Kto si kúpi telefón za 1300 - 1500 EUR?
Ahojte ľudia, vždy som mala z firmy Iphone, čiže som túto situáciu neriešila. Aktuálne mi tá moja 13tka odchádza a pozerám novú 17tku. Firma už Iphony kupuje iba top managementu a ja som dostala na výber nejaký android - také lacnejšie rady - konsolidácia - šetríme. A tak si pozerám Iphony a sama seba sa pýtam, to odkiaľ ľudia majú na ten telefón? To si každý mesiac odkladajú dva roky po 50 eur, aby si potom kúpili jeden telefón za 1399 eur? Ale to je strašne veľa peňazí za jeden telefón. Príde mi to veľmi veľká suma za jednu vec, ktorá o dva roky už bude stará ... dnes mnohí udia kupujú každý rok, každé dva roky nový iphone, ako pls? Nezárabám zle, práveže vôbec, som sama, peniaze si šetrím, aj investujem. Lebo každý mesiac okrem hypo, energií, jedla, drogérie vyjdu nejaké výdavky (jeden mesiac platíte ročnú poistku za byt a životku, druhý mesiac poistku za auto, tretí mesiac servisná prehliadka auto, potom ročný program v zdravotníckom zariadení, potom idete ku zubárovi, kde len šmahom ruky a jeden zub a ošetrenie necháte 80-100 eur, potom sa niečo doma pokazí a musíte kúpiť nové alebo to opraviť, do toho si človek chce šetriť aj na nejakú lacnejšiu dovolenku). Mňa naozaj zaujíma, či si ľudia s čistým platom 1.500 - 2.000 eur kupujú Iphony a či im to nie je ľúto, dať jednu výplatu na mobil?
iPhone je podľa mna jeden z tých najlacnejších telefónov
Ja všetko prepocitam - má to význam v čase?
Každý iPhone som mala 7 rokov - 84 mesiacov
Teraz mám 14-tku, kupovanu keď vysla 15-tka
Bez dph, okolo 700 tuším cena
Takze 8-9 eur mesacne
@anonym_autor ja by som tolko penazi nikdy nedala za mobil. Mne staci android za 150e a sluzi mi uz asi 5r. Raz som dostala iphone a vobec sa mi nepacil ako fungoval. Bola som rada, ze sa pokazila nabijacka a manzel mi kupil android.
Ja mam z roku 2019 iPhone 11 a stale nema jedinu chybu - tiez mi ju kupila firma - moja sro. Vtedy to bol najvyssi model a ked odide opat si kupim najvyssi model, aj keby stal 2k - mne cela apple technika drzi strasne dlhe roky a tym padom ta investicia sa mi velakrat vrati, kedze je to moja asi najpouzivanejsia vec, pracovne i sukromne. Vsetko je poparovane, hra sa to spolu, nemam dovod vymyslat ine.
@anonym_autor v živote by som nedala toľko za mobil.A mohla by som.Je to o prioritách.
Ja mám iPhone od 4., momentálne som si na Vianoce dala 17., nemenila by som. Tiež patrím do kategórie 1500-2000 v čistom, je to len o tom, na čo je človek ochotný dať €. Keď ale spočítam koľko dá kolegyňa na cigarety, žúry, nechty, pery, vyhladenie pleti.. to ja mam za to dva IPhony 🙂 Každý ma iné priority, samozrejme.
@anonym_autor preco si tak fixovana na iphone? Doteraz si mala 13, takze par novsich si presvihla a zrazu pozeras po nom?
Ja aj staršia dcéra sme pod stromček dostali od muža najnovšie 17-tky , mladšia dcéra ma 14-tku a určite na to muž nešetril roky rokuce po 50€ 😅. Ja ten telefón zbožňujem , robí nadherne fotky a keďže mladšia je aktívny športovec , veľa fotim / natacam , nejaký android za 300€ by som teda nechcela
To čo je za diskusiu, kde autorka vymazala každú svoju odpoveď? Akože nechápem, píše anonymne a aj tak ma potrebu každú svoju reakciu zmazať?! To už čo je.
@anonym_autor tak že si kupujem iphone v bazári, záložni, od rómov, cez inzerát, takže zoženiem aj za 50€ aj keď je to starší model Apple má dlhšie podporu pre aplikácie. Na androide mi vadí iba to že na starší model už nepustí stiahnúť niektoré aplikácie.
@anonym_10ac4f Iphone 17
@anonym_ab227a Tak ja neviem, veď nie sú drahé, veď Iphone max pro je v cene Samsungu ultra 26 a to som ešte nehľadala dobrú cenu IP, prečo máš pocit, že sú drahšie. Veď si kúp len klasickú 17-tku, to máš za pár šupiek
@anonym_ab227a Tak ja neviem, veď nie sú drahé, veď Iphone max pro je v cene Samsungu ultra 26 a to som ešte nehľadala dobrú cenu IP, prečo máš pocit, že sú drahšie. Veď si kúp len klasickú 17-tku, to máš za pár šupiek
@anonym_10ac4f mne to nemusíš písať, ja nový Iphone mám a kúpim si zasa.. ja to neriešim kolko čo stojí

@anonym_autor ale veď to je otázka priorít. Niekto si kúpi telefón, niekto drahú kabelku.