icon

Prijímacie konanie na právo. Koľko študentov berú na Komenského?

xkarolina
30. apr 2025

Ahojte baby, len tak zo zvedavosti… na právo UK v BA berú až 600 ľudí? To akože fakt zoberú skoro každého, kto sa prihlási? Ja som bola tiež na práve len nie Komenského, a nás bolo len okolo 60 prijatých, takže mi to príde úplne mimo. To ich tam fakt držia len kvôli dotáciám a potom 80 % ani nepustia ku štátniciam či ich hneď vyšmaria už v prvom semestri? neviete, ako to tam vlastne funguje?

magic08
•
30. apr 2025

@xkarolina ano, deje sa to kvoli financiam. Ti, ktori na to nemaju sa precistia postupne

nyusika
•
30. apr 2025

myslela som si, ze niekto, kto chce byt pravnik, by mal ovladat aspon zaklady slovenskej gramatiky...ci nie ?

vevesh
•
30. apr 2025
@nyusika

myslela som si, ze niekto, kto chce byt pravnik, by mal ovladat aspon zaklady slovenskej gramatiky...ci nie ?

@nyusika na slovensku roky rokuce stacia na pravo 💰💰💰💰. Gramatika sa uz na skole douci, a ked nie, tak 💰💰 to zaisti...

liz_lemon
•
30. apr 2025

ano, presne tak, uz po prvom semestri odpadne cast ludi, a tak to ide, az zostane mozno tak 50 ludi, z ktorych este par vyhodia na Mgr. statniciach

xkarolina
autor
•
30. apr 2025
@nyusika

@nyusika Ach jaj, zase niekto, kto sa vyjadruje k téme… alebo si prišla len si žbrdnúť lebo sa nudíš? Koľko tam tých chýb mám, že ťa to tak pohoršilo?😂😂

didamt
•
30. apr 2025
@xkarolina

@nyusika Ach jaj, zase niekto, kto sa vyjadruje k téme… alebo si prišla len si žbrdnúť lebo sa nudíš? Koľko tam tých chýb mám, že ťa to tak pohoršilo?😂😂

@xkarolina len v slove prímačky 🙂 sú to prijímačky, to len na okraj

nyusika
•
30. apr 2025
@xkarolina

@xkarolina v príspevku štyri, v odpovedi na môj komentár žiadnu...ale štylisticky bieda.

micusa2222
•
30. apr 2025
@nyusika

@nyusika čo sa čuduješ,,u nás väčšina Ing.a Mgr.nevedia vôbec pravopis..neviem, ako písali diplomovku...

didamt
•
30. apr 2025
@nyusika

@xkarolina v príspevku štyri, v odpovedi na môj komentár žiadnu...ale štylisticky bieda.

@nyusika ktore 4? Zaujima ma to

nyusika
•
30. apr 2025
@didamt

@nyusika ktore 4? Zaujima ma to

@didamt všetko čiarky plus slovo "primacky"

xkarolina
autor
•
30. apr 2025
@nyusika

@nyusika A kde vôbec píšem, že tam chcem ísť? Veď vravím, že sa pýtam, lebo ma to jednoducho zaujíma. Ja už mám odštudované. A čo sa týka tých chýb… sú to úplné banality😂🙈, ktoré som napísala v uvoľnenej diskusii, nie ako jazykový rozbor. Pointa bola otázka, nie pravopis. Ale ďakujem za postreh, nabudúce to možno napíšem ako sloh na maturitu.

didamt
•
30. apr 2025
@nyusika

@nyusika jaj ciarky....

aeruginosa
•
30. apr 2025

Ja ked som maturovala na gymnaziu, tak do BA na UK islo cca 10 ludi od nas, len co viem.. a dokoncila Mgr. jedna. Zvysok vyhodili zvacsa po prvom alebo po druhom semestri. A veeela dalsich ludi poznam, ze isli na pravo na UK a skoncili uz v prvaku..

diewcatqoo
•
30. apr 2025

Ehm, ja sa pohybujem v pravnej oblasti a co sa tyka pravopisu, tak nemam ziadne iluzie o tom, ze by ho pravnici ovladali perfektne... a co sa tyka ciarok, tak to uz absolutne 🙂

saritaaaaaa
•
9. jún 2026

@xkarolina Neviete niekto prosim ako prebiehajú prijímačky na právo na Komenského, či je to formou testu a či je ten test ťažký alebo aké to je???