Som zlá matka, keď dávam dieťa na víkend k starým rodičom?
Ahojte rada by som sa zverila s mojimi pocitmi. Ide o to, že odkedy má moja dcérka 8 a pol mesiaca (teraz má 10mes.) stále ju dávam k mojej mame na víkend, zvyčajne v sobotu a prídeme pre ňu v nedelu poobede. S mužom si vždy urobíme vlastný program, ideme sa kúpať, večer von, alebo tak. Proste nám to vyhovuje byť bez nej sme len my dvaja všetko je jednoduchšie ideme kam chceme, prídeme kedy chceme...... Ale na druhej strane mám výčitky, že ju neustále takto odkladáme, totiž aj teraz pôjdeme na 5 dní na dovolenku bez nej a všetky mamičky s ktorými sa bavím ma nechápu idú s deťmi k moru, na dovolenky, ich deti nikdy neprespali u starých rodičov a tú sú aj o rok staršie ako naša. Pritom malú sme chceli s mužom sme boli spolu predtým 8 rokov, ja mám 27 on 33 čiže nie je to nečakané dieťa sme sa na ňu tešili, len nejak nás to s ňou moc nebaví....... Som hrozná.................
@charlie1980 nemam ani co dodat...
tie chvile,kedy sa clovek trasie o vlastne dieta su asi najhorsie v zivote....co tam potom,ze ledva stojim na nohach...ked sa na druhy den,ci o par dni sa rano zobudi s usmevom....a ja po tazkych nociach som neskutocne stastna,ze je OK a ze sme to spolu zvladli...a ze JA som to zvladla....ist az na dno sil-psychickych aj fyzickych....a vstat k tomu usmievavemu dietata bez teploty,pomojkat ho.....a zistim,ze mi uz ani kavu a spanok netreba....ze som iba tak jednocho ludsky stastna
@terezka1947 Presne ako pises <3
@charlie1980 prajem skore uzdravenie....my sme tak po viroze malovali celu izbu 😒
ale nevadi....je po nej.
@terezka1947 Teraz uplne vazne. Citim sa strasne...! Aj rano som plakala, aj teraz sa mi slzy tisnu ☹ Za 15min ho zobudim, ideme k lekarovi ☹ Umrela by som pre neho ! Mne by to svedomie a hlavne laska k nemu nedalo co i len napisat, ze mrnci a place. Dakujeme pekne <3
@charlie1980 si uplne mimo, zakladatelka temy s avobec nepyta ci je problem dat chore dieta babke, ale nechat vnuca starym rodicom na jednu noc cez vikend 🙂netreba to zvelicovat, chore dieta nieje jadrova fyzika ani nic podobne. predpokladam ze ked bude mat ona chore dieta ostane s nim doma, a mozno jej starka pride pomoct, no a za to ze ma pekny a upevnujuci vztah s manzelom prepdokladam ze s ana nu tiez nevykasle ako polovica manzelov zien tu na MK ale tiez jej pomoze...takze to bude mat v konecnom dosledku opat o nieco pohodovejsie a to len preto, ze nerobi vedu. vsetci sme si zazili hnacky a horucky ked sme boli decka a vsteky matky to zvladli, tak nerozumiem opat tomu zveliceniu celej temy a uplne zbytocne a od veci este k tomu. zakladatelka NEOPUSTA SVOJE CHORE ALEBO UMIERAJUCE DIETA, ona iba chce normalne stastne zit... 🙂 takze klidek damy 🙂samozrejme prajem skore uzdravenie ...
@sandy84 Neboli sme si blizsie, boli tam skor obcasne zablesky blizkosti bez ohladu na vek, ktore sa pravdilene zrusili (sklamanie) vacsinou ked som chcela hladat oporu prave pri tom dospievani, v kritickych chvilach ma skor podtrhla nez podrzala (videla som ze ju to vytaca, obtazuje, ze nieco nezvladam, dokonca by som povedala ze tie obe obdobia: ranne detstvo ked dieta plakava a potom ta pubererta boli take najkritickejsie), opakovane ma to ranalo, ale zase vytrenovali sa psychicke svaly, uz teraz jej to nezazlievam a po case som pochopila ktore veci z jej vlastneho destva a zivota viedli k tomu u nej, vlastne za to nemohla, snazila sa robit co nejlepsie vedela, ako kazdy z nas, ale nedokazala navodit taky ten kamaratsky, doverny vztah, aky som pozorovala u kamaratok smerom k ich matkam a trochu im ho aj zavidela. Ze uz teraz ako dospele mamy su si dovernickami s ich vlastnymi mamami, to sa jednoducho nevytvori. Ona tomu aj tak uprimne nechape, raz mi povedala: "ale ved mas kamosky, co cakas odo mna?" a skratka odstup... To je nieco co sa buduje prave v tom detstve.
Zaujimave ze ani najblizsie nase okolie toto o mne a mame nevie, nevidi do toho. Lebo ona mi davala, veci, davala to materialne zazemie, akurat brala odo mna ako maximalnu nevdacnost a snad aj rozmaznanost ked som jej tvrdila ze cele by som to vymenila za psychicku blizkost.
@silacka1988 Kiezby si mala pravdu, budem len rada 🙂 A dakujeme pekne.
@charlie1980 naozaj drzim palce....myslim,ze viem ako ti je...ta bezradnost je najhorsia...moj nedavno 3dni vracal,hanckoval a mal 40tky...takze len to este vydrz,lekar zhodnoti....a ty si o par dni vydychnes,no najma dietatko...je teraz vela viroz...tazky priebeh,ale deti to zvladnu...len my mamy potrebujeme vela sil ☹
takze ste raz ,skore uzdravenie...
@silacka1988 Ona chce normálne a šťastne žiť. To máš pravdu. Ale bez dieťaťa a viesť život ako predtým.
@silacka1988 "starka" nebude asi az taka stara ked ma este "malu sestru" ako zakladatelka pise, a zrazu je z kazdej soboty+nedela poobede, len obcas a aj to ju vecer uspi a na obed tam uz fujazdi....dakus rozdiel, ci?
keby som môjmu muzovi povedala ze deti budeme davat kazdy vikend k babke aby "sme si upevnovali vztah" no asi by to jeho piiipanie bolo pocut daleko.
Autorka je proste sebecka osoba, ktora ma na prvom mieste seba, potom muza a potom mozno nejake decko ( udajne vytuzene a planovane...kkso o to horsie)...stale vsetko OK? 8-10m decko je lezak, s tym mozes ist aj na Gurun nie ze na trapnu dovolenku, a aki su turisti.... ja turistka nie som, ale mam známych a existuje taka vec vola sa to krosna ci ako? nepdstatne, decko nalozis, vynesies a ste spolu ako rodina, otvorene som allinn zakaznik, lenivy a rozmaznany ale nechat deti doma? WTF, keby mala 20r si poviem ze mlada sprosta, ale ma 33, to je do placu.
@celasapremenim No urcirte treba ist aj dietatom niekam na vylet, ale na priklad kazdy druhy vikend, dieta urcite moze prespat u babky, v tom nevidim ziadny problem, naopak, niektore matky su tak uzkostlive v dnesnej dobe, ze prehanaju s tou "ja som perfektna matka" vychovou.
@michala11111 Buď rada, že Ti ju má kto postrážiť, ale na Tvojom mieste by som nenechávala každý víkend. Jednak si zvyknete plánovať aktivity aj s malou a začne vás to baviť a jednak si neminiete všetky láskavosti od starých rodičov. Aby sa Ti nestalo, že o pár mesiacov či rokov, keď ju budeš musieť dať postrážiť z vážnejších dôvodov Ti mama povie, že už Ti ju strážila dosť, už chce mať vlastný program.
Myslím, že dovolenka na pár dní raz za rok bez dieťaťa je úplne v poriadku, teším sa, že myslíte aj na vlastný vzťah. Lebo tým, že ste sa stali rodičmi, ste neprestali byť manželmi. My máme 3 deti a na dovolenke sme boli naposledy pred 3 rokmi, to sme mali len jedno dieťa, ktoré ako 2 ročné bez ujmy ostalo 8 dní so starými rodičmi.
Čo sa týka toho, že ťa to s malou nebaví, predpokladám, že si len nesprávne zvolila slová. Aktivít, do ktorých môžeš bábätko zmysluplne zapájať ešte nie je veľa. Neboj sa, keď začne chodiť a rozprávať, bude to lepšie. Ale aj tak by ste si mali zvykať plánovať si víkendy aj s malou, všetko sa dá zvládnuť, keď sa chce.
Na margo všetkých dokonalých mamičiek, ktoré by nikdy nenechali svoje dieťa u starých rodičov: Pri mojom 3 . tehotenstve som skončila v nemocnici na pár týždňov, moje dve deti (4,5 ročné a 18 mesačné) boli 2 mesiace u starých rodičov, mojich svokrovcov. Manžel musel pracovať (na 3 deti treba robiť, ako hovorí). Nijak im to neublížilo, sú to nebojacne deti, ktoré sa neboja v novom prostredí a vedia sa prispôsobiť.
@koniarova vyznieva to tak ☹
ono,je tazko byt s chorym dietatom,ked nam "vadi"jeho este "zdrave"mrncanie 😖 ☹
a mas pravdu,aj moja mamka mala taky zvlastny vztah so svojou mamou...malo to svoj dovod...ked bola mamka velmi malicka..cca od toho 1-1,5....do 4-5r.bola babka velmi chora...a mamka bola viac s babkou...co je pochopitelne,ale babka nikdy uz nikdy nenadobudla taku materinsku citlivost,neviem....tazko sa to opisuje...mala mamku velmi rada,moja mamka by za nu aj zivot dala...aj neskor sa o nu starala.....ale babke chybalo nieco materinske,citlive....uz neskor k nam vnucatam ziskala nejaky iny vztah,ale k mamke nie...nikdy som ju nevidela iba tak pohladkat,objat....atd.....skor ju pred inymi ludmo pochvalila....ale nikdy jej priamo za nic nepodakovala,nepovedala,ze je nieco dobre,co urobila....hoci viem,ze rada bola...ale jednoducho to bolo takze zvlastne...akoby chybali tie roky na zaciatku ☹
@eeffka ale to je presne o tom, ked chces taky zivot maj si ho...nikto nikoho do nicoho nenuti, ale potom tie zeny takto aj vyzeraju....co je na tom sebecke ze si vnuka uziju rodicia a ty pojdes niekam s manzelom ? a predsa dovolenka s dietatom je to iste identicke len to nemas v bratislave ale na malorke...miliarda obmezdeni, a nikto si to neuzije, ani to dieta ktoremu bude sum a fuk kde je, lebo cely den prespi, prekaka, prepapa a stale dokolecka...a rodicia mozu akurat tak vecer pri cudzojazycnom programe zachrapat o 8 vecer..naco je taka dovolenka ? to uz radsej neist, nez ist s dietatom ale to je moj nazor a uplne ho zdielam s nou....dietatu s anic nestane ked nebude stale s matkou, preboha ved o nic nejde..ja ked som bola mala tiez si ma babka bravala aj na tyzdne aby is ma uzila, bola som jej prionceznicka a nasi si oddychli...potom prisla sestra a bolo to to iste 🙂 uzili sme si dectvo, uzili sme si oboch starkych a obaja starkí si uzili mna....a zijem, som tu, nemam ziadne vady a moju maminu a tatina plne chapem..zato ako odmenu sa nasi k sebe vzdy spravali pekne a doteraz radi chodievaju na miesta ktoré povyletovali ked mali chvilky bez nas...boli sme pokojne usmievave spokone decka, babicky k nam chodili dokonca aj ked sme boli chore a tatino musel ist na sluzobku...a bolo nam veselo 🙂 ako vravim, o nic nejde, zivot ide dalej a to dieta ma v pazi ci s nim je v takom veku babka alebo mamina, ale ci je ta osoba spokojna stastna a s radostou si ju uzije....a to ci je starka naozaj starka myslim nieje nasa vec, hlavne ze je a vstekym to vyhovuje, v jej pripade som nenasla v opise osobu, ktorej by to prekazalo, tak naco vyrabat problem aj tam kde nieje ? 🙂
@silacka1988 Ty aj čítaš, čo zakladateľka píše? Toto je podľa teba normálna reakcia na dieťa?
posledná veta, že ma to s nou nejak nebaví........... no ked je dobrá, kludná, čo nie je často, vtedy sa divím, že je dobrá, tak ma to s nou samozrejme baví, ked sa smejeme, ked ideme na plávanie, ako sa tam teší, ako šplechoce vodu....... ked sme v parku a teším sa druhým deťom....... to ma baví to sú krásne chvíle.
Ale ked vstáva o pol 6 a hned z rána je zlá, mrnčí, ja by som ešte spala...... potom ked má ísť spať a pol hodinu len mrnčí zas a nie a nie spať, vytiahnem ju z postielky a zas len plač.......... to ma nebaví. Príliš ma ani nebaví tá zodpovednosť, veľmi sa bojím že sa jej niečo stane, že sa udrie ako sa stavia, tak len na ňu striehnem.......... a keď je pri mamine viem že je o nu dobre postarané, že vychovala nás že sme prežili......... jasné prvé razy keď tam šla čo len na dve hodiny, mamine som volala každých 5min. či je dobre.... ale teraz som si zvykla, verím jej a užívam si tú bezstarostnosť.
@silacka1988 Alebo toto?
Ono to nie je zas úplne každý víkend, neviem presne, nemám evidenciu emoticon Niekedy ju u babky necháme vyslovene len na noc ja ju tam večer uspím, ideme sa zabaviť a okolo obeda v nedelu sme tam........
A dovolenku si fakt neviem predstaviť s nou, ved vstáva o pol 6 ráno to čo je za dovolenku?? ide spať o siedmej večer....... Teraz ideme do Tatier na túru na Gerlach, tam asi s 10mes. dieťaťom nepôjdem a ísť k moru s tým že budem stále na izbe......
Tešíme sa ked bude mať aspon dva, ked bude chodiť, spať len raz za deň, nie každé 3 hodiny, že potom s nou budeme chodiť na výlety, keď bude chápať zvieratká tak aj tá zoo, potom lyžovačky, more......
Napr. dnes sme boli s nou celý deň, boli sme na káve potom u babky kde sme sa s nou kúpali v bazéno, no ale včera sme sa šli kúpať sami na jazerá a ju sme tých 5 hod. nechali u babky. Pôvodný plán bol že na tie jazerá pôjdeme s nou, tešili sme sa na to, ale ako vstala celý deň bola umrnčaná, už sme mali z nej nervy, tak sme ju dali k babke........... proste chceli sme sa odreagovať.....
@michala11111 Hned musim napisat, ze som citala iba uvodny prispevok... kazdy vikend je podla mna vela... ale ked vam to vyhovuje, tak co... Ja sa tiez citim ako v siedmom nebi, ked sa mi malu podari niekde "umiestnit" a vobec mi nechyba teda, ked je niekde napr. na vikend raz za cas (u nas fakt malokedy - v lete tak raz za mesiac, v zime este menej, nema ju kto zobrat), lebo si urobim milion veci, ale ja to beriem v prvom rade tak, ze 1. dieta vyrastie a uz ma nebude viac tolko potrebovat=urcite nebude ziadny cas na budovanie vztahu, tie prve roky prebehnnu rychlo a uz to nikdy nebude babatko (bohuzial deti zvyknu byt aj umrncane a nespokojne, ked to nezvladas teraz, tak si predstav obdobie vzdoru, ked bude za vsetko vrieskat, trieskat sa o zem, alebo bit okolo a podobne, cim skor si na nu najdes finty tym lepsie) 2. ja som ju chcela, tak sa o nu mam postarat a nie ju odkladat 3. kedze priatel vacsinu casu travi/travil v praci, jediny cas ked naozaj venuje cas malej je vikend a ja trvam na tom, ze s nou musi ist von (toto ale plati len teraz ako je vacsia a chodia sa prechadzat a bicykolovat atd). Ale zase jedna noc nie je tak vela, aby to podla mna narusilo nejaku kontinuitu, zvyk... ved to nie je ako ked niekomu cele dni niekto iny opatruje dieta. Ja sa riadim 3 bodmi a niekedy som na infarkt, ty sa riadis svojimi a ak ste spokojni doma, tak neries 🙂
@silacka1988 ty mas nejake deti? lebo z tvojho nazoru mam pocit ze nie.
Ja ma 9a 2r, robim od ich malicka, nedrepela som doma 3-X rokov lebo nie som ten typ, ale neviem si predstavit ze ja si pojdem s muzom na dovolenku, budeme si prezerat fotky a moje dieta bolo kde? u operky? ( to je jedno ci babaka, tetka, platena) a ja tuto moznost mam z oboch stran. Nie som ziadna matka roka a napriek tomu povazujem system zakladatelky za prinajmensom cudny a to som sa vyjadrila diplomaticky
s detmi cestujeme od ich 4m, mladsia dokonca od 2m, nebvidim ziadne obmedzenie okrem toho ze ma dovolenka viac stoji, citaj vsrtko jej decko "lezie na nervy" , ja by som tie moje obcas aj prizabila ale ze nastali ma, zle sa vyspali... hmm smola hajde k babke, okrem toho ze je to krajne ubohe pre decko, tak uz budem ferove a nema babka dost so svojim vlastnym deckom? si predstav teda ak vôbec dieta mas, ze pride k tebe suseda: vies co ? ta moja Hana je dneska zarevana.... leze nam na nervy... tu mas, prideme si po nu zajtra
NAOZAJ je toto OK? 😒
@koniarova - tak tak treba si to precitat kompletne. Ked je dieta kludne, je to ok, ked nie, odsunieme "problem" k babke a ideme sa odreagovat. O tomto materstvo nie je...
Mna okrem toho vsetkeho, co tu pisete zaraza aj tato vec: "Príliš ma ani nebaví tá zodpovednosť, veľmi sa bojím že sa jej niečo stane, že sa udrie ako sa stavia, tak len na ňu striehnem.......... a keď je pri mamine viem že je o nu dobre postarané, že vychovala nás že sme prežili..."
To ked zacne chodit,to uz bude uplne stale u babky, aby sa nahodou pri autorke mala neudrela alebo nebodaj nespadla? To co je za pristup? Dieta nie je hracka, ktora nam ma sprijemnit fadne dni a ked nas omrzi tak ju odlozime 😔 Ako sa chce naucit zodpovednosti a vobec starostlivosti o vlastne dieta? Ta matka nebola a nie je na dieta vobec pripravena.
@terezka1947
@charlie1980 Ako píšete kočky,,strach o dieta ked mu nieje dobre..je príšerný ,,tiež som neverila že sa tak dokážem bát o svoje dieta,,(zatial sme nehnačkovali) ale ked nam idu zubky.vždy zvraciame,,a soplíme,,ked vyvracia uplne všetko čo ma v žaludku,,je mi velmi smutno,,,ležím a pozerám sa na nu,,ked sa len otočí hned som hore..nechcela by som bez nej žiť,,dieta je zmysel života,,,ASPON PRE MNA 🙂
ja nejdem tiez riesit ci si dobra alebo zla matka ...to posudi tvoja dcera ked bude dospela...ja som sa trosku pozastavila nadtym ze tebe vadi ze mala vstava o pol siestej a potom ked ma spat este pol hodinu pred tym mrnci.....co by dali ine matky zato keby mali take dieta ako ty .....bola by som zvedava co by so robila keby si mala dietatko so silnymi kolikami alebo este lepsie keby si mala dietatko ktore nevie spinkat;nespave? keby sa zobudzala kazdu pol hodinu? poobede by jednoducho nevedela spinkat a bola by oto mrncavejsia? a v noci by kazde 2 hodiny zase len bola hore? to by si bola totalne vycerpana ...tak by si ju davala mame aj cez tyzden lebo ty mas nervy a si unavena? co sisi predstavovala pod pojmom byt matkou? schvalujem OBCASNE vikendy ktore patria iba starym rodicom ....t.j zoberiem tam malu nie preto aby som si uzila ja ale hlavne preto aby si uzili stary rodicia ....ale ok sama na sebe viem ze aj rodicia potrebuju oddych ....ale ako 99% matiek ani ja neviem v klude oddychovat ked nemam svoje dieta pri sebe aj ked viem ze je na dobrom mieste ...jednoducho neviem .....Ja zijem v zahranici ..cize na svoju dceru som sama a nikdy som pomoc od nikoho nemala ...ked mala mala 4 mesiace isli sme somov na 2 tyzdne na dovolenku stym ze cely cas som si hovorila ze jednoducho malu hodim mame a ja s priatelom si pojdeme po navstevach s kamaratmi do baru na chatu na kozmetiku atd atd ...prisli sme domov z letiska privitali sme sa ...mama si malu prezliekla dala jej najest dala do kociku a povedala mi nech si pospime ze ona pojde na prechadzku s malou ..mi ze ok ..boli sme utahany ....mama odisla s priatelom sme si lahli ...a kukali do blba ...nepreslo ani 15 minut a mi sme vystartovali hladat kde sa mama prechadza ...takze tolko ktomu ...nevydrzala som to ....teraz je to jedniduchsie ma uz 3 roky a je samostatnejsia a sama sa rozhodne ci chce byt u niekoho alebo nie ....ja neviem ci by som dokazala. dat svoje dieta zakazdym od seba prec ....baala by som sa toho ze cim bude starsie tym viac bude lubit niekoho ineho ako mna ☹ ale kazdy sme iny ...ja len dufam ze tym tvoje dieta nebude o nieco ukratene......
To, že občas dajú rodičia svoje dieťa na noc k babke, podľa môjho názoru nie je na škodu. Ja sa venujem malému 24 hodín denne (teda som k dispozícii vždy keď ma potrebuje, nemám ho na sebe nacapeného nonstop, myslím, že to by dobrotu nespravilo do budúcna, keď by nebol schopný byť chvíľu sám). Dávam si záležať na tom, aby som mu spravila vždy domácu kašičku na obed aj na večeru, milujem keď má dokonalo vyžehlené a voňavučké veci. Môj partner je s nami aj cez týždeň a ak ide do práce tak v noci a nie každý deň. S krpcom chodíme často na výlety, strašne sa teším, keď môžeme ísť niekam do prírody a on s tými obrovskými kukadlami všetko sleduje. Myslím, dokonca som presvedčená, že som dobrá mama, svedčí o tom aj neustály úsmev na tvári môjho syna. ALE, občas tiež ide k babke a to má 7 mesiacov. Večer ide k nej a na druhý deň doobeda už je opäť s nami. Ja som vďačná za to, že mám tú možnosť bez stresov dať malého niekomu, som vďačná mojej mamine za svoje úžasné detstvo, viem ako ma lubila a ako mi s ňou bolo skvelo aj napriek tomu, že tiež som musela byt so svojimi starými rodičmi, máme perfektný vzťah a doteraz si volávame trikrát denne keďže už nebývame spolu.
Ja s partnerom sa odreagujeme, ideme do kina, wellnesu, možno von s kamarátmi a?? Prospeje to nášmu vzťahu, pretože je to stále ten istý človek, s ktorým sme si spravili dieťa, pretože sa lúbime a nie je zlé občas byť sami dvaja. Čo je na tom zlé? Keď som naposledy odprevadila maminu s krpatým a vracala som sa domov, stretla som susedu s malou 2 mesačnou dcérkou a druhou asi 1,5 ročnou a pozerala na mňa z takou hrôzou, že som "odložila" svoje dieťa k mame. Dopriala by som vám všetkým tak úžasnú babku ako má môj syn, miluje ho z celého srdca a samozrejme vždy mi posiela fotky keď je u nej a neuveríte, moje dieťa je šťastné a spokojné a vysmiate!!!! (nehovoriac o mojej mame, ktorá sa doslova vyžíva v tom, že ho môže mať aspoň na chvíľu u seba, keďže mala jediné dieťa - mňa a žiaľ nemala podmienky na to, aby so mnou užívala doma materskú, tak ako ja teraz.
Samozrejme, nikomu inému by som svoje dieťa nedala ani na päť minút. Takže chápem, že keď ma zastaví suseda s hrôzou v očiach, tak asi tiež nemá nikoho, komu by mohla dôverovať (bojím sa usúdiť, že možno mala sama zlé detstvo a jej matka bola bosorka, ktorej by NIKDY V ŽIVOTE nedala svoje dieťa na noc.
ALE!!!!!! dávame ho k mamine raz za čas a hlavne ešte ani raz som to neodôvodnila tak, že ma moje dieťa nebaví. To je niečo hrozné a pre mňa nepochopiteľné a zrejme, keď tvoja dcéra bude mať dieťa, bude patriť k tým rodičom, čo by svoje dieťa nikdy nedalo babke na noc. Ak jej dávaš pocitit, že ťa to s nou nebaví, tak sa ani nečuduj potom, ale vlastne teba zrejme nebude baviť ani tvoje vnúča, takže budeš rada, že ťa s nim neotravujú.
Čo sa týka tej dovolenky, mne sa s týmto slovom spája prívlastok a to RODINNÁ dovolenka. To je pre mňa - nás presne ten priestor, kedy naše dieťa môže spoznať niečo nové. Miluje vodu a kúpanie, čo určite aj tvoje dieťa, takže ti držím palce, že keď budeš vstupovať do mora, nevyhrknú ti slzy, že tvoje dieťa sa v tej vode nemôže vytešovať s tebou.
chcela som teda dospieť len k tomu, že dať dieťa, ktorému sa inak venujete obaja na 100 % na jednu noc k babke, ktorá ho miluje najviac ako sa dá je OK, ale úplne si to dorazila tým, že je to každý víkend, lebo však teba to s ňou nebavi........ Nie som kompetentná ťa súdiť ale v mojich očiach ste teda "rodičia roka"
@lady511 veru...ani ja by som nikdy nepovedala,ze sa dokazem o niekoho tak bat....
prezili sme si toho uz dost,ale aj tak nelutujem....co by som mala iba z bezstarostnych dni?nic
dieta chce vela sebazaprenia,ale bez sebazaprenia nic pekne clovek nikdy nezazije...a ano...je to aj moj zivot
@koniarova ja si to akosi čítam stále dookola no nechápem..neviem či mi to nedochádza ale proste to nemožem akosi stráviť 😒 my ked sme mali malu u mojej maminy v Martine 2 noci(išla som doba na vyšetrenie a nechcela som íst s malým babom vlakom) ..no ja som nemohla bez nej zaspat..mala bola v mt u mamy a ja tu u ans na dome ( ešte sa prerábalo) stále dookala som mame vola (posledný te o 1 v noci) ja neviem cítila som sa taka neuplna,,akoby velká čast zo mna bola preč,,to je jediná osoba ktorej zverím dieta aj na noc a to je moja mama,,nikou inému neverím natolko,,(nikto iný by ju ani nevedel uspat) ..ale proste ja nechápem tým vetám...že "to čo je za dovolenku" neviem akosi sa mi rozum zastáva ☹
@monita662 presne si vystihla moje pocity!!!! stále mi táto téma "behá po rozume" a zvažujem či ja som opičia matka a mala by som zvoľniť materské tempo, ale.... takisto neviem dokonale zrelaxovať, ak nemám deti pri sebe, tobôž také maličké. Starší má 3,5 roka, predstava, že by prespal u starých rodičov je prijateľná, ale zatiaľ nechce. A mladší má 9 mesiacov, predstava, že nespí vedľa mňa, ma desí... milujem, keď si k nemu večer ľahnem, počúvam ako dýcha.... toto sú presne tie neopakovateľné chvíle, ktoré sa nedajú vyvážiť ničím na svete. Také krátke obdobie oproti celému zvyšku života.... Som rada, že si prispela svojim názorom, zase sa cítim byť normálnou milujúcou, nie opičou, maminou 😵 😵 😵
@terezka1947 ja sa smejem lebo ked si predstavím ako mala pri mne spí,,vyklada si na mna svoje malé nožky,,,v spánku mi povie "mama teba lubim" je to to najkrajšie,,tak isto aj moj,,mi ráno kolkokrát povie aké je to krásne ked sa v noci k nemu prituli a obíme ho,,,toto su krásne zážitky ale s prístupom zakladatelky toto nikdy nezažije,,pretože ked bude babo väčšie to budu zase iné starosti,,,ako píšu baby obdobie vzdoru ktorý máme aj my teraz,,a to čo ju mam zaviest mame že tumáš na vychovaj ju lebo ja to nezvladam?

Idem sa poradit so zakladatelkou temy. Vcera sa mi maly zobudil, posledny cipok proti horucke som mu dala o 23.00, o 00.00 som utekala spat, aby som sa aspon trochu vyspala, keby sa nahodou neskor zle citil. O 01.30 ALARM ! Maly mal teplotu 40. Utekam s nim do sprchy, nahanam veci, place mi uprostred noci na rukach, susedia si asi museli mysliet, ze ho tyram. Posadim ho do vane, pokakal sa mi tam. Zacal kricat este predtym, ako som vobec vodu pustila. Utekam pre uterak s holym malym pod pazuchou, ze mu aspon zabal urobim. Zrazu splachot na podlahu. Ja ze...no nic...ved sa len pocikal. Kdeze, zase sa pokakal, este aj stenu osplechlo. Nato pes...zacal sa v tom valat. Vykopla som psa na dvor. Maly kvilil. Obidvaja sme zaspali v slzach. Dnes som spala asi tak 3hod, no vobec to nejak nevnimam. A teraz k veci:
Myslis, ze by bolo lepsie ho dat mame, lebo mna to akosi nebavi, furt len mrnci, place. Sice nie je vikend, ale spravila by som vynimku 😝