Kedy sa má dieťa posadiť?
ahojte neviem ci to tu patri ale Stela som sa spitat moja mala ma 10 meniacou e ešte sa ani neplazí ani nestvornoskuje ani sa sama neposadi chodíme na rehabilitácie a nič sato nezlepšuje poradte mi čo mam robyt
lekár povedal zema čas lebo ma hidrocefalus
nic ... chodite na rehabilitacie tak jedine este doma cvicit a snazit sa aby si dietatko posilnilo svalstvo ... davat co najcastejsie na brusko , lahnut na chrbatik ... inspirovat ho aby malo snahu ist za hrackou ....... kazde dietatko je ine a pokial je zdrave a nema ziadnu vyvojovu poruchu tak sa to nauci 🙂 len treba cvicit 🙂 su sikovnejsie deti a potom lenivejsie no vekom vsetko dobehnu 🙂 zbytocne netreba stresovat no ani to podcenovat 🙂 drzim palce
Cvičiť, cvičiť, motivovať, polohovať na bruško, dať sa pred bábo a volať ho, lákať hračkami... Určite neporovnávaj s inými deťmi. Čo najmenej ho nechávaj odložené ležať v postieľke, kočíku... kde má málo priestoru. Radšej deku, podložku na zem a voľný priestor okolo. Každé bábo je iné, a tvoje podľa diagnózy pôjde naozaj do všetkého neskôr. Ale je to aj na tebe. V tomto prípade musíš zabrať. Pýtaj sa na liečenie (napr. Kováčová) (čo najskôr) Doma toľko nikdy nebudeš cvičiť ako pod dozorom. + sa stretneš s mamičkami s rovnakým problémom, poradíš sa a reálne uvidíš čo s ním robiť.
dieta sa ma posadit vtedy, ked na to dospeje a bude fyzicky pripravene, je to vysoko individualne
Môj syn začal plaziť až ako 11 mes., tiež sa neskoro posadil, všetko má svoj čas, vývoj detí je individuálny. Ak cvičíte je fajn, ono nebudú výsledky asi hneď. Ja som sa vraj posadila ako ročná, a som fit, žiadne postihnutie nemám
@mana201 som fyzioterapeut, ak myslíte že Vase dieta je spomalené vo vývoji treba zajst aj za fyzioterapeutom ktory sa detom venuje, vysetri Vam dieta a doporučí čo s nim cviciť. nie vzdy je potreba vojtovka, niekedy staci len par pozícii a dieta sa pohne spravnym smerom. ja mam rehabku v Trnave neviem odkail ste vy, mozem sa na dieta pozriet a zainstruovat Vas.
v 10m by uz mala sedieť..
dieta sa ma posadit niekedy okolo 9 mesiaca, vacsinou so sikmeho sedu, alebo 4nozkovania , ale to sa tyka zdraveho dietat... Takze u vas je situacia ina, pekne cvicte, mala sa musi najprv plazit, dat na 4 aspon do pohupavania sa, na to jej musi spevniet trup., bez toho sa neudrzi smerom dohora, takze chce to len cas a cvicit.... pytaj sa na rehabilitacne pobyty ( Martin, Dunajska Lužna).. zo skusenosti kamosky ti poviem, ze ked sa sama nebudes pytat a nezacnes si to obehavat, ze tam chces ist, tak ta nikto sam neposle... !!! PReto necakaj, do roka je to najdolezitejsie pre mozog.. ked sa do roka nerozhybe , tak vam daju diagnozu DMO, s tym pocitaj.... takze drzim palce a zacni si vybavovat pobyt, tam sa zvyknu deti riadne nastartovat.
Ked dam.malu sediet tak sedi ked ju dam do choditka tak sa odraza v choditku a narukach skace stale ale jak ju dam nabrusko tak sa stale pregulava ale plazit ani za svet mala.sa neudrzi na rukach ma to ochabnute a nohi dava do žabki asi som urobyla chybu ze som je davala vsetko doruk .
@mana201zrus choditko, neposadzaj ju, hracky daj tak, aby mala motivaciu sa k nim dostat. To naozaj chodite na rehabilitacie? Ako casto? Kolko doma s nou cvicis? Spominala si im, ze ma slabe ruky?
@mana201 Ked ju posadzas dávaš do choditka jasne ze nema motiváciu si sama sadnúť, veď ju posadis ty, co ti na rehabilitaciach hovoria na tieto veci? Ja nechávam vsetko na ňom. O 2 dni ma 8m a plazí sa uz asi 3 týždne. Nikdy som syna nedala sadnúť a ani nedám.
Neska moja laska malinka urobila pokrok postavila sa na nozicky sama a raz do tizdna chodim na rehabilitaciu a mame cvik ako sama postavit a nie sediet
@mana201 nic ve zlém, ale mužeš mi vysvetlit jak učíš postavit se díte, které se ani neplazí, neleze a nesedí? máš to trochu prehozené, na to aby se díte samo postavilo se musí ideálne dát na ctyri, i kdyby se ti z lehu zaprelo o ruce a nejak se vytáhlo tak to není správne a nemela bys ho v tom podporovat, strávné postavení je pres rytíre, to vypadá asi tak nejak jako když muž klečí a žádá ženu o ruku 🙂
@beky1813 to oni povedali zema ochabnute ruciky od 3 mesiacou chodime na rehabilitaciu a boli sme tetise dunajskej luznej tam ju naucili pretacat na brusko ako 8 mesacnu .
Ano davam ju do chodika ale poslednom case tam neste byt ja ju nutit nebudem to co neste robyt.ja ju posadim aby sa chvilku zahrala .a ked ju dam nabrusko hned sa prevali na chrbatik neste lezat na brusku a plakat ju nemozem nechat.jaju nebudem nutit aby bola na brusku ked tak nechece byt tak ju tak nenutim byt !ale som si simla ze ked je kocari pololežato že tosa sama posadi jak ležy tak nie a neska sa chitila postelky asa sama postavila mam taky dojem zeje len leniva alebo si zvikla ze ju ja posadim atd......

Konzultovat s lekarom