icon

Koľko ponúknuť susede za upratovanie?

26. sep 2026

Ahojte, suseda akurát prišla o prácu (mala len sezónnu prácu, lebo v predchádzajúcej práci kde pracovala na tpp tá prevádzka skrachovala). Žijeme v meste,
Kde je obrovský problém si nájsť prácu. Ja som doma s novorodencom a mame aj staršie dieťa. Začala som si hľadať upratovačku, a teraz mi tak napadlo, že by som mohla osloviť aj susedu (čo mala tu brigádu tak tam upratovala). Že by som jej slušne ponúkla, či by nechcela k nam chodiť povedzme raz do týždňa upratovať, aby si aspoň niečo privyrobila. Koľko eur je slušne ponúknuť na hodinu ? 10€? Alebo je to málo ? So susedou si tykáme a mame síce formálny, ale dobrý vzťah. Majú tiež deti, myslím, že by neodmietla. Každý peniaz sa im zíde.

Strana
z2
anonym_998a4c
•
26. sep 2026

@anonym_autor Za bežné upratovanie je podľa mňa 10€/h korektná ponuka

la_dolce_vita
•
26. sep 2026

Ja by som som neponukala za hodinu, ale za objem prac, bezne upratovanie cca 50 €, vacsie viac. Ak das na hodiny, mozes ju mat doma pol dna a bude robit pomaly.

hedviga2
•
26. sep 2026

@anonym_autor ja by som si susedu nepúšťala do domácnosti

anonym_b6d3a4
•
26. sep 2026

Tiež by som určila suma za upratanie. Ponúkla by som jej 30-40€ podľa toho čo všetko chceš upratať

anonym_ea07b5
•
26. sep 2026

Ja by som sa do tohto nepustala. Biznis s rodinou a kamaratmi/znamymi malokedy dopadne dobre. Mozno to klapne, a mozno tebe sa nebude pacit vysledok upratovania, alebo jej sa to bude zdat malo penazi, alebo bude chciet chodit 2x do tyzdna a ty len 1x za 2 tyzdne...no neviem. Okrem toho, uz sa tam potom straca ten rovnocenny vztah.

anonym_0ad0fe
•
26. sep 2026

Susedí by som doma nechcela, aby mi upratovala. Aj keď viem, že chceš pomôcť, ale mne osobne by to vadilo. Popratá a potom si spolu dáte kávu?

anonym_518d7e
•
26. sep 2026

Ano, ja by som sa do toho pustila. Tebe to pomoze a jej tiez. Akoze, tak kto nas podporit ak sa nepodporime navzajom, ked to potrebujeme? Radsej zaplatim mne znamej osobe, pre ktoru to moze vela znamenat, nez cudziemu. Nevidim dovod nie. A ak som s niecim nespokojna co sa tyka ceny ci upratovania, tak azda sme dospele osoby, ktore vieme spolu normalne komunikovat? Ja u seba by som sa nebala, ze ma to bude stat nejake vztahy.

Napisala by som si zoznam prac co treba spravit a na to napasovala podla mna vhodnu sumu, a ak teda ma zaujem, normalne s nou odkomunikovala, ci je to aj podla nej vzhladom na pracu/cas ok ohodnotenie.

muchotrafka298
•
26. sep 2026

Ja by som sa do toho nepustala, lebo taketo biznisy nekoncia vacsinou dobre. Ked Ti neuprace dobre tak co, kedze je suseda, povies jej to, upraces si sama? Keds a jej to bude zdat malo? Das viac? Okrem toho, mate formalny vztah a tykate si? Ked mas s niekym formalny vztah, tak si s nim netykas. Tykanie je doverne. Tam uz s tym clovekom mas blizsi vztah, nie formalny.

anonym_ea07b5
•
26. sep 2026
@muchotrafka298

Ja by som sa do toho nepustala, lebo taketo biznisy nekoncia vacsinou dobre. Ked Ti neuprace dobre tak co, kedze je suseda, povies jej to, upraces si sama? Keds a jej to bude zdat malo? Das viac? Okrem toho, mate formalny vztah a tykate si? Ked mas s niekym formalny vztah, tak si s nim netykas. Tykanie je doverne. Tam uz s tym clovekom mas blizsi vztah, nie formalny.

@muchotrafka298 Hlavne si neviem predstavit, ako by som jej to navrhla. By som sa citila zle, ze z nej robim socku.

muchotrafka298
•
26. sep 2026
@anonym_ea07b5

@muchotrafka298 Hlavne si neviem predstavit, ako by som jej to navrhla. By som sa citila zle, ze z nej robim socku.

@anonym_ea07b5 dakujem, ze si toto napisala, lebo ja som to tam zamerne pisat nechcela, by som tu zas nebola za neempaticku hnusnu harpiu. Osobne mam ten isty nazor, ze by som takto nikomu nic neponukala presne pre toto, ze z niekoho robim socku, co je odkazana na to upratat susede.

martinka13
•
26. sep 2026

@anonym_autor 10 eur je viac než dosť. Veď to má čistú hodinovú mzdu. Kto takto zarába? Skôr si dobre premysli, či chceš, aby Ti upratovala suseda.

rachel36a
•
26. sep 2026

10€ je primeraná cena, ale radšej si určí cenu za výkon nie čas...ja platím 40€, raz do ryzdnq ked mi príde pani upratovať...tiez som to ponúkla susede najskôr, ale kedzd sme kamarátky, tak odmietla, že by jej to bolo divne...pritom si doverujeme, mame navzájom kľúče od bytov..

anavianavi
•
26. sep 2026

Vyssie komentare len dokazuju aki ludia skutocne su. Za vsetkym nieco vidia, komplikuju, overthink. Ludia by sa mali spravat k sebe uprimne a islo by to.
ak to suseda potrebuje, skvely napad jej to slusne navrhnut. cenu si urci ferovo, tu ti poradili, bud 10e na hodinu alebo od 30-50e za rozsah prac. Kludne si po upratovani dajte obcas kavu, ked obe budete chciet a mat cas pokecat, ak len jedna nechce, ide suseda domov. ked sa ti nieco nepaci, slusne to povies, ak sa nedohodnete, hociktora povie, ze jej to viac nevyhovuje. nikto sa nehneva, neuraza, bezny zivot a ludia si pomahaju. za svoju domacnost sa nikdy nehanbi, kazdy sa predsa snazi ako vie a ona nema presne z toho isteho dovodu preco sudit. aky problem.

anonym_6a4473
•
26. sep 2026

"Ahoj, viem že si si privyrábala upratovaním, neupratuješ náhodou aj domácnosti? Potrebovala by som pomoc, keď mám teraz novorodeniatko. Ak áno, koľko by prosím stálo upratanie tohoto a tohoto? Ak nie, nepoznáš náhodou niekoho overeného? Ďakujem." ... vybavené, toto podľa mňa nemôže nikoho uraziť, sumu by som nechala ju nech navrhne, keď si objednávaš firmu, tiež im nepíšeš s tým, koľko im zaplatíš

anonym_a4beb0
•
26. sep 2026

@anonym_autor ja by som nedala za hodinu ale co odpracuje lebo realne ak to vezmem ja za hodinu stihnem povysavat, utriet prach, pozmyvat, umyt wc a kupelnu. A na to mi pride malo 10€. Na druhej strane umyvanie okien a zaluzii tiez mi zvycajne trva necelu hodinu takze c sa tyka narocnosti je to riadny nepomer -za kompletny poriadok 10€ a aj len za umyvanie okien pripadne teraz som si spomenula ak utieram vsetky policky v kuchyni a skriniach obyvacej stene vo vnutri vykladanie veci a nasledne ukladanie niekedy zaberie aj viac ako hodinu a za to tiez by mala dostat 10€. Takze by som urobila rozpis zakladny poriadok a potom ak by si potrebovala pomoc s nad ramec bezneho poriadku.

anonym_998a4c
•
26. sep 2026

Ja si radšej pustím do domácnosti niekoho, koho poznám, než niekoho, koho mi napr.posle firma, lebo neraz sa stane, že aj firma pošle neprevereneho zamestnanca.Mne napr naposledy robila veľké upratovanie, vrátane umytia okien,znama, ktorú poznám roky.Nikdy si nezarábala upratovaním,ale prišla o prácu,a tak sa snaží ako vie.Zaroven viem, že je to cistotna mladá žena,tak som ju uprednostnila pred niekým úplne cudzím.Zaroven ma odradilo aj to pred firmou, že nám umývali okná v spoločných priestoroch a mám sto chutí sem dať foto "umyteho okna,,

anonym_952022
•
26. sep 2026

@anonym_autor kamoška bola umyť okná v rodinnom dome jej kolegyne aj oprať záclony, závesy, umyť podlahy. Zaplatila jej 250 € za 9 okien plus dvere. Jedno okno má v hale 4 m dlhé zaťahovacie. Vravela mi, že boli spokojné obidve a nakoniec si spolu vypili ☕. Ja tiež ak potrebujem niečo a nestíham, volám susedku. Tykame si, kamosime sa a občas si navzájom vypomozeme. Ak ona potrebuje niekam odísť, radi jej postrazime deti 😉👍.

aurora33
•
26. sep 2026

@anonym_autor podla mňa je 10€ veľmi malo.

anonym_b269b5
•
26. sep 2026
@aurora33

@anonym_autor podla mňa je 10€ veľmi malo.

@aurora33 10 eur za upratovanie je malo? tolko beriem ja ako ucitelka.

aurora33
•
26. sep 2026
@anonym_b269b5

@anonym_b269b5 smutné

osky
•
26. sep 2026
@anavianavi

Vyssie komentare len dokazuju aki ludia skutocne su. Za vsetkym nieco vidia, komplikuju, overthink. Ludia by sa mali spravat k sebe uprimne a islo by to.
ak to suseda potrebuje, skvely napad jej to slusne navrhnut. cenu si urci ferovo, tu ti poradili, bud 10e na hodinu alebo od 30-50e za rozsah prac. Kludne si po upratovani dajte obcas kavu, ked obe budete chciet a mat cas pokecat, ak len jedna nechce, ide suseda domov. ked sa ti nieco nepaci, slusne to povies, ak sa nedohodnete, hociktora povie, ze jej to viac nevyhovuje. nikto sa nehneva, neuraza, bezny zivot a ludia si pomahaju. za svoju domacnost sa nikdy nehanbi, kazdy sa predsa snazi ako vie a ona nema presne z toho isteho dovodu preco sudit. aky problem.

@anavianavi bohuzial je ina doba a to ,co pises, je sice pekne,ale nebude to fungovat

Ludia su uz ini,vseljaki len nie uprimni.
A som si na 99% ista,ze napokon by sa to obratilo proti autorke,ktora to mysli dobre....

osky
•
26. sep 2026
@anonym_6a4473

"Ahoj, viem že si si privyrábala upratovaním, neupratuješ náhodou aj domácnosti? Potrebovala by som pomoc, keď mám teraz novorodeniatko. Ak áno, koľko by prosím stálo upratanie tohoto a tohoto? Ak nie, nepoznáš náhodou niekoho overeného? Ďakujem." ... vybavené, toto podľa mňa nemôže nikoho uraziť, sumu by som nechala ju nech navrhne, keď si objednávaš firmu, tiež im nepíšeš s tým, koľko im zaplatíš

@anonym_6a4473 sice diplomaticke,ale posobi to,akoby bola ta suseda celkom na hlavu.
Myslis,ze jej nedojde,ze prave teraz jej toto navrhne.
Ja byt tou susedou,pomyslim si,preco zo mna robi blbu a nespyta sa mna narovinu,ci by som nesla upratovat k nej,ked spm prisla o pracu

anonym_6a4473
•
26. sep 2026
@osky

@anonym_6a4473 sice diplomaticke,ale posobi to,akoby bola ta suseda celkom na hlavu.
Myslis,ze jej nedojde,ze prave teraz jej toto navrhne.
Ja byt tou susedou,pomyslim si,preco zo mna robi blbu a nespyta sa mna narovinu,ci by som nesla upratovat k nej,ked spm prisla o pracu

@osky Autorka podľa jej slov zháňa upratovačku tak či tak, čiže to nerobí na silu, len aby pomohla susede, keďže ju bude zháňať tak, či tak, mne príde takáto formulácia v poriadku... samozrejme, nech spraví, ako ona uzná za vhodné

mirage
•
26. sep 2026
@aurora33

@anonym_b269b5 smutné

@aurora33 žijeme v smutnej krajine

betulinka1
•
26. sep 2026

@anonym_autor za mna super napad. Ale nie na hodinu, dohodni si fixnú sumu za byt. Suseda robi upratovačku v skolke a chodi upratovat aj susedom domy. Nikomu to neni blbe. Dokonca ma aj kľúče od susedov.

anonym_1f6cd4
•
26. sep 2026
@anonym_b269b5

@anonym_b269b5 učiteľka a taká mentalita😆je to náhodná práca to nemôžeš porovnávať s TPP
@anonym_autor tam kde bývam ja sa ponúka za upratanie cca 3-4 hodiny 40 eur nedávaj to na hodinu, ale za výkon čo bude robiť.Ja som takto chodila k 2 rodinám povysávať, umyt, kúpelna, prach, naložiť umývačku, umyť zbežne linku mikrovlnku...okná sa platili zvlášť 10 eur okno

anonym_b269b5
•
26. sep 2026

aká mentalita? beriem 10 eur za doučovanie súkromne. Čiže keď niekto povie, že je to za upratovanie málo, tak ma to udivilo.

aurora33
•
27. sep 2026
@anonym_b269b5

aká mentalita? beriem 10 eur za doučovanie súkromne. Čiže keď niekto povie, že je to za upratovanie málo, tak ma to udivilo.

@anonym_b269b5 ja som to napísala a ano za upratovanie mi príde 10€ na hodinu málo.

anonym_b269b5
•
27. sep 2026
@aurora33

@anonym_b269b5 ja som to napísala a ano za upratovanie mi príde 10€ na hodinu málo.

@aurora33 a kolko platis svojej upratovacke za hodinu? Resp. ked nemas, kolko by si jej zaplatila za hodinu bezneho upratovania?

aurora33
•
27. sep 2026
@anonym_b269b5

@aurora33 a kolko platis svojej upratovacke za hodinu? Resp. ked nemas, kolko by si jej zaplatila za hodinu bezneho upratovania?

@anonym_b269b5 to tu nechcem pisat.

Strana
z2