Varujú babka s dedkom vaše 15 mesačné deti?
Chcem sa vas spytat, varuju niekedy vasi rodicia vase deti/dieta? Myslim tak, ze si ho vypytaju, ze by ho radi mali a je u nich aj cez noc? Ze si mozete aspon trosku oddychnut? 🙂
Keby mohli varovat, tak varuju ☹ Moji rodicia pracuju a svokrovci su velmi daleko. Mne by pomohlo, keby keby mi ich niekto povaroval dve poobedia v tyzdni. Ked poziadam, tak povaruju, ale len tak nie ☹ Takze ked chcu stari rodicia (a mozu) povarovat vnucatka, treba to podporit.
pravidelne a preto,aby som ja mala od dieťaťa pokoj,tak to nie....ak som potrebovala niečo vybaviť,niekam ísť,tak áno....chodíme k nim často,ale len málokedy tam dieťa spalo bezo mňa a vo veku 15.mes. nikdy...záleží však aj od toho,nakoľko sú dedko s babkou "schopní" -zdravie.vek,okolnosti....
moji rodicia mi ho nikdy nevarovali za tie 3 roky, ano, sice obaja pracuju a vravia, ze su unaveni....ale obcas, fakt obcas by nam s mm prospel vikend, keby bol maly u starkych.... 😒 a to nasi byvaju 10 minut od nas....je mi z toho smutno, no viac sa to odzrkadluje na nasom zdrvi s mm.....lebo niekedy od vycerpania fakt nevladzeme (nakolo nemame dieta, kt. by sedelo a hralo sa)
to je otazka 🙂 niektore maminky su az precitlivene .... ved vasi rodicia tu nebudu vecne a ked dieta miluje svojich starych rodicov tak preco im v tom branit? ak tvrdi, ze mama je na prvom mieste, tak sama musi vediet ci ma svoju matku rada... Nikdy by som malej nebranila aby tam ostala na noc... a ked som chodila do skoly na 2 dni, tak aj 2 dni tam bola a to nemala ani nie rok...
Ved aj stari rodicia vedia dat plno lasky 😵 😵 😵
U nas je to tak, ze varuju len moji rodicia 🙂 svokrovci o nase deti nejavia zaujem ☹ ale nasi mavali dcerku od troch mesiacov tak na 2-3hodinky aspon raz do tyzdna...a ked sa nam narodil drobec / mame rozdiel 15mesiiacov/ tak u nich spavala kazdy piatok 😀 -kedze cez tyzden chodia do roboty 😀 a je tam taka spokojna, ze na druhy den chodi s placom domov lebo tam chce zostat 😎 maju uzasny vztah, vidime sa denne niekolko hodin- byvame 2domy od seba 😀 a kedykolvek mozu si drobcov beru, alebo sme u nich vsetci styria 🙂 maly u nich tiez uz spal ked mal 16mesiacov, ale to bolo len preto, ze mala mala teplotu, tak si zobrali jeho a odvtedy ho tam mala nechce pustit- lebo tam chce spat sama - len so starkou a starkym 😀 😀 😀 som im zato moc vdacna a tesim sa, ze maju taky super vztah!!!
kedže som otehotnela počas vysokej, a teraz si to dorábam, malého prastarká ho chodí strážiť s mojou mamou, čo sme si už aj zvykli, ale na víkend bol malý už pár krát aj u starkej (mužova mama) asi 2x, a napísala som jej zoznam, čo môže čo nie a pod. a zvládli to🙂
@sorciera24 a ja to tak mám s 2 deťmi. Babky radšej /obrazne povedané/ chodia po kozmetikách, kaderníčkach, univerzite 3.veku...a my sme vyčerpaní ako psi, začíname mať zdravotné problémy a spolu sme neboli vonku že ani nepamätám.
Šťastní to sú ludia ktorým niekto aspoň na víkend vezme dieťa a postráži ho..kto to tak máte, tešte sa.
Nasim hocikedy,bez problemov by som dala..skoda,ze byvaju tak daleko a ja este v noci dojcim,inak by tam boli bezne..🙂aj ja som bola s babkami rada..'🙂
my mame v tomto velke stastie, obidve strany su radi, ked tam nasa mala moze prespat a mozem sa na babky plne spolahnut 😉 A nase dietatko starych rodicov velmi lubi a je u nich spokojna. Prvykrat prespavala u nasich ked mala 13 mesiacov a nebolo prekazkou ani to, ze som ju este dojcila. Vecer som nadojcila, isla s mm domov a doobeda na druhy den som prisla doplnit davku mliecka 😉 A ano, sami si vnucku pytaju a chcu s nou stravit cas 🙂 stastna ja to zena 😎
podla mna je to uplne individualne, niektore dieta zvladne navstevu aj cez noc niektore nie. my sme mali obdobie okolo roka kedy bol starsi v pohode aj cez vikend u mojich rodicov a okolo 2 rokov nechcel byt nikde ani cez den. mladsi takisto v pol roku ho varovali cely vikend medzi 1-2 rokom tiez v pohode a teraz mal obdobie revania za mnou tak ho nikam nedavam. ale cez den v pohode varuju u babky kludne aj od rana do vecera a myslim ze keby zostali obaja na noc tak by nebol az taky problem. ono este zavisi u koho maju varovat, u mojich rodicov su uplne v pohode a u svokrovcov si neviem predstavit varovku na noc, mozno az neskor ked budu vacsi.
jasne, babka s dedkom su rovnako sucastou zivota nasich deti ako mamina a ocino 😉
najprv ich varovali len par hodin cez den..ale okolo roka uz nebol problem a mali ich aj na noc a uuuplne v pohode to zvladli, dokonca ked sme sa s mm vratili, ani si nas nevsimli a pokracovali v hre s dedkom 😎
takze ja osobne deti varovat davam aj na noc...samozrejme nezneuzivame to, ale ak treba, nemaju s tym problem ani deti ani babkovci 😵
Ja dôverujem len mojej mame, svokre by som malú nedala nikdy v živote, vlastne ona o ňu ani nemá záujem, naposledy ju svokrovci videli keď mala 7 mesiacov, škoda reči.
ak chceš aby bolo tvoje ideťa čo najsamostatnejšie tak ho daj.A ked bude staršie a maš dobrú kamošku krsnu tak davaj aj tam.Potom tvoje dieťe nebude mať problém isť do tabora alebo na vylet s niekym inym.Ja som to tak robila pri synovi a teraz nema s ničím problém.Samostatna jednotka a to ma 3 a pol roka.
nie ☹ odkedy máme aj synčeka tak sme nikde neboli s manželom vo dvojici (napr ples,zábava,večera nič, iba1x svatba aj to iba do 22hod kym malí vydržal).Teraz budeme mať tretie maličké 🙂 ,takže asi počkáme kym deti vyrastu a vtedy si budeme uživať vo dvojici 😀 ,alebo vtedy my budeme strážiť vnučatká 😀 .Ale závidim takych starych rodičov ktoré zbožnuju vnučatá 😉 .Je to velká pomoc.
My byvame s mojou maminou a bratovho maleho si bravame od jeho 6 mrsiacov aj na noc...ci uz my alebo mamina - teda jeho babka..maly je u nas takmer kazdy druhy vikend a vzdy ked potrebuju postrazir, tak si ho vezmeme...radi 🙂. Aj vcera som sla okolo jeho skolky a volam svagrinej ci maju nejaky program, alebo ho mozem vziat zo skolky...ze jasneee. A vratila som ho rodicom dnes o 16:00
Nie. A nie preto, že by som im nedôverovala, ale tak malé dieťa nevie slovami vyjadriť, ako sa cíti a to, že neplače ešte nemusí znamenať, že je v pohode. Počkala by som do veku (cca 3-4 roky), keď už dieťatko vie povedať, čo mu vadí a čo nie. Naozaj to nie je o rodičoch alebo starých rodičoch, ale schopnosti dieťatka komunikovať a pomenúvať svoje dobré/zlé pocity.
mne mamina pomaha odkedy sme dosli z Ba domov,maly mal vtady 3 mesiace.
A kedze byvame s rodicmi na jednom pozemku,tak stale bud mamka alebo ocko mi pomahaju
babina mi starsieho varovala od 7mesiacov ked som sa vratila do prace a manzel mal tiez dennu, bezne ho so sebou i teraz bravaju na chatu
tak moji a manzelovy rodicia byvame v jednom meste a dokonca svokrovci vedla v byte na jednej chodbe 😀 ...nikdy si nemuseli pytat deti na varovanie lebo casto sa vydame so vsetkymi rodicmy a ja som nemala problem povedat mame alebo testinej ci by mi nepostrazila deti lebo ideme tam alebo vybavit nieco 🙂 ..vacsinou je to fakt na chvilu ale stalo sa ze sme sli s manzelom na vikned prec a dieta spalo u rodicov..vzdy som sama popytala a vzdy mi radi pomohli 🙂
jasne. je im tam dobre. aj my si oddychneme. je to pre vsetky strany len a len fajn.
nie nechodia sice kojim ale aj keby nekojim nie,na navštevu chodia aj mi k nim ale spat by som nenechala malu mi nikto nikdy nevaroval a zatial som to ani nepotrebovala,teda 2x ju dedo kočikoval vonku ked spala cc 2h. ak to asi pred 2mesiacmi teraz ma 22mesiacov viem že malu miluju dali by jej všetko ja proste nemam taku doveru poznam našu rodinu mama strasne kriči ma taky hlas mala na to neni zviknuta fajčí v byte mi sme nefajciari dedo byva na ubytovni takže to sa neda ale chodi k nam na vykendy takže malu zabavi ak treba doma alebo na zahrade dke chodime vatčinov cez vykendy a ja si tam možem porobit čo treba 😀 😀možno ked bude vätčia a budem muset do prace a ak bude treba a muz nebude moct na par hodin ano.
moja mama si vypyta, ze doneste mi ju na tyzden a vyspite sa...ale kedze my sa vyspime dobre kazdu noc, tak netreba...ale ked ideme na dovolenku na tyzden a tak...tak sa o nu stara, teda mala je u nej...chodim trochu do pracea vtedy je s malou bud ona alebo svokra.....u svokry by som ju nenechala cez noc..ale to je tym ze je to svokra......odkedy sa mala narodila, na par hodin som chodila do prace, takze je od narodenia naucena k jednej babke, k druhej babke a nema problem..ani si nevsimne, ze sme odisli........a som tomu velmi rada🙂
Podla mna tiez zavisi hlavne od dietatka a stareho rodica - ich vztahu, ako sa "poznaju" (ine je, ked sa vidia raz za rok - obrazne povedane, ked byvaju daleko od seba, ze to dietatko ho asi vnima skor ako cudziu osobu a ine, ked sa vidia casto), ako sa znesu... 😀 No a potom dalsia vec je uz spominane nocne dojcenie, ak si mala na mysli aj nocne varovanie.
Nasa dcerka bude mat v juni 2 roky a na noc este sama nebola, pretoze ju este kojim (v noci sa budi 1x). Ale v pohode je od malinka so starymi rodicmi z jednej aj z druhej strany, ci uz ju kocikovali alebo strazili, ked sme potrebovali nieco vybavit alebo skratka "len tak" 🙂 Dokonca si spominam, ze ked mala cca nieco cez pol roka a boli sme u svokrovcov na navsteve (byvaju v inom meste, tak sa vidime tak cca raz za 2 mesiace, ale vzdy ideme minimalne na 3 - 5 dni), tak sme vecer, ked sme malu ulozili, sli s mm von a spiacu dcerku sme nechali so starkymi. Vratili sme sa tesne pred tym, ako sa zvykla v noci budievat na dojcenie. Zvladli to vsetci 😀 Dcerka spala, starki lezali a nacuvali, ci naozaj spi 😀 Takze odpovedam na otazku: Ano, varuju 😉
Samozrejme bez problémov 🙂 Zatiaĺ sme u svokrovcov,ale kedykoĺvek potrebujem malú nechať doma,neni problém a to isté moja mamina,aj teraz malá spí u nej 😎 Zavolá mi,či jej ju nedonesiem a každý mesiac tam spí tak 4x a skoro denno denne sme tam 😀 Nech si zvyká od mala 😉
Nie.. svokra ju postrazi minimalne v nevyhnutnych pripadoch (napriek tomu ze byvame v jednom dome.. ine vnucata kludne strazi, neviem..asi sa malej "boji", ze ju nezvladne..lebo radsej 2 "ine" aj na noc ako jedno moje dieta na par hodin 😝 ). Je to niekedy dost tazke, lebo nemam kedy ani upratat, kedze mm je 7 dni v tyzdni v praci. A nasi su daleko, ale ti by varovali skor 😉

..varujú..spokojnosť na obidvoch stranách.. 🙂 záleží od dieťaťa,ty si ho poznáš najlepšie a keď nevyskúšaš,vedieť nebudeš..