icon

Od kedy nechávate deti pri kúpaní vo vani bez dozoru?

mmaattuuss
20. júl 2011

Možno hlúpa otázka, ale stretla som sa už s takýmto spôsobom a už dvakrát sa stalo, že aj môj partner odišiel od malého (ročného) pri kúpaní, preto sa pýtam, či takýto štýl praktizujete aj vy. Či tolerujete "odskočiť si" do vedľajšej miestnosti hoci len nachvíľu, alebo aj na dlhší čas. Viem o tom, že ho praktizujú aj známi, aby dieťa bolo rýchlo samostatné aj pri kúpaní. Asi som už staromódna.

Strana
z4
berus222
20. júl 2011

urcite som pri takom malom neodbiehala. teraz ho uz necham sameho lebo viem, ze sa vo vani nestavia ani nevymysla. pekne sa tam hra.

anelehka
20. júl 2011

Ahoj,moj maly mal v marci tri roky a nikdy ho nenechavam vo vani sameho,ani este dlho nemienim,nahoda je blbec,no a potom bude neskoro nariekat 😔 😔 😔

lucka1987
20. júl 2011

nenechala by som tak male dieta vo vani same... ozaj ako pisu baby, nahoda je blbec.. tu nejde o staromodnost, ale o to ze tak male dieta nadapne sa vo vani postavit, moze sa posmyknut a spadnut do vody... napriklad... ja by som sa bala

domca1511
20. júl 2011

Ani ja malu nenecham a v novembri bude mat 2roky.Sestrina bude mat v novembri 3roky a necha ju ale tak ze je na chodbe žehli a vidi ju.Počula som o jednej mamičke ked jej syn ročny sa hral vo vani a ona bola na FB.Maly sa do 5minut utopil v 7cm vode tak sa bojim ale je to každeho osobna vec.

ivetkab.
20. júl 2011

V žiadnom prípade by som ho vo vode nespustila z očí. Keď niekedy budeš pri malom a náhodou sa mu dostane hlavka pod vodu, tak musíš aj sama vidieť reakciu. Ostane akoby dezorientovaný a nedokáže si sám tu hlávku niekedy ani zdvihnúť, pretože sa začne doslova "topiť". Asi radšej upozorni partnera na dôsledky takého odskočenia. A neboj sa staromódnosti ... rada sa k Tebe pridám ... 😉

traktor
20. júl 2011

..vo vani spliecha, vystraja, olieva sa vodou..ja sa na to rada pozeram..mam rada tieto chvilky a matko je velmi stastny, ked ma aj divaka..nemam dôvod ho nechavat sameho..a aj keby bol dôvod..tak ho nenecham..co ked, jeden nikdy nevie......a potom..budme radi, ze môzme byt s detmi , kym nam to este dovolia..ten cas velmi rychlo bezi..

bobocka
20. júl 2011

samozrejme,ze nie! aj za par sekund sa nestastie stat moze!!! rocne dieta sa nema co kupat same,resp byt ani chvilu v kupelni vo vode same! rocne dietra este netreba ucit samostatnosti pri kupani.to co su uz za nezmysly!!! moj syn ma 21 mesiacov,takmer 22 a mna by ani len nenapadlo od neho co i len na chvilku pri kupani odist.ani mojho muza.!!! 😲 😲 😲

pralinka25
20. júl 2011

nenechavam a ani by som nenechala ani na chvilku. presne nahoda je blbec vstane smykne sa buchne si hlavu a este sa moze aj utopit.
takze tiez som staromodna ale bezpecie je pre mna dolezitejsie ako samostatnost. na samostatnost je casu dost v tomto

piacere
Autor odpoveď zmazal
valeri1
20. júl 2011

No tak to by som určite neriskovala.Ja som používala protišmykovú podložku ale ani tak som z kúpelne neodchádzala.Také malé deti si nevedia uvedomiť čo sa môže stať keď sa postaví alebo aj keď sa kadejako pretáča.Na to aby bolo dieťa samostatné pri kúpaní to je veľmi zavčasu,nepoviem keby tak pri papaní ale kúpanie určite ale určite NIE. 😢

janka_pn
20. júl 2011

rocne urcite nie. moju chvilku necham, ale ona si vacsinou spieva alebo sa rozprava cely cas s hrackami vo vode, tak ju pocujem 😀 😀 😀 😀 😀 a nechavam len chvilku alebo som na blizku a vidim na nu 🙂 😵

dzio2
20. júl 2011

boze ani nahodou , nezodpovedne

katkasav
20. júl 2011

Tak toto nie je o staromodnosti ale o bezpecnosti. Male dieta sa dokaze utopit v 10 cm vode a takymto sposobom sa urcite nenauci samo sa umyt. Naucit ho samostatnosti sa da aj pod dozorom a je to krasne pozerat sa nan co vsetko v tej vode skusa a vymysla 🙂 Tieto chvilky sa uz nevratia.

minnie55
20. júl 2011

Nie, nikdy.

kilian
20. júl 2011

moj maly bude mat teraz tri roky,ale este som ho sameho vo vani nenechala!!!v ziadnom pripade. ☹

miskinadamko
20. júl 2011

NIKDY!!! by som neneachala dieta vo vani bez dozoru a vobec uz nie take male.
za ziadných okolnosti

adri2211
20. júl 2011

tiez nenechavam,moja ma 13 mesiacov a aj vo vani je neskutocne aktivna,toci sa, spliecha,lozi,no proste vselico mozne,a hlavne strka hlavu pod vodu (ale to ma z detskeho plavania) proste sa ponara,a najnovsie zacala,ze aj vo vani sa chce postavit a pustit vodu.... no proste si neviem predstavit,ze by som ju tam nechala samu ani na sekundu...urcite nie 😎

evickapooh
20. júl 2011

no ja som robila au pair ku a nikdy som maleho tam nemohla nechat a mal uz 3 roky,sefka[inac bola pediatricka] nedovolila aby som odisla od neho-vacsinou som ho sama kupala lebo ona vecer casto mala sluzby,inac ako sa kupe tvoj maly .vo velkej vani?my sa kupeme takt ze malu vanu mame vo velkej vani a len malu napustime vodou -to v pohode staci ,a je mensie riziko urazu -si myslim!

cicimotinka
20. júl 2011

malému sme kúpili rybičky do vody...schváľne som vyberala od 6mes., mal vtedy 11. Sedel vo vode, do rybky natiekla voda a on ako všetko hrýzol a stláčal, prúd vody si strekol do krku...neprajem nikomu, stále sa dusil, až som ho dole hlavou otočila a triasla s ním od zúfalstva a pomohlo... a to som dodržala všetky bezpečnostné opatrenia...vhodná hračka, máličko vody, byť s ním...a stalo sa... nenechala by som, náhoda je blbec... ☹

dagmarvan
20. júl 2011

je to nezodpovedné 🙄 🙄 🙄

aduskatt
20. júl 2011

ja som maleho nechavala sameho vo vani az od cca 5 rokov, aj to len minutku, ked sa trebars chcel dlho clapkat a ja som musela ist vypnut nieco na sporaku...do dnes som vacsinou s nim v kupelni a to ma uz sedem........a ked nahodou nie som, tak sa s nim cez cely byt rozpravam🙂)nech mam prehlad

katy1979
20. júl 2011

staromodny je asi on ked uci rocne dieta samostatnosti. u mna by toto urobil iba raz a ten moj krik by bolo pocut po celom dome ze to bolo naposledy a ci je normalny.
Chce ho ucit samostatnosti? tak nech ho postavi na kraj krizovatky a odide. vsak nech sa uci.
a sa ti cudujem ze si mu to dokonca dvakrat tolerovala a este sa pre istotu pytas.
pri rocnom dietati je to myslim otazka casu ze by sa utopilo same. a ze pocuva ci sa hra a clapka si. no ked sa potopi tiez bude clapkat ale o zivot a vy kedze zvuky pocujete to riesit nebudete az ked uz bude neskoro.

akramgad
20. júl 2011

ani do dvoch rokov by som sama nenechala malú vo vani sama !!!!!

lenocka84
20. júl 2011

jednoznacne nie, ja mam problem ist aj na wc ktore mame v tesnej blizkosti vane.

kepassa
20. júl 2011

este ani raz sme ju nenechali s muzom /kupeme spolu/ samu a to ma 3 roky a ani nenecham tak skoro vsak to je take sidlo, ani nechcem pomysliet co vsetko zle by sa mohlo stat...fuj, nemysliet na take - ja osobne by som dieta nenechala ani na chvilku, moze sa smyknut /aj ked mame protismykovu podlozku/ a rozbit si hlavu...alebo hocico ine

eliska22
20. júl 2011

nie !!!!! to by ma ani nenapadlo, veď ona sa niekedy stavia vo vani a môže padnúť 😅

montinka
20. júl 2011

Nikdy by som nenechala ani jedno moje dieta same vo vani. a to mala dcerka 3 roky a stale som pri nej. a ublizila si raz dobre aj ked som tam sedela. proste sa postavila, smyklo sa jej, chcela som ju zachytit ale vysmykla sa a chodili sme s fialovym uskom tyzden. a to som bola PRI NEJ!!!! nechcem si ani predstavit co by sa mohlo stat co len za par sekund bez mojej pritomnosti. a maly tak isto. uz sa postavi a chce pustat vody. a tiez ma rok. takto sa samostatnosti neuci, takto skor mozte dojst prinajlepsom k urazu!!

skeblicka77
20. júl 2011

ahoj, rocne urcite v ziadnom pripade nie, starsieho syna sme nechavali sameho asi od 4 rokov, ale aj teraz kolkokrat tam pozriem, ze co robi a to bude mat 7 a teraz mame rocneho a toho si ani neviem predstavit, ze by som ho nechala sameho...neboj staromodne urcite nie si a pri malych detoch opatrnosti nikdy nie je dost...napr. nasa vana sa dost smyka, trosku s a smykne a nestastie je na svete... 🙂

adelaida33
21. júl 2011

V ziadnom pripade by som take dieta nenechala samo v blizkosti vody!
Aj ked, my mame v rodine pripad, ze matka nechala 10mesacne dieta sediet vo vani (bez protismykovej podlozky) a odisla na 7 min. Ked sme sa jej s hrôzou v ociach spytali (vtedy sme sa marne snazili o babätko dva roky), ci nema strach, nechat malu len tak samu sediet vo vode, s usmevom nam povedala: "To je v pohode, ona je zvyknuta."
?!?

cmulinko
21. júl 2011

ja deti sprchujem....lebo velku vanu nemame.sprchujem ich naraz a teraz ked maju 2 a 4 roky,tak im najprv dam priestor vyblaznit sa-vodu nastavim vodu a vytiahnem ruzicu co najvyssie,aby nedociahli .... sampony,mydla a sprchace vzdy dam von zo sprchy,ked sa tam blaznia.asi za 5 min sa ku nim vratim a dokoncim ich dokladnu ocistu 🙂

Strana
z4