icon

Varíte do zásoby alebo každý den čerstvé?

lumimi
18. feb 2011

Všade čítam že by mali dostat deti čerstvé a že to sa nesmie zohrievat, nemalo by sa mrazit, ale je trošku unavne varit kazdý den také pidi porcie. Aké máte skusenosti?

benne
18. feb 2011

Mne to príde, že uvariť mrkvu a zemiak je menej únavné, ako zmrazovať do 2 hodín od uvarenia, prípadne rýchlo nechať schladiť a do chladničky..
Neskôr som robila tak, že som varila také, aby som mohla malému odobrať v nesolenej verzii bez tuku ... 😉 a stalo sa, že bol malý hladný skôr, než som sa dopracovala k vareniu, tak dostal aj z predchádzajúceho dna, myslím, že občas to nevadí... a mala som niečo zmrazené, prípady núdze sa stávajú... 🙂

kisska
18. feb 2011

ja bezne varim na dva dni. A varila som tak od zaciatku davania prikrmov. Obcas sa mi sice stane, ze mala zlupne vsetko na jeden krat, ale uz dnes mam odhad. A ked sa mi nahodou podari uvarit na viac ako dva dni, tak davam do mrazaku... do 2 hodin od uvarenia je jedlo bud v mrazaku alebo v chladnicke. Uvarene maso pre malu mam vzdy v mrazaku naporcovane a len pridavam k zelenine, necham prevret a podavam. To si naozaj neviem predstavit, ako by som robila s cerstvym alebo mrazenym masom, aby to bolo bezpecne 😉
A teraz v zime casto pouzivam aj mrazenu zeleninu namiesto cerstvej, pride mi vhodnejsia nez povadnuta, dovazana a zle uskladnovana "cerstva".

kaktusik007
18. feb 2011

priznavam sa, nevarim denne a mam pravidelne porcie pre maleho pripravene v mrazaku 😉

ale ako sme starsi, tak tym castejsie varim nam dospelym polievku - typu ziadne korenie ani dochutenie, malemu vezmem masko a aj zeleninku odtial a potom to dochutim..... ale v drvivej vacsine to ten mrazak predsa len isti 😉

lucula73
18. feb 2011

lumini...ja som varila zo začiatku na jeden krát,potom som občas uvarila viac a jednu porciu odložila do mraziaku,nemala som s tým mrazením a rozmrazovaním žiaden problém..... 🙂 ,teraz varím tak,že odoberiem aj z nášho a nám potom ešte dochutím...ale my sme už mali rok 😉

bobocka
18. feb 2011

ja varim tak na 2 dni max.nemrazim uz hotove jedlo,ale varim povacsine z mrazenej zeleniny a z mrazeneho maska.sem tam dam vyzivu (ale to skor rybkavu,lebo rybu sa doma este sama bojim malemu spravit).ked bol misko mensi,tak som veru denne varila.ale potom som presla na varenie na 2 dni.napriek tomu,ze sa hovori,ze po roku mozu deticky pomaly jest to co dospeli,tak ja stale malemu varim osobitne a min do 2 rokov este aj budem 🙂 ja nase jedlo riadne dochucujem a take riadne korenene by som miskovi v ziadnom pripade nedala,takze varim osobitne 😉

mamkaivka
18. feb 2011

pidi porcie varím každý deň a vôbec ma to nezaťažuje veď som na materskej 😉 v mrazničke mám zabalené mini porcie mäsa z domáceho chovu bez hormónov, zeleninu používam tiež domácu bez dusičnanov 🙂

mija777
18. feb 2011

Ja vacsinou varim kazdy den (nieje to az take namahave 😝 ),len to uvarene masko mam naporcovane a uskladnene v mraznicke 😉

kdezee
18. feb 2011

asi do roka som varila kazdy den..teraz tak na dva tri dni 🙂

zuzana76
18. feb 2011

ja varim kazdy den aj pre nas aj pre drobca, nechuti nam jest to iste aj na druhy den, tak ale ked nahodou zostane, tak to zjeme, ale vacsinou mam odhad, ze navarim tolko, aby sme to za jeden den zjedli

happy8051
18. feb 2011

moja dcerka papa este len MM, ale planujem jej varit kazdy den cerstve...

fidka79
Odpoveď bola odstránená
mama.wolfka
19. feb 2011

varím na 2-3 dni, keď je viac, tak zamrazím, rovnako ja uvarené mäsko mám na porcie v mrazáku pripravené ... varené (aj poháriky) by sa malo zjesť do 48 hodín a to vychádza aj na 3 dni ... takže v tom nevidím nič zlé ...
samozrejme by sa dalo aj ideálnejšie, každý deň čerstvé, ale tak zasa sú aj horšie prešľapy, takže toto považujem za OK 😉

usiko
19. feb 2011

joj baby, trochu od veci, trochu k veci...chystame sa na prve prikrmy, mame uz 4 mesiace a sme na UM....chcela by som aj ja do zasoby obcas robit...ako to potom rozmrazujete? ako maso? ako zeleninku? pridajte prosim aj takuto poznamku,,,,,dakujem

kitchima
19. feb 2011

kazdy den cerstve pre deti. raz sa nam podarilo zo zamrazeneho mäsa dostat salmonelu, takze mam k tomu respekt 😅

stvura
Odpoveď bola odstránená
juliagregor
19. feb 2011

prvé príkrmy som varila každý deň čerstvé, ved to je 30 minutová záležitosť...
a čerstvé vždy lepšie chutí 😉

ani3012
19. feb 2011

@juliagregor ja práve naopak 😀 zo začiatku som zamrazovala,lebo toho toľko nepojedla a varila som zvlášť pre ňu
Teraz už nezamrazujem,veď varím pre celú rodinku ..ak sa stane ,že navarím toho veľa,tak aj zamrazím 😉

mmaattuuss
19. feb 2011

Ja som pocula nazor jednej pediatricky, ze vraj pre male dieta sa moze kludne navarit aj na dva alebo tri dni, dat do chladnicky, aby potom stale nevyzadovalo cerstvu stravu. Ja som zo zaciatku vzdy varila cerstve, potom postupne tak na dva dni, tri sa mi uz zdalo vela, aby strava nebola jednotvarna no a teraz varim skoro vsetko uz tak, ze co mame my, to ma aj maly, len mu to pred dochutenim oddelim.

skeblicka77
19. feb 2011

ahoj, ja varim bezne pre maleho na 2-3 dni, to davam do chladnicky a este mam v malych kockach uvarenu, rozmixovanu a zamrazenu brokolicu a to mam na dlhsie...to pridavam, ked nahodou nemam uvarenu inu zeleninu, trebars k ryzi alebo mu to zamiesam do zemiakov...

zuzanockamt
19. feb 2011

ja varim kazdy den cerstve a vobec to teda nie je mala porcia 😀 ... zje cca 200 ml

pia22
19. feb 2011

Od zaciatku zamrazujem a zamrazene zasoby vzdy miniem do tyzdna. Varim malemu cca 2x tyzdenne😉

exupery
19. feb 2011

Navarim rozne dobroty na tyzden,dam do mrazaku do VIA poharikov,napisem co kde je a potom len vytahujem 🙂