Súrodenecký vzťah

22. feb 2024

Ahojte, mam priatela, mame 40 rokov, sme obala single. Moj partner je super, teda vsetci mame svoje muchy, ale v celku fajn spolu vychadzame. Ja mam sestru, ale zial nemame spolu dobry vztah, uz od detstva, je o dost starsia a v zasade spolu nekomunikujeme. A to je mozno chyba, ze som nepoznala pekny surodenecky vztah a teraz sa na to pozeram nespravnou optikou. Mne sa vsak paci, ked maju surodenci spolu dobry vztah 🙂 Ale neviem, ci vztah mojho partnera so sestrou je standard, to by som musela porovnat a nemam s kym, a tak sa chcem poradit s vami.Tak volaju si kazdy den, niekolko krat denne. Pisu si spravy. Casto krat mu volam ja a nedovolam sa, lebo vola so sestrou. OK, chapem. Sestra ma manzela a tri deti, dospele deti, ktore byvaju s nimi. A moj partner dnes vsade behal, aby dal svojej sestre opravit tasku. Nie jej manzel, nie jej deti, ale moj partner. Doobeda sme este behali spolu po opravovniach a poobede som chcela ist vyberat nabytok k nam do bytu a on isiel riesit stale tu tasku, aby ked pride sestra z prace, ju mala opravenu. Moj partner jej kupuje topanky, cizmy ako darcek. Lebo vraj nosi skarede cizmy, tak jej vyberal na vianoce nove cizmy. Muz, zene. Priznam sa, ja by som sa sestre neodvazila cizmy kupit, predsa len vsetci mame svoj vkus. Druha story je jeho vztah k mame. Ale on je "mamanek", s tym som sa stotoznila uz pred 20 rokmi. Maju vasi tiez taketo intenzivne vztahy so sestrami? V kazdom pripade nesmiem nikdy ziadnym sposobom povedat nic negativne resp. kriticke na jeho sestru, ani na jeho mamu. A tym nemyslim nejake hejty, ale normalne objektivne ked vidim, ze nekonaju uplne spravne. Mozno to len nevnimam ja uplne objektivne, neviem.

barka1
22. feb 2024

Mám brata, nemáme takyto vzťah, ani sa mu nepribližuje. Je pravda, že vlastne zhodou okolností v najbližšom okolí nemám vela surodencov brat-sestra, ale nikto z nich nemá takýto vzťah. Ja by som u svojho partnera akceptovala predo mnou len jeho deti. Rozhodne chcem byť pred matkou aj pred sestrou.
Takže za mna je to divné nastavenie.

nops
22. feb 2024

Nie je to normálne.A cítiš to určite aj sama

autor
22. feb 2024

@barka1 no ja tam nikdy nebudem. Na prvom mieste je jeho mama, na druhom jeho sestra a mozno na tretom som ja. Ja som tiez svojich rodicov milovala najviac na svete. To je zase pravda. Ale na prvom mieste bol u mna vzdy partner.

maranta_leuconeura
22. feb 2024

Nerozumiem, mas priatela a ste single? S priatelom si 20 rokov?

autor
22. feb 2024

@maranta_leuconeura nieco k tebe brat - sestra vztah?

diewcatqoo
22. feb 2024

Vidis sama, ze to prehana. Ja by som nikdy nedokazala byt s niekym takym, kde musim bojovat o priazen s mamou a sestrou.
Btw, ste spolu alebo ste single? To sa tak trochu vylucuje, nie? 🙂

autor
22. feb 2024

@diewcatqoo sme spolu a nie sme spolu. Byva s maminou pochopitelne 🙂

diewcatqoo
22. feb 2024

Tak bud ste spolu ako par (staci, ze spolu chodite, nemusite spolu byvat) alebo ste single alebo ste spolu len kvoli sexu. Ak by som bola single alebo by som s niekym bola len kvoli sexu, tak by mi asi bolo jedno, ci predomnou uprednostnuje mamu a sestru. Ak by sme boli par, tak by som toto netolerovala a bola by som coskoro naozaj single.

betulinka1
22. feb 2024

Pred 20 timi rokmi? Ste spolu 20 rokov a nebyvate spolu?

autor
22. feb 2024

@diewcatqoo sme par, sme spolu tri roky aktualne. Pozname sa 20 rokov, v minulosti sme spolu dlhsie zili. Teraz si rekonstrujeme byt a ideme spolu byvat.

autor
22. feb 2024

@betulinka1 kde tvrdim, ze sme spolu 20 rokov? Pozname sa 20 rokov a uz vtedy som vedela, aky ma vztah s mamou. Tak som to myslela. Pisem, ze spolu chodime/zijeme 20 rokov?

maranta_leuconeura
22. feb 2024

No pytala som sa, lebo nechapem, ci si precitla az po 20 rokoch pri este k tomu nepriatelovi teda. By ma zaujimalo ci je taky skvely v posteli alebo co PREBOHA ta pri tomto zufalcovi co sa nevie v dospelosti odputat od rodiny drzi dlhsie ako povezme rok, ked pominie faza zamilovanosti a zatmenia mozgu. Nie, nie je to normalne a ja by som v zivote toto netolerovala. S jednym byvalim som sa kvoli tomu aj rozisla a to sme mali -nast, nie -dsat.

diewcatqoo
22. feb 2024

A si si ista, ze chces zdielat byvanie s niekym, pre ktoreho budes vzdy druha?

ivicka0502
22. feb 2024

ja mám bratov, máme fajn vzťahy ale nevolávame si každý deň. bavíme sa samozrejme keď je niečo, pomáhame si, stretávame sa. Denné veci si riešime v rámci svojej najbližšej rodiny.

autor
22. feb 2024

@diewcatqoo tak jedneho dna tu asi jeho mamka uz nebude nie? Tak snad sa posuniem v hierarchii vyssie.

ckocka
22. feb 2024

Skvelá životná stratégia, toho sa drž.

barka1
22. feb 2024

Takže cakas, kým maminka umrie, aby si sa posunula vyššie? Nie, nebola by som s takym človekom. Ja by som to psychicky nedala.

autor
22. feb 2024

@barka1 na toto nesmeruje moja otazka, s tym som zmierena. Skor moja otazka bola, ci su normalne taketo vztahy medzi surodencami. Ci len ja mam absenciu pochopenia pre surodencov.

barka1
22. feb 2024

Nie, taketo vztahy nie su normálne.

janickacrazy
22. feb 2024

To mi pripomína nášho suseda, starý mládenec, nikdy priateľku domov nedoniesol. Keď mu matka umrela, na druhý deň sa mladá k nemu nasťahovala aj s 3 kuframi. Ako skoro som odpadla. 🧐

autor
22. feb 2024

@janickacrazy tak to, ze je stary mladenec je predovsetkym moja chyba 🙂 Vziat si ma chcel uz viac krat. Len ja som mala bujaru mladost. Ja sa k nemu nenastahujem, to ani nahodou. Ked tak on ku mne.

diewcatqoo
22. feb 2024

Toto je super strategia. Ano, matka raz umrie.. ale sestra je mladsia nez matka, ta tu statisticky asi bude dlhsie. Takze stale budes druha. No vela stastia prajem, mas asi nervy z ocele 🙂

autor
22. feb 2024

@diewcatqoo tak aspon ma sestru, ja nemam nikoho. No co uz.

mikadooo
22. feb 2024

Ja mám so súrodencami super vzťahy, ale takéto nie, mne aj im by to prišlo otravné (niekoľkokrát denne si volať, aby mi dala segra niečo jej na opravu (čo je nesvojprávna?), no, asi by som hodne čumela 😂). Sestra si ho evidentne v mladosti správne "vychovala" a teraz on proste nakluše keď treba. Je to aj obojstranné, aj ona mu kupuje topánky a behá po opravách s jeho vecami? Aj keď, aj tak by to bolo divné 🤔. Toto sa ani nedá nazvať neprestrihnutá pupočná šnúra...🤔🤔🤔.

autor
22. feb 2024

Teraz sme si volali, a pytala som sa ho, co chce este pre svoju sestru zajtra vybavit. Ci jej neodpadlo daco z topanky, aby bolo treba vyriesit. On mi povedal, ze sa jej sam ponukol a ze to pre nu rad urobi. Ze to, ze ja nemam dobry vztah so sestrou neznamena, ze on musi tiez mat zly. Chcela som od neho, aby si zoradil v hierarchii od 1 miesta po 3 miesto, kde je jeho mama, jeho sestra a ja. Vysmial sa mi a povedal, ze so mnou tieto hry hrat nebude a rozlucil sa, zlozil. Ze sa nema chut takto bavit.

autor
22. feb 2024

@mikadooo ona je tiez velmi spata aj s mamou aj s nim. Robi pre nich prve posledne. Naozaj sa o nich stara, kupuje, vybavuje, riesi. Ona je taky muz v sukni u nich doma. Ona je ten pilier a mama so synom sa tocia okolo neho.

muchotrafka298
22. feb 2024

Jasne Ti dal najavo, kde je tvoje miesto.....ak vobec nejake miesto v tej hierarchii mas. Vies dost dlho, ze ako sa veci maju suboj s jeho sestrou a matkou NIKDY nevyhras. Lebo pre neho su oni dve viac ako ty. Prepac, ale otvor oci, kym je cas. Pises, ze ho poznas 20 rokov a v minulosti ste uz boli spolu. On sa nezmeni, len to bude horsie. Lebo ked pridu zavazne zdravotne problemy jeho mamy, nedajboze, tak to bude konecna. Prestahuje sa k nej, lebo ho mama potrebuje. Co bude dalej s tebou, mu bude jedno. A aby si nedopadla tak, ze ked sa mama pominie, mozno za 20 rokov, tak on sa zoberie a vymeni Ta za iny mladsi model.

lossless
22. feb 2024

Mame s bratom fajn vztah, nevolame spolu kazdy den, len ked chce jeden z nas nieco vaznejsie prebrat (pripadne ked mal jeden z nas tazsie obdobie tak sme aj v kontakte boli viac ako podpora), teraz si spravy vymenime niekolkokrat do tyzdna, kupujeme si aj drahsie veci navzajom (aj oblecenie, no vacsinou posleme tip), pripadne kym som nemala deti, tak sme zvykli aj na koncerty pripadne dovolenky ist spolu. Ma kamosov? Mozno je s nou tolko lebo nema s kym inym a rozumeju si. Kym neuprednostnuje cas s nou pred casom s tebou tak by mi to nevadilo.

Inac mne to skor znie ze nema k tebe take silne puto , kazdopadne davat ludi do hierarchie mi pride cudne. Podla coho si chcela aby to zoradil? Resp kebyze ti povie ze si 2 tak co? Balis kufre? Necitila by si sa rovnako ako sa citis teraz kebyze ti povie ze si 1 no ty mas pocit ze nie ?

autor
22. feb 2024

@lossless myslela, som, ze budem aspon na 2 mieste za mamou, ale nie nie som. Na 1. mieste je jeho mama, na druhom sestra, na tretom jeho zosnuly otec a potom mozno niekde ja. Ano nema kamaratov vela, tak sa fixol na sestru. Za mladi takyto nebol. Na mamu bol fixovany vzdy, ale na sestru nie. Po smrti otca sa tak nejako zomkli, urobili si svoju bublinu a su takto stastni.

autor
22. feb 2024

@muchotrafka298 mamka ma uz teraz problemy. Lebo keby nemala, tak byvame uz davno spolu. Teda problemy ma take, ze jej vyskoci tlak a nechce zist dole. Ale zase ja to poznam, ja som sa starala o mojich rodicov, a bola som ich opatrovnicka, dcera, zdravotna sestra, lekar, farmaceutka, pomocnica v domacnosti a vsetko dohromady.