icon

Nechávate dieťa same vo vani?

lexilaracroft
31. mar 2017

Moja starsia bude mat v maji tri a nebojim sa ju nechat samu aj hodinu vo vani. Len ju chodim kontrolovat. No moja mladsia ma desat mesiacov a bojim sa ju nechat samu len ak zabudnem uterak no sprintujem nazad. Uz si nepametam kedy som starsiu po prvy krat nechala samu vo vani no uz je to davno. Preto neviem ako to bude s touto. Ako ste na tom vy?

taami
31. mar 2017

@lexilaracroft
Nenechavam, mám 3 r dcéru. Dieťa sa môže utopiť aj v 5cm vode. Nechce sa mi robiť experimenty tohto typu. A to že sa pýtaš na 10m dieťa je doslova na facku.

alaguema
31. mar 2017

...a samozrejme, dvere otvorené a počúvam, sledujem...

petatrubicka
31. mar 2017

To ako co za nezodpovedu mamicku si?mam 8 rocnu a ked sa kupe s malym nikdy ich samych nenechvam a to nie vo vode a pri tom dcera je velmi samostatna uz od 6 chodila mi sama nakupovat,ze nie je ziadne nezodpovedna a varenie sa da odlozit aj na neskor,co stratiz ze posedis pri vani a sledujes ako sa spolu hraju,bud na to hrda ze si matka lebo vela zien sa nimi nestalo tak sa aj zodpovedne k tomu spravaj...

pillipilli
31. mar 2017

ja mam skoro stvorrocneho syna a nikdy som ho nenechala kupat sameho,bojim sa. Nikdy nevies co ho napadne a co sa moze stat.

lara1507
31. mar 2017

,,Na co jej tam budem vadit ked sa staram aj o druhe".....

to čo si napísala preboha ??? ja ti nenapisem k tvojej otazke nic. mne z tvojich prispevkoch ide niečo velmi povrchne,takze ty si z toho aj tak asi nič nevezmes. Potrebujes vedieť kedy už KONEČNE ju budeš môcť nechať samu, lebo tebe sa NECHCE byť pri nej, ked sa kupe!
Prepáč, ale ani 3ročné by som nenechala same vo vani.

bipa
31. mar 2017

ja 3 rocneho syna nenechavam sameho vo vani! sekunda, nikdy nevies co sa moze stat! Je to nezodpovedne. moze sa utopit aj 10cm voda!

lara1507
31. mar 2017

@bipa rozumne!

cuculiatko88
31. mar 2017

Moji chalani,4 a 2 rocny sa kupu vzdy spolu,no nikdy su neni sami,su to vymyselnici,uz sa stalo ze sa jeden z nich smykol, a aj ked nemaju vela vody bala by som sa ich nechat samych...

siska53
31. mar 2017

@lexilaracroft velm kratko a to starsi ma 7. Predsa,moze sa stat vselico,obarit sa,smyknut.. Ja som mame musela spievat cely cas. Samu ma nechavala od cca 5rokov,ale ked som nespievala,tak hned panika,ze co sa deje,ked nespievam. Len mne sa uz nechcelo alebo som nevladala.
Sestru uz nechavala so mnou kedze je o 4,5r.mladsia.

Ja by som sa bala nechat aj tu tvoju starsiu. Aj pri au-paircati to tak bolo. Len na cas,nez som..mladsiu zniesla dole do pavuka alebo polozila do postielky. Ale boli to cca necele dve minuty strachu.

rebellefleur
31. mar 2017

Toto nemôžeš myslieť ozaj vážne 🙈🙈

alexandra206
31. mar 2017

moja sa kupe len vo vanicke kedze mame len sprchac ale bude mat 4 a kupaval sa sama spieva si rozprava furt ju pocut

siska53
31. mar 2017

@lexilaracroft a vek? Pri veku 3 rokov len na odbehnutie,ktore trvalo necele dve minuty. Cely cas a len kontrolovat urcite nie. Sme pri nich. A to sa maly vie sam namydlit i vlasy i osprsit,co ho nechame,ale sme tam ako dohlad. Ale take lazo-plazo,ze raz za caz kuknem,nie,nemala by som tu odvahu. Ani vo veku 7rokov. Oni sa vedia rozblaznit,nikdy nevies,co sa moze stat.
Ledva trojrocnu nechat samu,mi pride veelmi nezodpovedne,aj ked by to bolo maxikludne dieta.

alaguema
31. mar 2017

@siska53 to myslíš vážne, že 7 ročné dieťa sa nenecháš samé umyť??? A to do akého veku ho budeš sledovať...do 15-tich?

moni244
31. mar 2017

😀 dobra tema, moja sa kupe sama cca od 2 rokov, viem, ze nevymysla, neskusa, len sa hra s rybickami, sem tam nakuknem, pomedzi to robim veceru. 😀 ale ty, co pises, to je iny level, zabudnut na dieta vo vani sa nestava len tak, aj ked podla pravopisu sa da vselico usudit a clovek sa ani tomu necuduje

alaguema
31. mar 2017

@bipa chápem, že sú aj 3 ročné deti, ktoré ešte nerozumejú základným veciam, ale aby si tvrdila, že sa môže utopiť v 10cm vody, tak ale potom asi zlyháva komunikácia dieťa - rodič, ak ho nemôžeš nechať ani na chvíľu samé vo vani. Nepoviem dieťa so špeciálnymi potrebami, ale normálne trojročné nenecháš samé ani na sekundu? Nerozumie ti, či ako? Moje baby normálne sedeli vo vani, hrali sa, dvere otvorené, počujeme ich, každú chvíľu nakukneme, teraz už majú 6 a skoro 9, ale zhruba od tých troch rokov mladšej dcérky, sa kúpu bez toho, aby sme doslova nad nimi stáli a v pohode...mne príde divné, aby si vyhlasovala, že nezodpovedná matka, čo nechá trojročne vo vani...veď každé je iné.

katrin21
31. mar 2017

@siska53 akoze 7rocne, to je zas extrem... to uz davno moze byt v kupelni same. neprehanaj to zase s tou opatrnostou.... to je smiesne, aby som na 7r dieta dohliadala...

moni244
31. mar 2017

@alaguema tak vies, v dnesnej dobe, kedy je moderne byt pri dietati 24/7 min.prvych 6 rokov zivota, je kazdy naznak samostatnosti povazovany za nezodpovednost

bipa
31. mar 2017

@alaguema vyjadrila som ze je nezodpovedna matka,kvoli tomu co ona napisala na zaciatku, omg! ze zlyhava komunikacia? Ved s vodou nie je sranda, staci len sekunda, co ak sa posmykne, proste vselico sa moze stat, samozrejme ze ho necham aj sekundu, ale nenechavam ho sameho v kupelni a ja ze idem varit, to nie, to si radsej umyjem wc, ci leharo v kupelni.

alaguema
31. mar 2017

@bipa tak ako som písala, každé dieťa je iné, ale 7 ročné už podľa mňa potrebuje aj trochu súkromia. Samozrejme, že stále rodičia sú pozorní a tak ďalej...ale aby som dieťa v tomto veku v kuse sledovala..neviem. Príde mi to divné. Aj ja som sa kúpala ako 7 ročná sama.

bipa
31. mar 2017

@alaguema ved hovorim o 3 rocnom a nie 7 rocnom, a ja som uz kupala sama 6r, neodzudzujem ked matky si vyberu byt s velkym dietatom spolu, nestaram sa a nezaujima ma to, ale male dieta, 10 m ci 3r , boa nechapem vas matky.

siska53
31. mar 2017

@alaguema sameho sa kupat ho cely cas jednoducho nenecham. Je to chalana, rad vymysla. Navyse chcem mat istotu,ze ma dobre umyte vlasy,plus je tam mladsie dieta,kedze kupeme/sprsime vacsinou naraz, hoci v poslednej dobe skor uz postupne.
@katrin21 a nebojte,samostatny je,vie si spravit aj ranajky,aj sa zbalit,ak ide niekam.prespat.

siska53
31. mar 2017

@petatrubicka presne,ked su tam.dvaja,moze sa stat hocico,aj ked su starsi,ja mam starsieho vymyselnika,chalana,co rad skuma, ako teraz uz je rozumnejsi,no ked sa rozjasia a to sa vo vode vedia.. Navyse aj pri beznom sprchovani ho musim upozornit,inak sa narobi vela vody. Ja sama si musim davat pozor,lebo inak narobim tiez kopec vody.
Plus oni maju radi,ked sa s nimi hrame,vezmu si tam panacikov a tak, sice od vody je cele oblecko..no viem, ze to uz dlho nepotrva, jednak bude sprchovy kut a jednak vek. Uz tereaz maly chce vsetko sam,tak ak to nie je nebezpecne, ok. Aj varenie pod dohladom.

jeennyv
31. mar 2017

@lexilaracroft sorry za mns dupkom vlasy priznat, ze som dieta zabudla vo vani ani 6 rocne dieta ludia nebechavaju same nie to tak male, za mna..dievca uvedom sa a pytat sa kedy nechat 10 mes..dakuj bohu, ze sa nic nestalo...

jeennyv
31. mar 2017

Ten vyssi vek myslim, ze treba na dieta dohliadat nie nad nim stat atd..

sisaka
31. mar 2017

@alaguema moc sa nevysmievaj dieťa do 5 rokov sa môže utopiť v 2.5 cm vody, si vygoogli keď ti je 10 cm neuveriteľných. Dieťa do 5 rokov má byt vo vode na dosah ruky. Deti som nechávala samé až po 5 rokoch aj to som bola na blizku a to sú obidvaja od 3 rokov plavci.

sisaka
31. mar 2017

@lexilaracroft vidím, že bývaš v UK, dúfam, že to nevypisujes na nejakých britských fórach, lebo sa ani nenazdas a budeš mat socialku na krku.

janka54321
1. apr 2017

@sisaka suhlasim...a existuje aj ,,suche utopenie", kde staci aj maly hlt vody

abbey1
1. apr 2017

Mať dieťa je dar. Mňa by zaujímalo, čo je tak prednejšie pre niektoré matky, ze nemajú čas sa venovať svojim deťom. Myslím, ze väčšinou nie je problém nedostatok času, ale chuti a lásky.
Pred pár rokmi skoro prišiel o život môj strýko pre úplne banálne posmyknutie pri sprchovani.
Rodičom je často zaťažkp tráviť zmysluplne čas s malými deťmi. Potom v puberte nariekajú, kde urobili chybu pri výchove. Nehovoriac následne o plných starobincich odložených rodičov.
Zakladateľku témy a jej nezodpovednost už radšej ani nekomentujrm. :(

moni244
1. apr 2017

@abbey1 ako mozes toto napisat? Ze ked clovek necha dieta same v kupelni, tak je tam nedostatok lasky?