icon

Odsťahovanie sa zo spálne

kacicka400
31. aug 2017

Ahojte, kamarátka ma babetko a asi po 2ch týzdnoch sa odstahovala sama zo spálne. Vraj pre dobro muža aby sa vyspinkal. MUz vsak nestava na dennu zmenu tj o 5-6 rano ale do práce chodí na 14:00. Necháem prečo ho tak sanuje. Neviem ci mam ja zly pohlad na vec alebo to naozaj su uz len matky zainteresované do starostlivosti o dieta?? co vy nato mamičky?

amelie2017
1. sep 2017

Je to ich vec. Aj tak by jej s dojcenim moc nepomohol. A co ak prave vdaka tomu, ze sa on dobre vyspi v noci vezme male rano na dlhsiu prechadzku a ona moze zatial bez starosti dospat?

katka2602
1. sep 2017

Po narodení malej sme boli spolu v spálni, keďže mi muž vstáva do práce o 5:40 a dcéra sa v noci budila cca 4x tak som sa rozhodla po čase ísť s malou do druhej izby. Dôvod? Prečo by sa mal muž v noci budiť? Ja ju kojim nie on. Ja si viem cez deň podriemat, muž nie...a čuduj sa svete náš "sexuálny život" to vôbec nijako nepoznacilo. Teraz už spíme kazdy ako máme 🙂 ruka v ruke a náš život je fajn. Ale neviem prečo má niekto potrebuje urážať druhého. Naša od narodenia nechcela spat v postieľke. V pôrodnici spala so mnou, bola 5min v postieľke a plakala o dušu. Doma to isté, skúšala som to x krát. Skúšala som ju nechať aj "vyplakať" no po 5 min plaču som to vzdala, nenechám si dieťa plakať, keď nemusí. Spala somnou, ja spokojná aj ona spokojná. A napr. kamoškyn malý sa vyspal len sám, ten chcel byť len v postieľke. Ženy každe dieťa je iné,kazda máme svoju domácnosť a svoje radosti a starosti, prečo musíte riešiť cudziu domácnosť?? Koľko párov, ktoré mali ukážkový život (na verejnosti) skončilo rozvodom? Ak sa dvaja milujú a rešpektujú, nerozdelí ich pár mesačne oddelené spanie.

maciatkolulu
1. sep 2017

@beatrix85 kolko mesacne dieta si odstahovala.....fakt dobreees,tak mne sa rada zvali,teda mne a malemu,lebo spime spolu a to ma 4,nasa skoro 17rocna dcera do postele a nevieme ju vyhnat😂 milujem ked sa ku mne maly prituli a povie,ze chce byt tak blizko,ze to viac nejde,milujem to a uzivam kazdu noc s nim,lebo krpci rychlo vyrastu a mam cely zivot na to sa cicmat s muzom,ale ja rada spim a kedze chrape akondiva svina,tak to proste nejde. Aj v hoteli berieme rodinne izby,pripadne apartmany. A nie sme divni. Divne je stara sa do druhych veci. Kazdy nech sinrobi ako to vyhovuje im. A mozu chrapat spolu cele.noci manzelia,aj tak sa rozvedu.... A moze sa zena plizit tmavou nocou zo spalne do detskej a smuchlit sa vselikde a ma to viac iskry ako spalna a postel. Tot moj nazor a ako matka velkych a aj maleho detata ta uistujem,ze dieta matku,alebo blizku osobu potrebuje.... A nakoniec nie je to tak vela. Iste,ze si dieta zvykne spat same v izbe,iste,ze prestane plakat,ved co mu ajnostava,nevstane a nepobezi sa schovat k mame v dvoch mesiacoch,vsakze,ale ako som pisala,kazdy nech si robi ako chce.

bodka2213
1. sep 2017

Podľa mňa je dieťa aj moje aj jeho . Neviem si predstaviť že by odišiel zo spálne a nechal ma v tom samu. Prišlo by mi to sebecke. No každý to berie inak ;)

katka2602
1. sep 2017

@bodka2213 neber to prosím ako útok, len taká úvaha, alebo skôr otázka 🙂 nie je sebecké ho zobúdzať stále, keď sa prebudí dieťa a pritom vedieť, že ráno vstáva do práce? Hm Ako píšeš, každá to berie inak, pre mňa je sebeckosť žiadať od muža úplne bez významu, aby vstal aj on, aj keď ho kojím ja, nie on a pritom vedieť, že skoro ráno vstáva do práce 😉 Teda pokiaľ nema muž taký spánok, že ho ani tank nezobudí 😅 V konečnom dôsledku, každej rodine vyhovuje niečo iné ❤

zuzana76
1. sep 2017

@bodka2213 mne zase prislo sebecke muza budit kojenim, prebalovanim babatka, kedze on rano vstaval do prace a my sme sa vyspali aj do 9-10.00

charlie1980
1. sep 2017

Jaaaaaaj, no ty kamaratke aj spalnu riesis 😂😂😂

Konecna 😀

P.s. Mozno si jej muz nasiel frajerku, tak sa odstahovala. Mozno prdi, chrape, roztahuje sa, keca zo sna, ma neuro zasklby, je namesacny, veceria cibulovy chlieb a pije pivo, ma neznesitelny pach z ust.
Mozno je dieta uplakane. Mozno ma reflux, koliky, chorlave.

Ale hlavne, ze ty by si to trpela, lebo nechapes 😂

janinah
1. sep 2017

@bodka2213 máš dieťa? realita bola u vás aká? že si ho budila? no,nadšený bol isto...alebo pracuje ako politik ,to je asi jediné "povolanie" kde sa v práci dá dospávať bez následkov...

zuzana76
1. sep 2017

@beatrix85 my sme sa zase nevyspali, ked som malého dala spat do postielky, tak sme potom postielku prisunuli k posteli a spali sme tak ovela lepsie obaja, aj aj, aj syn

zlaticko118
1. sep 2017

Ja som dala dieta do vlastnej izby ked mala 6mesiacov, no a co. Myslela som si ze sa pri nas nevyspi lebo sa vasto budila a vela plakala, nakoniec bol dovod inde ale vo vlastnej izbycke zostala. S nami spi uz len ked ma teploty a treba sa jej viac venovat alebo si chceme rano vsetci dlhsie pospat. A to sme ju od 7mes ucili ze ma sama zaspat v postielke lebo uz som usudila ze natriasania stacilo. v noci sa budi este 3x na mlieko ale sak mame vysielacku tak co riesit.

plnenapaprika
1. sep 2017

Skor si myslim, ze je to fake tema na statistiku do Evity a spol. Neverim, zeby niekoho trapila cudzia spalna.

Ale teda, co mate s tym trapenim muza? Ano ponocovala som s malym dva roky, ale mohla som to cez den dospat. Muz nie. Pomohol cez vikend, ja aj dospala.
Maly uz spi sam, a mne neskutocne chyba to male telicko, ked sa prituli, a vzdy dufam, ze sa k nam v noci votrie.

nunusimi
1. sep 2017

jemine, tak my uz sme asi total na rozvod podla niektorych :D dcera ma 6r a manzel zvykne na 90% zaspat na gauci a dcera to vyuzije a supne sa do spalne. Cize vlastne spim uz 6 rokov s nou a nie s nim. Teda realne spim :D inak nevidim ziaden problem v oddelenych spalnach, je to uz prezitok. Ale kazdy ako mu vyhovuje.
Tiez sme neriesili oddelenie pri prvom dietati, ktore spalo celu noc od 11m. A ked som kojila mm ani netusil, lebo sme boli ticho.

0silvia0
1. sep 2017

@plnenapaprika presne, akoby si ženy nedokázali užiť tie prítomné jedinečné neopakovateľné okamihy... deti sa vyháňajú do detských izieb keď ešte netreba. Ja som s deťmi spávala v jednej posteli keď boli malé, ešte na prvom stupni som ich uspávala - jednoducho sa chceli so mnou pred spaním rozprávať - ležala som s nimi v posteli a rozprávali sme sa. Nič neľutujem, práveže naplnením ich detských potrieb blízkosti s matkou sú z nich teraz samostatné a sebavedomé deti, žiadne mamine prívesky... pardon že píšem trocha mimo tému, ale oslovila ma tvoja posledná veta 🙂

andrea101112
1. sep 2017

@beatrix85 Podla mna by zeny ako ty nemali mat vobec deti...

plnenapaprika
1. sep 2017

@0silvia0
ja si myslim to iste. a tusim to je uz aj dokazane, kde sa rodi v detoch samostatnost a istota. Pre mna je to navyse cesta prijemna, plna lasky a tulenia 😉

janinah
1. sep 2017

@plnenapaprika už viem,čo budem zajtra variť😉

sianka
1. sep 2017

@maaaaaaaria7 ... a ešte dá svojej dcére meno Kilian (zneje mi v tom anglické - KILL) 😐

jana_eyre
1. sep 2017

@andrea101112 to je trocha pritvrde nie? 😨

miadi
2. sep 2017

Ach dalsia zbytocna tèna 🙈Ty sa akože bojiš o ich vztah? Že sa im koli tomu rozpadne? Taky Freud by povedal že maš chut na jej muža ked toto riešiš čo netreba a do čoho ta nič ..su horsie veci pre vstah na priklad ked spia v jednej posteli a nemaju intimitu spojenie vašen atd. Ty si ako moja svokra este mala nebola na svete a už mi chcela radit kde dat postielku-samozrejme musi byt v izbe pri manželskej posteli( mas rovnaky nazor ako 80ročna) tiez sa jej nikto nepytal na nazor a spime tak ako to vyhovuje nám 😊A je mi uplne jedno ako to robia druhi

sense
2. sep 2017

@andrea101112 tvoj posl.koment je trochu cez to ako zeny kt x rokov nekoja a nespia s dietatom nemaju mat deti? Laska a naplnit potreby deti sa daju aj inak al aj cez den,nielen spolocnym spanim....

janickacrazy
2. sep 2017

@sianka Ved to je mužské meno, nie? Pre dievča mi to znie ozaj zvláštne, ale čo už, dnes je všetko možné.

andrea101112
2. sep 2017

@sense nie. vobec neodsudzujem zeny ktore nekoja xy rokov a nespia so svojimi detmi. toto bola reakcia na konkretne ju a jej styl ako to napisala. chrapat s deckom? to je co za mamu?

0silvia0
2. sep 2017

@sense musela by si si dohladat prispevok ku ktoremu patrila tato reakcia od @andrea101112. Bol rovnako tvrdy ako ten andrein.

bodka2213
2. sep 2017

@janinah áno dieťa mám , preto som sa k tomu vyjadrila. Sama viem aké to je , som vďačná že mám takého manžela,že mi pomohol aj v takej situácii keď bolo treba aj v noci. No ako vravím kazdy to berie inak a robí ako vie a ako mu to vyhovuje ;) 🙂

montemotherone
2. sep 2017

@charlie1980 ja som napríklad muža vysťahovala sama. Keď sa malý zobudil, on spal ako zarezaný. Ale keď som konečne zaspala ako-tak ja, zobudil ma chrápaním a niekedy aj malého. 😠 dostal ultimátum a dokopala som ho tak až k operácii polypov v dutinách. Inak by to asi ani neriešil. Ešte síce chrápe, ale už to nie je také hrozné 🙂

montemotherone
2. sep 2017

@kacicka400 to čo robíš, sa volá ohováranie. Kamarátky sa neohovárajú. Ak ta to trápi, porozprávaj sa s ňou.

tami2014
2. sep 2017

@katka2602 Pre mňa úplne TOP koment, v ktorom je napísané všetko.

mimac
2. sep 2017

V pohode, pokiaľ im to tak bude fungovať, však ktovie či sa nestretávajú v obývačke aby sa uspokojili potreby každého...😇

miadi
2. sep 2017

@bodka2213 ty si asi nekojila že? Ja kojim 2roky a prd by mi chlap aj keby bol svâty a naj na svete pomohol ked nema mlieko v prsiach 🙈A su veci v ktorych každa žena neočakava nepotrebuje pomoc.. ked otecko zohrieva babatku um super .. ale prečo riešiš ako to vyhovuje kamoške??? Ži a nechaj žit. Keby sa aj 5x rozviedla a mala 10deti a vzdy spala v inej izbe snimi je to len jej vec

mikadooo
2. sep 2017

Mám dve deti a už sme vystriedali asi všetky možné kombinácie, podľa toho ako deti rástli. Pri prvom sme pekne slušne všetci traja v spálni, ale môj muž má oveľa ľahší spánok ako ja a vždy keď sa malá pomrvila alebo pomrnkala, vstával a kontroloval či je všetko ok, prípadne ju pozakrýval a podobne. To už však zobudilo aj mňa a keď ešte som do toho mala pár krát cez noc vstávať a kojiť, vadilo mi to. Žiaľ muž sa nechcel odsťahovať, lebo si to chcel "odtrpieť" so mnou. Pri druhom dieťati spávala staršia v izbičke sama, my s bábom, bábo cucalo takmer každú hodinu, čiže do dvoch týždňov som vzdala prekladanie do postieľky, jednoducho som nevládala, naučili sme sa kojiť poležiačky, bábo spadlo medzi nami. Lenže strašia permanentne sa v noci budila a utekala k nám do postele. Nikto sme sa nevyspali - ja som mala celú noc strach o bábätko, na kraj postele sme staršiu nemohli dať, aby nespadla no a muž sa tiež nevyspal lebo mal málo miesta. Po nejakom čase keď k nám pribehla staršia, muž vstal a šiel spať s ňou do izbičky, čiže už na a uspávanie staršej sme pripravili v izbičke dve postele a muž potom len prehupli z jednej postele do druhej. Po ďalšom čase ale strašia začala viac žiarliť a chcela spať s mamou. Čiže som šla v noci ja s ňou do izbičky a keď sa bábo zobudilo do spálne a keď sa zas strašia zobudila tak do izby no a po jednej divokejšej noci som povedala že dosť už a presťahovala som postieľku do detskej izby. Muž spal sám v spálni a my traja v detskej. Potom sa staršia začala budiť na plač bábätka, keď som ju kojila, takže zas začala utekať do spálne lebo tá mladšia ju stále budí... Po čase sme začali staršiu rovno uspávať v spálni, večer k nej šiel spať tato a ja s mladšou v detskej. No a od 2,5r. či kedy (už si nepamätám kedy sme s tým začali) ich uspávam spolu v detskej a väčšinou prespia celú noc, občas pribehne jedna či druhá cez noc. Tak a teraz súďte, ktoré uspávanie je to správne.... Ja som sa vždy snažila zariadiť tak aby sa nám všetkým spalo čo najlepšie. Aha a ozaj keď som odstavovala mladšiu od mlieka, tak som spala v obývačke, mladšia sama a strašia vtedy ešte s tatom. A takisto keď je jedna či druhá chorá, uspím ju a spí sama, ostatní sa nejak rozdelíme, že jeden dospelý do obývačky a druhý dospelý s dieťaťom do spálne.