icon

Strach o rodičov, keď žijú sami. Potrebujem radu!

klaudia_
Dnes o 08:37

Ahojte žienky, chcem sa s vami podeliť o jednu vec a zároveň poprosiť o radu.
Nedávno sme si v rodine prežili dosť ťažké chvíle. Náš blízky človek zostal po nešťastnom páde ležať doma sám a nevedel si zavolať pomoc. Ten pocit bezmocnosti neprajem nikomu.

Snažím sa teda teraz vytvoriť systém na privolanie pomoci, ktorý by mohol chrániť nielen mojich starých rodičov, ale aj iných seniorov, ktorí bývajú často sami doma.

Chcela by som vás veľmi pekne poprosiť – ak máte rodičov či starých rodičov, o ktorých sa takto bojíte, chcela by som vás poprosiť o radu a skúsenosti. Mám pripravený jeden veľmi krátky (2-minútový) dotazník, len o tom, čoho sa najviac bojíte.

Nedávam sem priamo link, aby mi to admini nezmazali ako nejakú reklamu. Ale ak by ste mi s tým vedeli pomôcť, nechajte mi tu prosím komentár alebo mi napíšte a ja vám ten link pošlem do súkromnej správy.

Každá jedna vaša skúsenosť mi neskutočne pomôže. Ďakujem krásne za váš čas! 🙏

Strana
z2
marienka1989
Dnes o 08:48

môžem mi poslať ten link? ďakujem🙂

anonym_0f6a45
Dnes o 08:48

@klaudia_ myslis "zariadenia" na krk, ako sa za par supov predavaju na aliexprese? Popripade rovno na "dochodcovskom mobile"? Lebo tazko povedat, co chces ine vymysliet...

anonym_90c5e1
Dnes o 08:57
@anonym_0f6a45

@klaudia_ myslis "zariadenia" na krk, ako sa za par supov predavaju na aliexprese? Popripade rovno na "dochodcovskom mobile"? Lebo tazko povedat, co chces ine vymysliet...

@anonym_0f6a45 ešte je inteligentný náramok na to určení je to podľa mňa ešte lepšie ako nosiť niečo na krku

stellarstar
Dnes o 08:59

Veď existujú hodinky na privolanie pomoci

stellarstar
Dnes o 08:59

24 hodinová starostlivosť o seniorov | Santea https://share.google/E8AT5dDbXvaGmNaxx

klaudia_
autor
Dnes o 09:00
@marienka1989

môžem mi poslať ten link? ďakujem🙂

@marienka1989 Ďakujem krásne, práve som ti to poslala do súkromnej správy.

klaudia_
autor
Dnes o 09:01
@stellarstar

24 hodinová starostlivosť o seniorov | Santea https://share.google/E8AT5dDbXvaGmNaxx

@stellarstar mali sme take tlačitko na privolanie pomoci na šnurke na krk z mestskeho úradu. Ale nebol ochotný to nosiť, keď sme ho našli tak to tlačitko ležalo na nočnom stoliku :(

stellarstar
Dnes o 09:03
@klaudia_

@stellarstar mali sme take tlačitko na privolanie pomoci na šnurke na krk z mestskeho úradu. Ale nebol ochotný to nosiť, keď sme ho našli tak to tlačitko ležalo na nočnom stoliku :(

@klaudia_ tak to treba prebrať s ním, je to dôležité to nosiť. Pracujem ako terénna op v at a každý senior to ma, ale u nas ako hodinky, niektorý to maju aj na krku ale viac na ruke

klaudia_
autor
@anonym_0f6a45

@anonym_0f6a45 Napadlo mi niečo podobné ale niečo take čo by mohol nosiť stale pri sebe, bez potreby davať to dole a aby to bolo spolahlive...

anonym_05b984

Niečo dobré viete poradiť pre aktívneho seniora, nesedí len doma niečo na spôsob hodiniek, náramku ak dostane závrat vonku aby vedel nahmatať a stlačiť tlačítko bolo by to prepojené s jeho mobilom cez BT na mobile zapne polohu a odošle správu na viaceré čísla s textom a polohou, prípadne by to posielalo údaje cez vlastnú aplikáciu, tam by mohlo u rodiny s nainštalovanou aplikáciou spustiť alarm.

Tiež aby to malo detekciu pádu alebo nehýbania sa a pravidelne meralo tep ak je mimo rozsah tiež pošle upozornenie.
Nech to funguje len v rámci aplikácii, a cez dáta prípadne SMS ale nie za mesačné predplatné.

klaudia_
autor
Dnes o 09:04
@stellarstar

@klaudia_ tak to treba prebrať s ním, je to dôležité to nosiť. Pracujem ako terénna op v at a každý senior to ma, ale u nas ako hodinky, niektorý to maju aj na krku ale viac na ruke

@stellarstar Kolko vydržia take hodinky nabité?

stellarstar
@klaudia_

@klaudia_ fungujú na baterky ale nvm jak dlho toto som vôbec neriešila

klaudia_
autor
@anonym_05b984

Niečo dobré viete poradiť pre aktívneho seniora, nesedí len doma niečo na spôsob hodiniek, náramku ak dostane závrat vonku aby vedel nahmatať a stlačiť tlačítko bolo by to prepojené s jeho mobilom cez BT na mobile zapne polohu a odošle správu na viaceré čísla s textom a polohou, prípadne by to posielalo údaje cez vlastnú aplikáciu, tam by mohlo u rodiny s nainštalovanou aplikáciou spustiť alarm.

Tiež aby to malo detekciu pádu alebo nehýbania sa a pravidelne meralo tep ak je mimo rozsah tiež pošle upozornenie.
Nech to funguje len v rámci aplikácii, a cez dáta prípadne SMS ale nie za mesačné predplatné.

@anonym_05b984 Presne niečo taketo by som chcela, ano

klaudia_
autor
Dnes o 09:05
@stellarstar

@klaudia_ fungujú na baterky ale nvm jak dlho toto som vôbec neriešila

@stellarstar zistim si ďakujem velmi pekne za tip 🙂

marienka1989
Dnes o 09:05
@klaudia_

@marienka1989 Ďakujem krásne, práve som ti to poslala do súkromnej správy.

@klaudia_ vyplnené, veľa šťastia prajem👍❤

klaudia_
autor
Dnes o 09:06
@marienka1989

@klaudia_ vyplnené, veľa šťastia prajem👍❤

@marienka1989 Ďakujem veľmi pekne <3

yeon_bouw
Dnes o 09:08

@klaudia_ môžeš poslať aj mne, tiež sme nedávno riešili podobnú nepríjemnú situáciu s tetou.

janinah
Dnes o 09:10

Nijaky pristroj nenahradi cloveka,ktorý sa postará o stareho cloveka,hoc aj formou dať ho do opatr.ustavu.Tiez sa nam to v rodine stalo,nahla cievna prihoda doma a nasli ho na podlahe kedmladi prisli z prace.Dedko v ustave tak pookrial,ze sa bali,ze sa tam ozeni....
Hlavne by sa mal kazdy starnuci clovek postarat sam .kym este vladze,dohodnut aj financne zabezpecit,aby bolo jasne kto a ako ho dochova. Moji rodicia tak urobili a ja to urobim tiež.

klaudia_
autor
Dnes o 09:11
@yeon_bouw

@klaudia_ môžeš poslať aj mne, tiež sme nedávno riešili podobnú nepríjemnú situáciu s tetou.

@yeon_bouw Ďakujem, poslala som link do správy <3

anjelicek26
Dnes o 09:12

Presne tych alarmov je viac, niektore su prepojene na rodinnych prislusnikov, ine na opatrovatelsku sluzbu v okoli.

stellarstar
Dnes o 09:13
@klaudia_

@klaudia_ akurát som pozrela u nas vo firme tie hodinky vydržia 5 az 7 r

klaudia_
autor
Dnes o 09:14
@stellarstar

@klaudia_ akurát som pozrela u nas vo firme tie hodinky vydržia 5 az 7 r

@stellarstar 5-7 rokov? možem poprosiť o ake ide?

stellarstar
Dnes o 09:15
@klaudia_

@stellarstar 5-7 rokov? možem poprosiť o ake ide?

@klaudia_ to je ale v at a na sk take určite nefunguje.

anonym_0f6a45
Dnes o 09:16
@klaudia_

@anonym_0f6a45 Napadlo mi niečo podobné ale niečo take čo by mohol nosiť stale pri sebe, bez potreby davať to dole a aby to bolo spolahlive...

@klaudia_ no, ale ved take mas aj vo forme hodiniek... dokonca som presvedceny, ze tie drahe hodinky to maju ako "feature"... ale neverim, ze neexistuje uz zariadenie na ruku (ked nie na krk)...

anonym_05b984
Dnes o 09:16
@janinah

Nijaky pristroj nenahradi cloveka,ktorý sa postará o stareho cloveka,hoc aj formou dať ho do opatr.ustavu.Tiez sa nam to v rodine stalo,nahla cievna prihoda doma a nasli ho na podlahe kedmladi prisli z prace.Dedko v ustave tak pookrial,ze sa bali,ze sa tam ozeni....
Hlavne by sa mal kazdy starnuci clovek postarat sam .kym este vladze,dohodnut aj financne zabezpecit,aby bolo jasne kto a ako ho dochova. Moji rodicia tak urobili a ja to urobim tiež.

@janinah vidíš keby mali prístroj tak vedia že sa mu niečo stalo a neleží na podlahe niekoľko hodín
Dostať sa niekam je všetko preplnené a nemôžeš robiť niekomu nonstop dohľad.
Kým je ešte samostatný že sa vie o seba postarať a pri zmysloch, prečo by mal ísť do ústavu?

klaudia_
autor
Dnes o 09:17
@stellarstar

@klaudia_ to je ale v at a na sk take určite nefunguje.

@stellarstar Aj tak by ma to zaujimalo ako to realne funguje, vedela by si mi prosim poslať do sukromnej spravy? ak môžem pekne poprosiť? 🙂)

anjelicek26
Dnes o 09:18

My sme to mali cez maltezkych rytierov.... gombik plus minimalne raz denne volali (cca o 16tej a muz jej volaval o osmej rano), tak neexist proste ze by lezala dlho keby nieco, raz sme mali situaciu, ze spadla, prisli jej pomoct, mobil nemala na dosah, ale cez sos tlacidlo na zapästi... .

stellarstar
Dnes o 09:18

Za mna by bolo fajn rozšíriť terénne op služby na sk. Je ich strašne málo

klaudia_
autor
Dnes o 09:20
@stellarstar

Za mna by bolo fajn rozšíriť terénne op služby na sk. Je ich strašne málo

@stellarstar to je pravda u nás na dedine to už začali riešiť ale je toho stale malo ako hovoriš

janinah
Dnes o 09:20
@anonym_05b984

@janinah vidíš keby mali prístroj tak vedia že sa mu niečo stalo a neleží na podlahe niekoľko hodín
Dostať sa niekam je všetko preplnené a nemôžeš robiť niekomu nonstop dohľad.
Kým je ešte samostatný že sa vie o seba postarať a pri zmysloch, prečo by mal ísť do ústavu?

@anonym_05b984 ustavy zfaleka nie su o tom,ze polozit starceka do postele a dat mu jedlo a plienku...infarkt moze rovnako dostat aj mlady clovek a odpadnut doma,to teraz vsetci mamw nosit hodinky? Nie som strikrne proti nim,skor proti tomu,ze dedko ma hodinky,keby nieco zavolaju nas a twda nemusime k dedkovi ist aj mesiac...do toho modusu to sklzne velmi lahko.

Strana
z2