icon

Susedka sa mi vyhráža políciou, lebo vraj kričím na dieťa

atko2009
19. mar 2020

Ahojte. Dnes sa mi stala taka vec. Je toho veľa, práca, dieťa ďakujem ma, karantena. Synator 11 rokov sa nechce učiť. Tak nastal krik. A následne nastalo búcha ie od susedky. Zazvonil som u nej, že ak má problém nech nebucha ale zazvoní. Začala sa mi vyhrážať políciou, ktorú na mňa zavolá, lebo vraj každý večer kričím na dieťa. Priznávam, nie som suoermatka, takže stane sa ze kričím, no určite nie denne. Navrhla som susedke - cca 20 ročnej bezdetnej slečne, že si to s nou vymením. Ako by ste reagovali keby ze sa vám vyhráža políciou. Žijem sama so synom a nie vždy je všetko ružové, ale zas syna netyram ani nebijem. To som sama kto kričí na dieťa? Som fakt prípad pre políciu?

nikyball
Odpoveď bola odstránená
nikolka1986
Odpoveď bola odstránená
betulinka1
20. apr 2020

@atko2009 nahodou mne sa paci, ze susedka to neignoruje. Vies kolko deti by sa dalo zachranit, keby susedia neignorovali krik. Skor sa treba zamysliet, ci je ten krik na 11 rocneho ma efekt a ci je ten krik adekvatny, ked to uz vnimaju aj susedia. Mam dieta a som na neho sama, len pre info, aby si sa neobhajovala tym, ze neviem o com hovorim. Viem a k tomu sa staram o postihnutu sestru, 80 rocnu babku, ktorej nakupujem a snazim ja ju drzat doma. Varim, pracujem z domu, staram sa o dieta, som unavena ale nevrieskam, aby to riesili susedia. Skus sa ukludnit a zamysliet sa nad tym. Aj pre deti je to tazke byt v socialnej izolacii a pre 11 rocneho urcite este viac. Mozno klud doma by mu bol prijemnejsi. No a co, ze sa mu nechce alebo sa nevie ucit. Nech robi len to co zvlada. Su horsie veci v zivote ako nemat vsetky ulohy.

nini1010
20. apr 2020

@nikyball Boze ty si naozaj chudiatko.Toto je vizitka nestastnych ludi,ktory si musia svoju frustraciu takto odbavovat na druhych ludoch.Normalna spokojna,vyrovnana zena by takto nikdy nevystupovala voci druhemu cloveku.Ale ktovie,mozno deti ani mat nemozes mat a len si vybijas zlost na druhych.Ale o rodicovstve evidentne nevies ani prd
Zi si.

nikyball
20. apr 2020

@nini1010 ja deti mám a sú veľmi spokojné,
😂😂😂Tak ty si hulákať po svojich keď to nezvládlas inak a keď si zvyknú čo príde? Facky?! Ty šťastlivec jeden

nini1010
Odpoveď bola odstránená
nini1010
20. apr 2020

@nikyball A naozaj je velmi smiesne,ked sa vyjadruhe voci hovijakej vychove hanlivo zena,ktora ktora takto osocuje inu zenu a sama by potrebovala lekviu slusneho spravania.Ale to ti asi nenapadlo ani neverim ze by si si to vobec bola schopna uvedomit.

nikyball
20. apr 2020

@nini1010 veď som ti povedala kľudne si teda vrieskaj po deťoch keď si labilna. Moja suseda nie si, mne je to jedno, len deti mi je ľúto a nikdy to schvaľovať nebudem s čím ty sa zjavne nevieš zmierit. Čo ti mám ešte povedať ?! Skôr by by ste sa mali uvedomiť že týmto nič nedosiahnete skôr tie deti vystresujete a znechutite. Čo vám máme tlieskať za to alebo čo cakas

hanka1674
20. apr 2020

Presne tak, isto sa dajú veci a hlavne teda problémy riešiť aj bez kriku. Nie len kvôli tomu, aby bol so susedmi prosteč pokoj, ale hlavne pe pokoj a šťastný život priamo v rodine

nini1010
20. apr 2020

@nikyball Najlepsie vobec sa nevyjadrovat k cudzim ludom kym nekracas v jeho topankach.To cakam.Neviem co je to za modu ze si ludia myslia ze sa mozu vyjadrovat ku kazdemu,sudit a osocovat hlava-nehlava!Ja som tu temu s otazkou nezakladala,bepytala som sa ani raz na tvoj nazot tak uz konecne daj pokoj a maj pekny den.

nikyball
20. apr 2020

@nini1010 tak čo potom robíš na fóre 😂💁

nini1010
20. apr 2020

@nikyball Odpovedam na otazky ludi ktory si pytaju rady a nazory inych.Tvoj nazor som si naozaj ani raz nepytala.Tebe to proste stale nedopina,ze?

nikyball
Odpoveď bola odstránená
nini1010
20. apr 2020

@nikyball Je naozaj hanba ak sa zena s takymto vystupovanim a vyjadrovanim ma vobec odvahu komentovat a osocovat cudziu vychovu.Si dozaista skvelym prikladom svojim detom.Hanba.

atko2009
autor
21. apr 2020

@betulinka1 tak nezdielam názor, že nech robí len to co zvláda, to by podľa neho nezvládal nič. Takže musí sa trosku aj snažiť s nie vyhovárať sa. Ako som už niekoľko krát uviedla - u nás nie je krik na dennom poriadku ale zas u nás to niekedy bez kriku nejde. Takže áno niekedy vrieskam😉

atko2009
autor
21. apr 2020

@nikyball poviem ti tak, kým hovorím 20krat a mierne tak dostávam odpovede typu áno, počkaj, hneď idem.... A 20x a nič. Ale keď raz dvihnem hlas, tak to stačí a mam vybavene. Takže - na každého platí niečo iné, preto sa nepovysuj a nesud, lebo život ti prinesie aj také situácie, že tvoj je "ja nikdy" pôjde ta tam a zrazu sa pri stihneš ako kričis 😉 takže vydrz do puberty vlastných detí a potom mi napíš, že ako to zvládaš v každej situácii s úsmevom na tvári, s výrazom Angličana a bez tej tebou toľko omielanej lability.
Príde mi dosť odvážne tu niekoho obviňovať z lability len preto, že dvihne hlas. Neboj sa, raz sa v takej situácii pri stihneš sama a potom si povedz, že si labilna a ver, že taká situácia nastane.
Nikdy nehovor nikdy 😉

atko2009
autor
21. apr 2020

@nikolka1986 vážne ma zaujíma ako si prišla na to, že matky, ktire kričia z času na čas sú neprispisobive😊 joj ale teba chcem vidieť až raz budeš matkou a príde situácia keď už dvihne hlas ako budeš neorispisobiva, labilna, frustrovaný a neschopná výchovy dieťaťa. Už teraz ti poviem, že presne taká budeš. Ver mi moja, až budeš mat deti, všetky tieto reči ti potom budú trápne a potom nebudeš pokladať matku, ktura z času na čas zvýši hlas za ne prispôsobivu.
Ak vôbec deti niekedy mat budeš, pretože s názorom aký máš teraz je väčšina nas matiek neprispisobivych. Vieš vôbec co to slovo znamená? Prislisob sa tomu, že žiješ v spoločnosti matiek a ich deti a nauč sa akceptovať ich neorisposobivost. 😊

nikolka1986
Odpoveď bola odstránená
atko2009
autor
21. apr 2020

@nikolka1986 neobtazuje ma ta soplana, pretože asi pochopila, že nabudúce nie ze jej poviem svoje ale jej rovno donesiem syna aby mi ukázala ako ho mam vychovávať. Nehucim po ňom nonstop ale nehrajem sa tu na supermater, ktora všetko zvláda s kľudom, v pohode a s úsmevom na tvári.
A garantujem ti, ze raz pochopíš o com hovorím. Zatiaľ sa tu môžeš hrať na to, že my matky sme neprisposobive.

nikolka1986
Odpoveď bola odstránená
nikolka1986
Odpoveď bola odstránená
atko2009
autor
21. apr 2020

@nikolka1986 bože ďalšia trápna a ešte aj bezdetna. Prečítajte si túto diskusiu a trosku po oprav svoj bezdetna názor. Ú nás od daného termínu zadanej otázky ešte krik nebol, takže ma ušetrí tvojich vedeckých štúdií mojej osobnosti, lebo si mimo. A prestaň sa tu hrať na to, že vieš niečo o výchove lebo zatiaľ si bezdetna a nemáš žiadnu osobnú skúsenosť. Takže hop hop chod sa dopracovať najprv k vlastným deťom a potom súd to moje a moju výchovu 🙄

atko2009
autor
21. apr 2020

@nikolka1986 ja som sa od tejto témy už pohla ďalej, ale stále sú tu nové príspevky. Zdá ta ze nezvláda reakciu o tvojej bezdetnosti. V hlave nosím kopec veci ale určite nie som nešťastná, labilna, frustrovaný a neschopná výchovy
Na rozdiel od teba som mama😊 a neviem ale sú tu aj staršie témy a ešte sú živé a diskutuje sa v nich, ved o tom sú tieto fóra predsa... Ci?

nikolka1986
Odpoveď bola odstránená
atko2009
autor
21. apr 2020

@nikolka1986 ďalšia co presne vie aký mám život. Si trápna. Nevies o mne nič ale presne vieš, že vraj sikanujem syna. Dovoľ aby som sa zasmiala týmto tvojich trápny reakciám najprv bud mamou a poto mi tu dávaj rozumy a rady. Zatiaľ nou nie si 😊 mé ta ľúto nie je, možno ti Boh dieťa nedoprial a vie prečo.

nikolka1986
Odpoveď bola odstránená
atko2009
autor
21. apr 2020

@nikolka1986 nedosmejem sa, neboj sa. Ja som si toho prešla oveľa viac ako ty tu nemusis robiť dojem vo veciach, ktorych naozaj ale ze nič nevieš 😊 až budeš raz matkou ver, pochopíš o com hovorím

nikolka1986
Odpoveď bola odstránená
atko2009
autor
21. apr 2020

@nikolka1986 neoreplo mi ani nemám žiaden vykyv. Som stále ta istá, to len ty asi nevieš pochopiť, že nie som jedna z tých suoermater, že sa na ňu nehrám a ze proste z času na čas dvihnem hlas. Ze sú tu typy suoermatiek a bezdetnych suoermatiek to je už ina vec. Ja som v pohode, to len tie ostatne co sa hrajete na sami dokonalosť neviete pochopiť, že sme ľudia. Neurazam, nesudim, nedávam diagnózy ako ty.
Takže sa Ukludni a chod si urobiť vlastne dieťa a tak za 15 rokov si túto tému opäť precitaj.

nikolka1986
Odpoveď bola odstránená