príliš aktívny. a keď píšem príliš, aj to tak myslím 🙂 u nás funguje, čím lepšie spí cez deň, tým lepšie aj v noci...a na druhej strane, sú tipi detičiek, ktoré čím viac sú unavené, tým horšie zaspávajú
@kukucka1979
nasa spi raz denne zaspava cca medzi 11-13 hod a spi tak 1,5 az 3 hodky.
vecer zaspava tak cca 20,30-22 priemer. zavisi to od toho, ci ma poobede nejake vyhranie, tj ci sme niekde vonku dlhsie, alebo ci nie, a ci spi cez den vela, alebo malo.
nejake ucenie na spanok, alebo ukladanie nehrozi.... ona zaspi, len ked je unavena, niekedy ma vezme za ruku do spalne , ukaze na postel a do 5 min odkvecne, inokedy si tam lahne, prehadzuje sa 10 min, potom zlezie a ide zas do obyvacky a to sa opakuje aj 3x za vecer.
co sa tyka spania 2x denne, tak v nasej rodine s acuduju, ze nam spi uz len raz, ze my deti sme v takom veku este spavali 2x denne.
urcite to, kedy dieta zaspava zavisi od toho, aky ma rezim cez den, ci sa vysanti, unavi, alebo nie.
nás malý keď spával 2x do dna, tak chodil spať až o 22 00. No teraz spinká už iba raz cez den od pol 11 do cca 13, tak večer chodí už o pol 8, niekedy neskôr... Ale tých 7 hodín vkuse beha, ale doslovne..🙂
nas maly spal tak do roka 2x denne, dokopy asi 1,5. Teraz spi raz tak 2-2,5 hodinky.... Vecer mi ide do postele tak o 20.00 zaspi skoro vzdy tak do 10 minut....Snazim sa ho poobede unavit behanim v parku takze vecer mame relativne pokoj. Uvidime ako to bude v lete, ale urcite naburame rytmus co ma teraz ☹
Náš malý spinká len raz denne od 9-tich mesiacov, väčšinou okolo tej jedenástej, štvrť na dvanásť zaspí a asi má v sebe dáky časovač alebo čo, lebo je to takmer vždy 1,5 hodky. Ak sa to pretiahne na dve hodinky, oslavujeme 🙂 A potom až do takej 19.00 - 19.30 je čulý a aktívny jedna radosť. Vôbec nebýva mrzutý. Ale ja mám zas iný problém, že on zaspáva výlučne len na prsníku, čo je dosť odveci, pretože doobeda nemôžem nikam ísť kvôli tomuto a večer, či v noci ani nehovorím. Neviete mi niektorá poradiť, hlavne tie, čo máte aj staršie detičky a podobnú skúsenosť. dík
Ja mám šťastie, že sa mi podarilo dcérku navodiť na veľmi dobý režim (samozrejme občas vybočí). Ráno vstávame o šiestej-pol siedmej, čo mi vôbec nevadí, keďže aj tak musím staršiu vychystať do školy. Zaspáva okolo 11tej a spí 2 - 2a pol hodinky. A večer po siedmej po kúpaní a papaní, stačí ju položiť do postieľky a spí v momente 🙂
Ale viem, že to nie je vždy jednoduché, staršia dcérka bola v jednom roku oveľa živšia,pohyblivejšia, cez deň spala pol hodinku a večer zaspávala neskoro.
u nas sa vstava o 7 rano, obednajsi spanok je o 10 tej / spinkame 3 hodinky/ nasleduje obed, prechadzka olovrant , vecera kupanie a o 7:30 sme v postielke 8:00 spinkame 🙂 no nakolko moje dieta nieje ako naprogramovany robot tak to stale nedodrziavame 😀
tak to radšej nebudem ani spomínať nášho nočného vtáčika 😀 lebo my ho do postele nedostaneme pred 22.00, ale ráno potom spí do 9.00 ( no čo už je po tatovi) cez deň spí raz 2 hodinky...
matko vstava o 6tej rano, odprevadza tatina do prace a deti do školy 🙂 , cez den spava este 2 x , vecer zaspava okolo 7,30-8..vynimku urobil na vylete, tam bol dlhsie hore, bolo vela deti 😀 ....ale inak ma potrebu od malinka vela spavat...a ty môzes byt podla mna spokojna, su deti ,ktore ani zdaleka tolko nespavaju a aj tak chodia spavat velmi neskoro..ak sa ti to nezda, tak mu zatrhni jeden spanok / podla mna vsak zalezi hlavne na tom, ci sa uklada sam..ak ano, tak by som mu tie 2 spanky nechala, ten cas okolo 20,45 nie je taky strasny, pokial ma tvoje dieta same potrebu cez den este tolko spinkat....
@kukucka1979 U nás vstávame okolo 7-mej,a večer chodíme spinkať okolo 8-mej,pritom doobeda chodíme spinkať okolo 11-stej do cca 13-stej,a potom okolo 15-stej do 16-stej 😉 Ale keď zaspinká trošku skôr tak ako napr. včera tak dnes už je hore od 5:15 🤐 Ale keď zaspinkáme okolo 22:00(keď ju nemôžem uspať za nič) tak spinkáme aj do 9-tej 😉 Ale pomaly už asi začnem obmedzovať doobedný aj poobedný spánok a skúsim na skúšku posunúť iba 1krát za deň o 13-stej 😉 Ale pokiaľ vidím že spinká dobre,tak jej to posúvať nebudem,každé dieťa,je iné a potrebuje iný režim 😉 🙂
Mne mala spava od 10 mesiacov len 1krat a vyhovuje jej to lebo nelubi velmi spat.Vecer chodi od tej 19.00.-23-30.Ale večšinou zaspi este pred 8.Teraz je uz dlho svetlo a aspon my sme na dedine a deti ked je teplo ani dnu nechcu ist a nieto este spat.Synovec ma 2roky a chodi spat aj o 22.00.Aj mala v lete bude chodit as tak o 21.00.Neviem podla toho ake je dieta moja ani poobede nespi vela max hodinku a pol a vydrzala by aj do polnoci nez problemou.
ahoj moja skoro 3-rocna dcerka spava cez 2,5 - 3 hod a vecer je najneskor o 20.30 k.o. a maly bude mat 11 m spava dvakrat do dna dokopy asi 2 h a tiez uz najneskor o osmej spi. mozno je pre tvojho synceka vela spavat dvakrat alebo ja neviem.kazde dieta vsak ine. mozno ma dlhsiu vydrz a vela energie. alebo aj vela novych zazitkov vtedy ani nasa nevie lahko zaspat. 😉
moja rocna dcera chodi spat medzi osmou a deviatou hodinou. stalo sa, ze sa spat aj o pol desiatej. to bol zatial maximum. spi raz do dna. vacsinou od 12:00 do 14:00. pravdaze, stalo sa, ze sla spat poobede aj neskor.zvlada v pohode. v noci spi relativne dobre. hore je od tej pol osmej.
tak mna teraz ukamenujete....my zijeme v taliansku atu je ale rezim trochu iny...nas risko spi este dvakrat denne, vstava o desiatej, potom spi od jedne do pol tretej a potom od siestej pol hodinku, nie viac v kociku vonku...ale spavat chodi o pol noci s nami....neviem mu zobrat tu pol hodku podvecer, lebo potom zaspi o osmej, tiez len na pol hodku a viete si predstavit kedy ide spat potom
@kukucka1979 Moja mala chodi spinkat okolo 20:00. Z mojej strany bude problem s tym ze spinka 2x do dna. Lebo moja dcerka od 10 mesiacov spinka len popoludni.
problem nebude v spanku ale v rocnom obdobi.skoro vychadza slnko a neskoro zapada.navyse vysoka teplota pri uspavani to vsetko zhorsuje.spi akurat ani vela ani malo.pred spanim treba riadne vyvetrat na 18 stupnov.kludne ho daj spat len raz denne poobede.ale ak ti doobedu bez problemov zaspi tak ho nechaj z dvoma spankami.vecer kludne o tej pol deviatej.my sme tiez posunuli spanie o hodinu neskor.a lepsie spia obaja.vela stastia
ja si nemyslim, že 9 mesacne dieta ma spat iba raz denne, podla mna je uplne v pohode, že spi 2x denne...
ale kazde dieta je individualne, svoje tam hra vela faktorov - kedy rano vstava, ake ma rozostupy medzi spankami, svoje urcite zoharava aj to, že je dlhsie vidno, ste dlhsie vonku, je este "rozohrany" a nenastupi tak skoro na kludovy rezim...
mas aj starsieho syna, ten možno je teraz dlhsie von, ked je tak krasne, poom sa salia doma, resp. starsi o tej deviatej vecer este prilis zivotaschopny 🙂 a apreco by mal ist maly spat??? 😀 🙂
u nas je to dtto - dvojky mali 2 spanky do 16 mesiacov, Vladko už spí 1 spanok od 11 mesiacov....kym zaspaval na prsniku, zaspal skoro, teraz, ked sa odstavil, tak aj hodinu lozi po posteli, spieva si, no proste, kym sa "ukludni" tak ja už mam tlak 222 😀 😀

@kukucka1979 ja si myslim, ze problem je v tom, ze spava 2x cez den a teda po druhom spanku nie je vecer tak rychlo unaveny.
mali sme to podobne, odkedy spava 1x denne, pada vecer o 20:00 do postele ako zrela hruska 😀 a to spi cez den dokopy rovnako alebo dokonca aj dlhsie, nez ked spaval 2x 😉