icon

Tretie dieťa rýchlo po druhom - nevýhody?

4. apr 2020

Ahojte, zacnem trochu zo sirsia, aby som Vam situaciu objasnila. Mam jedno skoro 3r dievcatko, povahy trocha upistanej, nechodi este do skolky, trocha ziali, puta pozornost. Druhe dievcatko ma skoro 6m, je uplne pohodickove, v noci pekne spinka, zatial ale nema zuby 🙂 S muzom by sme chceli niekedy tretie dieta, nemyslela som, ze to na mna pride takto skoro, sama sebe sa cudujem, co vymyslam, ved su chvile, ked to ani s dvomi nezvladam 🙂 prosim odhovorte ma, robit si dieta takto skoro 🙂 co vsetko strasne moze este prist pri vychove tychto mojich dievcat? Proste co ja viem, napiste mi, pojdu jej zuby, nebude cele noci spat a ty budes vycerpana zgrcana z tehotenstva. Alebo druhe bude uplakane, atd. Proste chcem pocut vyslovene katastroficke scenare, nech sa uvedomim. Povodne som chcela tretie dieta, az ked budu obidve starsie do skolky chodit. Dakujem za Vase postrehy 🙂

Strana
z2
diewcatqoo
4. apr 2020

Ja osobne by som do toho cielene nikdy nesla. Mam velmi narocne prve dieta, ktore sa prve dva roky kazdu noc budilo co hodinu, cez den nespalo, ja jak zombie. Nespalo, nejedlo, furt len plakalo, kazdy jeden zub s vysokymi teplotami a hnackou, od narodenia strasny ekzem na celom tele, zistili sa mu rozne intolerancie, mal problemy s vyprazdnovanim, bolestou bruska... a uvazujem, ci kvoli tomu vsetkemu ist vobec do druheho dietata. Ak by som mala mat tri deti takto hned po sebe, asi by som uz visela. Ale nie.. ak by sa zadarilo, budis, zvladli by sme, museli by sme zvladnut. Ale cielene nie. A obzvlast nie teraz, ked je situacia vo svete taka, aka je.

ovaaa
4. apr 2020

Pockala by som. Prve bude v skolke, druhe ked porodim pojde akurat do skolky. Vychadzalo by mi to tak za 1,5- 2 r.

juliet86
4. apr 2020

no... moja segra mala tretie ked druhe malo dva a polm dlho vahala ale isla do toho. tretie ma polroka a je spokojna. ona mi to cele vies ako vysvetlovala? ze proste zena citit ze ci uz je jej rodina kompletna alebo nie. to si zodpovedzte s muzom. mam pre teba ale aj zly scenar. kamoska chcela trrtie dieta. ale v 20tom tyzdni mi nasli extremne vaznu vybinovu chybu de facto nemalo mozog... musela ist na potrat.... mali sme kavu rok po tom co sa to stalo a ked som sa jej spytala ci hovidela tak sa rozplakala priamo na kave po rokum ze jej synovia stale spominaju ze mali mat braceka.... a ona by chcela dalsie babo nech ju kvazi opravi zacely ranu ale jej muz zjavne nie takze.... rozne scenare. a mat dietatko je risk vzdy

luccija
4. apr 2020

Že ďalšie dve odstavis na druhú koľaj.Kam sa tak ponahlas?ak Ťa nesuri vek počkaj 2,3 roky to staršia bude chodiť do školy, mladšia v škôlke nachyta choroby a možno na ideu o 3 dieťati po 6 doma aj s radosťou zabudneš😂To, že teraz máš doma 3 r, ktoré sa prehra, malinké je dobré kde položis, tam som je terajsia situácia.O rok bude možno doma peklo.Ked menšie dieťa bude plnohodnotný clen rodiny bude jej brat veci, robiť si zle.

rybkoava
4. apr 2020

Deti milujem, no kým som nemala žiadne, chcela som dve. Keď som sa stala mamou zistila, som že veľa veci je inak ako som si predstavovala. Do troch rokov som nevedela čo je spánok. Padala som na hubu od vyčerpania. Potom zase trebalo všetko zorganizovať. Ja s mužom do práce, dieťa do škôlky, po 12 hodinovej smene som často preň utekala ku našim. V tom čase sme zvažovali druhé. Nakoniec sme to nechali tak, veď nato aby sme boli šťastní nemusíme mať plný dom deti. V tomto období si uvedomujem, že naše rozhodnutie bolo správne. Aj keď väčšina ľudí je doma, my nie. Takže nastal opäť kolotoč, ako všetko zorganizovať, aby sme to zvládli a ešte popritom učenie... Ale zas na druhej strane dieťa sme plánovali. Bolo to neskutočne keď som zistila, že som tehotná, takže ja som zato aby mali ľudia keď po nich túžia...

luccija
4. apr 2020

@rybkoava asi tak.Mne sa zdalo všetko ťažké, komplikovane, chcela som sa venovať dcere, potom už škola, muž stále na služobných cestách a zostala som pri jednom, tak som to cítila.

marci77
4. apr 2020

ano, 2roky je idealny rozostup medzi detmi, pockajte este, kym starsia aj mladsia trochu podrastu

777januska777
4. apr 2020

Ja by som sa zamerala aj na teba, tehotenstvo po takej krátkej dobe je veľmi rizikové. Telo by malo mať čas sa zotaviť aspoň rok po pôrode. Lebo to nie je sranda pre telo taká záťaž.

dextella14
4. apr 2020

@luccija ja to tak tiez citim.. kazdy mi hovori, ze to malej nemozme urobit, jedinacik... ale ja som bola zoez velmi dlho jedinacik a nikdy som necitila tuzbu po surodencovi.
Milujem moje dieta, absolutne naplno sa mu venujem, budem s nou doma 3 roky.. ale zaroven sa uz tesim do roboty, mam karierne plany, tesim sa ze zase budeme moct trochu cestovat, turistikovat.. ked si predstavim ze by som mala byt dalsie 3 roky doma, tak mi je nevolno. Ale ja som taka.. ze na druhej strane by som napr dieta nevedela dat do jasiel

janickacrazy
4. apr 2020

no vieš, teraz chceš tretie, lebo prvé máš celkom dobré a druhé je zlatíčko maličké a dobručké, kludnučké a veľa spinká, no ked teraz otehotnieš, tak o pol roka može byť situácia úplne iná, ty tehotná, bude ti zle, bude ťa bolieť chrbát z nosenia detí, budeš nervózna ako pes, malé zlatíčko začne behať ako drak, ty za nou celý den, staršiu ti nezoberú do školky a ty budeš na porážku, potom sa ti narodí malý urevanec, ktorý nebude vobec dobručký a kludnučký, ale bude stále vyžadovať tvoju pozornosť, do toho 2 staršie deti sa začnú naťahovať o hračky, no za mna určite nie, ja by som počkala minimálne 2-3 roky, kam sa vlastne ponáhľaš?

macekovam
4. apr 2020

Podľa mňa najhoršie co sa môže stať je ze popri starostlivosti o malé deti nebudeš mať dostatok času venovať sa najstaršej.. Lebo veď..,, ona je už veľká.. A utečie tak dosť možno aj 3 roky a mohlo by ta to časom mrziet

janinah
4. apr 2020

na odhovorenie stačí jediné slovo a ak máš zdravý sedliacky rozum,tak ti to bude stačiť.....korona

sunny8
4. apr 2020

No hmm mi motivácia nemať ďalšie dieťa keď máš tak malé napriklad - korona - prepúšťanie z práce - ťažkosti s návštevou dr ..

petra2019
4. apr 2020

A prečo by si sa nechala odhovarat... Veď je to tvoj život tvoje deti tvoja rodina... Každý tu robí bububu malý urevanec?! Vážne?! To takto vidíte svoje deti? Ze sú to mali urevani diabli, ktorí vám zničili životy? Hrôza... Ja mám doma 4m dcérku je to poklad aj keď ma svoje nálady ale s manželom ideme naplno.. Vôbec neriešim co bude o rok možno to bude naozaj hrozné ale nikdy by som nelutovala ze mám dve deti hneď po sebe... Vždy je to len obdobie.. Deti vyrastú a ty ani nebudeš vedieť ze boli aj nejaké časy keď si si chcela trhať vlasy... Takže za mňa keď to cítiš choď do toho...

janickacrazy
4. apr 2020

@petra2019 a tebe kto stúpil na otlak? 😖

petra2019
4. apr 2020

@janickacrazy no najviac asi ty. 👋🏻

janickacrazy
4. apr 2020

@petra2019 chcela odradiť, tak som ju odradila, tak sa skludni láskavo

petra2019
4. apr 2020

@janickacrazy ja som kľudná až až.. 🙃

dzina007
4. apr 2020

Mame skupinu mamicky s rocnym rozdielom deticiek. Tam sa pytaj. Tam su mamicky s realnymi skusenostami.
Niekto kto nezazil deti s rocnym rozdielom ti moc neporadi lebo nevie ake to je moze sa len a len domnievat. A uz vobec nemoze ti niekto radit kto ma jedno dieta ze ake je to mat deti tri.

lujza123
4. apr 2020

No keby otehotnies teraz tak rodis v decembri a nemusela by si byt na vianoce doma 😂😂😂
Pozri keď ste rozhodnutý mat tri deti a teraz cítiš že je ta správna doba chod do toho.
Nech je dieťa akokoľvek upistane 3 nasobna mama je už tak odolná voči kriku že to zvládne a nestresuje toľko ako pri prvom. A podla mna menší vekovy rozdiel je lepší pre decka.

zuzi0911
4. apr 2020

Mam 2 dievčatá. S rozdielom 20 mesiacov. Obe boli veľmi uplakane, nespave a podobne. Každopádne by som to nemenila. Úprimne neplánovane sú obidve a byť na tvojom mieste ak si rozhodnutá ja by som do toho išla.
Lebo ja by som ešte chcela aj nechcela. Uz mam svoj veget, pohodu a ťažko by sa mi vracalo do bábätkovského kolobehu. Takže aj som rada, že obe prišli ako prišli. Lebo by som mala snáď jedináčika 😀
Teraz si už zabehnúta, bude to náročné ale zvládnuť sa to určite dá.

autor
4. apr 2020

Prve dieta som mala narocne uplakane nespave, teraz je uz nastastie fajn, takze toho sa realne obavam, ze ci by som to zvladla znova pri 2 detoch. Starsej sa snazim venovat, jasne ze to nie je na 100%, ale pomahaju mi aj rodicia, samozrejme neda sa zarucit, ci tu vzdy budu na vypomoc, takze na to sa asi spoliehat nemozem. Tato tuzba mi prisla asi aj vdaka korone, ze sme teraz vsetci spolu doma a som stastna, ked sme ako rodina tolko spolu. Finacne sa nastastie neobavam, mame aj dom bez hypoteky, asi aj to mi dodava istotu v tychto casoch. Mozno za zmienku je aj, ze manzel ma skoro 50r, ale tak fyzicky je ako 30tnik, aj ked clovek nikdy nevie, co sa moze stat zajtra. Ja som mladsia, fyzicky ako tak na tom dobre, aj ked poslede tehotenstvo mi dalo viac zabrat. Dobra poznamka bola aj o tom, ze nemusi byt babatko zdrave, mam urcite geneticke zle preddispozicie 1:10. Takze vela toho vravi za, ale aj proti

adalmba
4. apr 2020

Ja mám presne 2 ročné dvojčatá chlapcov. Už rok skúšame a čakáme na 3tie. Chceme 4 deti. Môj názor,, ak to obaja tak cítite, že teraz je ten správny čas, máte na to prostriedky nečakajte,, . Nikde nie je napísané že sa to podarí hneď. Potom to už nemusí ísť tak ľahko. Držím palce, nech sa rozhodnete akokoľvek. ❤️

zuzka1117
4. apr 2020

A manžel by ešte chcel v takom veku?

autor
4. apr 2020

@zuzka1117 ano praveze velmi, on by kludne aj dalsie 2, ale neni to ziadny kollar 🙂

janickacrazy
4. apr 2020

a manžel kde pracuje? nebojíš sa, že príde o prácu? teraz veľa firiem možno aj skrachuje, všade sa prepúšťa

cammille
4. apr 2020

Ja som bola v podobnej situacii, akurat ze to bolo stvrte dietatko kratko po tretom😊 ked som otehotnela, prvy mal 5r, druhy 2,5r a tretia 6m...prvy rok bol velmi narocny, minimum spanku, ale potom sa to znormalizovalo a mame este dalsie 2 deticky😊 ale teda za mna idealny rozostup je cca 2-2,5r..
Nepytaj sa cudzich zien, kazda sme ina, pre niektoru je vela uz jedno dieta, ina je stastna so 6😊 kazda mame ine vnutorne nastavenie, priority, ocakavania od zivota, ine moznosti a podmienky...
Ak sa na to citis, ste zdravotne a finacne ok, a ratas s tym, ze budu aj tazsie chvile, a napriek tomu ta to neodradi...tak chodte do toho😊

autor
Autor odpoveď zmazal
ivangeline
4. apr 2020

Mám 2 po sebe, nechtiac vyšlo, jedno má rok a 3m a druhé 2m... Prvé je kludas, pohodak, flegma, spachtos, vedela som, že ona bude iná..ale ona nevie sama vôbec zaspať, neskutočne plače, trvá to len pár minút a už mega rev a ťažko sa ukľudnuje, má koliky, zaberá všetko a nič...treba stále skúšať...a strašne smútim, že sa nemôžem venovať dostatočne prvému, ktorý troška žiarli a robí všetko možné zle, keď dojcim a nemôžem k nemu..a tá únava pri 2 deťoch, ked sa v noci budis 4x a niekedy od 2-3 vôbec nespíš, lebo sa vtedy pohynaju dieťaťu čreva a len sa krúti... Malý mal tie isté problémy ale vedeli sme časom presne, čo zaberá a vôbec tak neplakal a noci boli kľudne....Nebyt muža doma, asi to nepredycham a budem v depke...Je krásna, zlatá, vysmiata, rýchlo sa vyvíja ale je s ňou námaha...

autor
4. apr 2020

Dakujem Vam, budem si citat Vase komenty minimalne do septembra, nech troska vydrzime, aby sme videli ako sa tato situacia s koronou vyvinie. Predsa len by som nechcela v tejto situacii zostat nahodou niekde v nemocnici, aj ked treba mysliet pozitivne. Dame tomu este troska casu 🙂

Strana
z2