icon

Som zlá matka, keď dávam dieťa na víkend k starým rodičom?

michala11111
27. júl 2014

Ahojte rada by som sa zverila s mojimi pocitmi. Ide o to, že odkedy má moja dcérka 8 a pol mesiaca (teraz má 10mes.) stále ju dávam k mojej mame na víkend, zvyčajne v sobotu a prídeme pre ňu v nedelu poobede. S mužom si vždy urobíme vlastný program, ideme sa kúpať, večer von, alebo tak. Proste nám to vyhovuje byť bez nej sme len my dvaja všetko je jednoduchšie ideme kam chceme, prídeme kedy chceme...... Ale na druhej strane mám výčitky, že ju neustále takto odkladáme, totiž aj teraz pôjdeme na 5 dní na dovolenku bez nej a všetky mamičky s ktorými sa bavím ma nechápu idú s deťmi k moru, na dovolenky, ich deti nikdy neprespali u starých rodičov a tú sú aj o rok staršie ako naša. Pritom malú sme chceli s mužom sme boli spolu predtým 8 rokov, ja mám 27 on 33 čiže nie je to nečakané dieťa sme sa na ňu tešili, len nejak nás to s ňou moc nebaví....... Som hrozná.................

1marianna21
27. júl 2014

@macamac jeminenku ďakujem 😀 zo srdca mi to vyletelo 😀

katulka74
28. júl 2014

Fuuha no som zamrzla, nie z toho, ze ju davas k mame kazdy vikend, ale z tych nazorov, ze mrnci, nebavi ta... Myslim ze kazda z nas je nervozna ked je dieta nespave ale uplakane, ale povedat , ze ma nebavi a tie ostatne slova co pises no podla mna to v poriadku nie je skusila si si niekedy spocitat kolko hod v tyz travi s nou jej otec ? Je to vas zivot, ale rodinny to urcite nie....

rondicka
28. júl 2014

@1marianna21 presne,,ja som všade chodila s deťmi,sem-tam postrážila babka,,aj to nejaké 2 hodky,,ked som šla k lekárovi...tiež som bola vyčerpaná,nervozna..ale aj tak ich mám najradšej pri sebe a riešim si sama..nemala som potrebu ,nechať ich niekde,ked upratujem..samozrejme ,občas hej,ale to ich zobral manžel... a tak..teraz ,ked sú väčší 6 a 9r..tak sa pýtajú sami... a to si už rada oddýchnem,,ked ich niekam zoberie 😵 taký klud,,psychický relax od večného kriku 😀 😀 😀
ale maličké,,v žiadnom prípade,,aj ked som bola častokrát "na nervy",,hlavne pri dcérke,,tá nespala,vrieskala..také nekludné dieťa... malý ,tak to ani neviiem,kedy vyrástol..to bol kludas 😨

januliku
28. júl 2014

@michala11111 Poznám jednu zo svojho okolia, čo to rieši podobne, ba ešte drastickejšie. Dieťa ju nikdy nebavilo, nenašla si k nemu cestu, ich vzťah ani nie je vzťah matky a dcéry. Malá má už 5 rokov a vlastnú mamu volá Katka.

zonjushe
28. júl 2014

@michala11111 ja tiez dost casto "odkladam" moju malu k starym rodicom, ci uz z mojej strany alebo manzelovej..oni si ju pytaju, takze to nie je o tom, ze im zavesim dieta na krk aby som ja mala volno..nechapem matky, co ich 3 a viac rocne deti nikdy neprespali u starych rodicov (a pritom by mohli) .. a dokonca si to tie zeny nedokazu ani predstavit .. nech sa potom necuduju, ze dieta je neustale zavesene okolo nich, nechce ostat s nikym inym a pod. dovolenka bez dietata?a preco nie?skvela prilezitost na stravenie spolocnych nicim nerusenych chvil s manzelom..u nas jednoznacne jedna dovolenka s malou a jedna sami..ale je to aj o tom, ze mam skvelych rodicov a svokrovcov, ktori zabezpecia malej dokonalu opateru a ona ich zboznuje..niektore mamicky nemaju take moznosti nechat niekomu dieta..

silacka1988
28. júl 2014

@michala11111 robila som au-pair v jednej takej rodine. Dieta mali vytuzene, a kedze obaja mali aj pracu svojich snov, cez dens om s malym bola ja, poobede oni ( maly bol kojeny asi iba 2 mesiace- pretoze mama proste nebola doma)..poobede sa s nim trochu pohrali, isli spolu von a vecer ked zaspal som s nim ostala ja a oni isli do kina alebo na veceru. cez vikendy vacsinou isli prec na chaty s priatelmi, a podobne a maly isiel k babke... Bol to jeden spokojny chlapcek, nic mu nechybalo, nebol vztahovacny, rozmaznany, vedel sa perfektne zabavit a upokojit aj pri ,,cudzejsich´´ ludoch, proste nebol zavisly iba od svojej matky ale bol s rodinou so mnou, ked nemohla babka alebo ja , boli s nim švagrina a podobne...potom isiel normalne do skolky, bol hned adaptovany, nikomu nerobil zle a ani nerobil sceny..Skratka, matka bola psokojna lebo si mohla robit svoj biznis, mohla s atesit s manzelom ze nestratili svoj sukromny zivot a preto aj ked bola s malym, uzivala si ho ..Dnes ked vidim matky, ktoré od rana do vecera kukaju deckam do plienky, vidim utrapene unudene zivotom strhane zeny, ktoré sa vsade len stazuju na rodicak,na manzela ktoreho stracaju,na domacnost ktoru nestihaju lebo uz nevladzu,na kamosky ktoré ich nechápu, na babky ktoré sa im montuju do zivota, decka im vkuse revu, ziapu,a nikomu to neprospieva. a potom tie iste zeny, ktoré maju silne reci o tom ako si ty ta zla matka, lebo Ony su stale s malym,..su to tie iste , od ktorých citas prispevky s nadpisom : ja uz nevladzem je to kazdy den to iste, alebo muz ma opustil,muz so mnou nespava, muz ma nechape....pritom stacilo len nesmrdiet stale od plienok ale stravit s muzom par normalnych intimnych chvil ( nemylsim len sex)..je jasne ze dieta dvoch ludi zmeni, ale tak ako to rodicia dovolia..sklbit sa da vsteko...len preto treba mat trochu otvorenejsi pohlad, nie len striktne dane pravidla na najblizsie 3-4 roky... Ja by som nikdy nechcela ani byt matkou dietata ktoré musi a potrebuje a chce byt stale nonstop so mnou...to nieje zivot ale otrocina, nech sa to niekomu paci alebo nie... mne je takych zien strasne luto (ale uprimne), lebo viem ze doma skripu zubami a medzi styrmi stenami si zanadavaju na svetko... a potom pridu na ulicu, na MK, na ihrisko...a zacina sa ich rola svetovych matiek ktore su na materskej a tam to hasne...nechcela by som tak skoncit, a aj ked toto vidima niekto mi povie ze ,,je to to najkrajsie obdobieˇ´´niesom schopna tomu uverit..pozriem sa na tu vystresovanu zenu, ktorá ma tiky v oku, hreben videla z rychlika 3 roky dozadu a v hlave ma iba nakupny zoznam na kasicky a par doblabocenych slov ktoré suslajuc pouziva aby sa dorozumela so svojim drobcom....a pytam sa:si si tym ista ? samozrejme ze nieje ale vie ze keby priznala farbu bude ukamenovana tymi ostatnymi, ktoré ziju identicky, ale tiez to vramci spolocenskeho uznania nepovie...Netreba si robit starosti tym co ostatní povedia lebo VZDY BUDES PRE NIEKOHO ZLA MATKA...nech si s nim zavreta 3 roky vkuse pri jeho postielke, alebo nech si od neho prvy rok prec, nech ides po 6stonedeli zurovat alebo spis s deckom do jeho 10 tich rokov..ci kojis, ci nekojis, alebo kojis len dopolovice...je to blbost a netrap sa tym. Niektoré ti zavidia ze mas takych starych rodicov, niektorí ti zavidia tvoj cely zivot, odvahu urobit to co oni nedokazu..ist si oddychnut na jednu noc...na dva dni....pre niekoho nonsens..vobec sa nestresuj , nech ma dieta pri sebe pohodovu matku, aj ked nie 24/7 nez by malo mat matku nasratu na cely svet ze uz nikdy nic nezazije lebo ma dieta....dieta nieje nevyliecitelna choroba, tak by sa aj dnesne matky mali prestat tvarit akoby na nu trpeli...🙂 prajem ti vela oddychu a fajn zivot , dieta bude rado ze ma doma pohodacku, a aj ono bude pohodove 🙂 Materstvo je super vec, pokial si to super aj urobite a ste schopne sa tak aj citit...pokial sa tak matka citit nevie, nieje nieco v poriadku a treba to zmenit... a vyhovorka typu : dieta a jeho rezim mi to nedovolia....budu istu dobu fungovat ale potom si to budete vycitat....takze s tym aj tak nakladajte 🙂 prajem vsetkym pohodove materstvo, nevystresovane, bez striktnych pravidiel ktoré ked s anedodrzia pride pohroma..nepride...nemusite mat vsteko upratane, vzdy navarene,diet anemusi mat najnovsiu hracku, najkrajsi kocik a najoddanejsiu mamu...Niekedy je v pohode zaplatit 10 e studentke za upratany byt, objednat pizzu, nechat dieta v dupackach na ktoré vam kvaclo trochu vyzivy, ist s manzelom sa prejst do nocneho mesta ked dieta spokojne spi pri au.pairke, alebo pri babke....je ok, ze idete na masaz alebo si zaplavat kym dieta strazi manzel, alebo kamoska, svagrina,teta,krsna atd. Je to vsteko ok, a nemajte vycitky..pokila je o dieta dobre postarane, nemate co riesit 🙂 uzite si to, lebo ked budete kolegyniam hovorit o svojej materskej, budete sa ama hambit za to, ako ste to ,,prezili´´ a neuzili...pekny den vstekym 🙂

koniarova
28. júl 2014

Nie je nič zlé na tom, že dávaš dieťa postrážiť rodičom. Ale je smutné a pre mňa nepochopiteľné, ako surovo, pragmaticky a bez citu sa o spoločných chvíľach s malou vyjadruješ. Vy si z mužom chcete užívať. Chcete spať, chodiť po výletoch ...... . Je mi tej malej ľúto. 😖

jvlo
28. júl 2014

@silacka1988 keby mozem, tak na paci sa mi to kliknem 1000x. Konecne triezvy pohlad na vec

jankastubka
28. júl 2014

Hmm asi budem mat podobny nazor ako vacsina. Nemyslim si, ze som narodenim malej prestala zit a robit, co sa mi pacilo. Sice by som prijala, ze by mal kto malu postrazit najma vecer, a y sme si raz za cas pomhli s manzelom vyjst, zial s tym mi velmi nikto pomoct nechce, a ja sa zase nechcem velmi prosikat a vnucovat.
Ale cez vikendy sme konecne spolu ako rodina (manzel chodi z roboty cez tyzden az po siestej, to si moc malu neuzije). A resime sa, ze cas mozme travit spolu s nasou malou, chodievame na kupaliska, boli sme na hubach, na ture, na dovolenke pri mori, v septembri sa chystamd pozriet hrady a zamky v cechach.
Ja sa tesim ako sa mala clapka vo vode, ako jej ukazujem nove veci, ako robi pokroky a popri tom si uzivame aj my.
Dat dieta k starkym raz za cas a oddychnut si, je uplnd v pohode. Aj ja chodim na masaze, kozmetkku, pedikuru. Ale dat ju tam kazdy bozi vikend, to je moc. A este veta, ze ta to s nou nebavi.

hucko44
28. júl 2014

@michala11111 Dnes dáte dieťa k starým rodičom Vy a zajtra Vás dieťa šupne DO DOMOVA DOCHODCOV. Hľadáš tu odpustenie, ale tu ho nedostaneš. Podľa profilovej fotky si krásna a atraktívna baba a preto sa zrejme ľudia v Tvojej spoločnosti cítia dobre, si obľúbená. Je Ti to príjemné, páči sa Ti to a chceš si to užiť. Ak sa ale teraz nebudeš venovať na 100% dieťaťu, nečuduj sa, keď ťa dieťa neskôr NEBUDE POSLÚCHAŤ, prípadne ŤA BUDE VOLAŤ MENOM. A dovolenka bez neho ? Neviem, či si zlá matka, lebo nepoznám všetky okolnosti, ale keď sem píšeš o tomto probléme, tak aj keď MÁŠ PREDPOKLADY BYŤ ZLOU MATKOU, tak na druhej strane máš ešte šancu, lebo to vyzerá, že to chceš riešiť. Mysli na to, že to je NAJDOLEZITEJSI CLOVEK v Tvojom živote. Tvoji rodičia odídu, s manželom sa môžeš rozviesť (nie, neželám Ti to), ale Tvoje dieťa tu bude stále a je len otázne, či tu BUDE PRE TEBA, ak TY TU NEBUDEŠ PRE ŇU.

PS: Komentoval som, lebo som Ti chcel povedať môj názor (si sa pýtala). Neodsudzujem Ťa, nepoznám všetky okolnosti, píšem len na základe toho, čo si popísala vo svojom PRVOM PRÍSPEVKU - ostatné som nečítal. Držím Ti palce.

kajka18
28. júl 2014

@michala11111 ahoj, no mam zmiesane pocity, ked citam to, co pises... a tie slova, ze ta dcerka nebavi? 😢 no nesudim, len moj nazor na vec je taky, ze by ste si s manzelom mali uvedomit, ze ste uz rodina a planovat cas by ste mali spolocne.... program robit vsetci traja a budovat si vztahy nie len medzi sebou ale aj medzi babatkom... ja mam 2 deti a nikdy mi na um neprisla myslienka, ze by som chcela trebars dovolenku bez nich... mozno by si mala prave viac casu travit s dcerkou a zistovat, co vas bavi spolocne... oddychnut si, zrelaxovat sa to ano, ale vsetkeho vela skodi... drz sa, dufam, ze cim skor najdete k sebe cestu 🙂

medyna
28. júl 2014

Nuž, ja tiež nebudem súdiť, každý žije ako vie, ale jednu vec musím napísať: práve preto, že moja dcéra bola nespavá, mrnčivá, nechcela jesť nič iba mlieko, nebavilo ju nijako sa hrať ... skrátka na "slučku"... práve preto som ju nenechávala na dlhší čas u babky, len pokiaľ to bolo nevyhnutné, aby som starých rodičov nezaťažovala, veď tak malé a náročné dieťa potrebuje veľkú pozornosť a starostlivosť a starí rodičia už predsa majú svoj vek ...... Teraz je to iné: dcéra má skoro 4 roky, je veselá, milá, spoločenská, šikovná a teraz cez prázdniny je so starými rodičmi non stop - je už samostatná a užijú si veľa zábavy 🙂

majasimon
28. júl 2014

To máš super, že Ti má kto dieťa postrážiť a môžeš si prevetrať hlavu... Ja uznám, že byť s dieťaťom doma lezie na mozog. My sme s mužom na malého sami, od 9 mesiacov chodí do jasličiek, cez prázdniny ide na týždeň k mojim rodičom a keď nestíhame ho vyzdvihnúť z jasličiek ide k opatrovateľke na nejaké 3 - 4 hodinky. Malý je úplne v pohode, užíva si práve tú udalosť kde a s kým je...Je spoločenský a nie uzavretý, zakríknutý v kúte. Dovolenka sami s mužom - užite si ju. O dieťa budete mať dobre postarané, tak nerieš. Hlavne si to uvedom Ty a drž sa vlastného rozumu. Dôležité je, že Tebe a Tvojej rodine to tak vyhovuje! Na tomto fóre je x úzkostlivých mamičiek, ktoré by dieťa ani na minútu nedali z rúk a očí...

koniarova
28. júl 2014

@majasimon S úzkostlivosťou to nemá nič spoločné. Ty necítiš ten chlad a ľahostajnosť z jej slov?

majasimon
28. júl 2014

@koniarova Nie, ja vidím to, že keď má dieťa, tak chce aj svoj život a nie byť otrokom vlastného dieťaťa. Čo je na tom zle, že ho raz za týždeň na jeden deň dá svojim rodičom alebo idú sami na dovolenku? Veď len na 5 dní

inffinity
28. júl 2014

@michala11111 ahoj ja si myslim ze je to v pohode. Ja sem byla od malicka na vsechny vikendy u babicky a dedy a vzpominam na to jako na nejkrasnejsi obdobi meho zivota..cca do mych 8mesicu sme u nich bydleli byla sem na ne moc zvykla takze to bylo ok nasi me tam pak davali kdyt sme se odstehovali. I na dovolene jezdili beze me ale naopak babicka s dedou me bravali na rekreaci od 2roku takza ja sem si to naramne uzila 🙂 a v lete cele prazdniny jsem tam chtela byt bylo to to nejlepsi detstvi jake sem mela moji bratri uz mi muzou jen zavidet oni to tak uz nemeli.. moje dcera ma 5roku a hlidana byla jen par hodin pres den az nekdy po 4tem roku a na noc nikde pryc jeste nebyla kdyz jdeme na ples nebo nekam spi u nas tetA. Chtela sem ji dat na tyden k nasim je to 210km at to zkusime jestli se ji budou libit prazdniny jeste nez se nam narodi miminko aby vedela ze je to normalni a ne ze ji odkladame kvuli miminku ale nemeli sme kdy tam uvidime jak to bude ... jen to prohlaseni ze te to s malou nebavi me celkem zarazi ☹ je to smutne..

hajajanka
28. júl 2014

@michala11111 Co by som ja dala za to, keby moje deti (obidve naraz) boli aspon jednu noc u starych rodicov! Ako by som si ja rada urobila vlastny program. Bud rada, ze ti ma dieta kto postrazit a vy si udrziavate vztah.
Dobra matka sa nehodnoti podla toho, ci dava dieta na jednu noc tyzdenne k babke, ale ako to svoje dietatko lubi.
Moj syn bol teraz 5 dni u mojich rodicov a neviem sa dockat, kedy bude chciet aj dcera nocovat mimo domu 🙂 Napriek tomu, ze ich nekonecne lubim, potesim sa spolocnemu programu s mojim muzom (kino, vecera, divadlo, prechadzka, vylet a pod.).

koniarova
28. júl 2014

@majasimon Nepochopila si ma vôbec. 99% žien v tejto diskusii nevidí nič zlé na tom, že nechce byť otrokom vlastného dieťaťa. Ani nie je nič zlé na tom, že ho nechá postrážiť rodičom. Teba tiež vlastné dieťa nebaví a otravuje? A keď plače a skoro vstáva, dávaš ho strážiť rodičom? Veď nech si to aj oni užijú?

majasimon
28. júl 2014

@koniarova Asi čítam zlú diskusiu, lebo xy ju tu odsúdilo. Keby si čítala môj príspevok, tak by si videla, že na malého som s mužom sama!

pragmaticka
28. júl 2014

@michala11111 urcite nie si jedina co to takto robi. My sice este nie, ale urcite zacneme (aspon raz do mesiaca mozno aj na cely weekend). Podla mna je nielen dolezity vztah matka-dieta, ci rodicia-dieta, ale rovnako velmi dolezite je zachovanie pekneho vztahu aj muz-zena! To ze je malicka jednu noc s milovanymi starymi rodicmi(oni si ju uziju, ona ich) a za ten cas si vy upevnujete svoj vztah, ma aj pre nu predsa len vyhody. Vsetky matky predsa vieme ze odkedy su deti sa prevazne vsetko toci okolo nich. Aj mne uz moj muz vycital ze odkedy mame malicku ze ma pocit ze existujeme uz len my traja, ale nie my dvaja..ze proste tych krasnych spolocnych chvil vo dvojici je uz hrozne malo a ze mu to chyba (a to malu nechavame castokrat na vecer ulozenu v postielke pod dohladom starych rodicov a my ideme na veceru ci koncert a pod, len s rozdielom ze my sa v noci vratime domov a mala sa pri mne zobudi)..Takze si myslim ze ak ty das malu na jednu noc do tyzdna starej matke a za ten cas robis vsetko preto aby tvoja dcerka mala aj o par rokov otca doma a stastnych rodicov, preco nie! Aj ta spolocna dovolenka, absolutne to uznavam a s mojim mm tiez planujeme buduci rok dovolenku jednu aj bez nasej malej princeznej. Mam sestru kt. ma napr. 1x mesiaca deti na cely weekend u svokrovcov a za ten cas si to uzivaju sami s muzom na wellense a pod. (deti maju 2 a 10mes) a uz to takto robia nejaky cas a tie spolocne chvile, kde sa opat vsetko nekurti len okolo deti a vsetko sa im prisposobuje, su im velmi vzacne! Takze u mna, preco nie! 😉 Aj ked mne by moja mala hrozne chybala...

koniarova
28. júl 2014

@majasimon Nebudeme na rovnakej vlnovej dĺžke. 😉 Zjavne sa nechápeme. 😉

hanka_april
28. júl 2014

@michala11111 velmi zla stranka na spustenie takejto diskusie 😀 😀 😀 na tejto stranke musis az s nozom na krku priznat, ze si dala dieta dole z prsu do 5 rokov 😀 😀 😀 inak zatloukat, zatloukat, zatloukat (fuj, ty antimater!!!!) 😝 😝 😝 😀 😀 😀

horana
28. júl 2014

Ked je matka naplnena a statsna, prenasa to na dieta, ked ma inak elan sa mu venovat, nevadi ze ho obcas "odlozi", dieta berie ten pocit z nej. Ked ale matka nema na dieta nervy a odklada ho preto ze sa jej nepacia jeho vyvojove stavy, mrnkanie a pod. aby sa tomu vyhla, dieta to tiez vyciti. Ja som to nechcela rovno pisat, ale mala som taku matku a mam doteraz, nema tento druh vztahu ani k vlastnym vnucatam. Ja som bola ta co mala "studenony odchov", nebolo by ani take zle, ze ma odkladali ked sli napr. k moru aby si mohli lepsie uzit bezo mna, ale ze ju nebavili bezne cinnosti so mnou a zatazko sa jej znasali moje moresy, bola ten typ ze nemala nervy na deti. Ked som posluchala, slapala ako hodinky bolo dobre, ale akonahle sa jej na mne nieco znepacilo, citila som odpor, hradbu. Ako mala som to az tak nevedela vyjadrit, tiez som bola bezproblemova, na taboroch v pohode samostatna. Problem som zacala vidiet az pri dospievani, tazko sa to popisuje, ale tento druh vazby s vlastnou matkou dceram hodne chyba a cim su starsie tym viac. Jeden liecitel pisal ze sa to zvykne prejavovat aj na problemoch s menzesom, coho som ucebnicovy priklad, k svojmu zenstvu ako takemu. A aj ked som iny typ, sama vidim ako velmi musim tento nedostatok rodovej energie prekonavat smerom k detom, robim to rada, nie ako strhana matka, cez to vsetko to vnimam ako deficit a veeelmi silno. Preto by som kazdemu dietatu najradsej pomohla, nakolko viem ake problemy to zivota to da, okolie to neuvidi na vas, cize toto je velmi tazke hodotit z pohladu zvonka, aj o mne by si povedali aka som "bez nasledkov" a len moje vnutro vie co som prezivala a s dosahom prezivam.
Nejde teda o odkladanie ci nie, nazov diskusie je zle zvoleny, skutocny problem je inde.

koniarova
28. júl 2014

@horana Tlieskam. Tiež súhlasím. O odkladanie tu nejde. Ide tu o nevytvorenie vzťahu rodičia vs. dieťa.

sandy84
28. júl 2014

Hmmm.napisala si prispevok,ktory nenapisu vela mk mamiciek,lebo sa boja prispevkov typu ako mozes,co ty si za matlu...bla bla bla.Ja som sa naucila netiesit,neposudzovat.Ty si rodic.Ty si mayka a dospely clovek.Ked Ty povies ,ze to takto chces,tak to bude.Vobec neries sudenie druhych.Ja Ti len chcem napisat,ze porodom si sa stala mamka a nie otrok ani sluzka.Mala potrebune mamicku tak ju slus viac chapat aj Ty.

horana
28. júl 2014

@michala11111 K tomu ze si ju budete bravat na dovce "potom (ked 2 roky)":
Mozno si to aj idealizujes, ked bude mat 2roky, tiez bude casto este umrncana, aj omnoho dlhsie, uz zacne mat maniere nielen monetalne rozkmity, ale zarodky cielenych manierov a to este len vie inak vytocit, pri mori s mensim je to IMHO dokonca z mnohych dokonca lahsie nez s mladsim predskolakom, ktory beha, neposedi, viac treba mat na ociach aby sa neprizabilo, tiez moze zle reagovat na zmeny rytmu na ktore si nezvyklo skor (btw: deti ktore absolvovali baby plavanie vacsinou reaguju aj na more v nizsom veku skvelo, tak ako nasa, skoda toto zahodit tym ze to za par rockov zabudne ...nasa si to napr. vyborne uzila, uplne ziari na fotkach, jasne ze sme sa jej prisposobovali, ale na izbe sme vonkoncom nesedeli. Ked vstala skoro boli sme pozorovat na plaz vychod slnka a pod., aspon budete prvy na plazi, to je super uplne prazdna, spala aj pod slnecnikom cez den - morsky vzduch zmohol hoci doma by tak nie, plavali sme na striedacku a ked sme si po case nasli spraitelenu rodinu ktora bola ochotna sa reciprocne vymenit v strazeni, tak sme aj spolu boli poplavat...ale aj si vyslovene uzivala more a vlnky, ktorych sa po baby plavani na rozdiel od niektorych inych deti vobec nebala...ale to za par rokov ked to nebudete trenovat strati, jasne ze sme mali aj sceny ale to k tomu patri)...Detto tury, teraz sa da zvykat na nosic, zvykat na prirodu, ked sa nezvykne v nizsom veku, nenabehne to automaticky, dieta to nema odkial nabrat ten vztah ked nie je k tomu vedene, a potom budete zacinat od zaciatku s niecim k comu nema "vtisk"...Potom sa to bude len posuvat do 6r....do nieviem kolko. Az si bude robit radsej program sama...
Byt rodicom neznamena byt s dietatom 24/7 ale cielene sa vyhybat tazsim stavom tiez nie, nakolko to je prave budovanie vztahu a sice spolocne prekonavanie prekazok, pomahanie malemu tvorcekovi vo vyvoji, aby citilo oporu. Dieta by malo byt prijimane bez rozdielu "v dobrom aj v zlom" ono by malo citit ze napriek tomu ze niektore situacie este nezvlada (ma na to vo svojom veku plne pravo, este sa len uci) je milovane. Ze je prijimane take ake je, so vsetkym co k nemu patri. O to ide.

terezka1947
28. júl 2014

@michala11111 no...je normalne,ze chcete byt s manzelom aj sami...a ked mas cloveka,kt.veris,ze sa dcerke pri nom nic nestane a ze je v dobrych rukach,taaaak si ta stastnejsia z mnohych mamiciek

je trosku zvlastne,ze vas to s dietatom nebavi.....hm...vies,ono ako zena-matka...si musis vztah s dietatom aj vybudovat(nie kazda sa porodom stava matkou automaticky-su v tom hormony,styl zivota...a na tom by som az tak vela zleho nevidela) ...mozno jednoducho nejako podvedome si branis ten svoj zivot predtym a tym padom urcitym sposobom si svojmu dietatu presne vyselektovala miesto,hranice....a dalej jednoducho nechces zajst,moooozno sa len bojis byt iba s dietatom....mozno sa aj niedke v kutiku bojis ako to cele zvladnes-byt s nim iba sama...

ale oberas sa tym aj o taky ten "materinsky rast"...mozno o ziskavanie si takej "materinskej istoty"...
ak preskaces aj nepohodlne obdobia, ak prejdes aj takou rutinnou samotou s dietatom,mozno niekedy aj zufalstva.....budes vsetko brat inak,budes si sama seba viac vazit,budes na seba aj hrda,ze si to zvladla....a budujes si vztah s tym svojim dietatom a ono s tebou...
predsa vztah s dietatom sa buduje od narodenia...uz sa neda byt iba dvaja=manzel a ty...uz ste traja
tie prve mesiace,mozno rok-rok a pol su tazke.....ale zaroven ziskavate vsetci traja vztah...
manzel si buduje vztah k tebe ako k matke,novej situacii-ako k paretnerke,buduje si vztah k dietatu...

ja viem,ze by si to pocut nechcela,ale ja by som si nevedela predstavit dat kazdy vikend tak malicke dieta niekde...ani k mame

ale na druhej strane-uuuplne podporujem vasu snahu byt spolu-iba vy dvaja s manzelom...
lebo aj to je potrebny aj reset
no ochudobnujete sa o vela veci...ten vikend je iny ako pracovny den...vacsinou cez vikend su vsetci doma,planuju spolocne vylety.spolocne upratuju-manzel sa aktivne zapaja...a trebars necha manzelku s dietatom oddychnut si....prebera uz inu ulohu....stara sa a tiez obetuje nieco z vlastneho pohodlia pre teba a svoje dieta....nie kazdy otec sa hned od porodu s dietom mojka,najvacsiu radost ma z vymienania plienok a keby mohol tak koji 😀 ....ale aj on si musi a aj casto chce najst ten svoj novy priestor....jednoducho mi to z mojho pohladu pride take "zvlastne"....a mam pocit,ze urcitym sposobom ides aj sama proti sebe...

ale je to moj osobny nazor....a jasne,nemusis s nim suhlasit

sandy84
28. júl 2014

@horana a v tinedzerskom veku ste si boli blizsie?ci vobec?ja sa pytam aby som sa nueco naucila.nie v zlom,prepac ak sa Ta to dotklo.

michaelkanr
28. júl 2014

@horana uply suhlas (ty inak vzdy velmi mudro pises, niekedy by som tvoje slova zaramovala🙂 myslim to uprimne). Ked je deficit vztahu, tak si to dieta v sebe nesie cely zivot. Detstvo je velmi krehke obdobie, dieta vsetko citi a vnima, viac ako si myslime. A tiez sleduje model rodiny, hoci nemusi byt spravny, a k tomu modelu potom inklinuje aj vo svojej rodine, ide to akosi automaticky... Laskou a pozornostou k dietatu sa predsa neda nikdy nic pokazit, neviem preco sa to tu na mk poklada za nieco zle a "prilis". Dieta citi ze mamina nema nan nervy a ze babicka sa mu venuje a "ma ho rada" aj ked ma zly den. Ved aj o zlych dnoch je materstvo. Tym ze maju manzelia dieta, tym sa stavaju rodinou, aspon ja to tak pocitujem-uz nie sme my dvaja ale my traja...to neznamena ze musim mat dieta na sebe prilepene 24 hod denne. Ved sa da fungovat aj s dietatom uplne normalne a plnohodnotne.

eeffka
28. júl 2014

@michala11111
nie som zo zien co maju decko nonstop na sebe ale ty nie si normalna!!! decko ti lezie na nervy? naco si si ho robila? jedna vec je ist sa zabavit s muzom, raz za cas, ale odkladat decko vzdy ked sa vam nieco znepaci?
mam na teba isty dost nepublikovatelny nazor. a o tvojom muzovi ani nehovorim, vy neviete byt s vlastnym deckom 48hod?
na dovolenku lebo ono reve, mrnci.... je mi z vas zle. Su ludia co by dali pravu ruku za moznost mat dieta a vy sa spravate ako kukucky