icon

Ako zvládnuť prázdniny s bitkármi doma?

20. júl 2025

Ahojte, prazdninujem s 9 a 12r synmi, ktori ked nesedia za nejakou technikou, nonstop sa vadia, biju, nadavaju si, trieskaju dverami. Ja uz s nimi nevladzem a nemozu nonstop sediet za tv/mob/pc/play station. Co mam s nimi robit? Jasne, ze sme uz po dovolenke, chodime bicyklovat, kolobezkovat, oni vybehnu s kamosmi na ihrisko, ale napr teraz je take teplo, ze je naj doma pod klimou. A oni nonstop v sebe. Ako to zvladnut? Diky za kazdu radu..

Strana
z2
tinkatomas
20. júl 2025
@zuzubb007

Bože to sú rady, daj ich na krúžok, spolocenske hry, domáce práce to majú robiť 16 hodín ako sú hore?, ja sa len smejem toto môže napísať len človek čo nemá deti v tom veku, mám chlapca a dievča a tak isto sa obtlkaju, keď sú doma, to len prečkať do dospelosti naozaj ina rada neexistuje, všetko je má dve hodiny, keď dačo vymyslis a zase budú v sebe

Sme piati súrodenci - dve ženy a traja chlapi, momentálne máme všetci už po 50-tke. Vyrastali sme v dobe, kedy sme ani nechyrovali o mobiloch či počítačoch....a cez prázdniny sme sa vadili vkuse. Dokonca aj domáce práce sme mali, aj pridelené diely na záhrade, plné buriny. Ale denne sme sa stihli dovadiť a niekedy qj pobiť, keď boli rodičia v práci. Proste sme si liezli na nervy, lebo sme boli nonstop spolu.

kvadrinkaaa
20. júl 2025

Von nechodia sami za chalanmi? Môj pokiaľ nemáme program, je celý deň vonku s kamarátmi a hrajú všetko možné od výmyslu sveta. Cez šport až po šúpanie konárov.

mamutka
20. júl 2025

Akože niektoré rady…. Spoločenské hry pre deti, ktoré sa vadia? Ja som sa s bratom pred 30 rokmi tiež cele leto vadila, dobre že sme sa nepozabijali v puberte.
Skôr nejaký projekt keby mali, nech niečo okolo domu vyrobia. Každý na opačnom konci pozemku. Ak bývate v byte, tak neviem. Môžu vymaľovať izbu. Bude vyzerať zle, ale deti to dokáže zabaviť. Nech si vyberu farbu, štýl, vypracu to, naštuduju ako na to a môžu maľovať. Ked sú stále v sebe, treba im serióznu prácu. Chalanov baví niečo takéto manuálne

katrin21
20. júl 2025
@mamutka

Akože niektoré rady…. Spoločenské hry pre deti, ktoré sa vadia? Ja som sa s bratom pred 30 rokmi tiež cele leto vadila, dobre že sme sa nepozabijali v puberte.
Skôr nejaký projekt keby mali, nech niečo okolo domu vyrobia. Každý na opačnom konci pozemku. Ak bývate v byte, tak neviem. Môžu vymaľovať izbu. Bude vyzerať zle, ale deti to dokáže zabaviť. Nech si vyberu farbu, štýl, vypracu to, naštuduju ako na to a môžu maľovať. Ked sú stále v sebe, treba im serióznu prácu. Chalanov baví niečo takéto manuálne

@mamutka praveze, ked sa vadia,pri spolocenskych hrach typu monopoly sa mozu vramci hry ale zaroven mozu spolupracovat a vyjednavat.. a zasmiat sa spolu na niecom.
.

mamutka
20. júl 2025
@katrin21

@mamutka praveze, ked sa vadia,pri spolocenskych hrach typu monopoly sa mozu vramci hry ale zaroven mozu spolupracovat a vyjednavat.. a zasmiat sa spolu na niecom.
.

@katrin21 naozaj tvoje rozhádané klbciace sa deti v klude hrajú spoločenské hry? To máš šťastie. Ja mám iné spomienky a teraz to znova vidím naživo pri deťoch

1ryba
Odpoveď bola odstránená
andrejka1974
20. júl 2025
@anonym_autor

@tilly toto mi nepiiiis🙈 starsi je v puberte, odvtedy sa s nimi neda vydrzat.mladsi je akcny, az hyperaktivny, starsi to zachranoval kludnou povahou.ale teraz, jak 2byckovia🙈😁

@anonym_autor zamestnať ich alebo každého dať do jednej izby alebo poslať do tábora každého inam alebo vydržať ešte niekoľko rokov alebo ako ja pokiaľ krv netiekla už som ich časom neriešila

autor
20. júl 2025
@andrejka1974

@anonym_autor zamestnať ich alebo každého dať do jednej izby alebo poslať do tábora každého inam alebo vydržať ešte niekoľko rokov alebo ako ja pokiaľ krv netiekla už som ich časom neriešila

@andrejka1974 ale zle sa to aj pocuva🙉neboli takito. Starsi, kludny, sa dostal do puberty, reaguje na provokacie a uz si nenecha😏

autor
20. júl 2025
@tinkatomas

Sme piati súrodenci - dve ženy a traja chlapi, momentálne máme všetci už po 50-tke. Vyrastali sme v dobe, kedy sme ani nechyrovali o mobiloch či počítačoch....a cez prázdniny sme sa vadili vkuse. Dokonca aj domáce práce sme mali, aj pridelené diely na záhrade, plné buriny. Ale denne sme sa stihli dovadiť a niekedy qj pobiť, keď boli rodičia v práci. Proste sme si liezli na nervy, lebo sme boli nonstop spolu.

@tinkatomas takze je to normalne, ano? Mame kolo seba vacsinou mladsie a dievcata, takze nemam ani s kym porovnat. My sme sa s bratom netlkli, pohadali sme sa, ale nie az tak, ako tito dvaja🙉

autor
20. júl 2025
@mamutka

@mamutka byvame v dome, maju kopec zabavy, prace, ale aj kopec volneho casu. A ked im uplynie cas na techniku, tak zacne ramus. 1chce hrat futbal, druhy bedminton a uz je hadka, nadavky😏🙉nahanaju sa po dome, trieskaju dverami a kricia.😏🙉

autor
20. júl 2025
@1ryba
Odpoveď bola zmazaná

@1ryba radsej tie peniaze miname na spolocne vylety.hm😏

autor
20. júl 2025
@kvadrinkaaa

Von nechodia sami za chalanmi? Môj pokiaľ nemáme program, je celý deň vonku s kamarátmi a hrajú všetko možné od výmyslu sveta. Cez šport až po šúpanie konárov.

@kvadrinkaaa chodia.ale je u nas vyse 30st., takze tieto dni su radsej doma v chladku a na dvor vychadzaju az vecer a to sa vadia, co budu hrat. Potom sa vadia, kto vyhral. Jeden sa zduje a provokuje napr vysmechom druheho. Ten sa nastve a uz zacne nahanacka aj bitka🙉😏

autor
20. júl 2025
@mane01

@anonym_autor ja si tiez myslim, ze by mali dostat pracu, ked budu hlucni a budu sa bit. Zaver take pravidlo. My sme sa pred mamou schovavali, lebo ked nas zbadala necinne cez prazdniny, hned sme dostali mladsieho surodenca alebo nas poslala do zahrady burinu pliet 😂🤪

@mane01 mozem to skusit🙂ved pomahaju dost, ale mozem nieco pridat, ked nebudu vediet co so sebou👍🙂

1ryba
Odpoveď bola odstránená
kvadrinkaaa
21. júl 2025
@anonym_autor

@kvadrinkaaa chodia.ale je u nas vyse 30st., takze tieto dni su radsej doma v chladku a na dvor vychadzaju az vecer a to sa vadia, co budu hrat. Potom sa vadia, kto vyhral. Jeden sa zduje a provokuje napr vysmechom druheho. Ten sa nastve a uz zacne nahanacka aj bitka🙉😏

@anonym_autor typickí chalani 😆👌🏽

princezna_bosorka
21. júl 2025

@anonym_autor zacat ich vychovavat? aj ked je to uz dost neskoro, ale tak im proste skus vysvetlit, ze si svoje konflikty musia riesit medzi sebou a ty nie si rozhodca a hotovo.

Kniha aha rodicovstvi - sourozenci by ti mohla pomoct.

Fyzicky ich oddelit (ina izba, iny kruzok) nie je riesenie, len odklad problemu. Ak to nezvladas manazovat sama, hladaj vam psychoterapeuta..

mane01
21. júl 2025
@anonym_autor

@mane01 mozem to skusit🙂ved pomahaju dost, ale mozem nieco pridat, ked nebudu vediet co so sebou👍🙂

@anonym_autor skus, deti su mudre, velmi rychlo zistia, ake vyhody a nevyhody im to prinasa. Moji ked boli malí, mali sme pravidlo, ze cez vikend, ked skoro vstanu, mozu si zapnut v telke rozpravky, ale nesmu nas zobudit, lebo potom sa telka vypne a pocuva sa hudba v obyvacke. Hned sa nastavili na tiche vikendove rana a my sme si s muzom mohli trochu pospat.

bielasovicka
21. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_autor aj u babky toto robia keď sú u nej? Lebo tak chudák babka 🫣. Ináč aj moji sa takto handrkovali keď boli v tomto veku. Ale okolo15ky ich to preslo🤣

tinkatomas
21. júl 2025
@anonym_autor

@tinkatomas takze je to normalne, ano? Mame kolo seba vacsinou mladsie a dievcata, takze nemam ani s kym porovnat. My sme sa s bratom netlkli, pohadali sme sa, ale nie az tak, ako tito dvaja🙉

@anonym_autor no, moje dve deti sa nikdy nevadili, ani nebili - je medzi nimi vekový rozdiel 3 roky. Niekedy rozmýšľam, čím to je. Ja som v takom pokoji so súrodencami nevyrastala, ale teraz máme veľmi dobré vzťahy medzi sebou. Úplne ti rozumiem, že ťa to trápi. Ja by som bola z toho na prášky, keby sa moji takto vadili, len bohužiaľ ti neviem poradiť.

mamutka
21. júl 2025
@princezna_bosorka

@anonym_autor zacat ich vychovavat? aj ked je to uz dost neskoro, ale tak im proste skus vysvetlit, ze si svoje konflikty musia riesit medzi sebou a ty nie si rozhodca a hotovo.

Kniha aha rodicovstvi - sourozenci by ti mohla pomoct.

Fyzicky ich oddelit (ina izba, iny kruzok) nie je riesenie, len odklad problemu. Ak to nezvladas manazovat sama, hladaj vam psychoterapeuta..

@princezna_bosorka jemine, aký psychoterapeut?! Sú to normálni chalani. Mne sa syn, dovtedy úplný slusnak začal presne ako 9 ročný meniť na sibnuteho puberťáka. Neboj, konzultovala som jeho správanie s psychologickou, ona mi vysvetlia, že to už začína puberta a niektorí chalani to proste majú divoké a je to normálne, treba usmerňovať a snažiť sa prežiť. A u autorky sú deti v blbom veku obe.

andrejka1974
21. júl 2025
@anonym_autor

@andrejka1974 ale zle sa to aj pocuva🙉neboli takito. Starsi, kludny, sa dostal do puberty, reaguje na provokacie a uz si nenecha😏

@anonym_autor viem mala som to doma najmladší a prostredný syn ti boli v sebe duet ani neviem prečo potom časom sa spolčil najstarší s najmladším voči prostreednemu takže u nás to bola občas sranda a teraz najmladší s najstarším bývajú spolu v byte aj s priateľkou a vychádzajú v pohode občas sa pohádali skrz poriadok a prostredný žije tiež sám a všetci sú v pohode vychádzajú už ale chce to čas puberta je ťažká teraz v nej mám staršiu dcéru s tá oduta mama si hrozná mama to nemyslíš vážne furt vraví že keď bude mať 18 tak odíde z domu a ja jej so smiechom prepáč budeš ešte na strednej tak nikam nepôjdeš neboj všetko raz prejde

autor
21. júl 2025

Dakujem Vam. Snas je to len obdobie.

pipistrel13
22. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_5fc8ba chod niekde a vychovou. Staci 1hyperaktivne dieta a druhe v puberte a bitka na stole.. 🙈😁 mas male deti, co? 😁

@anonym_autor no ono to ma aj niečo s výchovou,biť sa začne asu veľa súrodencov,len je otázkou ako reaguje na to rodič,ak je prítomný
ja by som zatrhla všetko techniku,pretože tá vyvoláva nervozitu a agresivitu,ak sú na tom napr. 2h denne
podmienka kým sa neprestanú mlátiť žiaden pc,mobil a pod.
a ostatné ako radili baby,zaúkolovať ich
a moji sa musia aj denne učiť,či sa im chce,či nie,aspoň 15min.

trisha_r
22. júl 2025

@anonym_autor tak by som ich zrezala jak bolo voľakedy . By sa hneď spamätali

autor
23. júl 2025
@pipistrel13

@anonym_autor no ono to ma aj niečo s výchovou,biť sa začne asu veľa súrodencov,len je otázkou ako reaguje na to rodič,ak je prítomný
ja by som zatrhla všetko techniku,pretože tá vyvoláva nervozitu a agresivitu,ak sú na tom napr. 2h denne
podmienka kým sa neprestanú mlátiť žiaden pc,mobil a pod.
a ostatné ako radili baby,zaúkolovať ich
a moji sa musia aj denne učiť,či sa im chce,či nie,aspoň 15min.

@pipistrel13 ucit? 🙈 ved to sa ani mne nechce😝

maya_hi
23. júl 2025

@anonym_autor ty len zabávaš deti. Na to sú zvyknuté a tým pádom unudené. Nevytváraj im program. Zamestnaj ich. Sú v podstate v predpubertálnom veku. Ak si ich neupratala doteraz, teraz to už neurobíš. Toto vytváranie neustálej zabavy, aby sa náhodou detičky nenudili je choré. A deti potom nevedia, čo so sebou. Sú z nich nepokojní neurotici

pipistrel13
24. júl 2025
@anonym_autor

@pipistrel13 ucit? 🙈 ved to sa ani mne nechce😝

@anonym_autor su na 1.stupni,cize ano,ucia sa,ale tak asi 10/15minut,pisu,citaju alebo pocitaju😊

autor
24. júl 2025
@maya_hi

@anonym_autor ty len zabávaš deti. Na to sú zvyknuté a tým pádom unudené. Nevytváraj im program. Zamestnaj ich. Sú v podstate v predpubertálnom veku. Ak si ich neupratala doteraz, teraz to už neurobíš. Toto vytváranie neustálej zabavy, aby sa náhodou detičky nenudili je choré. A deti potom nevedia, čo so sebou. Sú z nich nepokojní neurotici

@maya_hi doma som im zabavu nikdy nevytvarala.nebavi ma hrat chlapcenske hry. Mali kocky, knizky, auticka, drahy, vlaciky, .. hrali sa sami, spolu..

Strana
z2