Ako znížiť hlučnosť klimatizácie Daikin?
Zdravím, sused sa mi vyhráža že ma nahlási na domovú správu kvôli klíme lebo mu hučí pod oknom. Máme Daikin Sensira a mne sa nezdá dako hlučná. Máte niekto skúsenosť s dákymi protivibračnými podložkami? Pomôže to dako utlmiť ten zvuk aby som mal pokoj od suseda? Nerada by som ju musela dávať preč teraz v najväčších horúčavách.
@anonym_autor ono to nehuci nahlas, ale moze pocut neprijemne zvukove vibracie cez stenu.
@anonym_autor ono to nehuci nahlas, ale moze pocut neprijemne zvukove vibracie cez stenu.
@anonym_935b59 Riesil som aj pripad, ked vnutorna jednotka bola na spolocnej stene dvoch bytov ako sa menili automaticky otacky ventilatora pocas noci, bolo to pocut a spat sa nedalo. Pisal som list plny vyhrazok, aby to na noc vypli. Co cez den zanikne v beznmom hluku z ulice, to v noci rusi.
@anonym_autor mali sme pod spálňovými oknami v lete hučiacu klímu a to teda nikomu neprajem. Ono sa to nezdá, ale v noci je to veľmi otravný nepríjemný zvuk - bol, v tom našom prípade.
Existujú také gumové krúžky. Hneď pri montáži nám to dávali.
A teda mám klímu aj susedia a nie je to skoro počuť.
Ale vždy nájdeš ľudí ktorým bude vadiť všetko.

Robim okolo spravy bytovych domov. Zalezi na miestnom domovom poriadku a pravidlach, ake urci spravca (druzstvo, spolocenstvo vlastnikov alebo spravcovska firma). Potom s tym ma este nieco spolocne obciansky zakonnik, kde sa zakazuje obtazovat susedov hlukom. Dalej pri viditelnej montazi na fasadu aj stavebny urad (narusenie vzhladu). Pak na to, aby ti urobili peklo a donutili ta dat do dole, maju dost.
Kde presne to mas namontovane ? Balkon ? Fasada ?
U nas je pravidlo, ze pred montazou musis mat suhlasy okolitych susedov a oznamit spravcovi.