Prázdniny u starkých - prehlásenie
Ahojte,
mala by som otázku. Možno sa mi budete smiať, ale.. Mám dve dcérky (4r. a necelé 3r.) a majú ísť prvý krát svokrovcom na víkend. To by asi nebol problém, ale každý mi hovorí, že treba písomné prehlásenie o tom, že sme s tým súhlasili. Príde mi to zvláštne, ale nemám sa koho opýtať, lebo nikto z môjho okolia neposiela deti na prázdniny k starkým.. A hlavne bude ich tam viezť švagriná (s týmto nie som stotožnená, ale tak..). Neviete prosím ako je to s tým prehlásením ?
Ja si myslím že je to hlúposť. Môj syn šiel už na víkend k sestre, babke a ešte ani raz som take niečo neriešila.
Prehlasenie treba na cestu do zahranicia...jedine, co starkym daj, je preukaz poistenca, keby museli nejako urgent k lekarovi...
Tiez som o takom nepocula. Akoze preco?
Viem ze sa take nieco vybavuje ak by isli do zahranicia to je jasne ale takto??
K prehláseniu uz bolo povedané, ale prečo si ich tam neodvezieš sama? Ja keby neverim švagrine ako šoferke, určite by som jej deti do auta neposadila, ani keby traktory padali...
@cherrymonsterdoll ty nerozhodujes o svojich detoch, kedze napriek tvojej nevoli ich vezie svagrina?
@cherrymonsterdoll kamoska tak bere maleho suseda na výlety a ked sli na 3 dni stanovať , dala jej pisomne prehlasenie ,ze ma vsetky práva. Ze keby bolo treba sanitku, pohotovost,. Ale nemyslim ze by to niekde pytali . Boli len na Slovensku
@ivuska027 keby bola možnosť idem.. Nie som šofér, mám doma dvojtýždňovú a manžel žiaľ aktuálne v práci na 12h.. Nie, že neverím ako šoféruje (šoféruje jej partner), ale je to podľa mňa pre ne cudzí človek
@0silvia0 toto je ďalšia vec. Tak isto musím rešpektovať, keď jej manžel verí a myslí si, že je tk dobrý nápad. Moja sestra s priateľom s nimi tiež chodí (síce len v Trnave - vezme ich na zmrzlinu a podobne), ale on to tiež rešpektuje.
@elizabet173 tiež neviem, preto sa pýtam. Ale vraj by mali mať prehlásenie, že sme im ich dali 🤷🏻♀️ Že keby sa aj čokoľvek stalo..
@maryetta myslíš, že mysleli toto ? O tomto viem aj ja, že ho treba..
@cherrymonsterdoll podľa mňa nič nepotrebuješ, to len do zahraničia
Od roka deti chodia so svokrovcami kade tade. Aj dnes dvaja idú. Výletujú, vikendujú... akurát sme im dali kartičky poistencov.
Takže kto vlastne ich vezie? Ani teda ta švagrina nie, ale niekto dalsi.. Komu teda neveriš? Deti švagrinu poznaju, či posadis deti k dvom cudzim ludom a deti budu celu cestu plakat? Ci ako? Nepises ako daleko idu deti. V ramci mesta, či 300km? Odvez ich sama taxikom ty. Nemozu si svokrovci po nich prist sami? Muž tiez asi nerobi 12tky 7 dni v týždni. Deti su doma furt, tak je mozno jedno, ze pojdu k svokrovcom v iny den, vcase muzovho volna. Dala si malo informacii, ale zdá sa mi, že to riešis ako jadrovu fyziku. Kto koho pozna, kto je komu čo, kto sa s kým viezol, už je v tom zamotana tvoja sestra. Kde je vlastne problem?
@cherrymonsterdoll nie to je blbost. Zabal im len karticku poistenca.
Len do zahranicia ak by ich brali
@ivuska027 ja som chcela radu a nie aby tu do mňa niekto ryl. Vezie ich švagriná s partnerom (to je snáď jedno, ide o to, že podľa mňa je pre nich cudzia. Žiaľ robí od pondelka do piatku (ale to nie som povinná Ti vysvetľovať). Stačí Ti vedieť, že jediná možnosť je aktuálnej situacii ona s čím stotožnená nie som, ale nepôjdem proti manželovi. No cca 2,5 hodiny cesty autom..
@ivuska027 moja sestra je len ako argument. Môj muž nemá rád priateľa mojej sestry, ale rešpektuje, že chcú tráviť čas s našimi dcérami - tie obe zbožňujú moju sestru a jej partnera. Preto si myslím, že je na mieste urobiť ústretový krok aj keď nemám rada jeho sestru (ona nejaví záujem o dievčatá žiadny).
@mimi3008 🤷🏻♀️ Nešla by som taxíkom, aspoň nie keď je taká malá. Keby to bolo v rámci mesta, tak sa prejdeme.
@cherrymonsterdoll ja som to chcela len ozrejmit, lebo som nerozumela. Neryla som ,nič podobne. Ak to tak vyznelo, prepac.
A deti teda s nimi pojdu? Poznaju ich dostatocne? Neviem si predstavit dat deti k dvom cudzim ludom do auta na 2,5 hodiny, aby ich viezli niekde prec od rodicov. Moje by revali ako tury 🙈
@mimi3008 ano taxikom. preto som sa pýtala ako daleko sa povezu.
@ivuska027 veď to, že nepoznajú dostatočne 🙈 Aspoň podľa mňa ako matky. A preto sa pýtam na prehlásenie. Či musia mať keď idú k ním do auta. Myslím si, že k svokrovcom asi ozaj nie je treba (minimálne meno majú rovnaké 🙈), ale teda keď pôjdu autom a nedajboh sa niečo stane. Ako hovorím, aktuálne nie je situácia postavená tak aby išiel manžel s nimi (vždy chodí on s nimi).
@ivuska027 tak u nás Šarlotka (4r.) je taká, že rada pôjde - je to taký nezmar, ale Olívia (skoro 3r.) je dosť citovo naviazaná na nás a moju rodinu (babka, dedko a môj Ocino - sú s nimi často). Chceme skúsiť, či to zvládnu, lebo ich svokrovci pýtajú už druhý rok. K mojej mamine chodia a tam sú úplne v pohode.
ako to mozno ak by sli niekde do zahranicia, ale ziadne prehlasenie nepotrebuju, to uz mi pride fakt pritiahnute za vlasy a dufam teda, ze to dopadne na vybornu a uziju asi aj svokrovci aj male
to je hovadina s tym prehlasenim, jedine zeby sli s nimi do zahranicia, ale aj tak by ma take nieco nenapadlo pisat. A ved so starymi rodicmi som kazdy den v kontakte na telefone, keby nieco. Jedine coho by som sa bala je , ze aka soferka je svagrina 🙂
@cherrymonsterdoll tak ak je starsia sestra v pohode, tak potom by ta mensia mohla cestu zvladnut 🙂
Ja som ako trojročná bola so starkou v grecku na dovolelenke potom ako 5 ročna v taliansku na 21 dní a ešte ako 10 ročna v chorvatsku. Stale som bola niekde na prázdninách u jedných starkých potom u druhých u tety a tak od malička. A nic sa mi nestalo žijem…
@cherrymonsterdoll keď budú mať prehlásenie tak to nejak vykompenzuje že ich dostatočne nepoznajú?
@cherrymonsterdoll ved jasne, to som sa cudovala, ze ti to moze vobec @ivuska027 navrhnut, ked mas 2 tyzdnove babo

@cherrymonsterdoll to počujem prvý krát v živote, aké prehlásenie, o čom?