icon

Večerný spánok 6 mesačného chlapca

sebihomama
1. sep 2012

Ahojte mamičky .. potrebovala by som od Vás radu ohľadne spánku .. malý bude mať za týždeň 6 mesiacov, už 3 týždňe dávame na obed zeleninové príkrmya na večer kašu. S kašou som začala pretože v noci nechce spať a myslela som si, že je hladný. Lenže drobček stále nechce spať, budí sa každé 2-3 hodiny a stále chce byť u prsa .. skúšam dávať len čajík alebo iba pohojdať, potuliť a utíšiť ale stále chce prso :( som z toho už unavená keďže to je po dobu 6 mesiacov skoro každý deň, a vstáva pravidelne o pol6-6. Mali ste aj Vy nejaký taký problém a pomohlo Vám niečo ? Alebo to len samo časom prestalo ?

Strana
z2
zuzanockamt
1. sep 2012

@sebihomama nas syn spi s nami v posteli od narodenia a ma omnoho lepsi spanok ako ked bol parkrat v postielke 🙂 ... takze nieco na tom bude 🙂

angellinka
1. sep 2012

@lilysk ako mozes napisat,ze ked tvoje vlastne dieta spi s tebou spi v posteli,podotykam ma 6 mes. bude na tebe zavisle.A na kom podla teba ma byt zavisle???!!!na susedovi???

gubcikova
1. sep 2012

@sebihomama alebo dám ti ešte jednu radu ako to mám ja.bočnicu s postieľky preč.postieľku pritiahnuť k posteli.ak sa zobudí dať prsko a šup ho tam naspäť.a musím oponovať
@lilysk nebude na tom závislí.dcérka spávala s nami do 16mes.ked som ju prestala kojiť šla do postielky a tú som od seba odsunula.v roku a 11mes.šla do veľkej postele do inej izby a ani za nami nechodí

angellinka
1. sep 2012

@sebihomama daj mu prso,a spi s nim,preco si hore a cakas kym zaspi?Ja som spala zaroven s nou,ani enviem kolkokrta som kojila 😀 😀 😀

lilysk
1. sep 2012

@zuzanockamt Na spani v posteli bude zavisle .Nieco na COM bude som napisala a nie na kom bude .
Ale klasika ....🙂

zuzanockamt
1. sep 2012

@lilysk odpovedas nespravnej osobe 😀 ... ja som ti o spolocnom spani nepisala 😀 ... ale tiez musim oponovat, zavisle nebude ... mam nieco o tejto problematike nastudovane ...takze na mna tento argument neplati

sebihomama
autor
1. sep 2012

@angellinka Pretože nechce ani zaspať sám, plače musím ho uspávať na rukcáh a hojdať ☹ ak zaspí u prsa musím čakať pretože kojím po sediačky a musím ho preniesť do postieľky .. ale od zajtra spí s nami a aj dnes v noci keď sa napapá ho nechám u nás a dám vedieť ako ro prebehlo 😀 🙂

lilysk
1. sep 2012

@zuzanockamt
Mas nastudovane a preto ta ziaden argument nepresvedci ?😉)

gubcikova
1. sep 2012

@sebihomama držím palce a zajtra čakám na usmiatu a vybuvanú maminu

zuzanockamt
1. sep 2012

@lilysk rozumny argument ano, ale o problematike spanku, nosenia, kontaktneho rodicovstva viem fakt vela 🙂 ... a hlavne mam doma takmer dvojrocny zivy dokaz, ze to vsetko naozaj funguje aj bez nutenia, vyrevuvania a nanuteneho rezimu

reanda
1. sep 2012

@sebihomama aj ten moj sa roztahuje, aj mala sa roztahuje 😀 a este sa vzajomne nezalahli 😉 .. vela ludi spi tak, ze prirazia postielku k manzelskej posteli a dieta je tak aj s mamou aj vo svojom.. alebo vyzenu muza zo spalne 😒 , ale to ja by som zas nechcela 🙂 .. kojit poleziacky som tiez dlho nevedela, ale potom som sa naucila, lebo po sediacky uz som prave nevladala a teraz uz inak ani nekojim, je to velmi pohodlne, hlavne aj preto, ze ked dieta zaspi, nemusis s nim uz vobec hybat a nezobudis ho..
jaaaj, ja som tiez kedysi spavala do jedenastej, teraz rozmyslam, ze ako som to tak dlho mohla vydrzat 😅
tak poskusaj nieco, hlavne, aby ste boli vsetci spokojni 🙂

reanda
1. sep 2012

prispievate rychlejsie, ako stiham pisat 😀

petulka22
1. sep 2012

@sebihomama Máme úplně stejný problém.🙂 Malému je zítra půl roku a jsme v noci vzhůru každé dvě hoďky.. Kaše nepomohla, on nemá hlad, jen prostě chce být u maminky.🙂 Zkusila jsem ho mít v posteli celou noc a spát u kojení, ale bylo to mnohem horší, ráno mě bolelo celé tělo, jak jsem se mu natáčela, aby mohl cucat a bolely mě i prsa, protože byl nacuclý klidně i hoďku v kuse na každém a jen si dundal. Když ho v noci kojím, tak za 5 minut usne a je klid. Sice za necelé dvě hoďky je zase vzhůru, ale co už.. Vydrž, bude líp. 😉 Aspoň si ty naše miláčky pěkně užijem.🙂

ejuska79
1. sep 2012

@sebihomama nezufaj, moj je hore kazdu hodinku, cez den spi 2 x 20 minut a mam este 2 rocnu velmi akcnu dcerku..rano sa budim total unavena, dolamana...co uz, treba vydrzat...este som mu prikrm nedavala..ale dcerka bola taka, od 5 mesiacov bola v noci hore aj 15 krat, vydrazala som to do jej roka, a mozno by to bolo tak dodnes, keby nie som tehotna 🙂 🙂 inak odvtedy spi s nami, od tych 5 mesiacov, uz som ju do podteilky nedostala..a tadeaska si davam k sebe nadranom, inak ho furt vytahujem z postielky...juuuj, moje krize, ma 8,5 kg

sebihomama
autor
2. sep 2012

@petulka22 ano tak to sme na tom plne rovnak . len muj je pul hodk prsa než zaspí a aj to barkedy nespí a musímm ho usať na rukách jak plače :(

sebihomama
autor
2. sep 2012

@ejuska79 my sme tiež v noci stále v postieľke, dnes bol s nami v noci a žiadny rozdieľ takho nechám v postieľke .. nad ránm je tiež s nami keď si ešte zdriemne na chvílku a cez deň tiež spí 2 x po pol hodinkách 😀 my ešte nemáme 6 mesiacov a už máme 8,3 kg taktiež žiadne tintítko 😀 ach tie naše detičky 🙂

zuzanockamt
2. sep 2012

@sebihomama neskusala si nosic pocas dna? ... moj syn spaval tiez len polhodinovky maximalne, ale v nosici dal aj 3 hodiny 🙂

angellinka
2. sep 2012

@zuzanockamt aj moje deti-obidve zboznovali nosic,tam sa tak krasne vyspinkali 😉

angellinka
2. sep 2012

@sebihomama mozem sa spytat preco kojis po sediacky?Keby som mala kojit,zakazdym v noci vstat,vybrat dieta,nakojit a dat do postielky,bola by som ta isto unavena ako ty...to ta teda obdivujem 😕 mam este starsieho syna,neviem ako by som fungovala cez den.Ver mi,ze obidve moje deti,robili presne to iste,ono to vsetko prejde.teraz spinkaju celu noc,dcera stale somnou v posteli 😀 a syn pride za namo v noci,kde je lepsie,ako u maminky 😉

danadany
2. sep 2012

nechce sa mi to tu všetko čítať, možno ti to už niekto napísal, ale prečítaj si knihu každé dieťa sa vie naučiť spať

ejuska79
2. sep 2012

@sebihomama veru, ziadne tintitka..pozeram, ze aj tvoj ma 5 mes a 3 týzdne..kedy sa narodil? moj 7.3... inak dcerka velmi zle spala, v tomto su rovnaki..az po 1,5 roku prespala noc a aj to sa este sem tam budi, ale len raz....a cez den niekedy spi, niekedy nie..ako sa jej chce..nasilu ju nedavam, ked nezaspi do 10 minut, uz nezaspi..a ani ju bohuzial uspavat dlsie nemozem..ved co s malym? moja sestra ma 3 mesacneho a ten jej od 3 týzdnov spi celu noc, prespi 10 hodin a cez den tiez furt spi, moze ma rozhodit...musime vydrzat..ninka v podstate zacala lepsie spavat, ked som ju prestala kojit, len kvoli tomu kojit nechcem prestat...jedine, ze by som uz ozaj nevladala..lebo dve taketo male deti je fakt zaberacka..ja som teraz stastna, ze sedim, aspon 10 minut nech spia subezne..a coby...uz je maly hore..

abbey1
2. sep 2012

@sebihomama Hladom sa nebudí. Deti majú proste svoje požiadavky, a hlavne každé je iné. Moje sú nespavci všetci a tato najmenšia je úplne špecifická. Občas mávam krízu, ale pomohlo mi zmieriť sa s tým, že jej stačí minimum spánku a že všetko to ubehne veľmi rýchlo. Máme 2 roky a noc, ani 4-5 hod v kuse, mi ešte neprespala. Často sa v noci zobudí po hodine spania a 5 hodín sa hráme. Raz to prejde a ja ju budem v puberte za nohy ťahať z postele.
Asi neexistuje dobrá a univerzálna rada. Pomôže ti možno i to, že nie si sama a u väčšiny detí sa to veľmi skoro zmení k lepšiemu.
Veľmi som ti neporadila, bohužiaľ. 😉

sebihomama
autor
2. sep 2012

@zuzanockamt nie neskúšala ale chcela som si kúpiť tú šatku .. a to ako keď na vás tri hodiny spí tak čo robš , ležíš s ním ?? či s tým možes aj upratoať a tak ?

sebihomama
autor
2. sep 2012

@angellinka pretože po ležiačky mi to fakt nejde .. ž som to mockrát skúšala ale aj malý je pritom zlý nejde nám to .. mám veĺmi malé prsia a akosi sa nam to nedarí ☹

sebihomama
autor
2. sep 2012

@ejuska79 malý je 9.3 🙂 no jasné kvoli tomu by som ani ja neprestala kojit zbytočná vec !!

zuzanockamt
2. sep 2012

@sebihomama ja som robila s krpcom v satke normalne takmer vsetky domace prace - varenie, vysavanie, zehlenie, upratovanie, nakupy ... alebo som oddychovala - sedela a citala alebo bola na nete

angua27
2. sep 2012

@sebihomama, preletela som diskusiu iba veľmi rýchlo. môj bude mať pomalý päť rokov, ale tie prvé mesiace si pamätám dodnes. za noc 8-10x hore, kojenie po sediačky minimálne pol hoďku, šup do postieľky a zo necelú hoďku znova. toto som zvládala asi tak 5 mesiacov, jasné, cez deň som spala kedy sa dalo. 😀
potom som konečne dala na svoje pocity, vyšupla priateľa zo spálne, premiestnila malého k sebe do postele a bol kľud. malý prespal aj 2-3 hodiny v kuse. cez deň sme nacvičovali kojenie po ležiačky, až kým nám to nešlo. keď mal malý 8 mesiacov, často som v noci ani nevedela, kedy papal, proste samoobsluha. 😀
prvá komplet prespatá noc bola tuším až v dvoch rokoch. 😉 a to sme už nekojili. keď sme začali odplienkovávať začali sme v noci vstávať na cikanie, tiež niekoľkokrát. 😉

Strana
z2