Môže dieťa nemať rado svoju mamu?
Ahojte, uz ozaj neviem co si mysliet...podla mna ma moje dieta nema rado...ked place a chcem ho utisit tak proste neprestava,cicikam ho, nosim ho, spievam mu, ked uz sa v rukach meta tak ho cicikam v kociku a stale je nespokojne...ked si ho zoberie popestovat moja mama alebo muz tak sa zachvilku uklidni aj zaspi...ja uz som z toho na nervy ☹ on ma asi nema rad a ja netusim preco, ved ho lubim a som predsa jeho mama a on ma akoby nechce ☹ nechapem to
Inak 6 týždňov je taký kritický čas, už to nie je bábätko čo stále spinká, už vníma, je väčšie. Troška sa sním porozprávaj.
@bonnie29 ale prosím ťa! Ako ťa moze ,,neznášať,, kolko to má? 2 mesačné dieťa?? Tiez sa trošku ,,spamätaj,,. Neviem čo budeš robit ked budeš mať doma ako ja 7 ročnu dceru, ktorá ti povie ked ju ťaháš pri česaní neumyselne za vlasy, ze chce ,,inu mamu,, alebo minule sa ,,rozhodovala,, ze koho ma radšej či plyšaka alebo mamu - no vydýchla som si povedala ze oboch nás ma rada, šak ,,lahneš,, od nervov. Alebo ze som hrozná lebo som jej nekupila pizzu pri plavárni. Alebo ze Sofinkina mama je lepšia lebo vobec nekričí a všetko dovolí - no, zamrzí ma to, ale nebudem hovoriť 7 ročnej, že tam mama s otcom su v rozvodovom konaní a ťahaju sa o striedavku tak bárs by mama nebola ako med, ked si chce dieťa nakloniť a nemať problémy. Toto su uz tie momenty kedy veru človeka aj napadne ze či to dieta vobec ma rado rodiča a nie nejake vresky maleho bábätka, ktoré plače koli hladu, bruchabolu a neviem čomu, ale určite neuvazuje o tom či lubi svoju matku a ze by mu bolo lepšie bez neho. Druha dcera mi tiez reve v naručí a viem, že to je signál ,,daj ma lahnut,, a nie ze ,,neznášam ťa,,. Proste chce to čas aby si pochopila, čo ktorý plač u dietata vyjadruje. Ja poznám aj rev koli tomu ze chce mlieko. Všeličo ti tu uz kočky popisali, o tom ze treba byt v klude nakolko to ide, oddychnut si - vypadnut niekde s kamoškou trošku na kavu pokec,mat rezim atd...tak to nejdem opakovat. Moje dieta ma len jednu mamu a to som ja, robím všetko najlepšie ako viem, povazujem sa za matku, ktora sa snazí aj vyhoviet aj pochopiť, aj ja podlieham unave, vyčerpaniu, nervozite - nie som ideálna, aj zvyšim hlas aj zakazem. A proti týmto rečiam som sa uz obrnila,... ale to si vravím....deti na to raz samé pridu, skor či neskor alebo ked budu mat vlastne deti, ze som nebola taka ,,strašna,, a vela vecí pochopia, tak ako som časom ja vela toho pochopila, ked som sa sama stala rodičom.
Opakované sa stane pravdou................. Toľko budeš mať v hlave, že ťa nemá rado, až ............ 😒
@natalym a co mam byt z toho stastna? Strasne zavidim ostatnym stastnym mamickam, ktore su najstastnejsie zeny na svete ze maju dieta, ktore je stastne ze je pri nich a to moje pri mne nechce byt..ja som nestastnejsia este v zivote nebola..on by si ani nevsimol keby som tu uz nebola
@bonnie29 suhlasim s natalym. Najlepsie spravis ak navstivis psychologa, mozno mas poporodnu depresiu. Sk si myslis, ze ta 2 mesacne dieta nema rado, co budes tobit, ked bude mat 2 roky, obdobie vzdoru a budes mu musiet capnut po zadku. To ta bude nenavidiet alebo co??? Este raz, prestan vypisovat na konika a rovna ciara k odbornikovi
@natalym sak toto uz zaváňa poporodnou depresiou a tie uvahy o tom akoby 2 mesačnemu bolo dobre bez mamy!!! No v decaku by mu bolo ze fest dobre alebo sam otec s deckom ze fasa napad.
@bonnie29 ale ty neporovnávaj svoje vnútro s vonkajškom iných!! S týmto som aj ja bojovala. Všade naokolo samé usmiate, milé a šťastné mamičky a detičky. Je to maska! Je to fasada, ktoru ludia nahodia tak ako šaty a mejkap. Nehovorím ze ludia nie su spokojný, ale kolko krát v takej intimnejšej debate zistím ze ta matka, ktoru som povazovala za ze aku super, vzdy usmiatu, veselu tak ma take problémy, pocity ako ja cez kopírák a ešte aj horšie. Takže si to neidealizuj lebo to nie je tak.
@bonnie29 ak si myslis, ze dieta len spinka a usmieva sa, si na omyle. A tie stastne mamicky sa len tak tvaria, lebo z dietatkom je sakra roboty. Deti placu, aj tie najspokojnejsie. A maloktora ti povie, ze o 3 v noci, ked dieta nespi, je z neho zufala a lezie jej na nervy. Lebo aj taketo chvile k tomu patria. Syn je zivy, chilami mam vhot ho roztrhnut. Dcera je smejko, ale ked v noci 2 hodiny na mna kuka, ide ma slaktrafit. Ale aj tak ich lubim a oni lubia mna a nemenila by som. Taka je realita. Takze este raz, dieta nech ti pomoze niekto povarovat a navstiv lekara. Tie myslienky ktore mas mozu byt nasledkom jormonov a da sa to vyriesit.
@katkakovac ja viem ze deti placu...ide o to ze moje iba u mna u druhych neplace
@bonnie29, ak kojis, tak moze byt problem prave v tom: tvoje dietko z teba citi potravu a nemoze sa k nej dostat, tak ti dava najavo nespokojnost (hladny chlap je hladny chlap, aj ked ma len dva mesiace 😉) Babka ci tatko nemaju co ponuknut, tak co by nariekal za mlieckom. Zodpovedalo by tomu aj to, ze u ineho prestane plakat okamzite....
@bonnie29 o nie je o kojeni. Z detmi nemam vztah lebo ich kojim. Kazda druha nekoji a deti ich lubia. Ja som syna pri sebe nemala prvych 5 dni. Bol sam v kardiocentre. A teraz co, nebude ma lubit lebo sme nboli vobec spolu? Stale pises dookola to iste. Zobrala si si vobec nieco z toho, co sme ti tu pisali? Ci len budes lamentovat ake je to naprd. To nepomoze ani tebe a i tvojmu dietatu.Bola si schopna dieta porodit, bojovala si z kojenim a pre dobro svojho dietata si zvolila take riesenie, ze tvoje dieta nie je hladne. Teraz musis zabojovat a jedine co musis spravit je zdvihnut zadok a ist k lekarovi. Ak si myslis, ze dietau je lepsie bez matky, velmi sa mylis. Je to najdolezitejsia osoba v zivote dietata.
@bonnie29 boze moj a zase to nešťastne kojenie! To snád nemyslíš ani vážne to s tým putom! Ano, to je teraz taka moda kojeniu pripisovat snad aj magicke učinky. Ty svoje dieta krmiš flašou v lufte??? Nie, tiez ho mas v naruči tak ako kojace matky, pozera na teba, citi ta. A ešte to ma svoje vyhody, ze toto iste moze zažiť aj s ockom. Vztahy sa buduju uplne inak ako kojenim. Lebo vztah je dlhodoba zalezitost ...ja napr. teraz 10 ročneho syna asi nenakojim aby sme mali lepší vztah, musim sa mu venovat a reagovat na jeho potreby.
otec a babka ho predsa tiez nekoja..
@sardinka335 vsetky okolo koja pomaly az do roka...kazdy sa cuduje ze jak to ze nekojim...este aj muz mi to raz vyhodil na oci...ze preto ho brucho bolieva lebo nekojim ale pije hnusne UM
@katkakovac bezne to tak je, len skoda ze moje dieta to tak neberie:( ved flasku mu vie dat hocikto v podstate a ked ho ani utisit neviem ked place tak som uz asi uplne neschopna
@bonnie29 muž ti povedal takúto vec? Asi ste obaja unavení, malý máva zrejme koliky. A do toho všetkého máš asi pocit, že nikto v okolí ti nie je oporou (a všetci koja), vidíš všetko čierno. Dieťa to cíti a odťahuje sa od týchto negatívnych pocitov, nie od teba. Máš sa radovať, narodilo sa ti bábo. Koľko žien túto radosť nikdy nespozná. Kašli na okolie, na to, ktoré kojí, aj na to, ktoré kritizuje, že ty nie a užívaj si bábenko. Úplne uvoľnene a s radosťou, veď ste spolu prežili v jednom tele 9 mesiacov. Kto by mu mohol byť bližší? Ale musíš sa konečne nadýchnuť a pustiť všetky tie čierny myšlienky z hlavy.
@bonnie29 micka, komu neni rady, tomu neni pomoci. Stale dokola rovnaky nezmysel. Navstiv lekara.
@alaguema no ano, podla neho keby kojim tak mu dam cucnut hocikedy, alebo ho utisim kojenim...takto mu mozem dat az po troch hodkach cca a ze ziadna co koji taketo problemy s deckom nemaju (vsetky kamosky)...nechapem to ze 9 mesiacov bol vo mne a akoby to ani nevedel, necitil..ma radsej muza ...len skoda ze si to nemozme vymenit..ze by bol on s malym doma a ja by som robila ked pri nom neplace...no len to je blbost...muz nemoze len tak nechat dobru robotu a ja by som toho asi moc nezarobila
@bonnie29 budem uprimna, niečo podobne ale v ružovom som zažila aj ja s tým kojenim. Všetci naokolo kojili a všetci naokolo aj keby im mala bradavka zliezť z kože tak koja - neexistuje dovod nekojit. Nakoniec mi z toho ,,tak hráblo,, ze som začala mat z ničoho nič uzkosti, paniky, nevysvetlitelne strachy a šup ho do ambulancie psychára lebo uz som bola v strese 24/7. Verím, ze sa nechceš dostať az sem, a mozno ani ja by som sa nedostala keby som nebola v permanentnom strese a počuvala debilne reči tých ,,šťastných mamičiek,,. Holt je to skusenost, je to za mnou...a možeš davat aj skor ako po 3 hodinach..kludne aj po 2 hodinach. Zase nech ti nereve od hladu.
Tie čo koja maju zase ine problémy s detmi, si všimni ako tu mrnčia ze musia odstavovať tých malých závislákov 😀 utíšit sa nevedia inak ako prsom, atd..verím ze muž ti to šplechol do tvare v nervoch a vo vysledku to tak nemyslel. Moj muz bol uz pri 3ťom dieťati diplomaticky ticho a objednal Nutrilon z internetu cely karton. 😉
@bonnie29 ak nekojíš, skús siahnuť po nejakých homeopatikách proti stresu (mne osobne veľmi pomohli) alebo skutočne navštív psychológa. A ver tomu, že dieťa tvoj nepokoj vycíti. Nieraz som tvrdo čakala s plačúcim bábom v rukách kedy mi príde manžel domov a vyslovene som mu bábo strčila do rúk s tým, že som fakt vyčerpaná a dieťa to zrejme cíti. Manžel si bábo zobral, za pár sekúnd bolo ticho. Ja som sa na polhodinku vystrela v spálni na posteľ, vychutnala som si chvíľku ticha a kľudu - vyslovene som sa vydýchala, ukľudnila.. A bez problémov sme s malým fungovali ďalej. NEEXISTUJE že ťa dieťa nemá rado. Je len citlivejšie a vnímavejšie.. taktiež v pôrodnici som bola na izbe s maminkou, ktorá mala už 4.dieťa. Jeden deň jej bolo nekľudné, plakalo a nevedela ho nijako utíšiť. Prišla k nám na izbu sestrička z novorodeneckého a tá maminka jej vraví - "hanba nehanba, ja si s tou malou neviem dať rady".. Sestrička si malú zobrala na ruky, pritúlila si ju, prihovorila sa jej a fakt za pár sekúnd bola malá tichúčko. Taktiež to sestrička odkomentovala s tým, že je maminka vyčerpaná a malá to cíti..

@bonnie29 Proste to vie. Pokým sa nevypneš, tak to tak bude. Kľud, trpezlivosť. Ver tomu.