Tablet na poznámky na vysokej škole: Je praktický?
V septembri nastupujem na VŠ a riešim, čo si kúpiť na poznámky. Doma notebook mám, ale je dosť ťažký a nechce sa mi ho denne vláčiť.
Rozmýšľam preto nad tabletom s perom. Je to na prednášky praktické? Alebo je lepšie používať notebook? Ďakujem.
Ako ti vyhovuje, ja pouzivam pero a papier
Na medicine ho ma vela studentov, tiez rozmyslam, ci kupit
Veľmi veľmi veľmi záleží od tvojej preferencie, čím a ako sa ti lepšie píše... ja som fanúšik klasiky, teda papier a pero, poznámky som vždy robila tak, vo vyšších ročníkoch som musela tak či tak nosiť notebook, kvôli určitým programom, ktoré som potrebovala na prácu (ale úplne iný odbor), ale poznámky som stále písala rukou lebo u nás je veľa schém, vzorcov, náčrtov a textu v podstate minimum... ale naozaj veľa študentov vidím aj s tabletmi
Ak nestudujes špecifický odbor, tak asi by som vyberala podľa preferencie pri písaní. Aj keď najviac tiež preferujem papier a pero. Len otázka, to čo máš doma na ntb - herný, či čo? Keď píšeš, že je ťažký?
Ja som začala s zošitom ale začalo to byt veľmi nepraktické. Nakoľko som niekedy nestíhala alebo oni niečo doplnili a začala som mať škrtance vyzeralo to hrozne a strácala som sa. Ja mám všetko od Applu takže som si kupila najnižšiu radu IPadu s perom a som strašne spokojná. Používam jeden program na písanie poznámok. A tam viem si veci mazať keď sa pomýlim, prekladať veci a dopĺňať za mňa je to strašne šetrič času
Bratranec má remarkable a je spokojný (právo). Má ho už aj manžel - síce do práce, ale je to praktické.
Ja som študovala iný odbor, ale za mňa iPad skvelá vec, kúpila som si pero aj klávesnicu, takže som mohla ťukať aj ručne kresliť vzorce, reakcie, výpočty, proste čo prišlo. Plus bolo, že aj všetky ostatne zariadenia mam od Applu, takže som mala všetko potrebné v jednom ekosystéme.
@anonym_autor ja som začala používať tablet asi v treťom ročníku VŠ (študovala som pred viac ako desiatimi rokmi). Veľmi mi to uľahčilo študentský život. Všetko pekne v priecinkoch podľa ročníka, ak boli predmety, kde bolo treba písať, robiť nacrty, rysovať, tam som písala na papier, potom odfotila a priradila k poznámkam v tablete. Keď som cestovala do alebo zo školy vlakom, nemusela som ťahať zošity, šanony, učebnice, všetko som mala pekne v tablete a mohla sa učiť.
ja som to skusala v praci ale vratila som sa ku klasike pero papier nakolko po obrazovke na tablete sa mi nepisalo vobec komfortne, pisem pisanym pismom tak poznamky boli menej citatelne ako na papieri a ked som si dala program na konvertovanie pisaneho pisma na tlacene tak nie vzdy prepisal to slovo co som napisala - nerozlustil moj skrabopis. 😀
pisem do jedneho zosita perom, potom si poznamky prepisujem do textoveho suboru - robim si taky vlastny text na ucenie sa na skusky, no a tymto sa mi to dostava do hlavy a vyrazne lepsie sa mi to potom v skuskovom uci.... na tablet som pisat skusala, ale pre mna to nebolo to prave orechove..... ak mas tazky notebook, kup si novy, doporucujem klasicku macbook air - lahky, skladny, a ideal na prenos a pracu
@anonym_autor Záleží na tom, aký máš vzťah k technike. Ja som pri práci s ňou taká neohrabaná, že mi písanie na ntb alebo tablete trvá oveľa dlhšie ako na papier. Ale bývalé spolužiačky mali také malé tablety, na ktoré sa dala napojiť klávesnica.
Ja študujem zdravotnickeho laboranta na vš opakujem 3 ročník Bc....ale u nás iba zo pár ľudí malo tablet... Prednášky nam posielali na moodle v pdf verzii alebo prezentácie... na skúšky som sa učievala tak, že buď normálne na pc, prípadne cez tablet... alebo som si to do zošita prepísala, že som si ten predmet spoznámkovala v skúškovom období...prípadne som často robila tak, že som si celú prezentáciu prekopírovala do wordu dala som si to poznámok vytlačila a tak učila... na labák som nosila jeden zošit ktorý mám na všetko a viacero študentov to tak má...

@anonym_autor Aka VS?