icon

Mojkáte a bozkávate svoje deti?

mystery1
4. júl 2013

taka banalna otazka... 🙂 ja stale ked mam naladu tak vybozkavam tie moje baby hlavne mladsiu🙂 ale aj starsiu nozicky rucicky brusko 🙂Manzel na mna pozera ako na mimozemstana tak pred nim sa krotim. Premyslam, ze mna mama tak nemojkala nebozkavala vobec vlastne nikto z nasej rodiny... a z manzelovej strany-teda jeho sestry, vobec tiez neprejavuju city k detom ziadne pohladenie bozk.To len ja som nejaka divna?Ako je to u vas?

smatankaaa
4. júl 2013

patrim tiez do klubu mimozemstanov 😀 mam tri deti a bozkavacka & mojkovacka proste musi byt 😎

nibocka
4. júl 2013

nas papmusik ma sice len 4 mesiace ale ja ho cicmam stale. rucky nozky licka brusko ritusku. vsetko.uz teraz sa desim toho casu ked sa mu to znepaci. a moj muz ho tiez mojka. kazde rano a malemu sa to strasne paci a tak sa tomu rehoce.

ladyka8
4. júl 2013

neviem si predstaviť deň bez mojkania, bozkania, bláznenia sa... že by som jej neprejavila lásku... a tatík takisto 🙂

kitty88
4. júl 2013

to co je za otazku? 😀 😀 😀 😀 😀 samozrejme, neviem si predstavit, ze by som si ju nepritulila, nepobozkala... ved je to nasa laska, z lasky urobena, obaja s muzom ju lubime najviac na svete a neustale pusinkujeme, ja to mozno aj obcas trocha prehanam, ale nemozem si pomoct 😀 napr. kazdy raz co ju dvihnem, vezmem na ruky, uz jej musim dat pusu, obaja s manzelom jej vzdy ked ideme spat, dame este pusu, aj ked spi... vlastne teraz, ked mame nizsie postielku, tak ju len pohladime 🙂 a v podstate pusinky lietaju cely den kade-tade, ak jej nedame za den aspon sto bozkov, tak ani jeden... aj to som povedala asi male cislo 😀 😀 😀

ariesi
4. júl 2013

to by mi nedalo, nebozkavat a nemojkat. navyse drobec je mojkacik, teda aspon zatial- 5 mesiacov- spinka na mne, oddychuje na mne, v noci spime spolu. a uz ani kociar cez den nechce, tak prechadzky v manduke, spokojny, ze je primojkany a spinka si tam krasne. a mmm sa s nim vie super blaznit, pri mne sa tak nerehoce. na rucicky ho bozkavaju aj vsetci stari rodicia.

leeenka26
4. júl 2013

Určite áno a veľmi rada, zbožňujem to, je to laska najvacsia na svete a tieto chvíle si treba užiť a vychutnať naplno.

aristka
4. júl 2013

@mystery1 objímam a bozkávam svoje deti a oni mňa a to sú už veľký chlapci a naše drobča tiež a nie je nad to ,keď prídu a povedia my ťa tak ľúbime... 😉

zuz23a
4. júl 2013

ja som tiez mimozemstan 😀

sonagolisova
4. júl 2013

@mystery1 stale kazdy den obidvoch ..celych , liciska , nozky, po krku, steklime sa....zboznujem to

aredhel
4. júl 2013

ja moju malu babuľku mojkam, stiskam a bozkavam velmi casto 🙂 takto sa da najlepsie vyjadrit ta neskutocna laska ktoru k nej citim 🙂

talula
4. júl 2013

ja svoju kazdu chvilu obimam aj pusinkujem, kazdy den jej hovorim ako ju lubim. Tiez som to v dectve nemala a je mi to nejako neprirodzene voci svojim rodicom, ale som rada, ze mojej dcere je to uplne prirodzene a tiez ma kedykolvek vyobima aj vypusinkuje, proste, ze vieme prejavit tu lasku 😀 je to krasny pocit 😉
Srat na to co hovoria ostatni... a priznam sa mne bolo zo zaciatku tiez blbe nieco k nej prejavit, ale uz som si zvykla - a som rada 🙂

zuzkat1
4. júl 2013

@mystery1 divna otazka... Pre mna aj pre muza je uplne normalne pusinkat a mojat malu. Ona sama dojde hockedy ze chce pusu🙂 furt ju magam🙂 svagrina neviem ako s deckami,moc sa nevidame. Na mna posobi ako psi cumak,ale deti mozno mojka-neviem.

dendy1
4. júl 2013

@mystery1 moja má už 2r+ 4m a neviem prestať ju muckať a mojkovať a bozkávať. Aj keď zaspinká tak ju vypusinkujem na líčko aj čelíčko. A pätičky, bruško a aj zadné líčka jej pobozkam. A casto sa objímame a pri zaspavani sa rada pritulká ku mne a sme ako dve lyžičky.
Toto podľa mňa k detstvu patrí, a budem rada ak nam to aj dlho vydrží - aspoň pokiaľ nezačne chodiť do školy 🙂 samozrejme budem rešpektovať , ako to bude malá vnímať. Ale pohladenie je predsa ako liek 🙂

janicka11
5. júl 2013

Samozrejme aj ja stale mojkam. moje deticky vybozkavam ich vyobjimam.Ale proste unas je to normalne,aj sama dohde dcerka ze sa chce ist potulkat🙂🙂🙂
Ved to treba,dieta musi citit lasku,nehu...

ichbinich
5. júl 2013

Prihlasujem sa do klubu mojkajucich mimozemstanov 😀
Pri kazdom prebalovani urcite, to jej rada "prdim" ustami na brusku. To sa dokonca zacne nahlas smiat. A ja potom samozrejme robim vsetko pre to, aby sa nahlas smiala dalej 😉
Aj moj 3,5 rocny sa pride mojkat, raz mi dokonca povedal, ze ho mam zacat steklit! 😀 Aj ked hovori na 99,99% nemecky, "mojkat" povie po slovensky 😉
Nastastie tu na mna nik nekuka, so ziadnymi negativnymi reakciami som sa nestretla. Tak sa mojkame, kolko sa nam chce 🙂

ewellina
5. júl 2013

Veď je to normálne, ešte aj ten pes a mačka potrebujú pohladkať a my ľudia máme za nimi zaostávať? 🙂

emuska27
5. júl 2013

mojkame,pusikujeme,kuskame tie chutne prsteky...wed kto to nerobi?ok poznam par pripadou,ale aj tak..snazim sa dat dietatu to co bolo mne zaprete a nedostatocne wynahradene w detstwe...

zuzanka.h
5. júl 2013

túlim, pusinkujem , mačkorím 🙂

miskap2111
5. júl 2013

Dievčatá, ja si myslím, že každá mama mojká a pusinkuje svoje dieťa. A práve tá, ktorá to nerobí, je čudná a robí veľkú chybu. Láskyplný a intenzívny dotyk má neuveriteľný význam pre zdravý rozvoj jedinca. Potvrdili to viaceré klinické štúdie.. Aj ja som sa s mojimi dievčatami mojkala a som ich bozkávala, keď boli maličké. A aj keď sú už teraz dospelé, aj teraz prídu ku mne a povedia mi - mami postískaj ma. Alebo sa len tak cez deň objímeme. Len tak.. Je to úžasný pocit. Až terapeutický.

sense
5. júl 2013

....my sme tiez mimozemstania, mojkame obaja....hoci priatelovi to prislo najprv divne, u nich v rodine ked bol maly sa moc nemojkalo, takze na to nebol nauceny resp zvyknuty prejavovat naklonnost, ale ten bezbranny bezzuby usmev nenecha nikoho chladneho 😉 😉 😉

tenty
5. júl 2013

bez prestavky 😀 😀

malinkaaninka
5. júl 2013

prejavy nehy a lásky sú normálne aj u dospelých.všetko s mierou.neviem si predstaviť,že by som milionkrát syna bozkávala a túlila.potrebujem aby z neho vyrástol chlap,nie žena 🙂

gretocka
5. júl 2013

deti pusinkujem, objimam, hovorim im, ze ich lubim, ze su moje zlaticka - bezne, denne. A taktiez vidia, ze aj s tatinkom sa objimeme dame si pusu, pohladime sa. Je to u nas normalne a myslim, ze dieta to potrebuje vidiet aj citit. Iba tak bude schopne pokracovat v tom dalej.

Taka perlicka: ked sa so synom o nieco dotahujeme, uz sa par krat stalo, ze mi povedal: Milacik, ale je to takto.... - jednoducho prebera moju retoriku. A pride mi to velmi mile, ked v necakanej chvili vypusti : Milacik 🙂

gretocka
5. júl 2013

a este aby som sa vyjadrila k manzelovmu postoju, tak ani on nema problem zobrat ich do narucia, potulit ich, dat im pusu, bezne ked ideme vonku, tak maly vbehne do obyvacky, da ockovi pusu - kam dociahne napr. na ruku a povie, ocik odchadzame von 🙂

stellamaris
5. júl 2013

ja pusinkujem maleho stale,stiskam ho na rukach a myslim,ze je to normalne a maly sa vzdy tesi a usmieva 😉 ale manzel napriklad to takto v detstve nemal,nejake pusinkovanie alebo stiskanie,skor mali rodicia k nemu chladny vztah,bez prejavov lasky..........

liwka
5. júl 2013

u nás MM nebol zvyknutý (ani celá jeho rodina) prejavovať akékoľvek city. Deti tam dlho neboli, potom až švagrinin syn, ale to je také zlé dieťa, že ak hovoríme o prístupe dospelý- dieťa, tak len negatívne :( Kým som bola tehu, bála som sa, ako to bude u nás, ako sa bude MM správať k malej, ako svokra...- narodením malej (a pripisujem to aj tomu, že sme nebývali s jeho rodinou, takže sa nemusel "tváriť")- je z neho fantastický tato, ktorý sa kedykoľvek jaší s malou, šteklia sa, pusinkujeme ju obaja kedykoľvek. (a mimochodom- aj svokra narodením malej zmäkla a viac prejavuje svoje city 😀 😀 😀 😀 )

kitty88
5. júl 2013

na margo tych "mimozemstanov" - nemyslim si, ze by sme tu my vsetci boli mimozemstania, lebo podla mna je to uplne prirodzene 🙂 naopak, mimozemstania su ti, ktori si svoje deti nevedia pritulit a pomojkat

emilia25
5. júl 2013

ja tiez moje deticky bockavavam steklim dokonca moj najstarsi si to pyta sam mamicka urob mi toto a sam sa stekli na rebra a ked ho steklim tak sa rehoce.a aj mu poviem vladko vies co a maly co milujem ta vies o tom?a vladko viem.no proste su to take zlaticka.

ewellina
5. júl 2013

@zuzanka.h 🙂 Tak tento výraz "mačkorím" , to som naposledy počula od mojej babky, ktorá zomrela viac ako pred dvadsiatimi rokmi. Čo to presne znamená?

meloa
5. júl 2013

hm, tak potom som aj ja a aj moja malá mimozemštania 😀 od mala malinkatého som ju mojkala, bozkávala ( júúj a tie malé nožulky 😀 😀 ) a pretrváva to dodnes a to má 6 rokov...ona aj sama príde, maminka pritulkajme sa 😉
objímam, stískam, bozkávam a stále jej hovorím ako ju milujem 🙂 ...stále...pretože ten čas tak strašne rýchlo letí, a ani sa nenazdám a zistím, že moje dieťa je dospelé a na objímanie, bozkávanie...má už niekoho iného 😀
a inak nie je nič krajšieho ako keď sa hrá, alebo si kreslí a zrazu len tak dobehne, objíme ma, dá mi pusu a povie, ako ma strašne miluje 😉 😉 😉