icon

Nevhodné správanie učiteľa. Ako to riešiť?

21. sep 2026

Trochu starsia udalost, tak ale zacnem: v skole mame 28( vtedy mal 27) rocneho ucitela povedala som mu ze sutaz z toho predmetu ma nebavia ze z vlastnej iniciativy by som tam ani nesla, on mi povedal takym divnym tonom ze: joooj, to si mi nemala ani povedat, potom este na tej istej hodine sme citali nejaky text a on povedal: teraz bude citat moja byvala najlepsia kamaratka.
casto na hodinach pride a chyti tak na 3 sekundy za rameno, za vlasy, hladka ma,... Nakoniec som na tu sutaz isla a isla som len ja sama a on ( v jeho aute) a tam tiez boli nejake tak trochu divne dotyky. PO sutazi mi povedal ze je rad ze som nakoniec isla lebo kvoli mne niekolko noci nevedel zaspat. co si o tom myslite vy?

je toho viac ale to by som tu pisala velmi dlho Inak ako ucitela ho mam rada, na pisomkach mam vzdy 100 percent v podstate ich ani neopravuje a pusti ma skor v rade na obed a dalsie take vyhody.

petronelag
21. sep 2026

A ešte ťa učí?

anonym_174048
21. sep 2026
@anonym_bddda4

@anonym_autor a teraz úprimne, keďže ja som s ním chodila dlhšie. Žiaden učiteľ si toto na triko nezoberie, nezačne si so študentkou, čo nemá ešte ani 17. Ja som mala už 18, bola som zodpovedná sama za seba. Toto si ty iba nahováraš. Sú to hormóny, vidíš niečo, čo nie je, ale chcela by si. Ublížil ti nejako? Dával ti návrhy?

@anonym_bddda4 * Žiaden učiteľ si toto na triko nezoberie, nezačne si so študentkou, čo nemá ešte ani 17. *

Nemáš pravdu.
Učiteľ od začiatku roku 2016 kontaktoval cez sociálnu sieť 16-ročnú študentku 2. ročníka a následne s ňou proti jej vôli vykonával orálny, pohlavný aj análny styk.

Následne od nej až do ukončenia štúdia požadoval sex. Hrozil zverejnením jej sexuálneho života, neukončením štúdia a poškodením jej povesti.

Čítajte viac: https://korzar.sme.sk/kosice/c/ucitela-sadomaso...

autor
21. sep 2026
@petronelag

A ešte ťa učí?

@petronelag ano, najblizsiu hodinu s nim mame v stredu

anonym_fc02d9
21. sep 2026

Raz píšeš, že to bolo vlani, potom, že to bolo na jar 2026. Nevymýšľaš si?

autor
21. sep 2026

minuly skolsky rok, tak som to myslela

anonym_bddda4
21. sep 2026
@anonym_autor

minuly skolsky rok, tak som to myslela

@anonym_autor a teda o čo ti ide? Chceš mu urobiť problém? Dotklo sa ťa, že to nepokračovalo? Veď ti dal pokoj, neublížil ti, že?

sense
21. sep 2026

A prečo si to nepovedala rodičom? Riaditeľke,inej dospelej osobe

autor
Autor odpoveď zmazal
anonym_bddda4
21. sep 2026
@anonym_autor
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_autor a z toho objatia čo sa ťa dotklo? Čiže chceš mu urobiť problém, aby neobjímal iné dievčatá na škole? Máš informácie, že sa takto správa ku niekomu inému?

autor
21. sep 2026
@anonym_bddda4

@anonym_autor a z toho objatia čo sa ťa dotklo? Čiže chceš mu urobiť problém, aby neobjímal iné dievčatá na škole? Máš informácie, že sa takto správa ku niekomu inému?

@anonym_bddda4 pravdepodobne sa tak sprava len ku mne a toto nie su veci ktore by podla mna mali riesit 12 rocne

anonym_11712e
21. sep 2026
@anonym_bddda4

@anonym_autor a teraz úprimne, keďže ja som s ním chodila dlhšie. Žiaden učiteľ si toto na triko nezoberie, nezačne si so študentkou, čo nemá ešte ani 17. Ja som mala už 18, bola som zodpovedná sama za seba. Toto si ty iba nahováraš. Sú to hormóny, vidíš niečo, čo nie je, ale chcela by si. Ublížil ti nejako? Dával ti návrhy?

@anonym_bddda4 my sme mali na škole učiteľa - pedofila, vedelo to o ňom snáď celé mesto, okrem toho mal aj dieťa s 15 ročnou žiačkou (ZŠ). A učil tam veselo ďalej ďalších 10 rokov🙃. Toľko k tomu, čo si učitelia dovolia, to, koľko sťažností podali žiačky aj rodičia ani písať nejdem.

autor
21. sep 2026

no tak to zhrniem -som vinna ja lebo si vela vymyslam a nemala by som to nikomu povedat aby nahodou neskoncil s karierou, spokojne ste tu teraz vsetky

anonym_d529c8
21. sep 2026
@anonym_autor

@anonym_bddda4 pravdepodobne sa tak sprava len ku mne a toto nie su veci ktore by podla mna mali riesit 12 rocne

@anonym_autor ty máš 12?

anonym_8fa9c8
Včera o 06:22

Ty sa k nemu spravas ako? Povedala si mu niekedy, ze jeho dotyky su nevhodne, ze ti to vadi? Ak ho budes ignorovat (v zmysle nereagovat na nejake dvojzmyselne narazky so zvysenym zaujmom), nebude mat potrebu uputavat tvoju pozornost. Proste, nesmej sa na jeho vtipoch, nekontruj mu, ak sa ta dotkne, kludne mu povedz "dodrzujte spolocensky odstup, prosim, pan ucitel!" S vaznou tvarou, nie s chichunanim. Ak by sa nadalej spraval nevhodne, oznam to rodicom, riaditelovi, psychologovi, niekomu, komu doverujes.

wudz
Včera o 06:40

Hm, po prečítaní týchto komentárov sa cítim dosť divne, pretože ja v tom vidím presne to, čo píšeš. Pracujem v organizácii s mládežou a hneď prvé školenie - akýkoľvek fyzický kontakt okrem podania ruky musí prísť zo strany mladého človeka, ja ich nemôžem sama od seba ani objať. Takže ak ťa učiteľ objíma a neobjíma iné decká, bliká mi kontrolka. Tak isto idete na súťaž a ste v aute sami dvaja? My nemôžeme byť nikdy s dieťaťom sami, ak si vyžiada dieťa súkromný rozhovor, tak musíme byť v miestnosti s presklenými dvermi. Áno, brutálne opatrenia, ale chápem im. Sám s cudzím dievčaťom, to nie je ok.
Moja rada pre teba: Ak ti je to divné, nepríjemné, hocičo, vyhraň sa proti nemu. Na rovinu mu to povedz. Ak sa mu to hanbíš povedať, aspoň mu to naznačuj rečou tela - odťahuj sa od neho, nevyhľadávaj s ním kontakt, nepozeraj sa mu do očí dlhšie, ako je nutné... Povedz to niekomu, hocikomu, kamoške, rodičom, školskému psychológovi...
Ak dúfaš, že z toho bude medzi vami niečo viac, nie, nebude. Ak si dospelý chlap, učiteľ, začne s dievčaťom v tvojom veku, má ju len na sex a následne ju pustí k vode. On by riskoval príliš veľa...

domkakvet
Včera o 07:08
@anonym_autor

@domkakvet a co ja som urobila zle

@anonym_autor to ze si sa mala minimalne odtiahnut.

unicornlady
Včera o 07:16
@domkakvet

@anonym_autor to ze si sa mala minimalne odtiahnut.

@domkakvet Hádam nebudeme dieťa viniť z toho, že nevie adekvátne reagovať. Správať sa má vedieť učiteľ.

domkakvet
Včera o 07:21
@unicornlady

@domkakvet Hádam nebudeme dieťa viniť z toho, že nevie adekvátne reagovať. Správať sa má vedieť učiteľ.

@unicornlady samozrejme, ale teraz za to, ze sa nevie ucitel spravat, tak neupozornime ani dieta a v urcitom veku by malo aj dieta vediet, ze sa nema nechat olapkavat.

anonym_9e0559
Včera o 10:34

A ty nemas usta? Nechytajte ma, je mi to neprijemne. Hotovo.

anonym_3a5445
Včera o 10:44

To si ešte na základnej teda?
Asi 20 rokov dozadu som mala niečo podobne. Lblbw poznamky zo strany ucitela. Vzdy ma menovite pred celou triedou. Tak som mu nadala že som mala pokarhanie triednou ucitelkou 😂 ok bolo mi to jedno. Vravela som ze aj za riaditelkou pojdem ale toto tak nebude. Zase ja som si vedela urcit hranice uz v mladom veku.
Podobny incident sa stal aj na vyske. Kde bol extrmene "slizky" ucitel. Paktoval so studentkami. Ja som mu raz povedala ze ani keby bol posledny sa ma ani nedotkne. A odisla som zo skoly na inu.
Toto je niečo co ja absolutne tolerovat nebudem.
Som vydata a aj manzel po rokoch vie ze nie vsetky dotyky su mi prijemne.

123profil321
Včera o 10:47

@anonym_autor keď ti je nepríjemné, ako sa k tebe správa, a sama cítiš, že je to za hranou, tak sa odtiahni, udržuj si odstup, protireč jeho narážkam. Choď za psychologičkou škôlkou a povedz jej, že ti to je nepríjemné a nevieš, ako si to máš z jeho strany vysvetliť. Poprípade za vychovávateľkou, s tým, že mu nechceš ničiť povesť, ak si si to zle vysvetlila. Ale aj ja si myslím, že je to za učitelskou profesionalitou.

anonym_019fc7
Včera o 10:58
@anonym_8fa9c8

Ty sa k nemu spravas ako? Povedala si mu niekedy, ze jeho dotyky su nevhodne, ze ti to vadi? Ak ho budes ignorovat (v zmysle nereagovat na nejake dvojzmyselne narazky so zvysenym zaujmom), nebude mat potrebu uputavat tvoju pozornost. Proste, nesmej sa na jeho vtipoch, nekontruj mu, ak sa ta dotkne, kludne mu povedz "dodrzujte spolocensky odstup, prosim, pan ucitel!" S vaznou tvarou, nie s chichunanim. Ak by sa nadalej spraval nevhodne, oznam to rodicom, riaditelovi, psychologovi, niekomu, komu doverujes.

@anonym_8fa9c8 to nemyslíš vážne, že toto má riešiť 12 ročné dievča, však? absolútne nemá čo riešiť takéto veci, učiteľ sa jednoznačne správa nevhodne. Ako učiteľ má vedieť, že si nemôže dovoliť akékoľvek dotyky a srandy. Tiež nie som ok s tým, že s ním niekam sama cestovala. Už vidím ako šiestačka hovorí učiteľovi: kludne mu povedz "dodrzujte spolocensky odstup, prosim, pan ucitel!" 👏

anonym_019fc7
Včera o 11:03
@anonym_autor

no tak to zhrniem -som vinna ja lebo si vela vymyslam a nemala by som to nikomu povedat aby nahodou neskoncil s karierou, spokojne ste tu teraz vsetky

@anonym_autor určite to rieš s niekým blízkym, alebo v ŠPT, ako ti už radili vyššie. Si skvelá, že si túto situáciu vyhodnotila ako potenciálne nebezpečnú a že hľadáš riešenie. Keďže to správanie voči tebe nie je úplne vyhranené, nemusíš ani ty vystupovať drzo alebo prudko. Ak máš na škole nejakú učiteľku, ktorej sa vieš zdôveriť, pokojne sa jej na to opýtaj, aj na to ako máš reagovať. Hoci sa to dialo minulý rok, rozumiem, že keď ťa opäť učí, hľadáš riešenie pre prípad, že by sa to opakovalo

anonym_8fa9c8
Včera o 11:08
@anonym_019fc7

@anonym_8fa9c8 to nemyslíš vážne, že toto má riešiť 12 ročné dievča, však? absolútne nemá čo riešiť takéto veci, učiteľ sa jednoznačne správa nevhodne. Ako učiteľ má vedieť, že si nemôže dovoliť akékoľvek dotyky a srandy. Tiež nie som ok s tým, že s ním niekam sama cestovala. Už vidím ako šiestačka hovorí učiteľovi: kludne mu povedz "dodrzujte spolocensky odstup, prosim, pan ucitel!" 👏

@anonym_019fc7 ja som to hovorila bezne telocvikarovi na strednej. Ostatne baby sa stazovali az neskor hromadne, potom ho vyhodili zo skoly. Mali sme 15 rokov. Bolo to davno, dnesne decka si vedia otvorit usta a su informovanejsie, ako sme boli my volakedy.

autor
Včera o 16:26

Zajtra s nim mame hodinu

anonym_c00410
Včera o 17:21
@anonym_autor

@anonym_autor nie, zhrňme to inak. Koľko máš vlastne rokov? O akú školu ide? základnú? v ktorom si ročníku? prečo si o tom nepovedala rodičom? na tú súťaž si išla s ním jeho súkromným autom? rodičia s tým boli v pohode? prečo ťa nesprevádzali? ak chceš niečo seriózne riešiť, tak píš konkrétne informácie, nie vyjadrenie typu mám menej ako 16 rokov.

autor
Včera o 17:40
@anonym_c00410

@anonym_autor nie, zhrňme to inak. Koľko máš vlastne rokov? O akú školu ide? základnú? v ktorom si ročníku? prečo si o tom nepovedala rodičom? na tú súťaž si išla s ním jeho súkromným autom? rodičia s tým boli v pohode? prečo ťa nesprevádzali? ak chceš niečo seriózne riešiť, tak píš konkrétne informácie, nie vyjadrenie typu mám menej ako 16 rokov.

@anonym_c00410 mam 13, teraz som osmacka a ano isla som s nim jeho autom

anonym_c00410
Včera o 17:50
@anonym_autor

@anonym_autor a prečo? ja ako rodič by som s tým nesúhlasila a ako učiteľ by som to neurobila skrz zodpovednosť v prípade nehody. Škola s tým súhlasila?

anonym_0a543b
Včera o 17:51
@anonym_autor

@anonym_autor a nie si ty náhodou zaľúbená do učiteľa tak trošku?

autor
Včera o 17:58
@anonym_c00410

@anonym_autor a prečo? ja ako rodič by som s tým nesúhlasila a ako učiteľ by som to neurobila skrz zodpovednosť v prípade nehody. Škola s tým súhlasila?

@anonym_c00410 ja neviem ci s tym skola suhlasila