icon

Občas nezvládam situáciu ohľadom trojročného dieťaťa

15. máj 2021

Asi to len potrebujem dat zo seba von.. Mam trojročné dieťa. Občas mám pocit, že nezvládam situáciu. Asi som nemala byť mama. Už keď bolo malé, tak som občas nezvládla, že nedspinkalo. Teraz je to ale tak, že dnes napríklad celý deň ok, ale večer začalo byť ako maly čertík a dostalo odomna po ústach. Proste mi vyletela bezmyslienkovite ruka. Začalo ma capat po tvári a dnes to bolo asi 3x.
Aj vaše deti, ktoré rak skoro prestali cez deň spal, sú večer ako naspidovane? Lenže toto je v takom štádiu, že si môže samo ublížiť. Napríklad beha po byte a potkyna sa, keďže je unavené. Snažíme sa ho zastaviť, zamestnať, ale nedá sa to vždy.

Keď sa stane, že ho udriem, najradšej by som potom sama zomrela. Cítim sa príšerne, to sa nedá opísať. Ako to vnímate vy? Ako sa vysporaduvate s výchovou?

Strana
z2
miadi
16. máj 2021

@panelacikova Jasne Ja som to ze dieta nevie nechape - myslela v tom zmysle ze pobehuje este nechce spat. Ze nechape preco mà tisko lezat ked sa na to neciti. To ze mamu a nikoho nema udriet vie aj rocne dieta.

panelacikova
16. máj 2021

@miadi áno. preto som uvádzala to, že ja som si s mojou normálne ľahla večer, aby videla a chápala, že sa ide ľahnúť. niekedy síce zaspávala aj dve hodiny, ale ostala pri mne ležať. keby videla, že ja som inde, tiež by sa štverala za mnou, to je logické

miadi
16. máj 2021

@panelacikova tak kazdy mà svoj styl uspavania. Niekto povie chod spat a dieta ide 🤣alebo nejde. . Ja uspavam aj malu hoci bude mat 6r lahnem si k nej ona sa ukludni ( no Strasne rada keca ked mà ist spat cela mama) niekedy uspava mm. Bola dlhodobo kojena tak je zvyknuta mat spolocnost zaspavala na cecku a potom ked sme stym
Skoncili rozpravky som jej hovorila alebo knizky citala .Niekto da do ppstielky zhasne svetlo zatvori dvere a hotovo. Kazdy mà svoj system.

autor
16. máj 2021

@panelacikova tak hlavne keď dostane po zadku žiadne ospravedlnenie tam z mojej strany nie je. Ale toto bola facka a malý začal veľmi plakať. Bol pri nás aj ocino a obaja sme mu vysvetľovali, že ma nesmie capat po tvári. Ale ze ma mrzí, že som ho tak veľmi udrela, že ani z mojej strany to nebolo správne. Keď mám pocit, že sa mám ospravedlniť dieťaťu, tak to urobím.

autor
16. máj 2021

@basska_b on to začal robiť len teraz par dni dozadu. Vždy mu vysvetlíme, že nás to boli, že sa to nerobí. Ze keď mu capneme my, tak už nevieme inak zareagovať. On si to veľmi nedovolí, hlavne doobeda je ako anjelik, poobede je z neho malý čertík. Hlavne keď niečo také spraví, skoro hneď povie, že to nechcel, že to nie je dobre.

panelacikova
16. máj 2021

autorka: jaj, rozumiem. no tak nič, asi obdobie vzdoru. len ho nejak vydržať.
@miadi možno aj u nás to trvalo dlhšie, ale s tým, že ako začala potom už chodiť do škôlky, tak okolo 4.roku sa už akoby aj hanbila, chcela, aby som bola pri nej nejaký čas. niekedy polhodinu, inokedy aj hodinu... tiež rada komunikovala, my sme sa zas učili počítať a písmenká spájať a podobne... bavilo ju to. potom však už akceptovala, že odídem. ani z izby mi nevyliezala, čo som považovala za nenormálny úspech 🙂 asi "dospela" v škôlke, že chcela zaspať už potom sama 🙂 ale dodnes sa ešte mojkáme a kecáme a má 11 😀 😀

katarina092
16. máj 2021

@nikyball pochybujem ze existuje rodic, ktory je za celu dobu vychovy len kludny

nikyball
16. máj 2021

@katarina092 jasné že nie. Ale dieťaťu je treba sa naozaj venovať, musí mať režim, aby vznikalo čo najmenej takýchto situacii

katarina092
16. máj 2021

@nikyball neda sa to vzdy dosiahnut, "co najviac sa venovat"...ked mas aj ine deti a povinnosti je to nerealne mat dokonaly rezim. Si to napisala ako by to mal byt neodpustitelny hriech ked matka nezvlada a obcas nepravom potresta dieta

nikyball
16. máj 2021

@katarina092 jasné , že to nie je hriech. Ale zas ak to nezvláda ona a trestá neprávom, také malé dieťa bude z toho zbytočne zmätene. Nie som proti ak treba dať po zadku ale po tvári by som nikdy nedokázala tak malé dieťa udrieť .

katarina092
16. máj 2021

@nikyball take veci sa zial deju....sme nedokonali. Ale nemyslim ze teraz mame pravo povedat ze nemaju co mat taki ludia deti..my si to aspon uvedomujeme a pracujeme na sebe aby sa to neopakovalo

katarina092
16. máj 2021

@nikyball a traumu z jednej facky mat nebude, este ked vie, za co ju dostala, ma 3 roky pochopi to. Tym nehovorim ze v tom ma ale matka pokracovat

nikyball
16. máj 2021

@katarina092 v tom sa asi nezhodneme. Na našu nedokonalosť nemôžu doplácať deti. Nechcem sem tahat extrémy a zbytočne rozvijat debatu ale asi vieš aké extrémy myslím. pekný zvyšok večera prajem ahoj

777januska777
16. máj 2021

@nikyball ja si zas myslím, ze dieťaťu sa nejako špeciálne netreba venovať. Lebo keď je rodič ako stíhačka a vymýšľa tomu dieťaťu program, tak keď sa mu rodič z nejakého dôvodu venovať nemôže, dieta sa začne nudiť a vďaka nude robí zle. V žiadnej dobe sa tak nevenovali rodicia deťom ako dnes. Nevravím, ze sa rodicia nemajú vobec venovať, ale podla mňa to netreba moc hrotit. Najlepšie sa deti hrajú s inými detmi.

Strana
z2