icon

Majú vysoké školy väčší záujem o študentov bilingválnych gymnázií ako o študentov obyčajných gymnázií?

zzzh
18. feb 2022

Majú vysoké školy vätší záujem o študentov bilingválnych gymnázií ako o študentov obyčajných gymnázií?

nelca0510
•
18. feb 2022

@zzzh podľa mňa ide hlavne i typ VS,resp.co ides študovať. Taká medicína/prirodné vedy,tam je dôležité niečo iné. Ale celkovo je jazyk dosť potrebný k práci.

sisa_s
•
18. feb 2022

Ake skoly? Tam, kde robis prijimacky alebo beru do uvahy priemer znamok, je jedno, z akej skoly ides...

lienkashoppingqueen
•
18. feb 2022

myslim ze skolam je uplne jedno koho zoberu. Zoberu tych ktori prejdu prijimackami a ziaci co to nezvladnu sa vyselektuju sami.

lindous
•
18. feb 2022

Neviem či je to tak na všetkých školách, ale u nás sa zohľadňuje typ školy váhovým koeficientom, ktorým sa prenásobia body získané za priemer - ale medzi všeobecným a bilingválnym gymnáziom tam rozdiel nie je, v oboch prípadoch sa násobí váhou 1,2... tieto veci určite nájdeš v podmienkach na prijatie .... a teda priemer je len časť toho čo sa zohľadňuje samozrejme ...

martul
•
18. feb 2022

@zzzh hodnotia sa známky a výsledok na prijímačkách. Nikoho nezaujíma z akej školy ideš.

luliu
•
18. feb 2022

@zzzh nie

ivaa_
•
18. feb 2022

Mám bilingvalne ale VŠ to bolo úplne jedno

liz_lemon
•
18. feb 2022

vätší? to je aký

viestta
•
Odpoveď bola odstránená
•
lucik194
•
18. feb 2022

je to uplne jedno, prijimacky musis urobit ci si studovala na bilingual alebo normal

juliavolna
•
18. feb 2022

@zzzh podľa mna nie

evinqua
•
18. feb 2022

Na slovenskej VŠ to nikto neriesi aký typ gymnazia si absolvoval. Mam bilgym a výhoda to bola pre mňa ze som sa vedela efektívnejšie ucit inak nikoho nezaujímalo kde som maturovala

evkamotka
•
19. feb 2022

VS to nezaujima. Kto spravi prijimacky, toho vezmu. Pri brani bez prijimaciek spravia rebricek podla prospechu z profilovych predmetov a znova je to uplne jedno