icon

Ako riešiť fajčenie suseda na balkóne?

Včera o 15:45

Čaute, riešili ste niekto cigaretový dym zo susedného balkóna? Bývam na treťom poschodí, sused pod nami fajčí večer aj ráno a keď vetrám, ide nám to celé do spálne. Skúšala som mu slušne povedať, že mám doma malé dieťa a vadí nám to, ale len mávol rukou. Nechcem hneď robiť vojnu cez správcu, no takto sa nedá spať. Ako ste to riešili vy? Vďaka

Strana
z2
cyberk
Včera o 15:49

nemas sancu, taki ludia su padnuti na hlavu, nezaujima ich svoje zdravie, preco by ich malo zaujimat inych zdravie?... vetrala by som v case ked nefajci, ale to je tazke planovat pri fajciarovi :/

autor
Včera o 15:52
@cyberk

nemas sancu, taki ludia su padnuti na hlavu, nezaujima ich svoje zdravie, preco by ich malo zaujimat inych zdravie?... vetrala by som v case ked nefajci, ale to je tazke planovat pri fajciarovi :/

@cyberk Hlavne v lete je to peklo, prádlo nemôžem vešať na balkón :-/

anonym_c6d01c
Včera o 15:54

@anonym_autor prepac ale nemas sancu...Jeho vobec nemusi zaujimat, ze ty mas male dieta. Ale ze vobec, si myslis, ze kvoli tomu prestane fajcit alebo pojde fajcit mimo bytu? Nebud naivna

anonym_df3a1c
Včera o 15:56
@anonym_autor

@cyberk Hlavne v lete je to peklo, prádlo nemôžem vešať na balkón :-/

@anonym_autor má máme balkóny hneď vedľa seba a fajčia ti vedľa aj tí nad nami a to ešte trusia popol dole z balkóna, čiže všetko mne padá na balkón. Sú to typy, že škoda im vravieť... Rozmýšľam, či by zasklenie pomohlo. Voči popolu možno, ale voči smradu ťažko. Takže mame krásny veľký balkón úplne nevyužitý.

autor
Včera o 15:57
@anonym_c6d01c

@anonym_autor prepac ale nemas sancu...Jeho vobec nemusi zaujimat, ze ty mas male dieta. Ale ze vobec, si myslis, ze kvoli tomu prestane fajcit alebo pojde fajcit mimo bytu? Nebud naivna

@anonym_c6d01c Veď nech si fajčí doma, v obývačke. Tam nikomu nebude vadiť dym z jeho cigariet. Pekne nech si zatvorí okno a bafká.

oceanahory
Včera o 16:02

Sorry, ale byvas v byte, sused ma pravo fajcit na svojom balkone...aj moji susedia fajcia, aj ja obcas citim dym, nie je mi to uplne prijemne, ale tak co uz, vybrala som si zivot v byte a aj toto je jedna z moznych nevyhod. Nikdy ma nenapadlo konfrotnovat ich s tymto, kedze si nemyslim, ze na to mam pravo.

domkakvet
Včera o 16:04

@anonym_autor ked je na tom zavisli, tak asi tazko prestane fajcit.

autor
Včera o 16:05

Napr. na zástavke MHD nemôžeš fajčiť, tuším je tam 4-5 metrov ochranné pásmo. Prečo niečo také sa nemôže vzťahovať na obydlia, kde bývajú aj deti, aj chorí ľudia.

selest
Včera o 16:07

No my sme byvali v bytovke bez balkonov ked sme mali prve dieta a teda sused pod nami fajcil u seba v obyvacke a vkuse mal otvorenu vetracku takze vsetko islo rovno ku nam. To iste teraz suseda pod spalnou deti, fajci si pri okne vo svojej izbe, hoci ma balkon, to jej nemozem zakazat. Bud sa dohodnete alebo nejak odhadnes cas ked neni doma a vtedy vetraj.

anonym_de0136
Včera o 16:16

Fajčiari sú horší jak feťáci… nepomôžeš si.

a0
Včera o 16:18
@anonym_autor

@anonym_c6d01c Veď nech si fajčí doma, v obývačke. Tam nikomu nebude vadiť dym z jeho cigariet. Pekne nech si zatvorí okno a bafká.

@anonym_autor no keby fajčí doma, tak to cítiš v byte, keby si sused otvoril okno a ešte by si to cítila aj v spoločných priestoroch + všetok smrad prejde aj cez stupačku, takže žiadna vyhra. Mne samej to vadí, keď sused pod nami fajčí, ale zavriem okno o 4-5min otvorím zas. Vyriešená vec.

anonym_ce31f4
Včera o 16:22
@anonym_autor

Napr. na zástavke MHD nemôžeš fajčiť, tuším je tam 4-5 metrov ochranné pásmo. Prečo niečo také sa nemôže vzťahovať na obydlia, kde bývajú aj deti, aj chorí ľudia.

@anonym_autor pretože zastávka MHD patri "všetkým", zatiaľ čo byt aj s balkónom patrí jednému, ktorý si na ňom môže robiť skoro všetko. Minule si na balkóne sused griloval. Bez dymu, ale smrad neskutočný.

snugglingduckling
Včera o 16:23

@anonym_autor sused je doma v svojom prostredi a nerobí nič zakázané - vojna cez správcu ti nič nepomôže - neviem čo od toho čakáš. V časoch keď fajčí nevetraj. Ak máš v byte horuco skus sa s nim dohodnúť... že ja neviem večer o osmej uspavaš, potrebuješ si vyvetrať tak či by pol hodinku pred tým mohol byť ohľaduplný... potom by som si otvorila opäť až ked idem spať.

amonet
Včera o 16:26
@anonym_autor

@anonym_autor teraz si ma fakt pobavila😂😂 ze nech si fajci v byte a o mesiac tu budes plakat ako vam to taba cez stupacky do celeho bytu😂😂

autor
Včera o 16:29
@amonet

@anonym_autor teraz si ma fakt pobavila😂😂 ze nech si fajci v byte a o mesiac tu budes plakat ako vam to taba cez stupacky do celeho bytu😂😂

@amonet Možno keby to cez stupačku smrdelo všetkým, tak by mali všetci záujem to nejako vyriešiť.

amonet
Včera o 16:30
@anonym_autor

@amonet Možno keby to cez stupačku smrdelo všetkým, tak by mali všetci záujem to nejako vyriešiť.

@anonym_autor ale to nevyriesis, je to jeho byt jeho vlastnictvo a ma pravo si tam fajcit. nemozeme obmedzovat osobne vlastnictvo a uzivanie osobneho vlastnictva to je aj protiustavne🤷‍♀️

snugglingduckling
Včera o 16:32
@anonym_autor

@anonym_autor po a neexistuje ziadny zakon podla ktorého by mu to niekto mohol zakázať a po b ak by sa aj všetci rozhodli to riešili tak to budu riešiť tak že ho pošlú fajčiť na balkón - to vadí len tebe.

dorizzz
Včera o 16:33
@anonym_autor

@anonym_autor nijako to nevyriešiš a nevyriešilo by sa to ani hromadne. To by ste ho museli dať na súd a dokázať, že vo vzduchu je viac než povolené množstvo škodlivín a to je ťažko odmeratelná vec, a všetko na svoje náklady (súdny znalec atď).
Bohužiaľ s týmto sa nedá nič urobiť.

anonym_4ce65e
Včera o 16:34

Dievča zlaté prežívas . Už len ty niekomu zakázes aby nemohol fajčiť na balkóne si totálne smiešna. 🤦 My nehovor že až tak to ide smrad do bytu lebo tomu tak verím že až isto by tá skôr potešilo keby fajčil v byte .....a áno som nefajčiarka.

huxy
Včera o 16:40
@anonym_4ce65e

Dievča zlaté prežívas . Už len ty niekomu zakázes aby nemohol fajčiť na balkóne si totálne smiešna. 🤦 My nehovor že až tak to ide smrad do bytu lebo tomu tak verím že až isto by tá skôr potešilo keby fajčil v byte .....a áno som nefajčiarka.

@anonym_4ce65e ale ide smrad, či tomu veríš, či nie. Takmer pod balkónom mi fajčia (pred vchodom) a teda vždy to cítim, aj ked mám len vetračlu otvorenú. A viem, že s tým nič nespravím. Ale oveľa viac mi vadia sebeckí ignoranti, ktorí ten popol klepú z balkónov nado mnou, takmer denne ho musím zametať. Nehovoriac, že sušenie prádla na balkóne je potom dosť riskantné. Už mám dieru na markíze od takého debila.

anonym_96d24a
Včera o 16:40
@oceanahory

Sorry, ale byvas v byte, sused ma pravo fajcit na svojom balkone...aj moji susedia fajcia, aj ja obcas citim dym, nie je mi to uplne prijemne, ale tak co uz, vybrala som si zivot v byte a aj toto je jedna z moznych nevyhod. Nikdy ma nenapadlo konfrotnovat ich s tymto, kedze si nemyslim, ze na to mam pravo.

@oceanahory sused má právo obťažovať susedov dymom a smradom?

alebo má čakať kým sused zomrie?

anonym_1688e7
Včera o 16:43
@anonym_autor

@anonym_autor Určite nie je jediný v bytovke, čo fajčí. Ak ho vyženiete pred bytovku, budú frflať tí z prízemia. Slováci vôbec radi frflú. A buď rada, že sa neopíja, nechová holuby, nezbiera odpad....

oceanahory
Včera o 16:46
@anonym_96d24a

@anonym_96d24 A existuje nejaku zakon, ktory by to vyslovene zakazoval? To sa mam ist stazovat aj na susedu, co perie svoje oblecenie v hnusnej avivazi a mne to smrdi alebo na inych susedov co varia nieco co citit v celej bytovke a mne to teda vobec nevonia? No jednoducho zijes v bytovke 🤷...ak sa ti to nepaci, tak nech sa paci, chod byvat do domu.

anonym_4db7b6
Včera o 16:46

@anonym_autor jednoducho, predaj chory byt a kup si rodinny dom alebo ked uz trvas na byte, sucasny predaj a kup si prizemny, bud rada ze nefajci v byte, ze len na balkone😎

madeincssr
Včera o 16:49

@anonym_autor napada mi len velky pomalootackovy (aby bol tichy) ventilator dat do vetracieho balkonoveho okna, aby fukal smerom von. V najhorsom zvonku na parapet. Ak by bol naozaj velky (stojanovy, podlahovy), mozno by pri umiestneni v strede balkona tesne pri stene/oknach pomohli zabranit vnikaniu cigaretoveho smradu na balkon.

rachel36a
Včera o 16:49
@anonym_autor

@anonym_autor to si len myslíš...si nevieš predstaviť aký to je hnus co ti pôjde stupackqmi do celého bytu...bud rada, že fajčí na balkóne a nie doma

anonym_885be9
Včera o 16:52

@anonym_autor môžeš jedine fúkať nejaký sprej pod neho ale inak nič nepomôže.

bosorkabb
Včera o 17:03

Chceš nemožné. Buď bude fajčiť na balkóne alebo v byte. Jedno aj druhé mu zakázať nemôžeš. Je to jeho vlastníctvo.
Je lepšie keď fajčí na balkóne. Ak by fajčil v byte tak všetko pekne pôjde k tebe. A to už otvoriť okno nepomôže.
A že keď sa spojíte susedia že to vyriešiš? Zabudni.
Správca tiež nemôže nič. To je proste realita.

anonym_b4f46e
Včera o 17:04
@anonym_96d24a

@anonym_96d24a uplne bezpredmetné, ci to niekoho obťažuje. Je to jeho balkon a moze si tam vyfajčiť aj 3 krabičky denne

anonym_1688e7
Včera o 17:11
@oceanahory

@anonym_96d24 A existuje nejaku zakon, ktory by to vyslovene zakazoval? To sa mam ist stazovat aj na susedu, co perie svoje oblecenie v hnusnej avivazi a mne to smrdi alebo na inych susedov co varia nieco co citit v celej bytovke a mne to teda vobec nevonia? No jednoducho zijes v bytovke 🤷...ak sa ti to nepaci, tak nech sa paci, chod byvat do domu.

@oceanahory ....a tam sa potom môže sťažovať na hnoj, kosačky, psy, kohúty, burinu...

Strana
z2