icon

Varujú babka s dedkom vaše 15 mesačné deti?

sirael
4. máj 2012

Chcem sa vas spytat, varuju niekedy vasi rodicia vase deti/dieta? Myslim tak, ze si ho vypytaju, ze by ho radi mali a je u nich aj cez noc? Ze si mozete aspon trosku oddychnut? 🙂

Strana
z4
tea333
4. máj 2012

moji svokrovci by mali maleho najradsej stale 😀 chodime k nim na 3 dni z tyzdna, maju skvely vztah. okolo tych 15 mesiacov uz sme ho nechali povarovat, kedze ho super poznaju a presne vedia co a ako, ale iba na par hodin, vacsinou tak 3 hodinky (kino, nakup, alebo ina aktivita vo dvojici) raz do tyzdna. ale ked sme u nich, tak maju maleho dost casu k dispozicii, chodia kocikovat, na zahradu a pod, uz sa stalo ze sme ho nechali aj 6 hodin, ale z toho 3 boli spanok 🙂 na noc by som dieta este nikde nenechala, ani na cely den.

stanislavao
4. máj 2012

nie. v noci urcite nie, ved by plakali deti. my sme prvy krat nechali Matuska {teraz ma 7 rokov} u babky {svokry} ked mal nieco vyse 3 roky a o pol 1 v noci isiel manzel cca 23 km pre neho, lebo plakal.
teraz ked budu prazdniny, tak ked bude Matusko na prazdninach u babky {mojej maminky} a bude tam chciet zostat aj Simonko {2,5 roka}, tak ho tam nechame. mozno bude ok, lebo tam bude aj Matusko. ale viem, ze ak by plakal, tak zavolaju a vieme ist v noci pre neho. 15 mesacne dieta je podla mna velmi male na to, aby ste ho nechavali u cudzich ludi spat, aj ked je to babka, dedko, teta, ujo, alebo akakolvek rodina - stale su to pre male dieta cudzi ludia, lebo len mama je dolezita.

nasta197
4. máj 2012

moji rodicia ho chcu castejšie na celý den ako mužovi... v poho ho dam ale na noc nie kojím ho a to by nebolo dobre ...

vierkasteffi
4. máj 2012

my ked ideme k babke tak maly spi z babkou v posteli 😀 😀 😀
na nás si ani nespomenie 😉

monyccka
4. máj 2012

Nasa este na noc od nas nebola. Ras spala s babkou u nas doma, ked som bola v nemocnici a manzel mal nocnu. Ale mimo domu bez nas este nespala. Ona by to istotne zvladla, ale ja by som z toho asi vela nemala ;) Ja si najlepsie oddychnem, ked spolu vypadneme niekam von, kde sa mala vylieta a ja si posedim, precitam clanok v casaku a popocuvam vtaciky ;)

alias313
4. máj 2012

No môj malý určite neplakal, neviem ako ine deti. Prvý krát spal pri starkej-svokre keď mal 3alebo 4 mesiace-isli sme na svadbu za svedkov-velka zabava to nebola kedze som stale na maleho myslela, ale museli a chceli sme tam byt 🙂...Keďže som nekojila starka vedela pripravit mliecko a vsetko bolo super-vtedy uz maly prespal celu noc. Potom u ocina-starkeho spal ked mal nieco cez pol roka-druha svadba a tiez bolo vsetko super. Zavisi to aj od dietatka, od toho ci mama koji,atd atd.Pri svokre ma maly postel a kedze byva v dome s velikanskou zahradou sme tam skoro stále. Teraz je už velky chodi do skolky a ked chce tak aj sam navrhne starkej ze si na druhy den donesie pyzamko a zostane pri nej spat 😀 Ty ako maminka by si to mala vycitit, ci je dietatko pripravene spat na noc pri starkych. Kamaratkej mala ma uz skoro tri roky a este u starkych nespala nikdy. A teraz kamaratka niekam odbehne z domu a mala je hotova za nou. Takže všetko s mierou a daj na svoj pocit 😉

winona24
4. máj 2012

ak nekojíš,malá je u babky a dedka spokojná ,nevidím v tom problém.... 😉

anibas
4. máj 2012

Keď tak veľmi chcú - treba dať !!!!

sisaha
4. máj 2012

ja som este malu nedala na noc a to uz bude mat tri roky. Hoci starí rodicia ju miluju, ale ona je mna naviazana. A tak nejak som skeptik. Nie raz som bola svedkom vonku, ked starý rodič kričal na dieta, ktore kocikoval. Naposledy vcera - asii 7 mesacne dieta si stiahlo šiltovku. A stara pani na to dievcatko zacala kricat, ze to nesmie robit...a to uz bola asi 30 m odo mna co som ju pocula...Oni si to mozno neuvedomuju...ale pre mna je to nepripustne..

chrumka
4. máj 2012

nasi si este maleho nepytali, ale ja v tom problem nevidim. Ked tam je malemu/malej dobre, tak aky problem. A predsa ta tvoji rodicia vychovali, tak preco by to nemali zvladnut aj u vnucata? 🙂

stvura
Odpoveď bola odstránená
michaella7
4. máj 2012

Naši varovali malého prvýkrát ked mal 9 mesiacov bolo to minulé leto a my s mm sme šli na chatu 🙂 nebol s ním vôbec žiaden problém,prespal im celú noc,neplakal bol úplné zlatý a babka povedala,že ho vždy vezme ked budeme chcieť 🙂 potom sme boli na svadbe a tiež bol s nimi 🙂 takže my s týmto problém nemám..síce iba sem-tam je s nimi,nemá s nimi vôbec problém..teraz sa už síce pýta kde sme ale v pohode vydrží aj s babkou 🙂 a tiež nám ho berú aj ráno,ked sa skôr zobudí aby sme si my mohli pospať...

montinka
4. máj 2012

ahoj no ja som dala malu spat k nasim ked mala skoro 15 mesiacov a zvladla to v pohode neplakala.podla mna ak nedojcis tak to nie je problem aspon vyskusas ci vydrzi cez noc u babky a dedka bez teba. u nas to bolo chvalabohu v poriadku a v 23 mesiacoch tam stravila tyzden kedze ja som bola v nemocnici. apropo nemocnica maly ma 21 mesiacov a tiez musel byt u nich tyzden bezo mna a bolo to prvykrat a zvladol bez placu. taaaakze vyskusaj a uvidis ak bude v noci plakat,tak to odlozis na neskor. 😉

andreah25
4. máj 2012

Náš malý spal prvýkrát u našich keď mal niečo cez tri mesiace - boli sme na plese, potom u svokrovcov - boli sme na svadbe, a bežne býva u našich alebo u svokrovcov na celý deň - najmä soboty alebo nedele, keď sedím v škole a MM pracuje alebo má jednoducho iné povinnosti. Občas sa stalo, že malý nečakane zaspal u našich skôr a tak sme ho už domov nebrali a ostal tam aj spať. Práve dnes je na celý deň u mojej tety a ja doma makám na štátnicových otázkach. Pokiaľ Ťa nezaväzuje kojenie, príp. iné trebárs zdravotné problémy malej tak prečo nie? Ja v tom nevidím žiaden problém a osobne v tom nevidím nič zlé. Jediné, čo mi na tom vždy vadí, že či jedna, alebo druhá strana často nedodržiavajú moje pokyny - čo a kedy jesť, kedy má ísť spať a pod. No našťastie malý už vie, že čo môže u babky/dedka, doma mu to neprejde. 😀 😀 😀

happy8051
4. máj 2012

ak dieta nie je dojcene a je na starkich zvyknute, nevidim problem. Natalka bude prvykrat bezomna ked pojdem do porodnice a dufam, ze to zvladne 🙂

lenka0283
4. máj 2012

nasa bola ked mala pol roka u mamy lebo sme mali vyrocie tak sme sa isli po dlhom case zabavit a teraz ju mava hocikedy ked chceme vypnut a troska sa odreagovat....nech si zvykne..teraz uplne bezproblemov tam spinka to tam pozna...nieje to casto ale sem tam preco nie 🙂

slimstar
4. máj 2012

ja im dieta dam, nevidim v tom ziadny problem. od roka a pol az dvoch rokov aj prespat. zalezi aj kolko maju rokov ti stari rodicia. moja mama je o 30 rokov starsia, takze tam nie je taky rozdiel u nej mi dieta nebolo nespokojne. praveze spi viac ako doma a viac ju poslucha. ja som u starych rodicov bola od 6 tej rano az do vecera do 18tej. bola som tam dobrovolne kedy som chcela /byvali sme na dedine, blizko/, nikdy nebol ziadny problem. naopak mali sme sa velmi radi a zanechali vo mne nenahraditelne spomienky, aj teraz na nich velmi spominam aj ked dedko uz nezije. 😢 podla mna aj tieto generacie vedia dat dietatu velmi vela praveze mi dali vela dobreho, naucila som sa hodnotam.
moji stari rodicia mali velke hospodarstvo zo zvieratami, tak som sa tam vela priucila 😉

kwetinka1
4. máj 2012

dieta starym rodicom bez problemov dam. ked ho poznaju nevidim v tom ziadny problem. po 3 mesiacoch sme ju nechavali cez den medzi kojeniami. Ked mala 6 mesiacov tak sme ju nechali u starych rodicov a mi sli napr. do kina. po roku uz bezne nechavame aj na noc a viac 🙂 mala je u nich skvela, oni si ju uzivaju a ked sa vratim, tak vidim, ze vsetci su spokojni 🙂
casto sa stretavam s problemom, ze deti zvladaju noc bez rodicov, ale matky nie....🙂 ja si myslim, ze ked je dieta dobre, tak si treba trosku povyrazit a zrelaxovat alebo zabavit sa....

luciferkax
4. máj 2012

Ak dieťatko nie je dojčené a u starých rodičov sa mu páči, tak ja nevidím problém. staršieho synčeka sme nechávali, kedy kolvek, bol párkrát aj na noc, teraz má štyri roky a na noc ostávať nechce, lebo chce spinkať pri mamke :D :D ale ked som bola v pôrodnici, nebol problém. Mladší synček má 15 mesiacov, no je na mna strašne naviazaný a ked ma chvílku envidí, tak plače.. navyše, kojím ho, a on chce cici často, takže to až tak jednoduché nie je... ale občas, ekd potrebujem nakúpiť, alebo porobiť, tak na hodinku ide aj on :D :D vyhraje sa, staršieho dávam kedykolvek aj na celý den, on sa teší, starý rodiča sa tešia, ja sa teším, tak prečo nie? D:

babullka1
4. máj 2012

@sirael ja davam maleho nasim pravidelne od 1.roku na cely vikend...chodi od piatku az do nedele a este ani raz za mnou neplakal....má s nimi skvely vztah,tesi sa vzdy na vikend,ze k nim pojde a ja osobne si tiez velmi oddychnem a este mam aj cas pre seba... mozno to niekto odsudi,ze ho tam nechavam 3 dni...no keby tam nehcel byt tak tam proste nejde a nevyzaduje si to... 😉

k_a_j_k_a
4. máj 2012

Ahoj, my davame deti od cca roka na cely vikend aj mojim rodicom, aj svokrovcom a aj manzelovej babke. do roka som kojila, tak preto od roka, i ked som uz od pol roka pocuvala, ze keby mi ich dokazali nakojit, tak ich chcu aj hned 😀. Najskor sme zacali od cca siedmeho mesiaca s vyletmi bez maminy na zopar hodin, kedy uz pekne papali aj prikrmy. Postupne sme to predlzovali. Je to super si takto oddychnut. I ked vacsinou nam deti straaaasne chybaju. Malokedy sa stane, ze sa pytame my, ci by si deti zobrali, skor si ich pytaju oni, alebo ked sme na navsteve, tak sa deti proste rozhodnu, ze ony domov nejdu 🙂.K svokrovcom chodievaju cez prazdniny (svokra je ucitelka), k nasim cez vikendy, k MM babke cez tyzden 🙂. Je ale pravda, ze ich na viacej ako tri dni (dve noci) a castejsie ako raz za dva tyzdne nechceme davat, lebo su potom nezvladnutelne. A zaviedli sme pravidlo "bud obe alebo ani jedna". 🙂

minewka
4. máj 2012

Jasné, bez problémov, svojim rodičom bezvýhradne dôverujem, vychovali 4 deti, sú pozorní, od narodenia sú súčasťou života našej dcéry, malá je na nich zvyknutá, výska, smeje sa, keď ich vidí.

Malá už pár krát takto s babkou a dedkom bola - úplne bez problémov,žiaden plač, krik, nič, starkí ju vedia dostatočne zaujať...V noci spiná krásne, nebudí sa.. 🙂 🙂 🙂 🙂

Som strašne rada, že to tak je, pretože do určitého veku sú chvíle so starými rodičmi nenahraditeľné.

pimpulienka
4. máj 2012

Dcerka ma 22 mesiacov a na noc ešte nebola. Ani sa nejak nechystam..Neviem ako by som to bez nej vydržala 😀 Rada si ju uživam, nepotrebujem si bez nej oddychovať. Večer, keď ide spinkať mam už aj pre seba.Babina, alebo svokra s ňou idu na poobedie von, alebo sa braju doma a ja si vybehnem, kde potrebujem. Na cely deň ju ešte nemali. Navyše pred spanim ešte 1x kojim..

mamutka
4. máj 2012

no ide o to, ci drobec nepreziva momentalne prve obdobie vzdoru, potom chudaci starki.... ci nekojis.... ci mas istotu, ze v noci vstanu a daju mlieko, ak zvykne pit, ci nemaju drzeho psika, ktory skoci do postele so zablatenymi nohami....... ale ak je vsetko OK a drobec krasne prespi noc a starkych lubi, skusila by som to. ale prvy krat by som sa snazila to urobit tak, ze by som mohla dojst pre dieta, ak by daco nastalo a bol by plac - potom by som to skusila asi az o nejakeho pol roka, ked dieta ktore na to zrele nebolo trochu podrastie.....

ichbinich
4. máj 2012

Moj syn bol (a je v noci) dojceny a prvy krat bol na noc u svokrovcov (ktorych pozna od narodenia, sme tam kazdy tyzden), ked mal 16 alebo 17 mesiacov. A to hned na dve noci. Nedalo sa inak.
Predym ho mavali po veceroch, ked sme sli na tanecnu alebo do kina, dala som im odsate mliecko, kym akceptoval flasku. Ked bol tie dve noci, nachystala som UM a flasku, ale razne im to odmietol. Ale to bolo jedno, lebo jedol ine. Noc bola "narocna", lebo sa casto budil, ale vedeli ho ukludnit. Mne bolo jasne, ze bude plakat, lebo v tom case cuckal mliecko aj 4 krat za noc. Ale plne im doverujem a vedela som, ze ho vedia ukludnit. Ja som sa obavala, ci sa neodstavi, ale ani nahodou. Ked som sa vratila, vrhol sa na mna. Ani vztah k nim to nenarusilo.
Teraz tam bol minuly vikend, boli sme na svadbe. Ledva nam dal pusu na rozlucku 😀 V noci sa zobudil iba raz, vsetko bez problemov. Doma zaspava tak, ze si da najprv mliecko a potom sa ku mne prituli. No a starka ma na neho inu fintu 😉
Ma ich strasne rad, aj oni jeho, a plne im doverujem. Jedina nevyhoda vtedy, ked ostal tie dve noci bola, ze som nestihala vymienat vlozky v podprsenke a stala som v sprche 2 krat za den na odstriekanie 😉

lucka1987
4. máj 2012

ano varuju . ked potrebujem ist do mesta na pol dna po uradoch ci na nakup do metra, kde male deti nemozu ...... a bol aj cez noc raz.. na silvestra.. a svokrovci sa onho starali velmi dobre... 😉 pripadne, ja idem na zahradu a tak sa odreagujem a svokra zatial strazi maleho . aspon si clovek prilezitostvne oddychne a dedko s babkou si uziju vnucika a aj drobec ma z toho radost lebo mu je pri nich dobre 😉

mihrimach
4. máj 2012

ano varuju a z radostou 😉

zebra41
4. máj 2012

jasne. uz daaaavno 🙂 aj ked ja sa ho snazim na noc nedavat. vzdy tak najneskor o polnoci sme doma. iba ho ulozia a v noci som tam uz ja. ale skor nebola prilezitost ist prec na noc. strazili by ho aj tak v pohode. a tesia sa z toho

sabiatko
4. máj 2012

nie, nevaruju, na vsetko som sama, este ze mi manzel pomaha, ked pride z roboty a cez vikendy.

annie13
4. máj 2012

nas maly tiez spal 1x ked mal cca 13 mesiacov a pohodicka, ale len u nasich k svokrovcom nechce, mala este nie, viac na mne lipne, ale ked si rozumie s Vasimi nevidim v tom problem,

Strana
z4