icon

Kto zo školstva už teraz nevládze? Ako vydržať?

Včera o 09:11

Kto zo skolstva uz teraz nevladze? Ako vydrzite do prazdnin? Co Vas motivuje?
Dakujem.

anonym_7751e9
Včera o 11:36
@abbey1

@anonym_7751e9 Rovnako by to zavolali z akéhokoľvek tábora, aby si si prišla pre dieťa. Si rodič, si zodpovedná. A toto neboli 8 ročné deti.

@abbey1 ano, dali by aspon rodicom vedieť, tu nikto o ničom nevedel. Myslíš, že to je v poriadku???

anonym_7f8e9c
Včera o 11:36
@anonym_7751e9

@anonym_7f8e9c právna dospelosť od 18, psychologická a biologická cca od 21

@anonym_7751e9 čo tu splietas za nezmysly?
Nikto sa tá nikde nepýta na biologickú a inú dospelosť
Všetci sa všade riadia zákonom a ten hovorí, že máš 18 tak si dospelý
Hentake sprostosti chod vykladať starej Blaskovej na trh aj tá ti treskne petrzlenom po hlave

zuzana76
Včera o 11:37
@anonym_7751e9

@abbey1 ake ved som uz jasne napísala, ako môže škola postupovať pri zavažnom porušení šk.poroadku.

@anonym_7751e9 ale toto bolo len prostrednictvom skoly, skola moze zrusit dalsiu spolupracu s tymto privatnym subjektom, privatny subjekt moze zase zalovat rodicov a plnoletych ucastnikov zajazdu za sirenie zleho mena spolocnosti a ziadat odskodne

anonym_7751e9
Včera o 11:38
@anonym_7f8e9c

Hentake sprostosti chod vykladať starej Blaskovej na trh aj tá ti treskne petrzlenom po hlave

@anonym_7f8e9c nie si vtipná a ani zaujímavá, len blbá že máš potrebu takto sa vyhadrovať

zuzana76
Včera o 11:39

Rodicia by si mali uvedomit, ze v skole sa s ich detmi hraju v rukavickach, za priestupky im hrozi maximalne bubu bu, ale zivot je o inom, v zivote sa budeme aktivne branit voci drzym a nevychovanym.

anonym_04f799
Včera o 11:41
@anonym_7f8e9c

@anonym_7f8e9c To je presne ukážka osoby, ktorá chodila do školy zbytočne, keďže nemá kapacitu pochopiť ani základné fakty. A ešte aj po upozornení trvá na svojom hlupom názore, otvára si tu hubu a strápňuje sa. Aké deti môže vychovať takýto človek? Tiež len hlúpe a arogantné.

anonym_7f8e9c
Včera o 11:44
@anonym_7751e9

@anonym_7f8e9c nie si vtipná a ani zaujímavá, len blbá že máš potrebu takto sa vyhadrovať

@anonym_7751e9 nepis nezmysly a nebudeš dostavať komentáre tejto kvality

anonym_7f8e9c
Včera o 11:45
@anonym_04f799

@anonym_7f8e9c To je presne ukážka osoby, ktorá chodila do školy zbytočne, keďže nemá kapacitu pochopiť ani základné fakty. A ešte aj po upozornení trvá na svojom hlupom názore, otvára si tu hubu a strápňuje sa. Aké deti môže vychovať takýto človek? Tiež len hlúpe a arogantné.

@anonym_04f799 hubu máš ty. Vidím, že rodičia zanedbali výchovu

anonym_7751e9
Včera o 11:46
@anonym_04f799

@anonym_04f799 smutné takéto vyjadrovanie

anonym_04f799
Odpoveď bola odstránená
abbey1
Včera o 11:56
@anonym_7751e9

@abbey1 ano, dali by aspon rodicom vedieť, tu nikto o ničom nevedel. Myslíš, že to je v poriadku???

@anonym_7751e9 Akože nikto nedal rodičom vedieť? Našli ich náhodne stáť pri ceste ráno do práce?

anonym_3e83e3
Včera o 11:59
@anonym_90d8cd

My mame za sebou prve rodicovske a poviem ti. Je to horsie ako sme cakali. Sucastna politicka situlacia ci nekultura sa prenasa napriec davom az mne do tried. Hroza.

@anonym_90d8cd bola som svedkom ako rodic. Fakt su ti rodicia na hlavu, horsie ako deti

anonym_70a3b2
Včera o 12:04
@anonym_90d8cd

My mame za sebou prve rodicovske a poviem ti. Je to horsie ako sme cakali. Sucastna politicka situlacia ci nekultura sa prenasa napriec davom az mne do tried. Hroza.

@anonym_90d8cd sucastna ??? Ako fakt? 😵😳

anonym_90df8e
Včera o 12:16
@anonym_7751e9

@anonym_7751e9 gymnazisti nemali zakázané mobily, mohli dať vedieť rodičom že z dôvodu porušovania nočného kľudu boli vylúčené zo zájazdu, ale oni to brali ako vtip a srandu a mám ťa na háku trhni si nohou, čo mi ty môžeš..
potom keď prišlo vytriezvenie do reality ostali šokované že to organizátorka myslela vážne

autor
Včera o 12:50
@hederamonstera

preco zo skolstva neodides? nie je nic lepsie pre nase deti ako vyhorety ucitel....

@hederamonstera ja pracujem inde, ale kamoska sa stale stazuje, jednak mi to pride zvlastne, ked konci uz o jednej a jednak jej chcem poradit.

autor
Včera o 12:55
@hederamonstera

@anonym_eb676f ano

@hederamonstera ide o kamosku a uci ziadany predmet.

anonym_f17509
Včera o 12:56
@magdalienka11

@anonym_autor odíd, kľudne sa zamestnaj v korporáte od 7.00 do 17.00, žiadne prázdniny...

@magdalienka11 ano, aj toto je cesta plus vyssi plat a rozne ine benefity.

anonym_b5593d
Včera o 13:10
@anonym_7751e9

@anonym_90df8e a ty si pri tom bola, že "vieš", ako to tam bolo? Podľa teba je primeraný trest pre neplnoleté deti, nechať ich na pospas v zahraničí? Mne skôr napadá otázka, ak mali rušiť nočný kľud, prečo to hneď niekto z dozoru neriešil vtedy??? A ako rodič by som tiež nielen že obhajovala deti ale aj riešila, ako môže niekto deti len tak nechať niekde. To, že nevhodné správanie detí by si mal každý rodič riešiť s deťmi, je vec druhá. Ale toto ako príklad je úplne nevhodné.

@anonym_7751e9 Zas a znovu pre dalsiu, co ma problem s porozumenim. Ti zas*ani tam neostali sami, ale s ucitelom. A po druhe, rodicia podpisali v zmluve, ze v pripade porusenia pravidiel budu deticky vylucene zo zajazdu s rodicia si ich musia na vlastne naklady dopravit domov, co sa presne aj stalo. Comu konkretne na tom nerozumies??

anonym_b5593d
Včera o 13:17
@anonym_7751e9

@zuzana76 nemali zabezpečený odvoz, nič, všetko si museli sami zhánať. Tato debata nikde nevedie. Ty nepresvedčíš mňa, ja teba. Pekný deň prajem.

@anonym_7751e9 Ale toto mali v zmluve, ktoru rodicia podpisali 🤷‍♀️.

anonym_d36430
Včera o 13:46
@anonym_autor

@hederamonstera ja pracujem inde, ale kamoska sa stale stazuje, jednak mi to pride zvlastne, ked konci uz o jednej a jednak jej chcem poradit.

@anonym_autor troll, príde ti zvláštne, že končí o jednej a je unavená.
Nechápem, prečo sa stále dokola riešia učitelia. Závistlivci si to môžu vyskúšať. Nechápem prečo máme problém nájsť kvalitných učiteľov ( na niektoré predmety aspoň nejakého učiteľa), keď je to také lukratívne povolanie, kde sa končí už o jednej. Keby ste sa radšej zaujímali o problémy v školstve ako o to, či konci učiteľ o jednej a aký má k tomu neprimeraný plat. Nase školstvo ma xy veľmi závažných problémov, ktoré sa tu nerozoberaju. Tieto 2 témy dokola. Prosím, začnite sa zaoberať tými vážnymi témami a časom sa snáď stane z učitelskej profesie zaujímavé povolanie a pritiahne to do školstva učiteľov, ktorí budú zanietení, nevyhoreni a perfektni odborníci. Momentálne to totiž smeruje k tomu, že budú vznikať súkromné školy a rodičia, ktorí na to nebudú mať, budú mať deti v štátnych a budú ich učiť vyhoreni učitelia, ktorí sa dostali k titulu omylom....

autor
Včera o 13:48
@anonym_7f8e9c

Je september …..ak uz teraz si hotová tak si seriózne hladaj inú prácu

@anonym_7f8e9c kamoska sa stazuje a neviem co jej poradit, nakolko celkom nerozumiem, konci o jednej a preto som sa pytala, ci ste na tom rovnako.

anonym_29a343
Včera o 13:49
@anonym_7b3352

@anonym_29a343 aj ty si učiteľka? kôli??? hanba, keď takto nevzdelané osoby učia, čo ani základ zo ZŠ neovládajú

@anonym_7b3352 nie, nie som ucitel. som rodic, ktoreho dieta zazilo presne to, co som popisoval..... a vedz, ze ho to velmi poznacilo

autor
Včera o 13:52
@anonym_d36430

@anonym_autor troll, príde ti zvláštne, že končí o jednej a je unavená.
Nechápem, prečo sa stále dokola riešia učitelia. Závistlivci si to môžu vyskúšať. Nechápem prečo máme problém nájsť kvalitných učiteľov ( na niektoré predmety aspoň nejakého učiteľa), keď je to také lukratívne povolanie, kde sa končí už o jednej. Keby ste sa radšej zaujímali o problémy v školstve ako o to, či konci učiteľ o jednej a aký má k tomu neprimeraný plat. Nase školstvo ma xy veľmi závažných problémov, ktoré sa tu nerozoberaju. Tieto 2 témy dokola. Prosím, začnite sa zaoberať tými vážnymi témami a časom sa snáď stane z učitelskej profesie zaujímavé povolanie a pritiahne to do školstva učiteľov, ktorí budú zanietení, nevyhoreni a perfektni odborníci. Momentálne to totiž smeruje k tomu, že budú vznikať súkromné školy a rodičia, ktorí na to nebudú mať, budú mať deti v štátnych a budú ich učiť vyhoreni učitelia, ktorí sa dostali k titulu omylom....

@anonym_d36430 ako sa da dostat k titulu omylom? Teraz mi asi neuveris, ale ta kamoska zaraba viac ako ja a narobim sa aj ja. Nie nevymyslam si.

anonym_255a92
Včera o 14:41
@anonym_6da36c

@anonym_04f799 až na to, že väčšina tých najväčších vyvrheľov vo veku ZŠ sú deti s fakt blbým osudom doma. A ešte blbšie je, že záchranná sieť v podobe školského a sociálneho systému nefunguje.

@anonym_6da36c toto pozname, skola kontaktuje socialku a ta pani zduta, ze musi nieco robit, povie matke, ze skola na vas poslala socialku. Nevyriesi nic ale sa zbavila problemu, lebo matka sa vyhuci na riaditelku. Potom uz radsej nic neriesit.
Keby socialka fungovala ako ma, hned by sa aj skolam lahsie dychalo. A naozaj, co problemovy ziak, to posramoteny osud doma. V com dnesne deti, niektore, vyrastaju si niekto nevie ani predstavit.

terezka1947
Včera o 14:59

Ak to boli problémoví študenti, prečo ich vôbec brali do zahraničia? Aký má význam nechávať ich tam?

cakanka22
Včera o 15:28

Najhorsie je, ze dnes si moze hocijaka "truba" dorobit dialkovo studium a hned je z nej ucitelka nasich deti 🤐 poznam X dievcat, ktore skoncili strednu skolu ako kozmeticky a kadernicky so 4kami, ziadne vedomosti a šup na predskolsku pedagogiku, lebo maju zaruku ze ich vezmu a skolu skoncia 🫡

anonym_efec00
Včera o 16:03

Este par rokov tymto smerovanim a v skolstve nezostanu ziadny kvalitni pedagogovia...je neskutocne, ze namiesto toho, aby sa riesili drze, nevychovane, arogantne decka, ktore narusaju cely vyucovaci proces a narusaju celu klimu v triede (a ked tu citam odpovede, tak tie decka maju rovnako drze a arogantne matky, z mojej skusenosti je to priama umera), tak tu neustale riesite prazdniny ucitelov...a riesia to vacsinou tie, ktore su doslova na nervy z vlastnych deti po tyzdni prazdnin, z 1 alebo 2...vy ste si uz niekedy vyskusali ukludnit, utisit, zaujat, naucit, strazit 25- 28 deti roznych povah? A nie 1 hodinu, 1 den, ale 10 mesiacov z roka alebo ich zobrat na celodenny vylet??? (este aj to maju drzost niektore riesit, ze sa ucitelke ten vylet plati...no lebo ona si to tak uziva, ze dajme jej to este zaplatit)..alebo dostat prvy skolsky den 19 malych 2,5 az 3 rocnych deti? 19!!!! ...nie jedno, dve.. do toho samozrejme milion byrokracie....ved je priam psychicky nevyhnutne, aby mali ucitelky "prazdniny"...kazda z vas, co tu pravidelne vykrikuje, nech sa paci, ked si kazda truba dokaze spravit nadstavbu, tak to zvladnete...tesime sa na vas...preco sa rovnako nenavazate do doktora co konci ambulanciu o 1nej, do vysluhovych dochodkov v produktivnom veku, do naroku na rekreaciu...ucitelky na nic z toho narok nemaju, maju jedine dva benefity (pracovnu dobu a "prazdniny)...kupuju casto za svoje, telefonuju zo svojho, datuju zo svojho, robotu si v hlave nosia domov, pomocky vyrabaju po veceroch...a ked sa postazuju, kazdu posielate do fabriky, korporatu...ano, samoztejme, su aj tazsie, aj narocnejsie, aj horsie platene prace, ale to sa tu fakt musime stale zhadzovat, kto sa ma horsie? Kto potom v tom skolstve naozaj zostane???...uprimne, ja nie som vyhorena, praca ma bavi...ale to spravanie deti je z roka na rok vacsia a vacsia katastrofa...to je priorita ktora by sa mala v skolstve riesit...a zalezat by malo na tom aj vam rodicom...

autor
Včera o 16:05
@anonym_255a92

@anonym_6da36c toto pozname, skola kontaktuje socialku a ta pani zduta, ze musi nieco robit, povie matke, ze skola na vas poslala socialku. Nevyriesi nic ale sa zbavila problemu, lebo matka sa vyhuci na riaditelku. Potom uz radsej nic neriesit.
Keby socialka fungovala ako ma, hned by sa aj skolam lahsie dychalo. A naozaj, co problemovy ziak, to posramoteny osud doma. V com dnesne deti, niektore, vyrastaju si niekto nevie ani predstavit.

@anonym_255a92 ty pracujes ako ucitelka? Ak ano, tak v podnete mozes uviest, ze chces aby podnet zostal anonymny.

autor
Včera o 16:06
@cakanka22

Najhorsie je, ze dnes si moze hocijaka "truba" dorobit dialkovo studium a hned je z nej ucitelka nasich deti 🤐 poznam X dievcat, ktore skoncili strednu skolu ako kozmeticky a kadernicky so 4kami, ziadne vedomosti a šup na predskolsku pedagogiku, lebo maju zaruku ze ich vezmu a skolu skoncia 🫡

@cakanka22 ty mas ako skolu, ked to je podla teba jednoduche?

cakanka22
Včera o 16:13
@anonym_autor

@cakanka22 ty mas ako skolu, ked to je podla teba jednoduche?

@anonym_autor nenapisala som nikde, ze je to jednoduche, prave naopak, byt ucitelom si vyzaduje velmi vela, moj prispevok iba chcel povedat, ze su urcite vysoke skoly na Sk, kde sa dostane aj kadernicka so 4kami... poukazala som na zle nastaveny vysokoskolsky system vzdelavania... sama na univerzite pracujem ako vedecky pracovnik a mam doktorat.
Naopak, jednoduche to nie je, prave preto by to mali robit ludia, ktori nenechaju deti skakat po parapetach, kym sa nenajedia 🫠
Drzim ti palce, aby si motivaciu nasla 🤞