icon

Robíte výnimky, keď máte návštevu?

lejlla
1. jún 2015

Maminky chcela by som vediet,ako riesite(by ste riesili),vy doma takuto vec:
Doma mate urcite kazda nejake pravidla s drobcami co sa tyka poriadku,hraciek,jedla....(najskor poupratovat hracky,potom vytiahnut dalsie,jest v kuchyni za stolom,z vonku vzdy umyt ruky,nie prehnane sladkosti,nenicit hracky.....)to som dala LEN PRIKLAD.
Doma sa tieto pravidla vzdy dodrziavaju,ale ked pride ku vam na navstevu napr:svagrina s drobcom,kamoska s drobcom...dovolite aby sa to porusovalo?trebars ze im dovolite jest v obyvacke,alebo mozu prehrabavat sladkosti...alebo hocico co by ste im bezne zakazali?
Myslim ci sa tvarite ze nic,aj ked viete ze keby tam nebola navsteva tak to zatrhnete?Alebo upozornite aj drobca na navsteve ze u nas sa to robi tak a tak,toto sa u nas nerobi...?
Dakujem za kazdy nazor a postreh 😃

Strana
z3
lejlla
autor
10. jún 2015

@sharmana presne si myslim,ze by to malo byt obojstranne...ja ked som s detmi na navsteve,snazim sa respektovat ich pravidla...nikdy by som si nedovolila "nevidiet " ze deti trebars lozia po izbach.ja to doma nemam rada a kolkokrat na navsteve sa stalo ze kamoska povedala sak ich nechaj,mozu lozit,behat kade tade...nedovolim im to ani tak.
Samozrejme ze malinkym detom tu nejdem kazat o moralke,ale myslim ze take 4 a viac rocne deticky by uz nejaky ten pojem co sa moze a co nie mali mat...teda pokial su k tomu vedene doma.no baby som rada,ze to nevidim takto len ja 🙂
@sovica

sovica
10. jún 2015

@sovica A ešte som to zabudla napísať z druhej strany. Keď sme my u niekoho na návšteve, tiež si moje deti strážim a kontrolujem, čo robia napr. v detskej izbe. Aj keď viem, že sú vychované a nerozhadzujú hračky bez rozmyslu, neničia ich atď., ale kontrolujem, či nerobia niečo, pri čom by si mohli ublížiť.
Keď máme odísť, idem do detskej izby a pomáham deťom upratovať. Hlavne, ak nás návšteva zdržala, je veľa hodín a deti by už mali ísť spať. Bolo by mi trápne odísť s vedomím, že teraz bude dotyčná mamička polhodinu upratovať detskú izbu.

lejlla
autor
10. jún 2015

@sovica ja sa vzdy tiez opytam,ked odchadzame,ci su hracky a izba v poriadku...ale naposledy bola u nas svokra so svagrininou dcerou( 7r ) ako som uz pisala na zaciatkudost nici hracky a za sebou si neuprace,slusne som povedala ze treba izbu upratat,ze hrali sa tu vsetci spolu a svokra na mna cudne oci hadzala 😠...

sharmana
10. jún 2015

@lejlla ono je to dôležité aj pre ich bezpečnosť nedovoliť im hocičo, lebo potom je už neskoro plakať. 😉

modrofuzik11
29. jún 2015

ano, ked je u nas navsteva, hranice su nastavene o nieco sirsie. ked ich vsak prekroci, tak detom vzdy dohovorim...

patkaza
3. nov 2015
Používateľ patkaza je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od patkaza.

deti treba mať vždy aspoň málinko pod kontrolou aj ked sú vo vlastnej detskej izbe http://akoapreco.com/ako-zariadit-detsku-izbu/

Strana
z3