icon

Odporúčania na tienenie v novostavbe: Čo zvoliť?

prosimopomoc
Dnes o 13:00

Ahojte,
čo odporúčate do bytu novostavby ako tienenie? Žalúzie sa mi nepozdávajú, lebo sa na nich udržuje prach a nedá sa to dobre umyť. Sú vonkajšie rolety veľmi drahé? Budem mať francúzske veľké okná, tak jedine závesy po zem a raz za čas ich vyperiem? No na druhú stranu sa mi zdá, že keď ich zatiahnem cez deň, budem mať v byte tmu. V starom byte si zaťahujem bežne žalúzie v lete, aby mi neprepustali toľko svetla a tepla dovnútra.

anonym_7973eb
Dnes o 13:03

@prosimopomoc mame aj vonkajsie zaluzie aj zavesy. Vobkajsie zaluzie su celkom drahe ale zase funkcne, plus v lete je vyhoda ze nebudes mat vo vnutri az tak horuco ako bez nich.

adri266
Dnes o 13:04

@prosimopomoc V Anglicku som mala v izbe smerovanej na juh biele platene rolety. Zabranili priamemu slnku, ale zaroven bolo v izbe dost vidno.

patka06
Dnes o 13:10

odporúčam vonkajšie žalúzie

kaja01
Dnes o 13:14

Ja mám v celom dome vnútorné rolety béžovej farby.

simsalabim
Dnes o 13:20

Vonkajsie zaluzie. Mame vonkajsie rolety a ak ich chcem mat stiahnute a zaroven vetrat, to sa velmi neda. Sice su medzi lamelami drobne strbiny, ak ich nestiahneme nadoraz, ale to je nic. V jednej izbe sme po pokazeni rolety vymenili za zaluzie a to je neporovnatelne lepsie. Lamely naklonis ako potrebujes, tienia a mozes aj vetrat.

biba_18
Dnes o 14:42

ja nedám dopustiť na slnolamy. je to oveľa krajšie ako žalúzie. teda ak ti ide o tienenie slnka