icon

Ako zvládnuť tehotenstvo a prácu bez klímy?

nona1997
Dnes o 16:41

Ahojte, poprosím o radu alebo ak si niekto týmto prešiel, napíšte ako ste to zvládli 😊
V práci dopĺňam automaty, mám auto bez klímy a keďže teraz ide leto a horúčavy mi vôbec nerobia dobre, behám po firmách hore dole, dlhé trasy nemám, jedná sa skôr o to že vždy musím mať auto odparkovane na asfalte bez možnosti tieňa a keď sadnem do auta tak je to vtom aute na odpadnútie, takto sadnem do auta veľa krát priebehu dňa a keď mám ísť po 14:00 domov v Tom najväčšom teplé... Bojím sa o bábätko keďže telo by sa nemalo prehrievať, som v 17 týždni, na najbližšiej kontrole sa chcem poradiť s gynekológom o Tom ale v práci mi bolo povedané že auto a klímou mi nedajú ale môžem si to riešiť dovolenkou, keď budú najväčšie horúčavy tak mám končiť skôr a budem si to pokrývať svojou dovolenkou alebo pečiatky od dr.. na PN nechcem íst. Doma by som to nevydržala. Ďakujem za každu radu 😊

domkakvet
Dnes o 16:43

@nona1997 nemam taku skusenost, ale mozes vyskusat ako sa budes citit, ak ti nebude dobre, tak aj tak inu moznost ako pn mat nebudes.

anonym_890411
Dnes o 16:47

Ak mas nevyhovujuce pracovne prostredie, poziadaj o preradenie na inu pracu.
Ak budes mat zdravotne komplikacie, potom jedine ta PN

anonym_32d51a
Dnes o 17:42

@nona1997 To dopĺňaš automaty čiže niečo ťažšie vláčiš, zohinaš sa. V každej firme kde pôjdeš vypeckovaná klima a potom sadneš do vyhriateho auta.
Ako ti už hore písali požiadaj o preradenie na inú pracovnú pozíciu, ak si zamestnávateľa písomne informovala že si tehotná, má povinnosť ťa preradiť pokiaľ to nie je možné máš nárok na pracovné voľno s náhradou mzdy priemerného zárobku, záleží na lekarovi čo ti napíše. Ani tej PN by som sa nebránila, veď máš ešte tehotenské k tomu až taká katastrofa to nebude.

domka222
Dnes o 17:54

Ja som robila v plechovej fabrike celé leto,kde klimatizácia bola len na okrasu. To naj teplo mi vyšlo keď som bola už v 5 a 6tom mesiaci.

anonym_1b2924
Dnes o 18:04

No tak mas dve moznosti bud to vydrzis alebo pojdes na PN.. si.predstav ze su zeny ktore maju auto bez klimy tehotne vozia deti do a zo skoly aj na kruzky aj na nakupy aj do roboty chodia aj na kupalisku s nimi musia vydrzat aj ulohy napisat a potom su aj take bez auta ktore to davaju v autobuse. A aj take co robia v hale vo vyrobe kde je na poobednej aj 40 stupnov.Na aute si otvor okno daj si kratasy alebo lahke saty nezabudni pit a normalne pracuj.ked to nepojde daj sa vypisat a z domu do toho tepla nevyliezaj vobec.