Ako riešiť susedove okná do nášho dvora?
Dávnejšie som tu písala ale teraz sa zmenila situácia. Máme starší domček prízemný oproti nám je 3 generačný dom kde žije 8 ľudí. Zaujíma ma ako môžem dosiahnuť aby susedia okná do nášho dvora odstránili? Podľa zákona majú ich mat 2 metre od nášho pozemku. S mužom sme to merali a je to iba 35 cm od nášho pozemku. Okien je 6 dajú sa otvárať a suseda s obľubou v nich sedí a pozoruje nás dvor. Nemám žiadne súkromie.
Viacerí mi hovorí,zeje to naša chýba,že sme taký dom kúpili. Úprimne nás dom tam bol skôr a keď stavali susedia ten trojgeneracny dostali požehnanie od bývalých majiteľov. My Však s tým nesúhlasíme a chceme zamietnuť. Ako mohol stavebný úrad dať povolenie aby okná boli priamo v našom dvore??? So susedmi nemáme dobré vzťahy (nie našim pričinením).
Modrý kôň zas nesklamal.
Ty buď tolerantná ku všetkým,privieraj oči nad všetkým ale tebe môžu aj srať na hlavu.
Mám rada toto mudrovanie hrdiniek, keď sa ich to netýka ale múdrosť všetku požrali
@anonym_68da14
A tie reči že- taký dom si kúpila tak čo sa sťažuješ...To aj pri vzťahoch takto radia hrdinky,že akého si si vzala takého muža máš.Akoby na začiatku bolo všetko hneď jasné...Poradiť nevedia,ale kopnúť si to hej.
@anonym_autor
Autorka vy si takéto vzájomné naschvály budete robiť donekonečna lebo ani 1 strana neustúpi a neznášanlivosť sa stupňuje.V takej fáze už len človek hľadá každú maličkosť- chybu na tom druhom.Nechali ste to zájsť priďaleko.Už je to ťažko urovnať,ego nepustí. Ale môžeš skúsiť napr.zobrať domácu pálenku a ísť sa porozprávať a skúsiť slušne dohodnúť.Vy ustúpite v niečom a oni zas v inom.
Ak nechceš, aby ti cumeli do dvora, postav si plný plot🤷♀️ veď ty chceš súkromie, im je to jedno. Nevieš im nijak prikázať, aby zamurovali okna😂
@anonym_autor prečo to nedáš na súd ,budes ti musieť dať aj keď stavebný úrad pochybil
@anonym_autor ty si tá čo tu písala, že psom hádžu jedlo a kamene a nemôžes presunúť budu, lebo bazén a malý pozemok?
Už dávno si tam mala mať nasadené korunkove agáty, alebo iné stromčeky.Taketo okná tam môžu mať a môžeš sa aj na hlavu postaviť.Bolo by mi trápne chodiť na úrad, alebo písať po webe taketo ponosy.Predtym to bol asi jeden pozemok s viac domami a takto sa žilo.Nikto ti nedržal nôž pod krkom, keď si to kupovala.To, že sú otváracie nič nemení na tom, že aj cez zatvorené by pozerala na váš pozemok.Uz dávno si mala mať spravený plot, stromy a budú by som dala inam jaj zabudla som nemáš miesto😂
@natalka13 Ako im mohol dať stavebný úrad povolenie, aby postavili dom tak blízko? niečo asi nieje v poriadku, že?
@anonym_33f245 ak s tým súhlasili bývalí majitelia, tak to je v poriadku.Autorka videla čo kupuje kde má susedov atď...
@natalka13 Ako im mohol dať stavebný úrad povolenie, aby postavili dom tak blízko? niečo asi nieje v poriadku, že?
@anonym_33f245 nevieme ci to bola rekonstrukcia, ci nema stiesnene podmienky...ak maju stavebko a kolaudaciu nik im neprikaze zamurovat okna. Navyse okna nepriehladne.
Cierne stavby sa neburaju.
@anonym_autor nasadiť stromy, kriky, ktoré vyrastú tak, aby nevideli ku vám, bude to trvať, ale raz bude suseda pozerať na listy a vtáčiky, kupte si niečo čo rastie rýchlo napr. turkestansky brest , rastie velmi rýchlo, ročne aj 1.5 m a ked sa nestriha vyrastie aj 10-15 m sadia sa tri na jeden meter, v zime opadáva ale, padalo by možno listie ku nim, alebo cyprustek , ten ročne rastie do 50-80 cm, za tri roky môže mať cca 2.5 m a dorastá tiež tušim do výšky 15-20 m, ten neopadava, suseda sice nebude s tym ok, ale vy budete mat súkromie, ale oni tieň, keď tam chcete zostať, len riešiť, mne by to tiež vadilo, poraďte sa u záhradkárov alebo AI
@anonym_autor vadia ti okná a potom napíšeš, že sa opru o plot a pozerajú do dvora.Jednoducho ti vadia a vadiť budú, ak by som takto mala žiť radšej sa odstahujem, keď si robíte naprieky ste rovnake
@anonym_71ee85 tam kde oni majú okná je chodba kúpeľňa a záchod tam im nemajú čo vadiť. Oni majú spálňu z opačnej strany. Za domom ich nemám kde dať je tam úzky priestor vzadu pri ich plote tiež nemôžu byť a vpredu tiež nie lebo tam majú okná do spálne a detskej izby
@anonym_autor ty nemas za domom 2bm priestor na volieru?
@anonym_autor
pod tie okná by som dala chov prasiat, aspon 3 chlievy, a kompost. Garantujem ze suseda okna aj zamuruje 😀
Alebo ak nechces robit zle tak nasadit bambus, rastie rychlo a vysoko
@anonym_autor
pod tie okná by som dala chov prasiat, aspon 3 chlievy, a kompost. Garantujem ze suseda okna aj zamuruje 😀
Alebo ak nechces robit zle tak nasadit bambus, rastie rychlo a vysoko
@tykat tak to je pravda s tym bambusom, stale zeleny a rychlo rastie, vraj za den aj meter, len potrebuje vela vlahy, ak by mali studňu super nápad a majú pokoj, ale s tymi prasatami si to zabila 😂 len smrad by mali aj oni
@tykat tak to je pravda s tym bambusom, stale zeleny a rychlo rastie, vraj za den aj meter, len potrebuje vela vlahy, ak by mali studňu super nápad a majú pokoj, ale s tymi prasatami si to zabila 😂 len smrad by mali aj oni
@tykat
@nika185 .... S bambusom veľmi opatrne. Rastie nenormálne rýchlo a je zároveň veľmi invazívny. Pod zemou dokáže podliezť koreňmi aj 10 metrov a vyrásť úplne inde, kde bol zasadený. Vykynožiť ho je nemožné a dokaze narušiť statiku stien, stiahnuť murivo. Ak by autorkin bambus podliezol susedom dom a narušil im statiku tak ma autorka vážny problem

@anonym_71ee85 tam kde oni majú okná je chodba kúpeľňa a záchod tam im nemajú čo vadiť. Oni majú spálňu z opačnej strany. Za domom ich nemám kde dať je tam úzky priestor vzadu pri ich plote tiež nemôžu byť a vpredu tiež nie lebo tam majú okná do spálne a detskej izby
@anonym_autor Čiže tu riešiš okná od kúpeľne, chodby a WC? Tam sedáva a čumí suseda?