icon

Tiež sa nemôžete v noci hýbať pri spánku, aby ste nebudili bábätká?

16. apr 2022

Aj vaše malinké deti sa budia na každý jeden pohyb v posteli?
Prve dieťa som mala velmi citlivé (zvuky,pohyby), prešlo to až po 2,5 roku. Odvtedy ma tvrdý spánok a prespí ozaj hocičo. Prvé mesiace som spávala celé noci bez pohybu, všetko ma bolelo, ale vybrala som si spánok ako pohnutie rukou/nohou či zakrytie paplonom. Ostalo mi to dlho, aj keď sme nespali v jednej izbe. Podvedome sa hýbem veľmi málo a vnímam keď sa aj pretacam/otáčam. Zväčša zaspávam odvtedy v jednej polohe a zobudím sa v rovnakej s tým, že sa pretocim a opäť spím len tak. Zlepšilo sa to oveľa časom, ale už to nie je spánok ako pred deťmi.

Druhé dieťa bolo lepšie avšak čím mesiace pribúdajú, tým to začína byť rovnaké. Dnešnú noc som sa zobudila s tým, že ma bolí chrbát a minútu som váhala, že sa otočím z chrbta na bok. Pretocila, zobudila som dieťatko a opäť sa dostávam do štádia, že sa v noci zobudím a rozmýšľam, či sa mi oplatí pohnúť.
Zaujíma ma, či mám len ja také citlivé deti alebo je to prirodzené pre všetky.

Strana
z2
autor
17. apr 2022

@elizabet173 kriste chápeš že toto mám len v noci? Aj mne cez deň spí pri ruchu a kriku druhého dieťaťa, periem aj varím. Chystáš sa slov tam, kde netreba a snažíš sa riešiť to, čo nepoznáš. Okey, tebe to deti nerobili. Diky za info, to mi stačí 😀
Ja som sa nepýtala na rady, iba či to robia aj iné deti.

autor
17. apr 2022

@tiika tak sme na Tom rovnako jak píšeš, ja som mala hentak staršie dietatko a prešlo to až v 2.5r. môžem upratovať aj izbu a nezobudí sa keď spí 😀
Druhé dieťatko kojene, stvornozkuje, 6mesiacov má a začalo to pred mesiacom. Spí na manželskej v strede, dovtedy problém nemá ani cez deň. Jedná sa len o tu noc, prvú hodinu až dve večer je oka, potom je to ako píšeš a nadránom najhoršie 😀 viem že rada nie je, ale teda nie sú moje deti iba ,,divne,, 😀 nevedela som čo si myslieť. Pri prvom dieťati si vravím, je také oka 😀 ale druhé bábo mi došlo či to nie je normálne u detí aj 😀 a asi aj je u niektorich

viestta
Odpoveď bola odstránená
elizabet173
Autor odpoveď zmazal
tiika
17. apr 2022

Určite nie si sama a tvoje deti jedine. Áno, každá mama je iná, dieťa je iné, ale aj to, či je nosené, dojčené, spi spolu s rodičmi v posteli, nemá cumlík alebo naopak pije UM, spi v postieľke s cumlíkom, je separované od malička v kočíku, hra rolu. Tie prvé deti sa mi zdajú citlivejšie, viac potrebujú cítiť blízku osobu, áno je to unavenejšie, no som presvedčená, že aj prirodzenejšie a správnejšie.
Moja v kočíku, v autosedačke ani sama v postieľke nezaspi. Iné deti si možno zvykli byt samé, podudlat cumel, upokojiť sa samé, v postieľke prespať celú noc. Ale možno budu neskôr napĺňať všetky tieto deti svoje potreby inak a rozdielne.

Ešte ma napadlo.. vraj dieťatko potrebuje nadobudnut pocit istoty, bezpečia, blízkosti a to najmä v noci. Potom by sa mal spánok zlepšiť…. to je však asi dlhší časový horizont.

ak 6m stvornozkuje (celkom skoro), ma určite kopec zážitkov, otvoril sa mu nový svet, môže byt v noci nepokojnejsie, citlivejšie na zvuky

Môžeš tiež skúsiť:
- vymeniť postel za menej vŕzgajúcu
- dat do postele vankus na kojenie/vankus s pamäťovou penou
- ako sa dieťatko nakoji a “odpojí”, v tom okamžiku sa tiež rýchlo pohodlne uvelebit (u mna zatiaľ najviac funguje i keď nie na sto%)

len_nig
17. apr 2022

No u nás to takto veru ozaj nie je 😁 ani aj to neviem predstaviť byť takto otrokom vo vlastnom dome 😬 normálne sa hýbem, aj na wecko idem, aj pes tu cupita a dieťa sa na to nebudi.

Strana
z2