Ste aj vy občas ironická matka?
Baby tiež niekedy dávate ironické odpovede okoliu, keď sa pýtajú (vyryvaju) stále na deti?? Naši robia všetko priemerné, proste chodia od 15 mes, plienky od 2 rokov, rozprávajú od 3...niekedy sa mi už nechce vysvetľovať,že je to normálne, a nijako to decko chodiť ani späť nenaučíme...
Napr. On má ešte plienky? - nie, cika a kaká sám, ale chcem mu ich dávať do 18 rokov pre istotu.
2,to ho nemôžeš naučiť spat celú noc? Áno, ale radšej ho budím kazdu hodinu, aby mu narástli zuby v noci
3, ešte nechodí? Náš kubinko chodil od 7 mesiacov. - aspoň ti mohol skôr skočiť do chladničky po pivo
Aj my mame casto blbe otazky :D
1, Mojej mamky sa na mna niekto pytal, ci mam dost mliecka a mamka odpovedala, ze ano. Potom som sa jej spytala, preco tak povedala, ked uz nekojim. A Mamka: A co? Nemas doma dost Nutrilonu? 🙂
2, Medzi detmi budeme mat rok a pol rozdiel tak som sa tesila, ze sa ma nebudu tak pytat ze kedy bude druhe... to som este nevedela, ze sa vkuse bude niekto pytat, ze ci sme tak chceli alebo to bola nahoda :D
3, ked sme este nemali deti... A kolko deti budete mat? Manzel 2 a ja 3 ;)
Ano,mali ma 20/mesiacov a tiez ne rozprava len mama tata de je ano.A uz mu stanovili diagnozu:autizmus.Zacal chodit ked mal osem mesiacov ale hovor zaostava
1. U nás bola najčastejšia otázka a to ešte nemá zuby? (prvý mu vyšiel v 13 mesiacoch takže to bola top) a odpovede som už potom hádzala rôzne:
Neposlúchal, tak sme mu ich vybili
Šetrí si ich na vysokú
Viete čo teraz stoja zuby? Keď na ne budem mať tak mu poviem nech rastú....
2. Ďalšia: A to len takto sedí? (Miluje kočíkovanie)
O: áno, v kočíku sa rád vozí ale vojdeme do bytu tak sa zmení v sadistického démona.
3. Ešte sa kojíte?
O: Nie, iba ja dojčim jeho
4. A papá všetko zo záhrady? No to je paráda, taký bio obchod priamo na dvore..
O: áno, pokiaľ sused nezačne postrekovať svoje stromy
Ale takéto odpovede bežne nepoužívam, keď sa ma to niekto slušne opýta medzi rečou tak aj ja slušne odpoviem, no keď sa ma to niekto spýta s tým že už dávno predtým viem že ide provokovať tak si servítku pred ústa nedávam ani ja.
@jana_eyre_2
"pokom ma kucerave vlasy a je taka sneda?"
"V tehotenstve som mala na vlasoch trvalu a jedla som vela horkej cokolady"
@tykat 😂 super..
@petra2019 my sme stretli na hodoch opitého kamoša a ten sa ma spýtal, a čo to bude dieťa?😂 chcel povedať dievča, ale sa sekol
@magnolia555 my sme tiež s mamou nedávno stretli opitého známeho a ten na mňa s vážnou tvárou no moja co a ty si kotna? A ja že nie veľa som jedla...😂🤣 A on seriózne ze: no tak to by si mala začať cvičiť... 🤣🤣🤣 👌🏻
@homolca ak sa mozem zapojit, deti nemam, tak dam pohlad z druhej strany. Dobrej kamaratky a sestry sa kludne bezne otazky o zuboch, spani, jedeni, co dieta rado robi , spytam. Necakam, odpoved " podnika v oblasti turizmu, rad ma krkovicku a uz ma vsetky zuby mudrosti. Ostatnym matkam deti len pochvalim a bodka, presne kvoli systemu na hlupu otazku hlupa odpoved. Na " je krasny, je sikovny" dostanem odpoved usmev alebo dakujem. Mozno sa len chcu zacat rozpravat, nevedia ako zacat takze kedze si mama, tak daju otazku z tej temy. Nebudu sa predsa pytat, ako v praci, a potom sa tvarit ze ahaaa vy ste na materskej.. alebo preco ste neboli na ceste okolo sveta.
Skus mi teda pomoct , ze co by sa ti pacilo, keby sa ta nejaka stara znama spyta, ked tauvidi ns prechadzke s dietatom. Nemyslim teda nikoho okoloiduceho co ta prave stretne, ale naozaj kamaratka nie az taka blizka. Okrem ako sa mas.
@topasitta ak je to sestra, dobrá kamarátka, budes tieto veci vedieť a nebudes sa asi pýtať, či už chodí, keď evidentne nechodí...ak je to znama, je to individuálne...sú ženy, čo robia všetko s drobcom (aj keď má tri roky je drobec) "spinkame, cikame, kakame, rastu nam zubky"...keď už tak skôr sa pýtať otvorené otázky ...napr. "jeeej, vidím, že kočíkujes, ako sa máte? Ja deti ešte nemám, ale vždy som chcela vedieť aká je materská naozaj." Alebo " asi sa ťa to pýta každý stále dookola, ale aké máte plány do budúcna (nie, kedy bude ďalšie dieťa)? .a sú ženy, ktoré napriek materskej ocenia aj otázky mimo deti...napr. "máš pekne okuliare/tenisky/ batoh (lebo matky nenosia kabelky), kde si bola nakupovať? A uvidíš či začne že " bola som v utorok, mali aj dobré zľavy, kúpila som si aj zimné topánky, také pekné..." a pokračujete o bežných témach alebo to otočí na deti (matky dokážu všetko otočiť na deti) objednala rýchlo online, kým spal, lebo veľmi málo spáva, je to hrozne, som taká unavená, asi mu rastu zuby...a vtedy sa zaujímas o zuby a dieťa....to je podľa mňa bežná konverzácia, žiadna super etiketa, ani návod...tiež matky by mali vedieť, že im nerastu zuby, že nepapinkame polievočku, reznicky so zemiacikmi, a jablcinkovy kompotik, že keď dieťa vyvádza, nie vždy je to obdobie vzdoru a nebudem vysvetľovať Petulko, veď ale nemôžeš detičky bit...ale musím povedať, že spoločnosť sa učí a lepší...keď som začínala kocikovat, nikto si ma ani nevšimol, teraz sa tak raz za týždeň niekto spýta, či pomôcť s kočíkom nastúpiť do busu alebo mi aspoň uhnu z cesty (čo ja osobne tiež obdivujem, ak niekto nezavadzia 👍)
@topasitta sorry za dlhú odpoveď 😂😂 a skúsme to otočiť...teba sa pýta náhodná suseda vo výťahu "asi máte hroznú robotu, chodíte totálne neskoro domov, ste tam asi celé dni, fakt otrasné" (dosť vám plače to dieťa), "tak čo, už robíš aj niečo lepsie, ale stále len vykladas tovar" (už vie chodiť?) "A kedy ťa už konečne povýšia?" (Kedy bude druhé?) A pýta sa ťa to každý týždeň ...aj poštár...predavačka keď kupuješ rozky...ujo na zastávke s krabicovym vínom v ruke ... 😂😂😂
@topasitta presne, ocividne sa tie matky, ktorym to vadi, citia menejcenne, preto musis zacat lacnou lichotkou 🙂
@tehulka2011 neviem, ci zrovna menejcenne, chapem ze im to lezie na nervy, ale tak nie kazdy sa pyta preto, aby rypal, ale preto, ze ma naozaj uprimny zaujem a nedava rozumy, lebo respektuje , ze kazdy si vychovava podla seba. Niekedy to vyzera , ze je lepsie zbierat lajky na soc.sietach ako od realnych ludi 😏
Môj názor je taký, že záleží ako sa otázka položí . Keď sa ma niekto opýtal: Už začína aj sám chodiť? Už ste skúšali odplienkovat? Tak som odpovedala slušne. Ale keď príde tetka, ktorú vidím nedeľu v kostole a zacne: a to ešte nechodi? Už by mal. A ty ešte máš plienku? Už si veľký už nemôžeš nosiť plienky.
Vtedy mám dosť. A to keď bol maličký, rozumej 4 mesiace, mala som mu dávať kôrku z chleba a kostičky z kuracích stehien , aby sa mu rýchlejšie prerezali zuby 🙈
Ak je to len nejaký internetový vtip, fajn niekto ma zmysel pre humor, ak niekto takto aj reálne odpovedá je to otras a som rada, že takú arogantnú osobu som ešte nestretla.
Zaujímavé je, ake sú mnohé ženy precitlivelé fakt už aj na úplne normálne otázky, ktoré ľudia kladú, keď sa chcú prihovorit či nadviazať konverzáciu, na druhej strane nemajú problém ísť donekonečna rozoberať tie iste otázky s úplne neznámymi osobami niekde na anonymné internetové fórum
naozaj ide o situaciu a pytajuceho sa ... stavaju sa pripady, ked nie blizky / relativne cudzi ludia, len obycajni znami sa pytaju az prilis osobne a intimne veci. riesia, preco zena ne/dojci, zdravotny stav, spravanie dietata. je to tym, ze zijeme internetovu otvorenu dobu, ked ludia exhibuju na socialnych sietach. preto ini nejako nemyslia, ze nie kazdy ma potrebu zdielat taketo intimnosti s celym svetom.
@ukulela myslim, ze si to vystihla...vlastne mi nevadi specificka otazka, ale skor ze sa mi prihovara denne 20 cudzich ludi....doslova od susedy, cez nezname babicky v autobuse, az po opitych bezdomovcov...a som niekedy nevludna, lebo mam dve deti a nechcem sa rozpravat o ich plienkach, nemam na to cas :D a uz uplne "no go" je ked ich chcu cudzi chytat, alebo sa len pozriet, ci naozaj spia 🙈

@janinah tak ono to hrozne záleží kto sa ta pýta... Keď si medzi kamarátkami alebo pri rodine tak sa potešíš záujmu aj sama sa pochváliš aké robí tvoje dieťa pokroky... Ale keď sa ta vypytujú cudzí ľudia na ulici, ktorých to vlastne ani nezaujíma len hľadajú, o čom by pletkovali, tak asi nebudem milucka a usmiata od ucha k uchu... Je to hrozne individuálne všetko... Ale ver mi, je lepšie keď sa radšej niektorí ľudia ani nezaujímajú než aby ta prepierali...😊