Môžem oplotiť pozemok bez dohody so susedom?
Ahojte ako riesit ked mi sused chodi na pozemok? Mame novostavbu, este nemame dorieseny plot z jednej strany so susedom a on si cez tu stranu chodi k nam priamo pred terasu. Mozem si tu stranu dat oplotit aj bez dohody s nim? Ďakujem
@tatiana288 tak ja neviem, ja sa tiez nechodim susedom prechadzat po pozemku s tym, ze vsak im tam nic nerobim …. Uz iba to ze niekomu idem pred francuzske okno, tak mu narusam snad sukromie za ktore si zaplatil tym ze si kupil aj pozemok k domu
@anonym_autor presne ake ja by dom to zatial neriesila a jedneho dna postavila plot a dovi dopo
irob si kludne plot staci ohlaska ak to nemas rovno v povoleni, ak bude na tvojom pozemku, je to totalne drze a aj nezakonne vstupovat na sukromny pozemok takto
by som jej nabuduce povedala ze ti z terasy nieco zmizlo a ze ju vidis ze tam chodieva, nech sa uvedomi
Ak tvoj pozemok vyzerá, ako stavenisko a môže tam stupiť na klince, či spadnúť do nejakého výkopu, tak mu to slušne v tom zmysle povedz. Ale ak je tam bezpečne, tragédiu by som z toho nerobila. Vyšla by som mu oproti, pozdravili by sme sa, prehodili pár slov, prihovorila by som sa dieťaťu. Dobrý sused je na nezaplatenie. Ty, aj keď si v prave, si chceš pokaziť vzťahy už dopredu.
Ak tvoj pozemok vyzerá, ako stavenisko a môže tam stupiť na klince, či spadnúť do nejakého výkopu, tak mu to slušne v tom zmysle povedz. Ale ak je tam bezpečne, tragédiu by som z toho nerobila. Vyšla by som mu oproti, pozdravili by sme sa, prehodili pár slov, prihovorila by som sa dieťaťu. Dobrý sused je na nezaplatenie. Ty, aj keď si v prave, si chceš pokaziť vzťahy už dopredu.
@anonym_c9335d prečo by mala autorka kaziť vzťahy dopredu? Zvedavá suseda chodí očumovať dom z jej terasy, ale ona je tá najhoršia. Pochybujem, že autorka chodí na jej pozemok sliediť do okien, zrejme hlúpa sedliačka nepozná základy slušného správania s ňou si ešte autorka užije susedské vzťahy.
je to tvoj pozemok a ona tam nema co hladat. Chapem ze sa asi hanbis jej to povedat lebo je ti trapne hlavne za nu😅.
Tiez ma caka riesit podobnu zalezitost, sused si stale chodi opravovat svoj dvor cez nas, kedze nema pristup lebo si zastaval vsetko a uz mi to ide na nervy, ale davam mu sancu dooncit to kym sa nastahujeme😅
inac uz vidim tie hate komenty na moj prispevok k teme😂
@tatiana288 zevraj nerobi nice zle... No to urcite by si bola takato benevolentna voci ludom co chodia okolo tvojej terasy.
Autorka, ak postavis plot na svojom pozemku, suseda sa pytat nemesis. Nechapem preco musi chodit prove na tvoj pozemok. Urcite vie ze je to tvoje aj bez plotu. To je ako naschval. Ja by som sa ozvala ak to znovu urobi.
@andreatytler Benevolentná alebo nie, ak by mi to prekážalo, poviem jej to osobne. Ak to autorke vadí, môže jej to povedať priamo.
@anonym_autor a zase ta ista otazka... Preco si jej nic nepovedala?
@martinkatinka aby sa udržali dobre vzťahy?
Neviem síce, či na stavbu plotu treba súhlas suseda, ale mám dosť z komentárov 😅 zas povestná tolerancia žien na MK … By som chcela vidieť, či by boli take tolerantne aj keby sa spoluobčania takto prechádzali po ich pozemkoch - veď nič také nerobia 🤷🏼♀️ Alebo si sedia na teraske a susedia sa promenáduju pred oknom - veď majetok nepoškodzujú … ešte Ty si zlá suseda, že vôbec riešiš niekoho na svojom pozemku 🤦🏼♀️ odpadnem. Ale áno, ja by som hneď vystrelila kebyže ju vidím s tým, či niečo potrebuje keď prišla a ak nie tak ju vyprevadila … ale mám pocit že veľmi jej nedochádza, keď to robí. Čiže chápem, že si nechcela ísť do konfrontácie, ale budes musieť ..
Neviem síce, či na stavbu plotu treba súhlas suseda, ale mám dosť z komentárov 😅 zas povestná tolerancia žien na MK … By som chcela vidieť, či by boli take tolerantne aj keby sa spoluobčania takto prechádzali po ich pozemkoch - veď nič také nerobia 🤷🏼♀️ Alebo si sedia na teraske a susedia sa promenáduju pred oknom - veď majetok nepoškodzujú … ešte Ty si zlá suseda, že vôbec riešiš niekoho na svojom pozemku 🤦🏼♀️ odpadnem. Ale áno, ja by som hneď vystrelila kebyže ju vidím s tým, či niečo potrebuje keď prišla a ak nie tak ju vyprevadila … ale mám pocit že veľmi jej nedochádza, keď to robí. Čiže chápem, že si nechcela ísť do konfrontácie, ale budes musieť ..
@anonym_77bfdf ano, tiez nerozumiem komentom, ved tu nejde o to ze nieco robi, ale neviem si predstavit ze si za mesiac budem sediet na terase a ona bude predo mnou behat s jej dietatom, ako keby to je verejne ihrisko. Ved platim si za pozemok za sukromie, nie aby mi tam niekto behal meter odo mna svojvolne alebo mi chodi popri okne a pozeral sa mi dovnutra.
je to tvoj pozemok a ona tam nema co hladat. Chapem ze sa asi hanbis jej to povedat lebo je ti trapne hlavne za nu😅.
Tiez ma caka riesit podobnu zalezitost, sused si stale chodi opravovat svoj dvor cez nas, kedze nema pristup lebo si zastaval vsetko a uz mi to ide na nervy, ale davam mu sancu dooncit to kym sa nastahujeme😅
inac uz vidim tie hate komenty na moj prispevok k teme😂
@anonym_82e2a2 ano, nechcem byt hned neprijemna, preto by som cakala, ze ked tam sme tak aspon vtedy uz si uvedomi, ze tam chodit nema, ked si to neuvedomovala doteraz, ked sme tam neboli
Niekoho radosť mať za suseda...a nemyslim teraz rodiča s dieťaťom,ktoré nemá čo zastaviť.lebo plot nie je .
@janinah Tak ja neviem,ale zakladna ludska slusnost by mi hovorila,ze ak tam uz niekto stavia dom,tak nebudem chodit po jeho pozemku. Ale to je klasicka slovenska natura,ze budeme obhajovat vinnika. Ano,tomu pozemku sa nic nestane,ale sme ludia,tak sa aj tak spravajme. Vsak vidim,ze uz mam suseda,tak respektujem jeho sukromie a nebudem sa mu premavat po pozemku a chodit mu az k domu.
@anonym_82e2a2 ano, nechcem byt hned neprijemna, preto by som cakala, ze ked tam sme tak aspon vtedy uz si uvedomi, ze tam chodit nema, ked si to neuvedomovala doteraz, ked sme tam neboli
@anonym_autor Ona tam možno behá len za tým ročným dieťaťom, ktorému fakt nevysvetlíš imaginárnu hranicu. To je logické.
Normálne postavte plot a hotovo.
@anonym_autor normalne si tam poloz stavebny plot, na to ziadnu ohlaku ani suhlas nepotrebujes, ked budete stavat riadny, odporucam ked vam pride geodet vykolikovat pozemok prizvat aj suseda aby nikto nemal dojem ze mu kradnes z jeho. Nasledne plot stavebko ( neviem presne ako ploty som uz mala a sme na dedine kde sa to riesi dost benevolentne) a postavit na vyhradne svojom pozemku a za svoje, ziadne na 1/2.
@anonym_c48530 no zatial nijako, len mi to pride ze pani si asi zvykla ze sa tam moze premavat a premavala sa tam aj ked sme tam priamo boli a nieco riesila a vtedy si tam chodila ako keby nic, ze jej to bolo jedno, aj ked sme tam prave boli
@anonym_autor veď ak si tam bola, tak ju zastavím a spýtam sa jej, že pani, čo u nás hľadáte? Ste na našom pozemku. Plot ak máš robiť ty, tak ho urob a hotovo. Ja som tak urobila.

No, ty budeš perfektná susedka. Zatiaľ tam nie je plot, boli ste priamo prítomní a nič si jej nepovedala, chodí sa tam prechádzať s dieťaťom a nerobí nič, čo by ti poškodzovalo majetok. Ak sa ti nepáči, že tam chodí, povedz jej to. Niektorým ľuďom prekáža už aj dýchanie iných.
@tatiana288 zevraj nerobi nice zle... No to urcite by si bola takato benevolentna voci ludom co chodia okolo tvojej terasy.
Autorka, ak postavis plot na svojom pozemku, suseda sa pytat nemesis. Nechapem preco musi chodit prove na tvoj pozemok. Urcite vie ze je to tvoje aj bez plotu. To je ako naschval. Ja by som sa ozvala ak to znovu urobi.