Varujú babka s dedkom vaše 15 mesačné deti?
Chcem sa vas spytat, varuju niekedy vasi rodicia vase deti/dieta? Myslim tak, ze si ho vypytaju, ze by ho radi mali a je u nich aj cez noc? Ze si mozete aspon trosku oddychnut? 🙂
jaj tak u nas nehrozi kojila som starsieho do 13mesiacov ale prv ykrat spal az ked mal nejak 2roky ani si ho nepytali a on taky naviazany na nas lebo babky a dedkovia moc casto ich nevidel byvame od nich 45km to j eako na druhom konci zemegule ☹asi takto a teraz ma vyse3 roky a spal tam asi 5x...ja osobne neviem 15mesacne by som asi nedala aleto je moj nazor napriklad uz druheho co mam ma 14mesiacov a keby som ho nekojila maximalne by som ho dala cez den babke ale neviem ci na vikend..ale to je nazor ...
Jasné, treba dať. Jednak ty si oddýchneš, starí rodičia sa potešia. A že bude drobec u nich plakať? No a? Treba si podľa mňa zapamätať jednu vec: naši rodičia predsa (aj keď sa tomu teraz čudujeme) vychovali nás. Starali sa o nás, aj keď sme boli malí. Takže nejaké tie skúsenosti s deťmi určite majú 🙂 Jedna poriadna stará mama si predsa musí poradiť s vrieskajúcim dieťaťom. Rozprávka, sladkosť navyše, nosenie na rukách, rozmaznávanie. My mamy nad tým prevraciame očami, ale spomeňme si, ako sme milovali svojich starých rodičov a ich rozmaznávanie. Takže záver je taký: treba skúsiť. Jednu noc. Drobec možno bude plakať a možno nie, bude sa mu páčiť. Nerobme svoje deti závislé na nás rodičoch, zle sa to odúča potom...
jasne, Dominicka uz polrocna bola s babkou a dedkom vecer sama bez nas, ale boli u nas a dali ju spat normalne do svojej postielky....a chodi k nim kedykolvek, len vyjde z domu a uz je tam, mame spolocny dvor 😀 😀 😀
@lucka1987 zalezi uz len od personalu, ci ta tam s dietatom pustia.....minule som s mm nakupovala, deti boli tiez kvoli tomu u babky a druha mamicka mala dieta v kosiku posadene a kludne nakupovala...
aj na nete som nasla, ze zalezi hlavne od personalu, ci pusti alebo nie...
maly ma 16 mesiacov a este nebol na noc ani u jedných starích rodicov...a popravde ani nemam v umysle s niecim takým tak skoro zacat..maly je este aj v noci kojený..ale aj bez toho..neviem či by to bol pre mna odych ked by som nemala pri sebe svoje dieta, aj ked viem, ze starí rodičia by ho isto ustrazili..ale predsa...dieta mam preto, ze ho chcem mat pri sebe,a nie preto, aby som ho uz v tak skorom veku davala na vikendy prec....ze aby som si odýchla..no to nie 😠
chcem len podotknúť k tým názorom,že naši rodičia vychovali nás,tak prečo by sme sa báli nechať im naše deti,že vtedy mali naši rodičia o 30 rokov menej.... inak súhlasím s názormi,že keď starkí chcú,nech sa starajú,keď sa dieťa s nimi cíti dobre....ale treba brať do úvahy aj ich vek,teda tých starších.....moja mama má 55,pracuje a často stráži synovcov, býva s nimi v jednej domácnosti a proste býva z toho unavená.... a inak sa behá za deckom v 20tke a inak v 50tke....
Moja mamka s ockom si bravaju malu od cca roka, mozno aj skor a este nikdy sa nestalo ze by plakala.pekne ju dala o 21hod spinkat a spinkala az do rana cca 7-8hod.moja mamka ma 42r.takze sa nebojim ze by nieco nezvladla.Aj svokra s ktorou byvame je niekedy snou sama doma a uplne v pohode 🙂 a teraz si mala zacina tak zvikat ze ked pride babka s dedkom uteka do skrine,zobere capicu,zdrapi ich za ruku a povie papa a uteka snimi knim 🙂 ,nasi si ju strasne radi bravaju a vobec im to nezakazujem.
Nasi maleho varuju,ale len ked ich poprosim,lebo idem do prace alebo ideme s drahym niekam von. sami si ho nejak moc nepytaju,ale tym nechcem tvrdit ze mi nepomahaju su uzasni, vzdy radi postrazia,ale cez noc este nie. to by som ani ja nechcela aj ked nekojim.
Moja dcérka bola poprvýkrát s babkou, keď mala 5 mesiacov, aj to u nás doma. Boli sme s manželom na svadbe, ale keďže som malú kojila, tak som bola celú svadbu strašne nervózna, že malá mi doma plače. Ja som bola totižto zvyknutá, že papáme každé dve hodiny. Každých 15 minút som mamine volala, že či už je hore. No a ona splala . Nakoniec som to aj tak nevydržala a išla domov, no a Lucinka sa zobudila až o 2 hodiny, po tom, čo som prišla.
Chcem tým len povedať, že ja som mala väčší stres z odlúčenia, než moja malá. 🙂))
Dnes má už dva roky a aj polročnú sestričku. S varovaním nie je problém, babka prebalí, okúpe, nakrmi, uspí, hrá sa, plne jej dôverujem, veľmi jej za to ďakujem a vážim si to
Moja je tiež zvyknutá na prijímačky keď som išla na výšku teraz v marci bola u našich, keď som bola včera na kožnom v inom meste tak bola u svokrovcov a v pohode rada je s nimmi aj keď na noc by som ju nedala (v lete ale to bola malinká sme boli na svadbe ale to 5 minút od svokry 🙂 ale vrátili sme sa ku malej okolo trištvrte na jedenásť 🙂) ale na noc nie to by mi bolo smutno ona je taká moja mačička aj keď je na Sunári 🙂
@sirael aj mladsie ako 15 mesacne, nehovorim o svojom synovi lebo ten nechcel, ale o sestrinej malej, ta ma teraz 13 mesiacov a uz par mesiacov takto zvykne prespavat u babky (nasej mamy) vacsinou cez vikendy, uplne v pohode, noc prespi celu od 1. mesiaca, ani v noci mliecko nepapa, no problem 😉 prespava aj u nas, tiez cez vikend na jednu noc a je dobre, ze si takto pekne zvykla, aboslutne neprotestuje, naopak sa velmi tesi 🙂 rano ked sa zobudi ten jej pohlad... 😀 ze nas vidi 🙂
ja v tom nevidím problém, pokial aj dieťatko aj starí rodičia chcu....ja som moju malu davala babke spinkať už v 2 mesiacoch, kedže som sa učila na štátnice...babka bola u nas skoro stale aj cez den, tak ani malička nemala potom problem aj v noci. teraz -15m. už spava iba doma a so mnou, kedže babke sa zhoršil zdravotný stav a malu už tolko nepovaruje. ale i tak je všetko v poriadku a malej to ani v takom skorom veku neublížilo 🙂))
moji rodičia a moja babka áno, keď potrebujem niečo vybaviť, odbehnúť do mesta, keď sa ideme občas odreagovať s priateľom, teraz už malý prespí celú noc, max raz za noc sa zobudí na čaj, ale keď bol menší , tak sa budil každú chvíľu, akoby cítil, že nie som pri ňom
priateľovej mame by som ho nikdy nedala, raz ho bola kočíkovať, aj keď ho stále vypytuje, aj na pol dňa, ale proste jej ho nedám, nemáme dobrý vzťah od narodenia malého, nedôverujem jej....a ešte k tomu máme dom hneď vedľa nich 😠
No jasné asi od pol roka a to som ešte aj kojila,,,,a to sme boli na svadbách a pohodička.
Ked mala moja dcerka rok, mali sme moznost ist na 12dni do Kene... pre mne nepredstavitelne, pre moju mamu skvele... ona nas nahovorila, aby sme isli a dobre urobila... Mne bolo samozrejme strasne smutno, ale dcerke nic nechybalo... Inak obidve deti nam vedeli povarovat obidvoji rodicia od malinkateho malinka 😉
Nie lebo moja mamicka pracuje 🙂 a muzova mama radeji bez komentara 🙂 a hlavne muz by nase deti nedal...
Ale mam super kamosku a ta si bere na chatu nasho najstarsieho 🙂
Ale toto leto bude super lebo moja mamicka si bere dovcu na dva tyzdne 🙂
ja som svoje deti dlho dojčila tak som ich nikam na noc nedávala (deti zle spávali, zúbky a tak). ja chodím ku našim s detmi a su spokojné ked som tam aj ja. nasa bianka bola u starkej prvý krát na noc (mojej mame ked mala takmer 3 roky a ja som bola v pôrodnici). a svojej svokre by som nedala deti nikdy aj ked býva od nás len 15 minút, lebo sa o vnúčatá vôbec nezaujíma ani nezavolá ako sa majú 😠 dcérka by tam ani nechcela prespať. ak máš ale dobrý vztah s rodičmi, svokrou, a v nejakom nutnom prípade by som dieta nechala aj na noc, ak by bolo treba. ale podla svojich detí viem ze do 2 rokov sú detičky nalepené na svoje maminky 🙂
mne mamina pomaha tak ze pride k nam a aspon mi povozi maleho hodinku a ja sa mozem s ninkou pokojne vonku hrat...ked este nebol tadeasko na svete, tak mi ju vzdy v piatok zobrala na dve hodinky von a ja som si upratovala..ale nespala nikde inde ako doma...az ked som sla do porodnice, spala u mamy a musela som na treti den prist domov, lebo strasne plakala, aj 4 hodiny, nevedeli ju uspat..proste nikdy nebola bezo mna, nik iny ju neuspaval a ani tak skoro nebude... mama ma doteraz z toho nocne mory ako hrozne plakala a mala sa mi tiez potom asi 2 tyzdne budila v noci so strasnym placom a vykrikovala mama, mama...takze ju nedam, mozno ked bude starsia a zvladne to... je to sice teraz narocnejsie s dvomi, ale da sa to pekne zosuladit, aj ked niekedy je to o nervy... a svokra ozajstny zaujem nema, ta ma len reci...tej staci videit raz za dva tyzdne na hodinku, a to ju este musim aj obsluhovat...
Sarah bude mať tento mesiac 3 roky a doteraz nebola "na prázdninách". Bohužiaľ sme si ju nenaučili a teraz je to už ťažko. Asi pred pol rokom ju bola uspať moja mamina u nás doma. Bol to vraj súboj a chúďa nakoniec zaspala od vyčerpania, tak už to nebudem riskovať, kým sama nebude chcieť. Mladšiu by som si rada naučila, ale samozrejme kým kojím, tak je to nemožné.
áno, varujú ..... Natka ich zbožňuje, aj oni ju, niekedy nechce ísť ani domov. Aj tento víkend trávi u babky. Majú veľký dvor, záhradu, pieskovisko, doniesli sme tam aj trojkolku a keď je pekné počasie, tak ju nemôžu dostať dnu .... 🙂 . Je to ozaj obrovská pomoc, a som im za to veľmi vďačná .....
Dcerka spí u mých rodičů jednou za měsíc od 5 týdnů 🙂 V mámu mám bezvýhradní důvěru, mimo jiné i proto, že je sestřička na novorozeneckém oddělení, a malá je u nich naprosto spokojená, občas se jí ani nechce domů 🙂 Ale k jiné babičce bych ji na noc nedala 😀
Varovali, varuju a pomahaju od narodenia.. Prvy nocny spanok mimo domu bol cca v 7 mesiacoch.. Dnes ma mala 2,5 roka a je to bezne.. strasne sa tam tesi... Neviem si to vynachvalit.. je to k nezaplateniu taka pomoc.. A hlavne.. ak by sa nieco udialo preco nemozeme byt s nou, tak viem, ze u babky a dedka je o nu dobre postarane.. 😉
svokrovci si berú dcérku od rána a na večer ju vracajú, ale spáva u nich poobede, tak by isto zaspala aj v noci.. a moja mamina býva veľmi blízko nás, tá si zase malú bráva hneď ako príde z práce... takže sme s manželom dostatočne odpočinutí 😀 a nemáme potrebu ju dávať na noc spať inde, kedže si to zatial vyslovene nevyžiadala sama... ale ak by chcela nevidím v tom problém, ved by bola s našimi najbližšími, ktorím plne dôverujem 🙂
Ahoj 🙂
Pamatuju si tě z Januarovek 🙂 chodíš tam ještě? 🙂 já už moc ne...
Bohužel mám rodiče 400km daleko, takže mamka hlídat nemůže, i když by hrozně moc chtěla. A já bych taky byla ráda, ani ne tak kvůli sobě, jako kvůli Johance-děti potřebujou celou rodinu, ne jen mámu, tátu, sourozence...každý čen rodiny předá dítěti to své, kor prarodiče...a mně přijde líto, že o tohleto je Johanka ochuzena...jsem sice středobod jejího světa, protože jsem její máma, ale dítě potřebuje poznávat svět a vědět, že se pokaždé vrátí domů-za mámou a za tátou... 🙂 na noc bych ji ale dát nemohla, protože kojím a spí s námi v posteli...
Ja som skusila maleho nechat u babky min. rok(nasi mi chceli pomoct, nech si trochu oddychnem,doma mi zostala este 6mesacna dcera) mal nieco cez 3 roky a prespal tam tu noc, no druhy den dostal 40 "C horucku, co v zivote predtym ani potom nemal, tak som potom rychlo musela ist k nasim, co je 100 km.
A teraz sme boli na svadbe, tak sme nechali deti u nasich a bolo vsetko v poriadku, ale to urcite pomohlo, ze tam boli obaja spolu. Takze za vyskusanie nic nedas 🙂
PS: a este som zabudla napisat, ze cestujeme kazdy vikend aj k rodicom a svokrovcom, takze deti su zvyknute od mala na nich.

nasi si NIKDY moje deti nevypytali ani NIKDY neprisli ku mne povarovat, a to byvame v tom istom meste, navstevujeme sa casto, ale bezo mna u nich deti neboli ani par hodin vo dne, nieto este v noci... preco? ... odpoved jednoducha - uz su prilis stari na to, aby zvladali tak male dieta...