Výber vysokej školy: Slovensko verzus Česká republika
Dobrý deň,ak by niekto vedel poradiť prečo Ano a prečo Nie🙂...dcéra by mohla ísť študovať do Brna na Masarykovu univerzitu-pravo(prijatá bez skúšok,spĺňa kriterium)...no a tu prichádza dilema.. študovať na SR alebo v Čechách...este premýšľa nad Trnavou a Bratislavou...ci si to zbytočné nestazi...typ je úcenlivy od ZS ide s priemerom 1,00..videli ste lepšie uplatnenie Vašich detí ,alebo Vás samich.Ďakujem.
@anonym_5bfa8a som sudkyňa na SR, študovala som právo v ČR. Odkiaľ máš takú info, že s českým právom na Slovensku nie prosím ťa?
@anonym_ba54f8 ano, mas pravdu, teraz pozeram, ze su uznavane diplomy z CR. Co som mala znamych, s tym mali problem, tak sa mi marilo, ze je to inak, ale evidentne nie. Asi mali problem si najst pracu z ineho dovodu, nie koli vzdelaniu v CR.
Šikovný človek sa uplatní v SR či v zahraničí bez ohľadu na to, či bude študovať v BA na UK alebo v Brne. Šikovný človek sa uplatní, pretože je šikovný. Problém slovenských VŠ je často v tom, že štúdium je príliš teoretické a málo praktické.
Prihlášku nech si podá. Prihlášok si predsa môže dať koľko bude chcieť. A kam reálne nastúpi, sa rozhodne koncom prázdnin či začiatkom septembra. Takže ja by som ju ako mama podporila v tom, nech si prihlášky dá všade, kam by potenciálne chcela ísť a na finálne rozhodnutie má čas. To je dosť mesiacov na to, aby zvážila to množstvo faktorov.
@melanta nie tak celkom suhlasim,sikovný clovek sa uplatni hlavne tam,kde ma na to podmienky. Taky vedec sa na SK moze aj potrhať,ked nema take vybavenie ako jeho kolega inde. Už len brno je uplne o inom,viem to,syn tam do labakov chodil robit vyskumy uz cez strednu školu.
Tiez hlasujem za Brno. Ale prihlasky by som dala aj tu, do septembra casu dost a rozhodne sa potom.
@zuzulkika urcite Brno alebo Praha. Uplne ine moznosti popri štúdiu. Ponúkajú rozne programy, co na Sk vobec. Bratranca si od 3 ročníka stiahla firma, vyberajú si z top 10 študentov z ročníkov na prax. A uz ho nikdy nepustila. Uz je akcionár a zije si svoj sen. Vybrali si ho pre vedomosti, nie lebo je to niekoho dieta ako na SK.
@betulinka1 ide si podať aj Brno..bola si dnes zo školy overiť diplomy
@betulinka1 ide si podať aj Brno..bola si dnes zo školy overiť diplomy
@zuzulkika nebude ľutovať. Ja som v rodine jedina studovala VS na SK. Vsetkych po mne som odhovorila a študovali v zahranici. Nik neľutuje.
@zuzulkika nebude ľutovať. Ja som v rodine jedina studovala VS na SK. Vsetkych po mne som odhovorila a študovali v zahranici. Nik neľutuje.
@betulinka1 dakujeme za podporu
@simoli nedavaju sa prihlasky do Holanska uz skor?
@kofa77 táto https://www.tue.nl/en/education/become-a-tue-st... až do mája sa dá
@kofa77 táto https://www.tue.nl/en/education/become-a-tue-st... až do mája sa dá
@kofa77 NL si teda nakoniec podávať ani nebude 🙂 prijali ho na vysnívanú 🙂
@zuzulkika určite ČR. Naše VS zaspali dobu. Som v kontakte s chalanom, čo na SK spravil bakalara a teraz je v ČR a ľutuje, že hneď nešiel do ČR, že neporovnateľná úroveň.
@akvi Toto sa stalo aj mne. Na SR som sa ani nemusela ucit, vsetko som presla bez problemov a potom som v AT zistila, ze som prave zabila 3 roky a tam som sa naucila vsetko od zaciatku 😀 taka som bola nahnevana, ze som sa po nociach ucila nemcinu a odborne veci naraz. A to aspon vtedy mala UK dobru povest, ale bolo to v realite o nicom
@simoli ano, chapem ta😀
pozeram skolne, oproti UK este ok, ale snad vyjde stipendium 👍
Fond na podporu vzdelavania ste nepozerali?
@kofa77 no práve preto si UK ani nedával, lebo tam aj štipka sú takmer nemožné, možno ešte pôžičky. Dával si na na francuzsky institut, samozrejme v škole, a tiež by mal dostat EXCELLENCE SCHOLARSHIP, lebo ho prijali "admission with honors". Neskutočný pocit to čítať : " At the end of a very selective process, you were ranked
among the most highly accomplished applicants. We truly believe you are an excellent match for our Program. As such, the
Admissions Committee has decided to admit you with honors." Som tak pyšná na neho 🙂
@kofa77 no práve preto si UK ani nedával, lebo tam aj štipka sú takmer nemožné, možno ešte pôžičky. Dával si na na francuzsky institut, samozrejme v škole, a tiež by mal dostat EXCELLENCE SCHOLARSHIP, lebo ho prijali "admission with honors". Neskutočný pocit to čítať : " At the end of a very selective process, you were ranked
among the most highly accomplished applicants. We truly believe you are an excellent match for our Program. As such, the
Admissions Committee has decided to admit you with honors." Som tak pyšná na neho 🙂
@simoli sikovny je👏👏, nech sa mu dari aj dalej👍
@simoli A chce sa vratit na Slovensko po studiu? Ci este sa nad tym nezamysla?
@simoli Verím ti a máš byť na čo hrdá, vydarilo sa vám dieťatko 🙂 Ide tam študovať vo FRJ alebo ANJ? Študoval na francúzskej bilingve?
@simoli A chce sa vratit na Slovensko po studiu? Ci este sa nad tym nezamysla?
@kofa77 dakujeme 🙂 Plány má veľké, ale netýkajú sa Slovenska. Ak všetko pôjde podľa jeho predstáv, na magistra by chcel do Švajčiarska. To by dosiahol takmer najviac. Ale klop klop...Ja ho len povzbudzujem robím pre neho všetko, tak ako od prvej triedy pre oboch 🙂 všetko sa mi vracia a som na nich hrdá 🙂
ja som studovala pravo na Slovensku a uz by som to nespravila. uroven vyucby bola zufala, ale zas ja som uz dost rokov po, mozno sa to zmenilo. ale vyucba teoreticka, nic prakticke, ani jednu zalobu sme nenapisali, ziaden simulovany spor, pisanie rozsudkov-nic, vyucujuci nas brali ako otravny hmyz, internaty strasne.
@anonym_5bfa8a ktorá škola?
Aké školy v cechach sú dobré? V Brne masarykova? A v zahraničí? Niečo ekonomické alebo technické. TZB, facility manažment alebo ekonomika. Ešte máme čas, len si robím taký predprieskum 😄
Aké školy v cechach sú dobré? V Brne masarykova? A v zahraničí? Niečo ekonomické alebo technické. TZB, facility manažment alebo ekonomika. Ešte máme čas, len si robím taký predprieskum 😄
@anonym_c320a6
https://www.topuniversities.com/world-universit...
tu si vyselektuj svoje kriteria na odbory a regiony
@anonym_5bfa8a som sudkyňa na SR, študovala som právo v ČR. Odkiaľ máš takú info, že s českým právom na Slovensku nie prosím ťa?
@anonym_ba54f8 Presne ako píše kolegyňa vyššie. Právo som vyštudovala na SK, pracujem ako právnička v ČR (III. st. som si dorábala už v ČR, kde aj učím).

a co potom? lebo s ceskym pravom na Slovensku nie.