icon

Moje 18 mesačné dieťa spí 18 hodín denne

anjelicek26
29. dec 2011

Asi si zbytocne robim starosti, ale je normalne, aby 18 mesacne dieta spalo 18 hodin denne 😕 Ako viem, asi som paranoik, ale mne sa to zda strasne moc, ze je taky unaveny... ako dnes vstaval 09:15 a spinkat siel 11:15 potom spal ukazkovych 4,5 hodiny do 15:45 a teraz 18:30 je uz umravcany v posteli. Ako dnes je to extrem, inak je to tak tych 18 hodin, len mi to tak vrta v hlave, ze to je divne... sorry za vylev 🤐 Len chcem vediet, ci je nas takych viac a ci to teoreticky moze mat nejaku organicku pricinu??

anjelicek26
autor
30. dec 2011

@kaja73 - tak nas maly je uplny kludas, flegmosko... ale musim povedat, ze dcerka bola nespavec, teda v noci 5x hore, cez den spavala nomralne ;) Ked sme zarabali babatko, asi sme dali lepsiu objednavku ako posledne, spanok sme dali v prioritach dost hore, asi to zabralo 😀

kaja73
30. dec 2011

@anjelicek26 Moj je ako vichrica-hned kazdeho "zdrbe" ak je nieco inak ako chce on-st.syna bezne posiela do riti 😲 -on ho to naucil a vracia sa mu to spat,okrikuje nas ,ked nedame veci na miesto kam patria,ked si ho nevsimame a chcem pokecat-to da taaake decibely ,že nam usi praskaju a aj ked mu nevhovieme, kecat sa neda,lebo nic nepocut.
Ako je sikovny-preco sa pyta od 22 mesiacov,vie povedat vsetky mena a aj priezviska každeho clena rodiny-to už hadam od 20m ,aj adresu nasu vie,farby niektore tiež pomenuje,zacina pocitat,hovori aj madarsky aj slovensky,basnicky hovori atd -ale už obcas ozaj neviem,kde mi hlava stoji 😝 a na par dni by som prijala takeho spachtosa,aby som sa aspon v klude nadychla 😲 ,fakt niekedy nevladzem a do toho pubertak st.syn-no o zabavu je postarane.
teba sa to aspon dobre nakombinovalo-jedno dieta take,druhe ine-ma to svoje vyhody 😉

anjelicek26
autor
30. dec 2011

@kaja73 - tak mas zasa doma sikulu, ja mam pocit, ze nas maly je este taka truba, rozprava len par slov, opakuje malo, ale tak rozpravame na neho troma recami, tak ma z toho asi dost gulas este 😝 Uvidim, ake to bude, chceme skusit odplienkovat v januari, ci sa nam podari, ja skor myslim, ze nie, ale dame mu sancu 😅 Na druhej strane je mat take fakt dobre, mile dieta fakt fajn. Len keby to s tym spanim tak neprehanal 😕

vanessm
30. dec 2011

@anjelicek26 Maminy síce napíšu svoj názor, ale ty sama máš pochybnosti, asi aj ja by som išla k dr. len tak pre istotu. Niekto ti napíše, že môžeš byť rada, ale tebe samej sa to nezdá, tak určite choď k dr. aspoň nebudeš mať obavy. 18 hod. sa mi zdá veľa, ale každá mamina to posúdi len zo skúseností svojich detí.

anjelicek26
autor
30. dec 2011

@vanessm - v pondelok mu pichne do prsteka na zelezo, tak uvidime, co z toho vyjde.

kaja73
30. dec 2011

@anjelicek26 U vas vedia z prsteka vysetrit zelezo?-u nas len z venoznej krvi-z prsteka len krvny obraz vedia-zial. 😒
My mame krvny obraz v poriadku-anemicky nie je a zeleza ma straaasne malo-len hodnotu 3 a norma je nad 9. Nechapem, ako to ze nie je aj anemicky 😕 -pri tekejto hodnote zeleza.
Pritom v strave ma zeleza urcite dost-na to dbam-mame podozrenie, ze sa mu zelezo zle vstrebava. ☹ a tak sme vyradili znovu vsetky mliecne vyrobky-vraj to može byt pricina.

anjelicek26
autor
30. dec 2011

@kaja73 - jj aj moja doky v tehu mi robila z krvi z prsta, aj pedina to tak robi, prijde mi to jednoduchsie. No nas pije mlieka dost, 800ml denne urciete, ale zasa ziadne maslo, syr ci jogurty, to neda do ust 😝

zuzanockamt
30. dec 2011

@anjelicek26 ja by som bola rada za taky spanok aspon obcas ... moj ma 15 mesiacov a cez den spi asi tak 45 - 60 minut a v noci cca 11 hodin

kaja73
30. dec 2011

@anjelicek26 ved ano z prsta sa vela vysetrit,ale nie zelezo-aspon nie na SK. 😲
Krvny obraz ano-ale tam sa nevysetruje zelezo-len krvinky.
ja som sa na to specialne informovala,lebo nam vzdy len z prsta krvny obraz vysetrovali-XXX krat- a tam bolo vzdy vsetko OK a potom zrazu bac a z venoznej krvi sa zistil problem.

vefi89
30. dec 2011

@anjelicek26 to ti odmalinka tak veľa spí? 😕

anjelicek26
autor
30. dec 2011

@kaja73 - ja sa v tomto fakt nevyznam, vravim, mne zelezo z krvi urcovali len z prsta a vzdy aj presnu hodnotu takym malym pipacim strojcekom, kde zaviedli vzorku, doky tam ma priamo maly labak. Nejako ma to nenapadlo analyzovat, tak sorry, ak som mimo, ale pediatricka to robi rovnako 😕

@vefi89 - jj od malinka, on uz v porodnici spal celu noc s jednym zobudenim 6 hodin v kuse co som ho mala celu noc na kolenach a kukala na neho, ci to dieta vobec dycha 😕 Prve tri mesiace vlastne komplet prespal, ak bol hore, tak 30-40 minut a zasa spal, napapal sa a buval dalej, niekedy len v spanku, otocil sa na druhu stranu a spal dalej... od zaciatku mi to prislo divne, kolko spi, ze je to fakt ze dost... potom sa to zlepsilo, ale vravim, pod 17-18 hodin denne spanku nejdeme, alebo fakt len vynimocne a druhy den to dospi 🙄

vefi89
30. dec 2011

@anjelicek26 s týmto som sa vážne nestretla a dokonca som o tom ani nepočula 😕 na jednej strane to môže byť celkom super, na druhej by ma štvalo, že v podstate nič nemôžeš.... myslím pohnúť sa z domu a tak....
teraz nechcem rýpať, ani nič, len nedávno som našla dva články, ako deti po očkovaní "upadali" do takýchto dlhých spánkov
http://prozeny.blesk.cz/clanek/pro-zeny-zdravi-...
http://www.topky.sk/cl/13/1291338/Po-ockovani-p...

ja ti neprajem nič zlé, ani detičkám, a teda kiežby bol len taký sedmodpáčik, ale nepríde mi to celkom v poriadku..
dr sa k tomu ako vyjadril/a?

traktor
30. dec 2011

@vefi89 mam doma to iste..a az na malo zeleza / uz je to davno ok/, mame vsetko ok, k lekarke chodime len na povinne prehliadky, je neskutocne otuzily..kym ja sa tu klepem, on mi tu pobehuje holy..teda momentalne nepobehuje..ale zas chrape 😀 ..ako urcite, pokial sa
@anjelicek26 nieco nezda, nech mu da zobrat krv..ale urcite v tom nebude nic..len ma doma macka 😉

vefi89
30. dec 2011

@traktor asi som divne reagovala, ale fakt je to pre mňa niečo úplne nové 😅
@anjelicek26 ospravedlňujem sa teda 🙂

anjelicek26
autor
30. dec 2011

@vefi89 - doky vravela, ze asi bude spachtos 😝 Ona berie vsetko s takym nadhladom ma 30rokov praxe... asi takych deti uz videla viacej, fakt neviem. Ockovany bol prvy raz az ako 4 mesacny a spaval tak dlho uz predtym, tak to tym podla mna nebude. A to, ze sa nemozeme pohnut z domu je fakt, hodne obmedzujuce, hadam to uz nepotrva dlho, kym sa zmeni, aspon trosku.

traktor
30. dec 2011

@vefi89 mozno ani nie divne..pokial take dieta nemas doma, je to fakt take zvlastne o tom citat..moje deti boli v podstate kludne, nebolo to nejak strasne s nimi..ale to co mame teraz s Maťkom je uplne ine..niekedy ma tiez napadne ci je to mozne 😅 ..ale je 😀 ..skratka mame doma spachtosa, kludasa..uvidime co bude v puberte.. 😀

traktor
30. dec 2011

@anjelicek26 ja sa zas môzem pohnut, ale musime mat kocik..kedze v aute nam skoro vzdy zaspi, tak ho len prelozim..raz som sa vybrala do mesta bez kocika a nikdy viac..niest spiace dieta, tu vahu na rukach po meste, ku autobusu..nie je sranda..

abbey1
30. dec 2011

@traktor
@anjelicek26 Vy spíte aj za nás. Dokopy by z toho bol ideálny priemer. V noci spíme 9 hod, cez deň 1-1,5 hod. 😉
V dobrom vám závidím, ale prajem.

kaja73
30. dec 2011

@abbey1 Spime presne ako vy-teda co sa tyka toho poctu hodin 😉

abbey1
30. dec 2011

@kaja73 Suepr, že? Ale už sme si zvykli a napríklad na Silvestra sa to super hodí. 😉

anjelicek26
autor
30. dec 2011

@traktor - max spal v kociku len ako uplne mimino, odvtedy nie, proste to bude radsej s privretymi ocami na pol zaspaty - ale cumiet bude, priiilis je vsetko zaujimave 😅 Na spanie chce svoju postel, zapriet nozicky medzi priecky a do 5 minut vytuhnut.

anjelicek26
autor
30. dec 2011

@abbey1 - xixi, ze na silvestra, pekne nacas do postele a o polnoci ho zubrienku zobudime, nech si pozrie ohnostroj 😉 To mi pripomina, ze musim ist do obchodu kupit nejake svetlice 😕

abbey1
30. dec 2011

@anjelicek26 Naši práve priniesli zásobu 😠 . Zara bežne zaspáva o polnoci, tak zajtra si užije a šup Háha. Dúfam.

miriamm11
30. dec 2011

ahojte prispejem k tomu odberu zeleza nasou skusenostou, moj syn mal anemiu, dostal transfuziu krvi, nakolko to bolo kriticke... potom sme boli sledovaní v hematologickej ambulancii. Jemu chybalo zelezo ale niekde v zasobach. z vysledkov KO mal zelezo v poriadku ale v spomínanej hematologickej ambulancii prisli na to ze zasoby zeleza ma velmi nízke, co pri beznom odbere naozaj nezistili, a spavý bol velmi....ked zaspal cez obed tak som sa ho nemohla dobudit ani po 3hodinach, totalne tuhy spanok. Takze pri beznom odbere na krvny obraz nerobia asi aj odber na zasoby zeleza, lebo moj mal vysledky Fe v poriadku ale anemiu mal ako hovorim kvoli zasobam.Stravoval sa zdravo takze ten prijem Fe mal v poriadku ale z nejakej priciny sa mu nerobili zasoby, tak sme boli liecení. Teraz tiez pojdeme na kontrolu.
Podotykam ze toto bol len nas pripad. Nehovorim ze to tak musi byt u kazdeho spaveho dietata 🙂 A ked tak spava odmalicka, tak tiez si myslim ze to by uz na to prisli keby nebolo nieco v poriadku. Proste je to spachtos 😀 😀

lucula73
30. dec 2011

@anjelicek26 tak mi máme teraz taký problém tiež,keby že idem von o 10 s kočíkom,nie na pešo,do 10 minút spí 😝 ..pár krát sa aj stalo...
Inak moj spával iba v kočíku,tam tolko vydržal,teraz v postielke ee...dnes 55 minút 😠

palinkovamaminka
30. dec 2011

@anjelicek26 ze 18 hodin 😅 to je hore len 6, to je o polovicu menej ako ten moj 🙂
ten moj uz velakrat cez den nespi vobec, v noci potom da tak 11 hodin, sranda ake su tie deti odlisne
dobre ale, ze sa poradis s doktorkou pred poradnou, istota je istota ;)
no ale casu mas habadej, mozes kludne robit z domu nieco alebo tak, to je celkom dobra vyhoda, to ta moze tesit
ono ked viacej maminiek tu spomina ze im deti tak spia a Maxik napreduje rovnako rychlo ako ine deti, tak to bude asi vsetko ok 🙂

anjelicek26
autor
30. dec 2011

@palinkovamaminka - no potom sa tu maminy cuduju, ako je mozne, ze sa flakam tolko na nete, no co mam 4-5 hodin denne upratovat, tolko bordelu ani moje deti nenarobia a Saska je cez den v skole 😅 Veru deti su fakt odlisne 🙂 A bohuzel moja robota sa z domu robit neda, od septembra startujem na plny uväzok tam kde predtym 😝

palinkovamaminka
30. dec 2011

@anjelicek26 presne to ma napadlo, ze ako to, ze niektore mamy stihaju tolko prispievat a ja nie 😀
no aspon si oddychnes, vsak sa to vola materska dovolenka
ja som inak na rozdiel od mojho syna spachtos, ja zachvilu budem spavat viac ako on 😀
a moj maly tiez vela este nerozprava, vidis, nestiha viac ako "spachtosi". A jeho prva veta bola Mama staa! (mama vstavaj) 😝 😝
No zelam ti nech dobre tie odbery dopadnu 😉

raffaella
30. dec 2011

@anjelicek26 tak my sme na tom boli podobne. Moja mala tak do roka a pol spavala cca 16-17h denne. Ona celkovo spava vyborne, do pol roka sa budievala tak 2-3x za noc a potom akoby utalo, od polroka spava celu noc, tych 12 hodin to vychadzalo a stale to tak trva. Akurat sa jej trosku od tych 18. - 19. mesiacov zmenil spanok, lebo to bola z mojej strany taka snaha skrz toho, ze ide od januara do jasliciek uz a tam je len jeden obednajsi spanok, tak som ju "prestavila" 🙂 a spava teraz uz len takych 14 hodin. Lebo uz ma len jeden spanok od cca 12:30 do 14:30 - 15:00. Priznam sa, vlastne dieta ma riadne v tomto rozmaznalo ked spinkavala dva razy denne po 2 - 2,5 hodinky, tak som vela veci postihala a potom ked uz spava iba raz denne sa mi to zda hroooozne malo a sa uz tesim do prace 😀 😀 😀

macamac
30. dec 2011

@anjelicek26
@vefi89 jj, anjeliček píše podobne-ako o mojich
obidve deti mi v pôrodke spali celú noc,cca tých 8-9hod...dokonca na vizitu,keď som ich vyzliekala-ony spali,aj počas vizity 😕 malého chodila cvičiť aj rehabilitačná sestra-a on spal!!! ako nechápala-že to nezažila
aj moje deti si skoro úplne celé to bábätkovanie prespali....mne je aj trochu ľúto,lebo vlastne som sa s nimi ani "nepohrala,nemojkala"....večne spali
ja som rátala-okolo 3 mes. malej, z 24hodín bola hore max. 5 hodín....ako-nechápala som,keď druhé mamče písali,že im deti spia 2-3x po 20-30min. že ako vydrží ich bábo byť hore-a moje furt spia?
aj dnes- včera večer zaľahla o 21.30h, spala do 9.00, potom od 14h do 17.30h...a už ideme za chvíľu haja. ale to už máme 2roky a 7mes.