Moje 18 mesačné dieťa spí 18 hodín denne
Asi si zbytocne robim starosti, ale je normalne, aby 18 mesacne dieta spalo 18 hodin denne 😕 Ako viem, asi som paranoik, ale mne sa to zda strasne moc, ze je taky unaveny... ako dnes vstaval 09:15 a spinkat siel 11:15 potom spal ukazkovych 4,5 hodiny do 15:45 a teraz 18:30 je uz umravcany v posteli. Ako dnes je to extrem, inak je to tak tych 18 hodin, len mi to tak vrta v hlave, ze to je divne... sorry za vylev 🤐 Len chcem vediet, ci je nas takych viac a ci to teoreticky moze mat nejaku organicku pricinu??
@anjelicek26 tak nas maly tiez ziva dost casto, ale spat ani za ten svet 😀 neboj, ono sa to upravi, tes sa z toho, ze je to take kludne dobre dietatko.
@anjelicek26 Môj malý tiež tak spával. Do cca dvoch rokov spal 16-18 hodín denne. Od dvoch rokov spával cca 15-16 hodín denne, teraz sa mu to zasa trošku skrátilo, ale stále je to spachtoš. Poviem ti pravdu, že môj muž keby mohol, tak prespí aj viac ako 12 hodín denne, takže ja viem, po kom to malý má 😀 A som strašne tomu rada, lebo malá nespávala skoro vôbec 🙂
Waw, tak neviem, ci zo mna hovori slepa zavist (moja 13-mesacna slecna spinka malo, dnes napr. polhodku cez den a to este nemusi znamenat, ze noc prespi celu-podla doterajsich skusenosti), ale urcite by som to konzultovala s viacerymi pediatrami, zda sa mi to vela. Predsa len, kazdy ma svoj nazor (=lekari) a uz ked to sem pises, tak ti to asi dost vrta v hlave, tak ak sa na nic nepride, aspon sa ukludnis 😉
@anjelicek26 moja dcerka ma vyse 2.5 roka a spava denne okolo 15, v noci 12 a poobede 3-3.5, vsimla som si ale, ze ona poobede niekedy zaspava aj hodinu, niekedy sa potichucky hra a ked vstane tak ma hned nevola, potrebuje si trosku podudkat palcek, povalat sa, jednoducho polebedit si, takze sama neviem kolko vlastne z toho casu naozaj spi 😀, mozno je tvoj syncek podobny pripad 😉... ja mam skor problem, ze ked je v skolke tak si tolko oddychnut nemoze a potom je umrncana, unavena ☹
@kvetinqa jáj kvetinka, to ja mám teraz za odmenu 🙂 Malá bola zlá, uplakaná, v noci aj 5 krát hore a cez deň spánky 2 ledva 20 minút. Pred rokom už len jeden a od roka skoro nič. Takže vďaka za malého spánok 🙂 A hlavne je tak "vycvičený", alebo unavený?, že zaspí kdekolvek, takže my sa mu vôbec neprispôsobujeme (na druhej strane ani by sa velmi nedalo, keďže treba aj pre malú do školy chodiť a tak). Ešte aj dnes chodíme s kočíkom všade, pre istotu (i keď v ňom nesedí), aj keď niekedy mám pocit, že už na nás ludia začínajú divne pozerať, ale zas mne je jedno, aspom sa má kde vyspať, keď to naňho príde 😀
@anjelicek26 teraz som to zacala ratat. viem, ze moja stredna dcera spavala bezne 14-17 hodin v noci. od 20,00 do 11-12,30 a to som ju musela budit, lebo nebola schopna vstat. takto to mala az do troch rokov a teraz je tiez taka, len trosku menej. ale lubi spat. a posledna dcera, ta prvy rok prespala cely a teraz spi v noci 12-14hodin a poobede tie4-5hodiniek potiahne. takze asi je to normalne.
@kvetinqa inak neviem, či to má súvis, ale ja som v tehotenstve s malým strašne moc vela spala. Stále a všade. Normálne som bola schopná zaspať aj po sediačky a to ja naozaj skoro vôbec nespávam, takže neviem, či to on vplýval namňa, že som bola spavá, alebo som ja ovplyvnila jeho budúci spánok 🙂 Napríklad aj kamoška v tehotenstve strašne vela spávala a jej malá bola tiež spachtoš. Ako to máte ostatné baby, čo vam tak deti vela spia? Možno to má naozaj spojitosť 🙂
@spalka - no nespominaj skolku, do skolky bude chodit v nemecku a tam deti nespavaju vobec 😖 V septembri bude chodit k opatrovatelke, tak tam moze spat, kolko chce, jasle neprichadzaju do uvahy, tam spia len hodinu, s toho by nic nemal... no vesele to bude.
@zuzana581 - no prve tri mesiace mi padala v praci hlava non-stop na klavesnicu, som mala pocit, ze mam spavu chorobu... ale potom to bolo v pohode, fungovala som na 200%, boli sme v nemecku same s malou, drahy uz v anglicku, takze lietacky z a do skolky, nakupy, praca, domacnost, vsetko na mne, plus nam prasklo vodovodne potrubie v dome, takze dva mesiace susenie, susaky, hluk, v dome 40 stupnov... no proste v tehu s nim som sa nenudila. Ale on bol pianko babeno, v brusku sa len mrvil, vlastne nikdy poriadne nekopal, do 34.tyzdna sedel na ritke a v 37.tyzdni sa uz narodil...
@zuzana581 no ja som prespala cele svoje tehotenstvo a maly spachtos nie je. Kludny a dobry chlapcek to ano, ale spachtos nie je. Aj ked asi by som sa mala prestat stazovat, lebo nas maly je taky zlaty stred. Cez den spi raz denne, vacsinou okolo hodky, v noci sa budi raz. To len v poslednej dobe mava nekludne noci a pripisujem to zubkom.
@anjelicek26 tak ja mám doma tiež takého spachtoša,teda mala som,už sa to trošku zmenilo,odmalička spával veľa a viac ako takmer všetky deti v okolí,podobnú otázku som sem dala aj ja tuším v lete.... 🙂
Moj bude mať za dva týždne dva roky...a do 20tich mesiacov sme spávali dva krát denne.....doobedu dve hodiny,poobede 2-3 hodiny....večer o 8 už spal.......do rána asi do 7...čiže keď to zrátam,veľa nám do 18h nechýbalo 😀
Ale mi tu vtedy pár mmaminiek napísalo,že majú také deťuchy,tak som to už neriešila..teraz spíme len raz,v priemere hodinu a pol....tak sa to zmenilo.... 😉
@lucula73 - no tak so zvedava, ako nas spachtosko, hadam to bude casom trocha menej, lebo to velmi obmedzuje. Ja mu ten spanok nevie odopriet a ist niekam s umravcany dietatom tiez nie je nejaka vyhra, v kocku spat nevie... Ako tak stihame vozit rano Sasku a chodit po nu do skoly, ale rano ho niekedy len preberie, dam do overalu a rovno musime ist, lebo rano vyspava a to chodime na deviatu s malou.
aj môj drobec spával do roka a pol 2x denne, vstaval okolo pol 8, a pred 11tou prvy spánok, vyse hodiny a pol a potom okolo 16tej, niekedy aj 2-3hod a pred 21tou uz bol v postielke. mne osobne to vyhovovalo, stihla som viac porobit alebo tiez lenosit, len potom slo leto a tie 2 spánky nás brzdili, nedalo sa nikam ist, vonku krásne a cez to najvačšie slnko sme boli doma a potom sme spali, tak som mu to v roku a pol prerobila na 1 spánok - cca 3hod, asi po tyždni si zvykol a fungujeme tak dodnes.
Bože baby,to sa kde nakupuja take deti 🙂 😕 😕 😕 😕 .
Moj prvy syn od 18m nespaval cez den vobec 😖 a v noci max 10 hodin -aj to bol aspon 2-3 krat hore 😝 a ml.syn spi v noci tak 9h a cez den 1 a pol-aj to nie vždy-takto spi od 18m,teraz ma cerstve 2 roky a ubera este viac z denneho spanku. 😒
Cele dni len fici a fici,stale sa mu niekto musi venovat-samostana hra ho nebavi,potrebuje stale partaka.
A tak sa cela rodina pri nom striedame a hrame sa a hrame,behame a behame 😝-ci po byte ci po vonku.

@estterka lenze Maxikovi krv brali, takze ak by to bolo z tehu alebo po porode, uz by sa na to doslo... @anjelicek26 viackrat spominala stravu a to ako napriklad Maxik miluje cucoriedky, cize prisun zeleza ma zrejme dostatocny... Za kontrolny odber naozaj nic neda, ale opakujem, kedze Maxik je spachtos od narodenia, ja osobne si myslim, ze je jednoducho spachtos...
Nas maly bol anemicky od narodenia, ja som bola tiez, ale prisli sme na to prave nechutenstvom, bledostou a spavostou.. Mne napriklad hned povedala pediatricka, ze aj ked moze byt maly bledy po mne a spavy je ako kazde druhe babatko, radsej to skontrolujme.. Bojovali sme pol roka a potom uz boli vysledky ukazkove...
@macmac len to nezakrikni 🙂 ja som napriklad bola dobra a myslim si, ze by som si spachtosa zasluzila a nic! 😀 ale hlavne, ze su tie nase deturence zdrave