Ako riešiť fajčenie suseda na balkóne?
Čaute, riešili ste niekto cigaretový dym zo susedného balkóna? Bývam na treťom poschodí, sused pod nami fajčí večer aj ráno a keď vetrám, ide nám to celé do spálne. Skúšala som mu slušne povedať, že mám doma malé dieťa a vadí nám to, ale len mávol rukou. Nechcem hneď robiť vojnu cez správcu, no takto sa nedá spať. Ako ste to riešili vy? Vďaka
Nepomôžete si nijak. Mali sme takých prehúlených mladých susedov. Fajčili na balkóne ale aj v byte. Susedia za trest. V celom byte nám od nich smrdelo. Keď sme sa sťažovali, fajčili naschvál ešte viac. Po 6 rokoch sme sa odsťahovali za tých prehúlencov. Dlho sme sa netešili z nového bývania. Vymenili sa susedia a do bytu sa nasťahovali dvaja mladí muži. Doslova chodiaca tabakáreň. Najhoršie je, že jeden príde z nočnej domov a do rána pochoduje po byte a fajčí. To sa ani spať nedá. Žiaľ iným susedom to nevadí lebo tiež fajčia. Tak zase máme smolu a trpíme za fajčiarov. Otvoriť okno a vetrať nemožné, to doslova razí z jeho bytu ten smrad. Tito fajčiari si vôbec neuvedomujú, ako znepríjemňujú život nefajčiarom. A ešte ponadávajú na vás, lebo ste si dovolili prehúlencom niečo povedať.
@oceanahory sused má právo obťažovať susedov dymom a smradom?
alebo má čakať kým sused zomrie?
@anonym_96d24a zomrie ??? Z dymu preboha nepreháňaj
Ja by som si zaobstarala na okraj balkona kvetináče a napr. muškáty a ráno a večer by som ich "trochu viac" poliala. On teba vydymuje, ty ho pokrop.
@anonym_6b1a50 nevieš o tom že ľudia majú bežne striešky ??? Či si taká hlúpa ako tvoj hlúpy komentár
Je to marny boj....nezavidim ti.
My sme si to ako vlastnici odhlasovali, ze ani na balkonoch sa fajcit nebude. Byvame pri rusnej ulici, takze z jednej strany ked mas otvorene okno ani nepocujes radio, tak na tomto sme sa ako vlastnici dohodli hlasovanim ltt teda to preslo a to ako fajciarka som hlasovala aby sa nefajcilo. Pretoze bez tej cigy na balkone vydrzim. Najomnici pod nami su fajciari a chcilu sme im teda museli vysvetlovat, ze v domovom poriadku to tak je, tak nakoniec pochopili. Aj ked myslim, ze fajcia z okna z tej rusnej strany, ale to sme si hovorili, ze tam nam to nevadi, tam nie je okno dlho otvorene. Susedia oproti nam vsak maju pod sebou pana po porazke,fajci stale ci v byte ci na balkone... vravi, ze balkon nepouziva a chodba pri jeho dverach ked ideme okolo smrdi ako tretia cenova..nejake domove poriadku su mu sum a fuk
@anonym_autor jednoducho, predaj chory byt a kup si rodinny dom alebo ked uz trvas na byte, sucasny predaj a kup si prizemny, bud rada ze nefajci v byte, ze len na balkone😎
@anonym_4db7b6 tam by jej vadilo že niekto griluje a ona má vyvesene prádlo a podobne .
Nepomôžete si nijak. Mali sme takých prehúlených mladých susedov. Fajčili na balkóne ale aj v byte. Susedia za trest. V celom byte nám od nich smrdelo. Keď sme sa sťažovali, fajčili naschvál ešte viac. Po 6 rokoch sme sa odsťahovali za tých prehúlencov. Dlho sme sa netešili z nového bývania. Vymenili sa susedia a do bytu sa nasťahovali dvaja mladí muži. Doslova chodiaca tabakáreň. Najhoršie je, že jeden príde z nočnej domov a do rána pochoduje po byte a fajčí. To sa ani spať nedá. Žiaľ iným susedom to nevadí lebo tiež fajčia. Tak zase máme smolu a trpíme za fajčiarov. Otvoriť okno a vetrať nemožné, to doslova razí z jeho bytu ten smrad. Tito fajčiari si vôbec neuvedomujú, ako znepríjemňujú život nefajčiarom. A ešte ponadávajú na vás, lebo ste si dovolili prehúlencom niečo povedať.
@anonym_a4c906 jednemu susedovi vadi fajcenie na balkone, inemu dupajuce deti, inemu hlasna hudba do 22:00, dalsi sa uci hrat na gitare, ini susedia sa asi pravidelne zabijaju, niekto klepe rezne pol dna, iny furt vrta...taky je zivot v panelaku 🙂 a zabudla som na susedu, ktora nam vsetkym rada dava vediet, ze robi aktivity pre dospelych
@anonym_a4c906 jednemu susedovi vadi fajcenie na balkone, inemu dupajuce deti, inemu hlasna hudba do 22:00, dalsi sa uci hrat na gitare, ini susedia sa asi pravidelne zabijaju, niekto klepe rezne pol dna, iny furt vrta...taky je zivot v panelaku 🙂 a zabudla som na susedu, ktora nam vsetkym rada dava vediet, ze robi aktivity pre dospelych
@petamich Konecne to aspon jedna vystihla tak ako mala👌🙏🙂 Plne suhlasim. Zial ludia si vzdy najdu nieco/niekoho na co/koho mozu pindat😄
@petamich beriem kľudne aj sto dupajúcich slonov, aj na bubnoch môžu hrať, aj rezne klepať aj hulákať. Len nech nefajčia. Ja som písala o tuhých fajčiaroch. Kde vám za nich smrdí celý byt od rána do rána. A otvoríte okno a zase cigaretový smrad. Ak by to bol niekto, kto si sem tam zapáli, pohoda. Dá sa to tolerovať. Ale ak máte doslova tuhých fajčiarov, tak máte smolu.
@anonym_c6d01c Veď nech si fajčí doma, v obývačke. Tam nikomu nebude vadiť dym z jeho cigariet. Pekne nech si zatvorí okno a bafká.
@anonym_autor ale to on prave nechce.
Je to marny boj....nezavidim ti.
My sme si to ako vlastnici odhlasovali, ze ani na balkonoch sa fajcit nebude. Byvame pri rusnej ulici, takze z jednej strany ked mas otvorene okno ani nepocujes radio, tak na tomto sme sa ako vlastnici dohodli hlasovanim ltt teda to preslo a to ako fajciarka som hlasovala aby sa nefajcilo. Pretoze bez tej cigy na balkone vydrzim. Najomnici pod nami su fajciari a chcilu sme im teda museli vysvetlovat, ze v domovom poriadku to tak je, tak nakoniec pochopili. Aj ked myslim, ze fajcia z okna z tej rusnej strany, ale to sme si hovorili, ze tam nam to nevadi, tam nie je okno dlho otvorene. Susedia oproti nam vsak maju pod sebou pana po porazke,fajci stale ci v byte ci na balkone... vravi, ze balkon nepouziva a chodba pri jeho dverach ked ideme okolo smrdi ako tretia cenova..nejake domove poriadku su mu sum a fuk
@kitycat vážne ste si odhlasovali obmedzenie práva využívať osobné vlastníctvo? No, asi by ste to museli vysvetľovať právnikovi, ktorého by som k vám poslala.
@kitycat vážne ste si odhlasovali obmedzenie práva využívať osobné vlastníctvo? No, asi by ste to museli vysvetľovať právnikovi, ktorého by som k vám poslala.
@anonym_b97052 mne tu bolo raz prízvukovamé, že balkón nie je moje vlastnīctvo. Tak aké obmedzenie, ked balkón patrí k fasáde bytu (tak mi to bolo písané) a patrí teda akože všetkým?
Nemoze svojim konanim obmedzovat a uz vobec nie ohrozovat susedov..informuj sa u spravcu...ak nic nepomoze, tiez mu nieco hadz, lej na balkon
Ked ti raz pride pindat, ze tvoje dieta je hlucne a dupoce, tak len mavni rukou.
@anonym_c6d01c Veď nech si fajčí doma, v obývačke. Tam nikomu nebude vadiť dym z jeho cigariet. Pekne nech si zatvorí okno a bafká.
@anonym_autor až podpáli bytovku, keď bude fajčiť vo vnútri, budeš spokojnejšia?
@anonym_96d24 A existuje nejaku zakon, ktory by to vyslovene zakazoval? To sa mam ist stazovat aj na susedu, co perie svoje oblecenie v hnusnej avivazi a mne to smrdi alebo na inych susedov co varia nieco co citit v celej bytovke a mne to teda vobec nevonia? No jednoducho zijes v bytovke 🤷...ak sa ti to nepaci, tak nech sa paci, chod byvat do domu.
@oceanahory občiansky zákonník § 127
Vlastník veci sa musí zdržať všetkého, čím by nad mieru primeranú pomerom obťažoval iného alebo čím by vážne ohrozoval výkon jeho práv.
...
nesmie nad mieru primeranú pomerom obťažovať susedov hlukom, prachom, popolčekom, dymom, plynmi, parami, pachmi...
@amonet Možno keby to cez stupačku smrdelo všetkým, tak by mali všetci záujem to nejako vyriešiť.
@anonym_autor aha, čiže to už by ste sa doňho obuli viacerí áno? Veď jasné, treba zverbovať celú bytovku, veď sama nezmožeš nič. Keby si nemala dieťa tak by ti to nevadilo? Či zasa - ja som matka, kto je viac? 🙄 jemu je tvoje decko ukraduté.
ak nefajci jednu za druhou tak na tu chvilu si vies zavriet okno .. zachvilu tvoje dieta bude behat po byte a trieskat so vsetkym- potom ho vystahujes aby nerusilo suseda? tak ako tebe vadi on - budes vadit aj ty jemu ... s takymto pristupom nebudes stastna nikde na svete a dieta nemozes schovat do bubliny ...
ak nefajci jednu za druhou tak na tu chvilu si vies zavriet okno .. zachvilu tvoje dieta bude behat po byte a trieskat so vsetkym- potom ho vystahujes aby nerusilo suseda? tak ako tebe vadi on - budes vadit aj ty jemu ... s takymto pristupom nebudes stastna nikde na svete a dieta nemozes schovat do bubliny ...
@anonym_551288 len by jej mal vopred oznámiť že ide dymiť aby zavrela okno
@anonym_551288 len by jej mal vopred oznámiť že ide dymiť aby zavrela okno
@anonym_96d24a a ona mu bude dopredu oznamovat ked bude decko buchat? ved zacitim - zavriem na tu chvilu al otvorim len vetracku .. popripade nech si kupi klimu .. nemoze ludom rozkazovat co maju a nemaju u seba doma robit
@anonym_96d24a a ona mu bude dopredu oznamovat ked bude decko buchat? ved zacitim - zavriem na tu chvilu al otvorim len vetracku .. popripade nech si kupi klimu .. nemoze ludom rozkazovat co maju a nemaju u seba doma robit
@anonym_551288 balkón nie je u seba doma
@anonym_551288 na decko dá sa dať koberec alebo izolácia na podlahu
proste brať ohľad na druhých a urobiť opatrenia aby sa navzájom neobťažovali
@anonym_autor ja nefajčím. Ale keby áno a mám SVOJ byt a balkón a kúpim si byt s balkónom práve kvôli tomu a príde nejaká teta čo mi začne mindzovat že nemám fajčiť na mojom balkóne, tak by som ju veľmi rýchlo poslala niekam.
@oceanahory občiansky zákonník § 127
Vlastník veci sa musí zdržať všetkého, čím by nad mieru primeranú pomerom obťažoval iného alebo čím by vážne ohrozoval výkon jeho práv.
...
nesmie nad mieru primeranú pomerom obťažovať susedov hlukom, prachom, popolčekom, dymom, plynmi, parami, pachmi...
@anonym_96d24a V poriadku, tak v tomto pripade mozem nahlasit vsetkych mojich susedov a aj oni mna 😉👍...
@anonym_b97052 balkony su spolocne priestory
Tebe nic nezakazujem. Fajci si na balkone a smrd susedom do bytu
@anonym_autor moja mama ma s takymi susedmi presne taky isty "problem". ...on ma na to pravo, je to jeho balkon, nic s tym nespravis. ...akoby bol problem na tych 5min zavriet okno, dvere.

Ja by som si zaobstarala na okraj balkona kvetináče a napr. muškáty a ráno a večer by som ich "trochu viac" poliala. On teba vydymuje, ty ho pokrop.