Ako riešiť problémy so susedmi bez dôkazov?
Pekný večer,
riešim momentálne nepríjemnú vec týkajúcu sa susedov. Postavili sme si dom, bývame tam 4 mesiace. Ulica kde sme dom postavili bola zatavaná len z jednej strany cesty a ľudia zvykli vysýpať bordel a bioodpad na obecné pole oproti. Postupne sa zastavala aj druhá strana, no a susedia oproti si zrejme nechcú zvyknúť, že to už nie je kus poľa ale náš pozemok. Nemáme zatiaľ plot, všetko riešime postupne, aj samotný dvor, no aby mi niekto chodil na pozemok vysýpať kýble psích exkrementov považujem za absolútnu drzosť. Nemáme ich na kamere, len manžel dvakrát zahliadol dieťa dotyčných susedov ako nám tam vysýpa bordel. Ako by ste riešili takúto situáciu bez dôkazov? Je to slovo proti slovu, kamery už montujeme no ja odmietam neustále spratávať ich bordel z dvora a bioodpad. Taktiež máme psa a normálne po ňom výkaly zbierame do sáčkov a tak vyhadzujeme.
Tak trochu odveci, ist stavat barak a nemat ani na pletivo na oplotenie. Tak naco staviate, ak na to nemate? 🤦♀️ Lebo domcek treba za kazdu cenu, ze? 😂
@anonym_f53f63 áno, treba 😉
Ja vasa chyba ze ste si svoj majetok neohradili plotom, to ste mali riesit ako prve, nie teraz roniť slonie slzy, zavolaj policajtov, odoberu vzorky, susedov pošli do <>.
@anonym_0b3e86 prepáč, ale v zahraničí je úplne normálne mať pozemok bez plota, chore je ak sa Ti niekto premáva popod okna lebo nemáš plot
My mame parkovacie miesta pred domom neohradene a je pre niekoho normalne natesno ppmedzi dom a auto nechať ist dieta na kolobežke, odrážadle s rizikom, že nám oškrie autá, nechat psa urobiť potrebu na nas zatravneny pas atď
Muž to dotyčnemu pozbieral a hodil na zámkovou dlažbu a na travnik- už maju psa na vodítku a pochopili
@sisi096 nachytať pri čine, tabula súkromny pozemok, alebo vyzbierať a vysypat im to nazad
Zahliadne niekoho nieco vysypat = vybehne von a vysvetlia si to. Odsikuje dieta domov a poziada rodicov o napravu a odpratanie.
Ja vasa chyba ze ste si svoj majetok neohradili plotom, to ste mali riesit ako prve, nie teraz roniť slonie slzy, zavolaj policajtov, odoberu vzorky, susedov pošli do <>.
@anonym_0b3e86 nikto nema povinost nic ohradovat.
@sisi096 skus kontaktovat obecny urad, ale obavam sa, ze ta nainstruuju, aby si si to oplotila. Rovnaku radu dostanes aj od policajtov. Na dedinach je vasa situacia celkom casty jav. Ak su ludia zvyknuti, ze je dlho pozemok prazdny. Je pochopitelne, ze pri stavbe nemate zvysne financie na oplotenie, ale docasne oplotenie si dokazete zabezpecit za lacno alebo aj zadarmo. Pozri bazos, casto tam daruju ludia pouzite pletivo len za odvoz alebo za par drobnych. Manzel sam fotil a pridaval inzerat svojich rodicov v jeseni, ktori stare oplotenie darovali. Za 2 dni bolo fuc a mali vela zaujemcov. Myslim, ze toto je okrem praktickeho aj take ludske riesenie. Lepsie ako sledovat susedov, upozornovat, hadat sa.
Asi by som im ich vrátila, najlepšie na okná. Konflikt nekonflikt. Toto by ma dosť naštvalo. Niekedy sa konfliktu nedá vyhnúť
Kúp si stoličku a čakaj kým príde alebo to nálož do krabice a dones im to pred dvere s odkazom že vraciaš požičané a nabudúce im na dvere zaklope starosta/policia 😉

ako radia zeny vyssie, kupte lacne pletivo a vytvorte aspon "opticku" zabranu- oplotte napr. len stranu, z ktorej vam nosia smeti. Ak susedia nie su uplni postihovia, tak tu symboliku pochopia. A samozrejme kamera na tu stranu otocena. Ludia su dnes uplne hovada. Nam na stavbe normalne na drzovku zaparkoval typek s vozikom a obsluzil sa z nasich dlazobnych kociek :/