Mojkáte a bozkávate svoje deti?
taka banalna otazka... 🙂 ja stale ked mam naladu tak vybozkavam tie moje baby hlavne mladsiu🙂 ale aj starsiu nozicky rucicky brusko 🙂Manzel na mna pozera ako na mimozemstana tak pred nim sa krotim. Premyslam, ze mna mama tak nemojkala nebozkavala vobec vlastne nikto z nasej rodiny... a z manzelovej strany-teda jeho sestry, vobec tiez neprejavuju city k detom ziadne pohladenie bozk.To len ja som nejaka divna?Ako je to u vas?
nas papmusik ma sice len 4 mesiace ale ja ho cicmam stale. rucky nozky licka brusko ritusku. vsetko.uz teraz sa desim toho casu ked sa mu to znepaci. a moj muz ho tiez mojka. kazde rano a malemu sa to strasne paci a tak sa tomu rehoce.
neviem si predstaviť deň bez mojkania, bozkania, bláznenia sa... že by som jej neprejavila lásku... a tatík takisto 🙂
to co je za otazku? 😀 😀 😀 😀 😀 samozrejme, neviem si predstavit, ze by som si ju nepritulila, nepobozkala... ved je to nasa laska, z lasky urobena, obaja s muzom ju lubime najviac na svete a neustale pusinkujeme, ja to mozno aj obcas trocha prehanam, ale nemozem si pomoct 😀 napr. kazdy raz co ju dvihnem, vezmem na ruky, uz jej musim dat pusu, obaja s manzelom jej vzdy ked ideme spat, dame este pusu, aj ked spi... vlastne teraz, ked mame nizsie postielku, tak ju len pohladime 🙂 a v podstate pusinky lietaju cely den kade-tade, ak jej nedame za den aspon sto bozkov, tak ani jeden... aj to som povedala asi male cislo 😀 😀 😀
to by mi nedalo, nebozkavat a nemojkat. navyse drobec je mojkacik, teda aspon zatial- 5 mesiacov- spinka na mne, oddychuje na mne, v noci spime spolu. a uz ani kociar cez den nechce, tak prechadzky v manduke, spokojny, ze je primojkany a spinka si tam krasne. a mmm sa s nim vie super blaznit, pri mne sa tak nerehoce. na rucicky ho bozkavaju aj vsetci stari rodicia.
Určite áno a veľmi rada, zbožňujem to, je to laska najvacsia na svete a tieto chvíle si treba užiť a vychutnať naplno.
ja som tiez mimozemstan 😀
@mystery1 stale kazdy den obidvoch ..celych , liciska , nozky, po krku, steklime sa....zboznujem to
ja moju malu babuľku mojkam, stiskam a bozkavam velmi casto 🙂 takto sa da najlepsie vyjadrit ta neskutocna laska ktoru k nej citim 🙂
ja svoju kazdu chvilu obimam aj pusinkujem, kazdy den jej hovorim ako ju lubim. Tiez som to v dectve nemala a je mi to nejako neprirodzene voci svojim rodicom, ale som rada, ze mojej dcere je to uplne prirodzene a tiez ma kedykolvek vyobima aj vypusinkuje, proste, ze vieme prejavit tu lasku 😀 je to krasny pocit 😉
Srat na to co hovoria ostatni... a priznam sa mne bolo zo zaciatku tiez blbe nieco k nej prejavit, ale uz som si zvykla - a som rada 🙂
@mystery1 moja má už 2r+ 4m a neviem prestať ju muckať a mojkovať a bozkávať. Aj keď zaspinká tak ju vypusinkujem na líčko aj čelíčko. A pätičky, bruško a aj zadné líčka jej pobozkam. A casto sa objímame a pri zaspavani sa rada pritulká ku mne a sme ako dve lyžičky.
Toto podľa mňa k detstvu patrí, a budem rada ak nam to aj dlho vydrží - aspoň pokiaľ nezačne chodiť do školy 🙂 samozrejme budem rešpektovať , ako to bude malá vnímať. Ale pohladenie je predsa ako liek 🙂
Samozrejme aj ja stale mojkam. moje deticky vybozkavam ich vyobjimam.Ale proste unas je to normalne,aj sama dohde dcerka ze sa chce ist potulkat🙂🙂🙂
Ved to treba,dieta musi citit lasku,nehu...
Prihlasujem sa do klubu mojkajucich mimozemstanov 😀
Pri kazdom prebalovani urcite, to jej rada "prdim" ustami na brusku. To sa dokonca zacne nahlas smiat. A ja potom samozrejme robim vsetko pre to, aby sa nahlas smiala dalej 😉
Aj moj 3,5 rocny sa pride mojkat, raz mi dokonca povedal, ze ho mam zacat steklit! 😀 Aj ked hovori na 99,99% nemecky, "mojkat" povie po slovensky 😉
Nastastie tu na mna nik nekuka, so ziadnymi negativnymi reakciami som sa nestretla. Tak sa mojkame, kolko sa nam chce 🙂
Veď je to normálne, ešte aj ten pes a mačka potrebujú pohladkať a my ľudia máme za nimi zaostávať? 🙂
mojkame,pusikujeme,kuskame tie chutne prsteky...wed kto to nerobi?ok poznam par pripadou,ale aj tak..snazim sa dat dietatu to co bolo mne zaprete a nedostatocne wynahradene w detstwe...
túlim, pusinkujem , mačkorím 🙂
Dievčatá, ja si myslím, že každá mama mojká a pusinkuje svoje dieťa. A práve tá, ktorá to nerobí, je čudná a robí veľkú chybu. Láskyplný a intenzívny dotyk má neuveriteľný význam pre zdravý rozvoj jedinca. Potvrdili to viaceré klinické štúdie.. Aj ja som sa s mojimi dievčatami mojkala a som ich bozkávala, keď boli maličké. A aj keď sú už teraz dospelé, aj teraz prídu ku mne a povedia mi - mami postískaj ma. Alebo sa len tak cez deň objímeme. Len tak.. Je to úžasný pocit. Až terapeutický.
....my sme tiez mimozemstania, mojkame obaja....hoci priatelovi to prislo najprv divne, u nich v rodine ked bol maly sa moc nemojkalo, takze na to nebol nauceny resp zvyknuty prejavovat naklonnost, ale ten bezbranny bezzuby usmev nenecha nikoho chladneho 😉 😉 😉
bez prestavky 😀 😀
prejavy nehy a lásky sú normálne aj u dospelých.všetko s mierou.neviem si predstaviť,že by som milionkrát syna bozkávala a túlila.potrebujem aby z neho vyrástol chlap,nie žena 🙂
deti pusinkujem, objimam, hovorim im, ze ich lubim, ze su moje zlaticka - bezne, denne. A taktiez vidia, ze aj s tatinkom sa objimeme dame si pusu, pohladime sa. Je to u nas normalne a myslim, ze dieta to potrebuje vidiet aj citit. Iba tak bude schopne pokracovat v tom dalej.
Taka perlicka: ked sa so synom o nieco dotahujeme, uz sa par krat stalo, ze mi povedal: Milacik, ale je to takto.... - jednoducho prebera moju retoriku. A pride mi to velmi mile, ked v necakanej chvili vypusti : Milacik 🙂
a este aby som sa vyjadrila k manzelovmu postoju, tak ani on nema problem zobrat ich do narucia, potulit ich, dat im pusu, bezne ked ideme vonku, tak maly vbehne do obyvacky, da ockovi pusu - kam dociahne napr. na ruku a povie, ocik odchadzame von 🙂
ja pusinkujem maleho stale,stiskam ho na rukach a myslim,ze je to normalne a maly sa vzdy tesi a usmieva 😉 ale manzel napriklad to takto v detstve nemal,nejake pusinkovanie alebo stiskanie,skor mali rodicia k nemu chladny vztah,bez prejavov lasky..........
u nás MM nebol zvyknutý (ani celá jeho rodina) prejavovať akékoľvek city. Deti tam dlho neboli, potom až švagrinin syn, ale to je také zlé dieťa, že ak hovoríme o prístupe dospelý- dieťa, tak len negatívne :( Kým som bola tehu, bála som sa, ako to bude u nás, ako sa bude MM správať k malej, ako svokra...- narodením malej (a pripisujem to aj tomu, že sme nebývali s jeho rodinou, takže sa nemusel "tváriť")- je z neho fantastický tato, ktorý sa kedykoľvek jaší s malou, šteklia sa, pusinkujeme ju obaja kedykoľvek. (a mimochodom- aj svokra narodením malej zmäkla a viac prejavuje svoje city 😀 😀 😀 😀 )
na margo tych "mimozemstanov" - nemyslim si, ze by sme tu my vsetci boli mimozemstania, lebo podla mna je to uplne prirodzene 🙂 naopak, mimozemstania su ti, ktori si svoje deti nevedia pritulit a pomojkat
ja tiez moje deticky bockavavam steklim dokonca moj najstarsi si to pyta sam mamicka urob mi toto a sam sa stekli na rebra a ked ho steklim tak sa rehoce.a aj mu poviem vladko vies co a maly co milujem ta vies o tom?a vladko viem.no proste su to take zlaticka.
hm, tak potom som aj ja a aj moja malá mimozemštania 😀 od mala malinkatého som ju mojkala, bozkávala ( júúj a tie malé nožulky 😀 😀 ) a pretrváva to dodnes a to má 6 rokov...ona aj sama príde, maminka pritulkajme sa 😉
objímam, stískam, bozkávam a stále jej hovorím ako ju milujem 🙂 ...stále...pretože ten čas tak strašne rýchlo letí, a ani sa nenazdám a zistím, že moje dieťa je dospelé a na objímanie, bozkávanie...má už niekoho iného 😀
a inak nie je nič krajšieho ako keď sa hrá, alebo si kreslí a zrazu len tak dobehne, objíme ma, dá mi pusu a povie, ako ma strašne miluje 😉 😉 😉

patrim tiez do klubu mimozemstanov 😀 mam tri deti a bozkavacka & mojkovacka proste musi byt 😎